Duitsland met kinderen

Als je van plan bent om met het gezin een trip naar Duitsland te maken, zit je goed. Van noord naar zuid en oost naar west, er zijn genoeg activiteiten en bezienswaardigheden om zowel ouders als kinderen te vermaken. Neem bijvoorbeeld de waterparken als Rulantica en Aquapark Oberhausen, die met hun veelheid aan glijbanen en zwembaden voor een spetterende dag zorgen.

Pretparkliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Movie Park Germany, Phantasialand of Tripsdrill. Deze parken bieden een mix van adrenaline-pompende achtbanen en themagebieden die je in een andere wereld brengen. Als je meer van de natuur houdt, kun je richting Eifel of Hessen gaan. Deze gebieden zijn rijk aan wandelroutes, meren en bergen, perfect voor een actieve dag uit.

Voor een wat rustiger tempo zijn steden als Bonn, Neurenberg en Potsdam aanraders. Ze hebben een mix van geschiedenis, cultuur en parken waarin kinderen kunnen uitrazen terwijl de ouders genieten van de architectuur en het eten.

Dierentuinen zoals die in Duisburg bieden een educatieve invalshoek en de kans om exotische dieren van dichtbij te bekijken. Of je nu van avontuurlijke activiteiten houdt, of liever geniet van de Duitse cultuur en geschiedenis, er is voor elk wat wils. En het mooiste is: veel van deze bestemmingen liggen op een steenworp afstand van Nederland!

Dus, pak de auto of de trein en ontdek wat onze oosterburen te bieden hebben. Je hoeft echt niet ver te gaan voor een leuk en leerzaam uitje met het hele gezin.

Scroll naar boven