Waterpark Rulantica met kinderen

Waterpark Rulantica met kinderen: alle informatie op een rij

Een dagje naar het Waterpark Rulantica met kinderen is top! Zeker als je een bezoek brengt aan het pretpark Europa Park met je gezin, dan is het zeker ook leuk om een dagje naar het waterpark te gaan. Wij bezochten in totaal twee dagen het pretpark Europa Park en bezochten een dag het waterpark. Het waterpark ligt praktisch naast het pretpark en vanaf het pretpark is het met de auto een paar minuten rijden naar het waterpark toe. Naar aanleiding van onze bevindingen zetten we alle informatie op een rij die je nodig hebt om een dagje naar waterpark Rulantica met kinderen te gaan.

Waterpark Rulantica met kinderen
Waterpark Rulantica met kinderen

Waterpark Rulantica met kinderen: algemene informatie!

We rijden op zaterdagochtend vanaf ons hotel in de buurt van het park met de auto naar het waterpark toe. We parkeren de auto op de grote (betaalde) parkeerplaats voor het waterpark en we staan in een paar minuten bij de kassa van het waterpark. Hier laten we onze tickets die we gekocht hebben (online via de website) zien van het waterpark en krijgen we een een Rula-band (dat wel iets weg heeft van een horloge), waarmee we de rest van de dag kunnen betalen.

Dat bandje is enorm fijn, aangezien je hierdoor geen geld mee hoeft te nemen naar het zwembad toe. We hebben alles in de kluis gedaan en aan het einde van de dag hebben we afgerekend wat we tijdens deze dag allemaal hebben gespendeerd. Onze kaartjes kochten we via de website van Rulantica en we hebben nog even gezocht naar specifieke kortingsacties, maar die konden wij niet echt vinden. Uiteraard is het slim om vooraf even online te kijken of er iets van een actie is.

Waterpark Rulantica met kinderen
Waterpark Rulantica met kinderen

Waterpark Rulantica met kinderen: het waterpark

Wij bezochten het waterpark in de herfstvakantie en hadden het geluk dat het eind oktober nog prachtig weer was en we met 24 graden ook gebruik konden maken van het gedeelte buiten. Het waterpark heeft namelijk zowel binnen als buiten verschillende glijbanen en speeltoestellen. Het waterpark is in Scandinavische sferen en heeft verschillende themagebieden die je kunt bezoeken. In totaal heb je 13 gethematiseerde zones.

Wij begonnen in de ochtend (toen het nog niet zo druk was) met de zone Vinterhal, waar ze verschillende toffe glijbanen hebben. Zo hebben ze een aantal glijbanen waar je in een grote familieband van de glijbaan af gaat, hebben ze glijbanen waar je met een eenpersoons of tweepersoons band vanaf gaat en je hebt een glijbaan waar je zonder hulpmiddelen vanaf gaat.

Wat ons gelijk opvalt in het waterpark is dat het er prachtig uitziet (iets wat we ook wel verwacht hadden als je ook de kwaliteit van het Europa Park ziet). We raden ook aan om deze glijbanen als eerste te doen (en dan zeker de glijbanen met een familieband), omdat het daar al snel een stuk drukker wordt en je dan langer in de rij moet staan. Wij vonden deze glijbanen leuk en soms ook erg verrassend (dat je ineens met de familieband op een schans uitkomt bijvoorbeeld).

Nadat we al de glijbanen in het Vinterhal gebied gehad hebben bezoeken we de leuke glijbaan Hugin in Rangnakor, waarbij we een wedstrijd doen tegen elkaar en kijken wie er als eerste beneden is met de band. Hier in de buurt ligt ook de wildwaterbaan, waar onze dochter helemaal fan van is. Hier stond geen rij en ik denk dat we minstens twintig keer door deze baan heen gegaan zijn.

Waterpark Rulantica met kinderen
Waterpark Rulantica met kinderen

Een andere spectaculaire glijbaan is Dugdrob, waarbij je een vrije val maakt in de glijbaan. Hier moeten kinderen wel minimaal 1,40 meter zijn en een leeftijd hebben van 12 jaar of ouder. Daarnaast vonden wij Snorri’s Saga erg mooi. Dit is een lazy river die door het gehele waterpark gaat en waar je onderweg mooie dingen ziet.

Daarnaast heb je binnen ook een heel piratenschip met allerlei glijbanen voor de wat jongere kinderen, zit er een heel (betaald) saunagedeelte bij voor volwassenen en is er een zwembad met kunstmatige golven die af en toe in werking wordt gezet. Ze zijn nog druk aan het verder bouwen en binnenkort openen ze een toren met acht glijbanen. Ook komt er dan meer ligruimte en enkele nieuwe eetgelegenheden.

Wat ook bijzonder is, is Snorri Snorkling VR. Je zwemt hier een paar minuten met een VR bril in een apart gedeelte van het waterpark en het lijkt net of je in een film zitten. Dit is mogelijk voor kinderen vanaf tien jaar met een minimale lengte van 1,25 meter groot. Daarnaast kun je in waterpark Rulantica met kinderen ook een leuk deel buiten bezoeken.

Zo hebben ze hier een waterattractie met bootjes, waarbij je elkaar moet nat spuiten, is er een groot speeleiland met een aantal toffe glijbanen die ook voor volwassenen geschikt zijn en is er ook een heel relaxbad en relaxstrand bij het waterbad. Kortom genoeg vertier om je een gehele dag prima te vermaken in waterpark Rulantica met kinderen.

Waterpark Rulantica met kinderen
Waterpark Rulantica met kinderen

Waterpark Rulantica met kinderen: eten en drinken

Je kunt in waterpark Rulantica met kinderen prima eten en drinken. Zelf hebben wij hier tussen de middag geluncht (frietjes met een snack) en dat was prima. Zowel binnen als buiten heb je verschillende horecatentjes en daarnaast is het heel relaxt om een drankje te doen in het verwarmde water. Je hebt zowel binnen als buiten een bar in het zwembad, waar je een drankje kunt bestellen met je bandje. Wij vonden dit een heel leuk concept en erg relaxt om op die manier een drankje te doen in het zwembad.

Waterpark Rulantica met kinderen
Waterpark Rulantica met kinderen

Waterpark Rulantica met kinderen: conclusie

Wij hebben genoten van ons dagje in waterpark Rulantica met onze dochter. Het waterpark heeft veel verschillende glijbanen, een hele mooie lazyriver en ook een gedeelte buiten, waar je zeker in de zomermaanden lekker kunt zwemmen en relaxen. Zeker als je toch al het pretpark Europa Park bezoekt, dan kun je prima een dagje waterpark er aan toevoegen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende themagebieden even op de Nederlandstalige website van Rulantica. 

Waterpark Rulantica met kinderen
Waterpark Rulantica met kinderen

Scroll naar boven