Irrland met kinderen

Irrland met kinderen: alles over dit Duitse pretpark!

Een dagje naar Irrland met kinderen is echt leuk! Wij hadden in onze omgeving over deze boerderij- belevenisoase al veel goede verhalen gehoord, dus hoog tijd om het park eens te bezoeken. Het park ligt net over de grens in Duitsland in de plaats Kevelaer en staat bekend om dat het een low budget uitje is. De prijzen zijn in vergelijking met andere parken vrij laag. Op basis van ons bezoek aan het park, zetten we alle informatie op een rij die van belang is om hier een dagje naar toe te gaan met het gezin.

Irrland met kinderen
Irrland met kinderen

Irrland met kinderen: algemene informatie!

Zo rijden we dus in de vroege ochtend op zaterdag vanuit Tilburg richting Kevelaer in Duitsland en rijden we rond de klok van negen uur de gratis parkeerplaats van Irrland op. Wat dat betreft staat het park dus bekend vanwege zijn lage prijzen en dat begint dus al gelijk met de parkeerplaats, waar je gratis de auto kunt parkeren.

Dat hebben we bij veel parken wel anders gezien en wat dat betreft scoort het park hier dus al gelijk punten mee. We zijn rond de openingstijd van het park bij de parkeerplaats en parkeren daarom bijna voor de deur van het park de auto.

We hebben vooraf al online kaarten gekocht, zodat we gelijk bij de ingang van het park door kunnen lopen, nadat de codes zijn gescand. Ook de toegangsprijzen zijn erg schappelijk. Zeker als je het vergelijkt met veel andere parken. Bij binnenkomst huren we gelijk een bolderkar voor een paar euro, zodat we alle spullen in deze bolderkar kunnen plaatsen.

Irrland met kinderen
Irrland met kinderen

In totaal zijn er maar liefst 2000 bolderkarren die het park verhuurt en je ziet het merendeel van de mensen met een kar rijden. Wij hadden zelf een koelbox bij met eten en drinken en dat scheelt een hoop sjouwen. Daarnaast is het hele terrein best groot, waardoor het voor kinderen af en toe ook wel fijn kan zijn om even uit te rusten in de kar.

Het park geeft zelf aan op zijn website dat het park geschikt is voor kinderen tot en met 12 jaar en dat het park niet geschikt is voor pubers. Wat ons betreft is het voor kinderen van 11 en 12 jaar al wat aan de kinderachtige kant of je kind moet nog veel spelen in speeltuinen. Onze dochter van zeven jaar vond het hele park helemaal fantastisch. Het park is open van maart tot en met november, dus kijk vooraf goed of het park open is en wat de openingstijden van het park zijn.

Irrland met kinderen
Irrland met kinderen

Irrland met kinderen: het park!

Je kunt makkelijk een hele dag uittrekken om Irrland met kinderen te bezoeken. Het hele gebied is enorm en bestaat uit verschillende gebieden.  Zo heb je de gebieden Irrland-Noord, Irrland-Zuid en Irrland- West. Deze gebieden zijn verbonden met elkaar door ondergrondse tunnels, aangezien je onder de weg door gaat. Dit komt doordat het park steeds verder uitbreidt en daardoor ook steeds meer bouwt in het omliggende gebied.

Wij beginnen onze grote ronde in Irrland-West en komen steeds weer nieuwe speeltuintjes en speeltoestellen tegen. Onderweg komen we ook verschillende boerderijdieren tegen zoals geiten, konijnen en ezels. We maken een grote ronde en onze dochter speelt overal een tijdje. Het thema van het park is het oude Rome en dat komt bij de verschillende speeltoestellen terug. Zo is er bijvoorbeeld een Colloseum gebouwd, waar een springkussen in gemaakt is.

Irrland met kinderen
Irrland met kinderen

Ook komen we verschillende vliegtuigen tegen, waaruit kinderen via een glijbaan naar beneden kunnen glijden. Sommige van die glijbanen zijn behoorlijk spectaculair en ook leuk voor volwassenen. Alle attracties zijn bij de prijs inbegrepen, maar bij sommige fietsjes op een verkeerplein heb je wel een euro nodig om de fietsjes los te maken. Dus zorg ervoor dat je een euro meeneemt, zodat je de fietsjes los kunt maken.

Daarnaast heb je in het park ook heel veel verschillende plekken waar de kinderen met water kunnen spelen. Zo heb je verschillende vlotjes, waar kinderen op kunnen varen en zijn er op vier tot vijf verschillende plekken een soort van waterspeeltuin, met glijbanen en andere speeltoestellen. Het is daarom zeker aan te raden om in de zomer zwemkleding voor de kinderen mee te nemen. Toen wij het park bezochten was het behoorlijk warm en was het dus lekker verkoelend om op deze verschillende plekken te spelen.

Irrland met kinderen
Irrland met kinderen

Ook zijn er verschillende binnenspeeltuinen, waardoor je Irrland met kinderen ook kunt bezoeken als het weer wat minder goed is. Wel liggen deze plekken behoorlijk verspreid door het park, waardoor het ook weer niet super prettig is om op een regenachtige dag van de ene plek naar de andere plek te lopen.

Wij hebben uiteindelijk een route gemaakt van Irrland-West naar Irrland Zuid en als laatste hebben we Irrland-Noord bezocht. Doordat we graag alles wilden zien, zijn we soms wat eerder weggegaan bij een speeltuin dan dat onze dochter misschien had gewild. Wat dat betreft had ze zich hier ook prima twee dagen kunnen vermaken.

Irrland met kinderen
Irrland met kinderen

Irrland met kinderen: eten en drinken

Je kunt in park Irrland met kinderen prima eten en drinken. Het park heeft op verschillende plekken kiosken staan, waar je ijs,
drinken, snoep, koffie, hotdogs en snacks kunt krijgen tegen een kleine prijs. Daarin onderscheid het park zich wel echt van veel andere parken dat de prijzen laag zijn. Ook is er in Irrland-Zuid een pizzarestaurant waar je kunt eten. Ook is het mogelijk om zelf eten en drinken mee te nemen.

Het park is daarnaast behoorlijk populair onder mensen die van bbq’en houden. Je kunt in het park allerlei soorten huisjes voor een dag huren inclusief bbq en het is zelfs mogelijk om bij het park bbq pakketten te bestellen. Je ziet over het hele park allerlei gezinnen die in het park aan het eten zijn. Deze huisjes moet je vooraf wel reserveren via de website, aangezien het anders helemaal uitverkocht kan zijn.  Je kunt bij het kopen van tickets deze optie aanvinken.

Irrland met kinderen
Irrland met kinderen

Irrland met kinderen: waar overnachten?

Is Kevelaer net te ver rijden om Irrland met kinderen in een dagtrip te bezoeken, dan kun je er altijd nog een weekendje weg van maken. Irrland ligt op een half uurtje rijden van de plaats Venlo. We schreven al eens de blog Venlo met kinderen, waarin we alle activiteiten over deze stad op een rij hebben gezet. In Venlo heb je een paar prima overnachtingsmogelijkheden voor gezinnen met kinderen. In iedere prijsklassen zetten we de beste opties op een rij!

In Venlo zijn weinig hotels voor gezinnen om te overnachten. We hebben de beste opties voor gezinnen op een rij gezet in de verschillende prijsklassen.

Budget Hotel: Hotel Wilhelmina

Middenklasse Hotel: Mr Jigs

Luxe Hotel: Bilderberg Hotel De Bovenste Molen

Kijk voor een overzicht van alle hotels in Venlo met kinderen even hier.

Irrland met kinderen
Irrland met kinderen

Irrland met kinderen: conclusie!

Wij vinden een bezoek aan Irrland met kinderen wel echt een aanrader! Onze dochter heeft zich een hele dag uitstekend vermaakt en we hadden prima nog langer kunnen blijven (als het park niet zou gaan sluiten). Je kunt hier ook met de hele familie een dagje naar toe en dan kun je een huisje huren, waar je dan ook prima kunt eten en drinken met z’n allen en de kinderen kunnen dan ondertussen spelen. Wel moeten de kinderen dan oud genoeg zijn om ze er op uit te laten gaan, aangezien het hele terrein best groot is en kinderen anders kunnen verdwalen.

Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van Irrland.

Irrland met kinderen
Irrland met kinderen

Scroll naar boven