Aquapark Oberhausen met kinderen

Aquapark Oberhausen met kinderen: alle informatie!

Je kunt Aquapark Oberhausen met kinderen prima bezoeken. Dit Duitse waterpark heeft verschillende glijbanen en er is zowel een binnen- als een buitengedeelte. We namen de activiteit ook al op in onze blog Oberhausen met kinderen, waarin we alle activiteiten voor gezinnen in deze stad op een rij hebben gezet. Naar aanleiding van ons bezoek aan het waterpark, zetten we alle informatie op een rij die belangrijk is voor een bezoek aan Aquapark Oberhausen met kinderen.

Aquapark Oberhausen met kinderen
Aquapark Oberhausen met kinderen

Aquapark Oberhausen met kinderen: algemene informatie

Aquapark Oberhausen ligt op een soort van industrieterrein en in de omgeving van het waterpark liggen van allerlei verschillende andere activiteiten die geschikt zijn voor kinderen. Zo ligt er op loopafstand van het waterpark Legoland, Sealife, Tiger Jump (trampolinepark), Cinestar (bioscoop) en een groot winkelcentrum. Kortom op een kleine afstand ligt genoeg vermaak voor gezinnen om je een hele dag prima te vermaken.

De auto parkeren wij in de parkeergarage naast het waterpark en deze is gratis als je het waterpark bezoekt. Je kunt dan namelijk als je het waterpark verlaat het kaartje door een soort van scanner halen bij de kassa van het waterpark, waardoor je met je kaartje zo uit de parkeergarage kunt rijden.

Voor het waterpark kochten we kaartjes aan de kassa. We kochten hier een familiekaart, waarmee we korting kregen. Deze familiekaart is tot maximaal zes personen, dus ben je met drie of vier kinderen dan is de toegangsprijs per persoon vrij laag. Je kunt deze familiekaart aanschaffen voor twee uur, vier uur of voor een hele dag. Wijzelf waren er pas tegen het einde van de middag (16.00 uur) en kochten een kaart voor vier uur. Dat was in ons geval ook lang genoeg.

Aquapark Oberhausen met kinderen
Aquapark Oberhausen met kinderen

Aquapark Oberhausen met kinderen: het waterpark

Wat ons eerlijk gezegd een beetje tegenviel was het aantal glijbanen. In totaal heb je in het waterpark vier verschillende glijbanen. Zo heb je een 120 meter lange glijbaan, waar je met een band met een of twee personen naar beneden glijdt, heb je een 105 meter lange glijbaan waar je zelf vanaf glijdt en waar het op hele stukken helemaal donker is en een 80 meter lange glijbaan, waar je met drie personen langs elkaar glijdt en je een soort wedstrijdje kunt doen. Glijbaan nummer 4 ligt midden in het zwembad en daar glijd je van een korte baan naar beneden van 18 meter hoogte. Voor deze laatste glijbaan is de minimale leeftijd 12 jaar.

Ondanks het aantal glijbanen, zijn het wel hele leuke glijbanen. Wij zijn van de eerste drie glijbanen meerdere keren afgegaan en toen wij er waren was het druk, maar stond je niet super lang in de rij. Naast de verschillende glijbanen, heb je ook twee whirlpool zwembaden (hier zaten heel veel kinderen in dus je hoeft hier niet in te gaan zitten om te relaxen) en een zwembad met speeltoestellen en een glijbaantje voor hele jonge kinderen.

Ook is er een kleine stroomversnelling in één van de zwembaden en is er ook nog een apart sportbad. In dit sportbad lagen ook verschillende attributen waar kinderen mee konden spelen. Ook waren er verschillende duikplanken waar de kinderen vanaf konden springen. Kortom er is genoeg vermaak om je minstens een paar uur te vermaken in het waterpark.

Aquapark Oberhausen met kinderen
Aquapark Oberhausen met kinderen

Toen wij er waren was het weer uitstekend en was het zwembad buiten ook open. Dit is ook een prima zwembad en rondom dit zwembad kun je liggen in de ligweides en staan er stoelen en bankjes waar je kunt liggen. Op die manier kun je ook in de zomer hier heerlijk genieten van het zonnetje. Ook is er buiten een kleine speeltuin, maar die stelt niet zo heel erg veel voor.

Wat wij ook leuk vonden aan het waterpark is dat het in de stijl is van de omgeving van het Duitse Rurhgebied. Zo staan er in het zwembad mijnkarretjes die om de zoveel tijd omslaan en water over het publiek gooien en hangen er overal foto’s van mijnwerkers.

Aquapark Oberhausen met kinderen
Aquapark Oberhausen met kinderen

Aquapark Oberhausen met kinderen: eten en drinken

Je kunt in Aquapark Oberhausen met kinderen ook prima wat eten en drinken. Zowel binnen als buiten is er een restaurantje waar je wat kunt eten en drinken. Uiteraard zijn de opties beperkt en is het vooral friet met een snack. Toch kun je hier ook een pasta en een salade bestellen als je iets anders wil.

Uiteraard kun je ook zelf eten en drinken meenemen en zitten er in de buurt van het aquapark ook genoeg restaurantjes (in de shoppingmall zit bijvoorbeeld een foodcourt). Wijzelf hebben in het waterpark ’s avonds gegeten en wij vonden de pastamaaltijd en de frietjes lekker. Wij vonden de prijzen van het eten en drinken ook wel meevallen.

Bij de ingang krijg je voor iedere persoon een muntje, waarmee je de kluisjes kunt openen en waarmee je ook het eten en drinken kunt betalen. Na afloop lever je de muntjes weer in en reken je bij de kassa je aankopen af. Op deze manier heb je dus voor je eten en drinken niet je portemonnee nodig in het zwembad.

Aquapark Oberhausen met kinderen
Aquapark Oberhausen met kinderen

Aquapark Oberhausen met kinderen: conclusie

Je kunt Aquapark Oberhausen met kinderen prima bezoeken. Wij zijn er een hele middag geweest en hebben ons prima vermaakt. De glijbanen zijn erg leuk en zeker geschikt voor kinderen in de leeftijd van zes tot en met tien jaar. Ook het buitenzwembad zorgt er voor dat je Aquapark Oberhausen met kinderen het gehele jaar kunt bezoeken. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende glijbanen even op de Duitstalige website van het waterpark.

Aquapark Oberhausen met kinderen
Aquapark Oberhausen met kinderen

Waar overnachten in Oberhausen met kinderen?

Je kunt in Oberhausen met kinderen prima overnachten, aangezien er genoeg accommodaties geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. We zetten de beste opties in iedere prijsklassen hieronder op een rij.

Budget hotel: Hotel Oberhausen Neue Mitte affiliated by Meliá

Middenklasse hotel: ANA Living Oberhausen by Arthotel ANA 

Luxe hotel: Parkhotel Oberhausen

Voor het zoeken naar andere hotels in Oberhausen met kinderen klik dan hier voor de hele lijst met hotels. 

Scroll naar boven