Dierentuin Duisburg met kinderen

Dierentuin Duisburg met kinderen: alle informatie!

Een bezoek aan de dierentuin Duisburg met kinderen is zeker een leuk idee. In de dierentuin zijn naast de vele dieren die je kunt bewonderen ook genoeg leuke speeltuintjes te vinden om je minimaal een halve dag te vermaken in deze dierentuin. Wij namen deze activiteit ook al op in onze blog Duisburg met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten van de stad met kinderen op een rij hebben gezet. In deze blog zetten we naar aanleiding van ons bezoek alle informatie op een rij om een leuke dag te hebben in dierentuin Duisburg met kinderen.

Dierentuin Duisburg met kinderen
Dierentuin Duisburg met kinderen

Dierentuin Duisburg met kinderen: algemene informatie

De dierentuin is alle dagen van het jaar open en je betaalt hier voor een kaartje een stuk minder dan de gemiddelde dierentuin in Nederland. Wij kochten voor ons gezin (twee volwassenen en een kind van zeven jaar) een familiekaart, waardoor we ook nog eens extra korting kregen. Dit deden we aan de kassa, maar uiteraard kun je dit ook online doen.

Toen wij in het paasweekend deze dierentuin bezochten was het erg druk en hebben we best wel een tijdje in de rij gestaan bij de kassa. Daarnaast konden we alleen contant betalen en niet pinnen, waardoor we met een beetje pech niet eens hadden kunnen betalen.

De auto kun je op een parkeerplaats parkeren aan de overkant van de dierentuin. Hoe later je komt hoe verder je de auto moet parkeren en hoe verder je ook moet lopen. Wij bezochten de dierentuin pas ’s middags en moesten toen (ook vanwege de drukte) best een eindje lopen. Voor de parkeerplaats betaal je een paar euro voor een hele dag. Rijd je met de auto iets verder dan zijn er ook gratis parkeerplekken te vinden als je hier geld mee wil besparen.

Op de website van de dierentuin staan ook een aantal ervaringen die je kunt beleven in de dierentuin, zoals een avondsafari door de dierentuin en een bezoek aan de dierentuin met een verzorger voordat de dierentuin open is.

Dierentuin Duisburg met kinderen
Dierentuin Duisburg met kinderen

Dierentuin Duisburg met kinderen: de dierentuin

Je kunt je prima een halve dag vermaken in dierentuin Duisburg met kinderen. De dierentuin heeft een groot aantal verschillende dieren, waaronder ook een aantal van de bekende Afrikaanse dieren zoals de leeuw, de olifant, de giraf, de zebra, de neushoorn en verschillende soorten apen.

Daarnaast heeft het een aantal bijzondere dieren zoals de rode panda en de koalabeer. Ook heeft de dierentuin een aquarium met een aantal vissen, maar dat vonden we niet heel erg speciaal. Wat onze dochter wel altijd heel leuk vind dat zijn de kinderboerderij dieren die je hebt en die ook benaderbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld los rondlopen bij de geiten.

Wat erg leuk is van deze dierentuin is dat er op drie plekken in de dierentuin een grote speeltuin is, waardoor kinderen onderweg op de route genoeg speelplezier hebben. Blijven je kinderen hier een hele tijd spelen dan heb je misschien aan een halve dag niet eens voldoende. Onze dochter vindt de speeltuinen vaak ook nog leuker dan de dieren zelf.

Ook is het mogelijk om een dolfijnenshow bij te wonen in de dierentuin. Deze dolfijnenshow kun je een aantal keer per dag bijwonen. Wij zijn zelf niet zo van de shows met dieren, waardoor we deze show niet hebben bezocht. Overigens vonden we dat de meeste dieren in prima omstandigheden leefden in de dierentuin (voor zover je dat uiteraard kunt zeggen). De dierentuin is behoorlijk groen en bij sommige dieren staan er geen hekken, maar is er een afscheiding door een gracht. Hierdoor lijken de dieren nog dichterbij.

Dierentuin Duisburg met kinderen
Dierentuin Duisburg met kinderen

Dierentuin Duisburg met kinderen: eten en drinken

Op verschillende plekken in de dierentuin kun je een hapje en een drankje doen. Bij de meeste restaurants zit ook een speeltuin bij, waardoor je de lunch makkelijk kunt combineren met spelen. Dat vinden wijzelf altijd wel fijn, aangezien onze dochter vaak eerder klaar is met eten dan wij.

Doordat wij de dierentuin pas in de middag bezochten, hebben we niet bij de dierentuin geluncht en hebben we alleen maar wat gedronken in de dierentuin en wat lekkers gegeten. Bij het aanbod van het eten moet je vooral denken aan het bekende fastfood eten zoals friet met snacks. Uiteraard kun je ook op verschillende plekken ijsjes en snoep kopen.

Dierentuin Duisburg met kinderen
Dierentuin Duisburg met kinderen

Dierentuin Duisburg met kinderen: conclusie

Wij vonden het ondanks de enorme drukte in de dierentuin leuk om de dierentuin te bezoeken. We hebben ons prima een halve dag vermaakt en hebben genoten van de dieren en het speelplezier. Zeker ook doordat het qua weer die dag een heerlijke dag was en we echt genoten hebben van het heerlijke zonnetje. 

Het is daarom zeker een aanrader om de dierentuin te bezoeken als je een stedentrip naar Duisburg maakt of als je in Nederland in de buurt van de dierentuin woont. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende dieren even op de Duitstalige website van de dierentuin

Dierentuin Duisburg met kinderen
Dierentuin Duisburg met kinderen

Waar overnachten in Duisburg met kinderen?

Je kunt in de omgeving van dierentuin Duisburg met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg accommodaties die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. We zetten de beste opties op een rij.

Budget hotel: Niteroom Boutiquehotel & Apartements

Middenklasse hotel: Hotel Mirage

Luxe hotel: Hotel Am Sportpark

Voor het zoeken naar andere hotels in Duisburg met kinderen klik dan hier voor de hele lijst met hotels. 

Scroll naar boven