Phantasialand met kinderen

Phantasialand met kinderen: alle informatie op een rij!

Een bezoek aan het pretpark Phantasialand met kinderen is zeker een aanrader! Het pretpark ligt in de buurt van de kindvriendelijke Duitse steden Keulen en Bonn en is goed te combineren met een stedentrip naar één van deze steden. Het pretpark is vanaf Nederland ook makkelijk te bereiken en het pretpark heeft voldoende attracties, speelvertier en shows om je minstens twee dagen goed te vermaken met het gezin. Wij bezochten dit toffe pretpark voor twee dagen en zetten voor jullie alle informatie die je nodig hebt voor een bezoek aan pretpark Phantasialand met kinderen op een rij.

Phantasialand met kinderen
Phantasialand met kinderen

Algemene informatie

Wij bezochten het pretpark Phantasialand twee dagen met onze dochter in de herfstvakantie en hadden echt een geweldige tijd. Het pretpark Phantasialand staat bekend om zijn vele achtbanen en is ingedeeld in zes verschillende themawerelden. Deze themawerelden zijn Berlin, Mystery, Mexico, China Town, Deep in Africa en Fantasy. Wat het leuke aan het park is, is dat ieder themawereld ook volledig in de stijl van de wereld is. Zo waan je je in korte tijd in verschillende landen en werelddelen.

Phantasialand grenst aan de snelweg en de dichtstbijzijnde afslag tot aan het attractiepark is vernoemd naar het pretpark: Phantasialandstraße. Rondom het pretpark Phantasialand zijn er verschillende parkeerplaatsen. De auto is daarom prima bij het pretpark te parkeren en voor een dag parkeren betaal je maar een paar euro. Wij sliepen zelf in één van de hotels van Phantasialand en konden daardoor de auto gratis parkeren bij het hotel.

Phantasialand met kinderen
Phantasialand met kinderen

Bij de kassa kun je voor je kinderen armbandjes krijgen waarop je jouw telefoonnummer kunt schrijven voor het geval je in de drukte van het park je kinderen kwijt zou raken. Wat wij ook altijd erg fijn vinden is dat je een traditionele papieren plattegrond krijgt bij de ingang, zodat je in de rij van een attractie al kunt verheugen op welke attractie je hierna gaat bezoeken. Op deze plattegrond staat informatie over de hotels, de shows, de openingstijden en de verschillende minimum lengtes voor de verschillende attracties.

Daarnaast maakten we veelvuldig gebruik van de app van het pretpark. In deze app konden we zien hoe lang de wachttijden van de verschillende attracties waren, wanneer de verschillende shows waren en konden we ons makkelijk navigeren door het park. Wij hadden de app vooraf al gedownload en deze app kun je hier downloaden.

Phantasialand met kinderen
Phantasialand met kinderen

Het park is niet super groot qua oppervlakte, maar je verdwaalt er in het begin best snel. Wel een voordeel is dat je niet super ver hoeft te lopen met jonge kinderen. Overigens staan er ook in het park superhandig online borden, die ervoor zorgen dat je toch makkelijk de weg kunt vinden naar de verschillende attracties.

Je kunt via de website van het pretpark makkelijk kaarten kopen voor het park. Er kan verschil zitten in de entreeprijs in de verschillende periodes dat je het park wil bezoeken. Kijk dus vooraf even wat een gunstige periode is qua prijs om het park te bezoeken. Voor kinderen onder de 12 jaar krijg je korting op een entreekaartje.

Phantasialand met kinderen
Phantasialand met kinderen

Voor sommige attractie kun je in Phantasialand met kinderen een quickpass kopen. Er bestaan twee varianten: de Quick Pass van 10 euro en de Quick Pass Plus van 20 euro. Beide pasjes zijn goed voor een snelle toegang bij twee attracties. Deze pas is niet persoonsgebonden en dus is het ook mogelijk om één pas met twee personen van het gezin te gebruiken bij dezelfde attractie.

De reguliere Quick Pass kan gebruikt worden bij de attracties Chiapas, Maus au Chocolat,  Talocan, Colorado Adventure en Winja’s Fear en Winja’s Force. Met de Plus-versie heb je ook versnelde toegang tot de attracties Black Mamba en Taro. Toen wij er zelf waren, waren de rijen niet lang, dus hebben wij hier geen gebruik van gemaakt. Kijk even als je in het park bent of er een noodzaak is om deze passen aan te schaffen.

Phantasialand met kinderen
Phantasialand met kinderen

de themawerelden + attracties

Het pretpark heeft dus zes verschillende themawerelden en iedere themawereld heeft zo zijn eigen sfeer en zijn eigen attracties. In totaal zijn er 38 verschillende attracties in het park. Je kunt je hier dus makkelijk twee dagen vermaken in Phantasialand met kinderen. Tijdens de twee dagen dat we het park bezocht hebben, hebben we bijna alle attracties bezocht en sommige attracties wel twee keer.

Toen wij er waren hadden we het geluk dat het niet zo druk in het park was en de wachtrijen kort waren. Hieronder gaan we per themawereld kort in wat er allemaal te zien en te doen is.

#1 Berlin: deze themawereld is gebouwd in de stijl van de hoofdstad Berlijn in tijden van vroeger. In deze themawereld zijn veel restaurants en winkels, maar ook het Wintergarten-theater waar regelmatig parkshows worden gegeven. In deze themawereld heb je ook het nieuwe Rookburgh gedeelte met de nieuwste attractie Fly. Voor deze attractie moet je minimaal 8 jaar zijn en 1,30 meter groot. Onze dochter was dus helaas nog net te jong, maar wij (de ouders) hebben deze attractie wel bezocht. Een hele toffe attractie, waarbij je door heel themawereld Rookburgh vliegt. Één van de spectaculairste attracties van het park!

Phantasialand met kinderen
Phantasialand met kinderen

Je kunt verder in deze themawereld van Phantasialand met kinderen een toffe 4D film zien over piraten. Ondanks dat de piraten in het Duits praten met elkaar is het goed te volgen en wij vonden het wel een beetje iets weg hebben van de humor van de film Home Alone. Daarnaast heb je in deze themawereld een heel tof luna huis (Das verrückte Hotel Tartuff) dat erg leuk is om te bezoeken en waar je leuke foto’s kunt maken.

Ook een hele toffe attractie is Maus au Chocolat wat een indoor ride attractie is en waar je met een soort van slagroomspuiten kunt schieten op allerlei muizen en andere objecten. Je speelt tegen elkaar en kunt aan het einde zien wie de meeste punten heeft gehaald. Ook is er in deze wereld nog een zweefmolen, een reuzenrad, een vliegcarroussel en een dubbeldekker paardencarroussel.

Phantasialand met kinderen
Phantasialand met kinderen

#2 Chinatown: deze themawereld is helemaal in Aziatische stijl. Je vindt hier verschillende tempels, pagodes en Chinese paleizen. Ook in deze themawereld zijn meerdere winkels en ook een aantal (Aziatische) restaurants. In Chinatown zijn ook weleens optredens op straat door acrobaten. Het hotel waar wij sliepen (Ling Bao) ligt ook in deze themawereld.

In China Town heb je niet zo heel erg veel attracties. Het zijn er namelijk maar twee. Als eerste heb je Feng Ju Palace. In deze attractie heb je het idee dat je ‘over de kop’ gaat. Je kunt deze attractie een beetje vergelijken met de attractie Villa Volta in de Efteling. In totaal heb je een soort van voorshow van 2 minuten en de hoofdshow waar het lijkt dat je over de kop gaat, duurt ongeveer vijf minuten. Onze dochter vindt deze attractie altijd fantastisch. Zelf worden wij er als volwassenen wel snel misselijk.

De tweede attractie die je hier hebt is Geister Rikscha. Dit is een Chinees spookhuis. Je rijdt in een karretje met maximaal 3 personen een route van ongeveer 250 meter door het spookhuis. Wij vonden het wel een bijzonder spookhuis, met heel veel gekke en enge poppen. Toen wij er waren stond er geen enkele keer een wachtrij en je zit vrij lang in de attractie (ongeveer 8 minuten). Zeker leuk om deze attractie even te bekijken als je naar pretpark Phantasialand met kinderen gaat.

Phantasialand met kinderen
Phantasialand met kinderen

#3 Deep in Africa: deze themawereld is helemaal in Afrikaanse stijl. Ook dit gedeelte is erg mooi met heel veel Afrikaanse elementen. Ook in deze themawereld kun je in twee verschillende attracties. Zo heb je de spectaculaire achtbaan Black Mamba, waar je 80 kilometer per uur gaat en meerdere loopings maakt. Voor deze attractie moet je een lengte hebben van minimaal 1.40 meter en minimaal 10 jaar oud zijn. Wij (de ouders) vonden dit een hele gave attractie.

Voor de jongere kinderen ligt er door de achtbaan heen een heel tof parcours dat je kunt lopen. De Deep in Africa Adventure Trail is een interactief parcours, waarbij je de achtbaan heel dicht langs je heen ziet komen. Kinderen kunnen hier klimmen en klauteren en moeten langs meerdere waterobstakels. Ook zijn er Afrikaanse gezichten die onverwacht lucht blazen in je gezicht. Echt een super leuk parcours om te lopen met je kinderen!

Ook heb je in deze themawereld Kroka’s Lodge waar je een meet en greet kunt hebben met de draak Kroka. Altijd leuk om even een fotootje te maken met het gezin!

Phantasialand met kinderen
Phantasialand met kinderen

#4 Fantasy: deze themawereld is vooral geschikt voor jongere kinderen en is deels overdekt. In deze themawereld leeft het fictieve volk de Wuzen. Je hebt in deze themawereld maar liefst vijftien verschillende attracties.

De spectaculairste attractie in deze themawereld is Winja’s Fear & Winja’s Force. Dit is een indoorachtbaan en je draait in de attractie steeds rondjes om je eigen as. Kinderen moeten hier minimaal 8 jaar zijn en een lengte hebben van minimaal 130 cm. Kijk vooraf dus even goed in welke attracties je kinderen allemaal mogen wanneer je een bezoek brengt aan Phantasialand met kinderen. Wij vonden dit een erg leuke attractie. De achtbanen Fear en Force lijken erg op elkaar, maar verschillen wel een klein beetje van elkaar.

Daarnaast heb je hier de hele toffe attractie Crazy Bats, waarbij je in een treintje rondrijdt met een VR bril op. Wat dat betreft is het een hele bijzondere beleving om op deze manier in een achtbaan te zitten. Zeker een aanrader om te bezoeken als je Phantasialand met kinderen bezoekt.

Daarnaast heb je verschillende wat kleinere attracties, waar onze dochter ook helemaal alleen in is geweest zoals de botsauto’s, de mini vrije val toren, de kindercarroussel en de parachute attractie. Zeker voor ouders met jonge kinderen is dit het themawereld waar ze de meeste tijd zullen doormaken. Ook een voordeel van deze wereld is dat het voor een groot deel binnen is, waardoor je hier ook verschillende attracties kunt bezoeken als het minder weer is.

Phantasialand met kinderen
Phantasialand met kinderen

#5 Mexico: in deze themawereld vindt je een Mexicaans dorpje. Hier vindt je verschillende Mexicaanse eettentjes en er worden in dit deel van het park ook twee verschillende shows gegeven. Ook heb je hier een viertal attracties in deze wereld. Zo heb je de Colorado Adventure achtbaan, waarbij je in een treintje over een parcours raast. Een erg leuke attractie, waarbij kinderen vanaf een lengte van 1 meter in de attractie mogen.

Daarnaast heb je de attractie Talocan, wat een Topspin is en die uniek is in Europa. Je gaat hier meerdere keren over de kop en deze attractie is voor de wat oudere kinderen. Je moet hier namelijk minimaal tien jaar zijn en een lengte van 1,40 meter hebben om in deze attractie te mogen.

Een andere favoriete attractie van onze dochter die ze in deze wereld hebben is de vrije val torens Tikal. Je zit hier in een bank en gaat dan verschillende keren van hoog naar laag. Als het aan onze dochter ligt gaat ze hier meerdere keren achter elkaar in. Gelukkig mag ze in deze attractie ook alleen en kunnen wij zo af en toe van een afstandje toekijken ;).

De laatste attractie die je hier hebt is Chiapas- Die Wasserbahn, een wildwaterbaan met de steilste afdaling ter wereld. We hadden hem voor dag 2 op de planning staan, maar toen deed de attractie het de gehele dag niet vanwege een technische storing. Daar baalden we wel een beetje van, aangezien het ons een hele toffe attractie leek! Een goede reden om nog een keertje terug te komen naar het park!

Phantasialand met kinderen
Phantasialand met kinderen

 #6 Mysterie: dit is het laatste themawereld dat je in Phantasialand met kinderen kunt bezoeken en dit is de wereld voor de wat oudere kinderen. Ze hebben hier namelijk vier verschillende spectaculaire attracties. Zo heb je Mystery Castle, waarbij je in een toren de lucht in wordt geschoten en waarna je ook weer een vrije val naar beneden maakt. Wij vonden ook de binnenkant van het kasteel erg mooi en de beleving begint bij deze attractie al gelijk als je de toren binnenkomt. 

Wil je in Phantasialand met kinderen verkoeling, dan kun je prima de attractie River Quest bezoeken. Dit is de hoogste wildwater raftingbaan ter wereld en je wordt in deze attractie kletsnat. Je gaat in een bootje eerst in een soort van lift naar boven en maakt dan een paar keer een soort van val naar beneden. Ik denk dat we nog nooit zo nat geworden zijn in een attractie als bij River Quest. Gelukkig staan er na afloop machines om je kleding te drogen. Voor onze dochter nemen we voor dit soort attracties ook altijd een poncho mee. 

Phantasialand met kinderen
Phantasialand met kinderen

Daarnaast heb je nog twee achtbanen in deze themawereld. De eerste achtbaan is de familieachtbaan Raik. Dit is de snelste family boomerang achtbaan ter wereld. Je schiet in deze achtbaan eerst naar voren, waarna je dezelfde route achteruit maakt. Wij vonden dit een erg leuke attractie.

De tweede achtbaan hier is Taron en dit is een hele snelle en spectaculaire achtbaan. Je gaat met 117 km per uur over de baan en wordt meerdere keren afgeschoten in de attractie. Zeker als jij en je kinderen van snelle achtbanen houden, dan kun je deze achtbaan niet overslaan.

Zoals je ziet heb je behoorlijk veel attracties in het pretpark en wil je daarbij ook de verschillende shows zien die het pretpark aanbiedt, dan is het haast onmogelijk om alles in een dag te doen. We zouden dan ook aanraden om er twee dagen voor uit te trekken en lekker alles op het gemak te doen!

Phantasialand met kinderen
Phantasialand met kinderen

de verschillende Shows

Je kunt in Phantasialand met kinderen naar verschillende shows toe. Wij bezochten alle drie de shows die draaiden toen wij het park bezochten.

Nobis: in deze show is er plek voor dans, acrobatiek en zang en we vinden het lastig te omschrijven waar deze show nu precies over ging. Er waren verschillende acts tijdens de show en het was erg vermakelijk om te zien. Het had ook wel iets weg van een musical. Deze show vond plaats in theater Wintergarten en duurde ongeveer veertig minuten.

Jump!: deze show was onze persoonlijke favoriet, waarbij spectaculaire stunts afgewisseld werden met toffe hip hop dans. Deze show vond plaats in het Silverado Theater en duurde ongeveer een half uur. Er worden tijdens de shows stunts uit gehaald met fietsen, op trampolines en met een soort van stelten. Onze dochter vond deze show ook erg leuk om te zien!

Phantasialand met kinderen
Phantasialand met kinderen

Rock on Ice: deze show vindt plaats in Arena de Fiesta in themawereld Mexico. Deze show staat in het teken van de kunstschaatsers en de show duurt 30 minuten. Wij vonden deze show met Rock thema prachtig! De dansers op het ijs zetten echt een hele mooie show weg en we hebben het hele half uur geboeid zitten kijken naar de hele show.

Wil je in Phantasialand met kinderen alle drie de shows zien, dan reken er al snel op dat je een paar uur kwijt bent. In totaal duren de shows ongeveer twee uur, maar je moet uiteraard er rekening mee houden dat je toch wel minstens een kwartier vooraf in de zaal plaats moet nemen.

Phantasialand met kinderen
Phantasialand met kinderen

eten en drinken

Je kunt in Phantasialand met kinderen prima eten en drinken. Het pretpark heeft in iedere themawereld genoeg horecagelegenheden waar je wat kunt eten en kunt drinken. Een groot voordeel vinden wij van het pretpark dat je niet alleen frietjes en een hamburger kunt krijgen bij het pretpark (ondanks onze dochter dat nog steeds het lekkerste vindt), maar ook andere gerechten.

Zo is het mogelijk om Mexicaans te eten in themawereld Mexico, heb je een Aziatisch restaurant in het themawereld Chinatown en heb je een Afrikaans barbecue restaurant in het themawereld Afrika. Ook heb je bij de meeste restaurants ook vegetarische opties en ook gezonde opties zoals salades en fruit. Al met al is er voor iedereen genoeg keuze om iets lekkers te vinden.

Phantasialand met kinderen
Phantasialand met kinderen

Kindvriendelijk overnachten in Phantasialand

Het park heeft in totaal drie belevenishotels die in het pretpark gevestigd zijn. Het is daarom makkelijk om het pretpark Phantasialand met kinderen twee dagen te bezoeken zonder dat je op en neer hoeft te rijden. Wij hebben zelf in hotel Ling Bao geslapen en vonden dat zelf ideaal. Het is wat dat betreft erg fijn dat je gedurende de dag ook even naar je kamer kunt gaan.

Hotel Ling Bao: in dit hotel hebben wij dus geslapen en wij vonden dit echt een top hotel. We konden bij aankomst de auto gratis parkeren in de parkeergarage van het hotel en kregen bij de receptie de kaartjes voor het pretpark. Vanuit de tuin van het hotel konden we zo het park in. Het hotel ademt echt de Aziatische sfeer uit en je hebt ook in het hotel enorm veel toffe details die ervoor zorgen dat je niet het idee hebt dat je in Duitsland bent.

Phantasialand met kinderen
Phantasialand met kinderen

Wij hadden hier een familiekamer geboekt die ook veel Aziatische details had, zoals bijvoorbeeld de Boedha tekening op de muur. Deze kamer was geschikt voor gezinnen met vier personen, waarbij de kinderen in een stapelbed slapen. Vanuit onze kamer hadden we uitzicht over de tuin en het zwembad.

Dit zwembad is verwarmd en dat zorgde ervoor dat we ondanks het oktober was we toch gewoon konden zwemmen in dit zwembad. Wij vonden dit wel erg relaxt na een hele dag in het pretpark geweest te zijn. Ook de tuin die bij het hotel ligt is prachtig en ook hier waan je je helemaal in Azië.

Phantasialand met kinderen
Phantasialand met kinderen

Daarnaast hebben wij zowel in de avond als in de ochtend gegeten bij het hotel en we moeten zeggen dit was super goed. Bij het diner had je verschillende tafels met allerlei etenswaar uit verschillende Aziatische landen. Wij zijn gek op Aziatisch eten en vonden het echt heerlijk om hier in de avond te eten. Leuk detail is dat er voor kinderen ook een apart kinderbuffet was.

Ook in de ochtend hebben we hier ons ontbijt gegeten en dit was ook erg lekker en uitgebreid. Verschillende soorten broodjes, beleg, fruit, sapjes, eiergerechten en nog veel meer. Wat dat betreft verlieten we het hotel met een goed gevulde buik en konden we de volgende dag met volle energie onze tweede dag in het park beleven.

Phantasialand met kinderen
Phantasialand met kinderen

Wij sliepen dus in hotel Ling Bao, maar je hebt nog twee themahotels waar je kunt slapen in Phantasialand met kinderen. Wij hebben hier niet geslapen, dus is het moeilijk om over deze twee hotels een oordeel te geven, maar we nemen aan dat deze twee hotels net zo goed zullen zijn als hotel Ling Bao.

Hotel Charles Lindbergh: je slaapt hier in een aeronautencabines en wat heel tof hier is, is dat de attractie FLY door het hotel vliegt. Als je in dit hotel slaapt krijg je ook twee keer een priority ticket voor deze attractie FLY. Daarnaast kunnen gasten van dit hotel gebruik maken van een drie gangen diner in restaurant Uhrwerk en hebben zij ook toegang tot het ontbijtbuffet in de ochtend bij datzelfde restaurant.

Hotel Matamba: dit Afrikaanse hotel heeft kamers in Afrikaanse stijl met ook een grote Afrikaanse tuin bij het hotel. Dit hotel biedt verschillende familiekamers aan, waarbij gezinnen tot zes personen een kamer kunnen boeken. Je slaapt als het ware hier in een safarilodge.

Kijk voor meer informatie over de verschillende hotels van Phantasialand even op de website van het pretpark.

Phantasialand met kinderen
Phantasialand met kinderen

Scroll naar boven