Phantasialand met kinderen: alle informatie op een rij!

Een bezoek aan het pretpark Phantasialand met kinderen is altijd een goed idee. Het pretpark is vanaf de stad Utrecht in minder dan 2,5 uur te bereiken en het pretpark heeft voldoende attracties, speelvertier en shows om je minimaal een dag te vermaken met het gezin. Het pretpark ligt in de buurt van de kindvriendelijke steden Keulen en Bonn en is goed te combineren met een stedentrip naar één van deze steden. We zetten voor jullie alle informatie over het pretpark Phantasialand met kinderen op een rij, zodat je een goede indruk krijgt wat je kan verwachten van dit Duitse pretpark. 

Phantasialand met kinderen

Phantasialand met kinderen: Algemene informatie

Het pretpark Phantasialand staat bekend om zijn vele achtbanen en is ingedeeld in zes verschillende thema’s: Berlijn, Mysterie/Klugheim, Mexico, Chinatown, Diep in Afrika en Fantasie. 

Ieder thema heeft zijn eigen attracties en ook zijn eigen draak.  Zo heeft het thema Berlijn de draak Drago, Chinatown heeft Wang, Mysterie heeft Schneck, Mexico heeft Quetzal, Afrika heeft Kroka en Fantasie heeft de draak Phenie. Het park is erg compact en de attracties staan best wel op elkaar. Een groot voordeel is dat je in Phantasialand met kinderen niet zo veel hoeft te lopen door het park. 

Phantasialand grenst aan bundesautobahn 553 en de dichtstbijzijnde afslag tot aan het attractiepark is vernoemd naar het pretpark: Phantasialandstraße. Rondom het pretpark Phantasialand zijn er verschillende parkeerplaatsen. De auto is daarom prima bij het pretpark te parkeren en voor een dag parkeren betaal je maar een paar euro.

Onder het attractiepark ligt een tunnel waarin een  weg van de parkeerterreinen bevindt van het attractiepark naar het plaatsje Brühl. Vlak bij het attractiepark bevindt zich bushalte Brühl Berggeiststraße voor bezoekers van het pretpark die in Brühl overnachten en niet met de auto naar het park willen gaan.

Bij de kassa kun je voor je kinderen armbandjes krijgen waarop je jouw telefoonnummer kunt schrijven voor het geval je in de drukte van het park je kinderen kwijt zou raken. Door het hele park kun je in Phantasialand met kinderen eten. Er zijn meer dan tien verschillende eetgelegenheden van kleine tentjes tot hele restaurants. De meeste eettentjes zijn verbonden met het themagebied waarin ze staan. Zo kun je in Mexico voornamelijk Mexicaans eten en in Chinatown vooral Aziatische gerechten. 

Phantasialand met kinderen: de themagebieden + attracties

Het pretpark heeft dus zes verschillende themagebieden en ieder themagebied heeft zo zijn eigen attracties. In totaal zijn er 38 verschillende attracties in het park. Je kunt hier dus ook makkelijk twee dagen je vermaken in Phantasialand met kinderen. We bespreken de gebieden hieronder kort met de verschillende attracties.

#1 Berlin: dit themagebied is gebouwd in de stijl van de hoofdstad Berlijn in tijden van vroeger. In dit themagebied zijn veel restaurants en winkels, maar ook het Wintergarten-theater waar regelmatig parkshows worden gegeven. 

In Berlin bevinden zich meerdere kinderattracties, waaronder een draaimolen en een kinderreuzenrad. Tevens bevindt zich er een 4D-bioscoop,  waarin de film Pirates 4D wordt getoond. In themagebied Berlin bevindt zich de hoofdingang van Phantasialand en dit is dus het eerste gebied dat je tegenkomt wanneer je Phantasialand met kinderen bezoekt. 

#2 Chinatown: dit themagebied is helemaal in Chinese stijl. Je vindt hier verschillende tempels, pagodes en Chinese paleizen. Ook in dit themagebied zijn meerdere winkels en ook een aantal (Chinese) restaurants. In Chinatown zijn ook weleens optreden op straat door acrobaten. 

In China Town heb je twee attracties:  
– Feng Ju Palace: in deze attractie heb je het idee dat je ‘over de kop’ gaat. Je kunt deze attractie een beetje vergelijken met Villa Volta in de Efteling. In totaal heb je een soort van voorshow van 2 minuten en de hoofdshow waar het lijkt dat je over de kop gaat, duurt ongeveer vijf minuten. 

– Geister Rikscha: dit is een attractie in een Chinees spookhuis. Je rijdt in een karretje met maximaal 3 personen een route van ongeveer 250 meter door het spookhuis en deze attractie duurt ongeveer 8 minuten. 

#3 Deep in Africa: dit themagebied is helemaal in Afrikaanse stijl. Een beetje de stereotype beelden hoe de meeste mensen Afrika voorstellen met lemen hutjes en verschillende torens. 

In dit themagebied kun je kijken naar shows van Afrikaanse dansers en het themagebied heeft één spectaculaire attractie: de achtbaan Black Mamba. Deze achtbaan loopt deels ondergronds en duikt op in verschillende plaatsen in Deep in Africa. De achtbaan gaat 80 kilometer per uur maakt meerdere loopings en de attractie duurt minder dan een minuut. 

#4 Fantasy: dit themagebied is vooral geschikt voor jongere kinderen en is deels overdekt. In dit themagebied leeft het fictieve volk de Wuzen.  In Wuze Town heb je verschillende attracties:

– Winja’s Fear & Winja’s Force: dit is een indoorachtbaan en je draait in de attractie steeds rondjes om je eigen as. Kinderen moeten hier minimaal 8 jaar zijn en een lengte hebben van minimaal 130 cm. Kijk vooraf even goed in welke attracties je kinderen allemaal mogen wanneer je een bezoek brengt aan Phantasialand met kinderen. 

– Wakobato: dit zijn bootjes waar je met acht personen in kan (2 groepjes van vier) en je moet hier verschillende doelen natspuiten met het waterpistool wat je krijgt. 

– Tittle Tattle Tree: rondom een boom zitten verschillende gondels waar je in kunt staan en steeds worden er drie gondels omhoog getrokken naar een hoogte van 17 meter en daarna dalen de gondels weer. 

Een ander gedeelte van het themagebied Fantasy is in een loods. In de loods heb je ook twee verschillende attracties:

– Hollywood Tour: je zit hier in een bootje en je komt tijdens dit ritje in acht verschillende filmscènes terecht, zoals bijvoorbeeld scènes van films als Jaws, Kingkong en Tarzan. De rit duurt in totaal 9 minuten. 

– Crazy Bats: in deze achtbaan rijdt je rond in een treintje en tijdens de vier minuten durende rit kom je verschillende rare vleermuizen tegen. Ze maken bij deze attractie gebruik van VR technologie. 

#5 Mexico: ook dit themagebied bestaat uit twee verschillende delen. Het eerste deel is gebaseerd op een Mexicaans dorpje. Hier vindt je verschillende Mexicaanse eettentjes, die Mexicaans eten verkopen. Verder is er een theater met een ijsbaan, de Arena de Fiesta en is er de show Casa Magnetica, een huis waarin wordt gespeeld met je zwaartekracht.

Het andere deel van het thema gebied Mexico is gebaseerd op het Wilde Westen. Ook in dit gedeelte zijn er verschillende restaurantjes en winkels. 

#6 Mysterie: dit gedeelte staat in het teken van griezelen. Je hebt in dit gedeelte kastelen met donkere kelders en ook twee attracties:

– Mystery Castle: het is een soort spookkasteel en door het eerste gedeelte van het kasteel loop je zelf. Je komt hier acteurs tegen in griezelige kostuums. Het tweede gedeelte is een attracties waarin je steeds omhoog en omlaag geschoten wordt in de toren op een bank. Het doet ons een beetje denken aan de Tower of Terror in Disneyland Orlando

– River Quest: in deze attractie zit je in een bootje dat vaart door donkere tunnels en van hoge schansen afglijdt om en door het kasteel heen. 

Een tweede gedeelte in het themagebied Mysterie is het dorp Klugheim. Ook hier vindt je weer twee verschillende achtbanen:

– familieachtbaan Raik: dit is een grote achtbaan, maar de achtbaan is niet hoog en niet snel. Voor de mensen die niet van hele snelle achtbanen houden is dit een mooi alternatief van de Taron achtbaan. 

– Taron: dit is een snelle en spectaculaire achtbaan. De achtbaan heeft een snelheid van 117 km per uur en je wordt meerdere keren afgeschoten tijdens de rit. Tijdens de rit zie je hoge rotswanden, diepe ravijnen en smalle bruggen waardoor de omgeving van Taron erg mooi is. 

Zeker voor gezinnen die van achtbanen houden is een bezoek aan Phantasialand met kinderen een uitstekend idee!

Phantasialand met kinderen: de verschillende Shows

Er worden in het pretpark drie verschillende shows gegeven. Zoals we al eerder aangaven zijn er ook verschillende optreden van artiesten buiten in de verschillende themagebieden. We zullen de shows die je kunt bekijken in Phantasialand met kinderen hieronder kort beschrijven.

Musarteum: deze show vindt plaats in Wintergarten in het themagebied Berlijn. Het is een spectaculaire show met verschillende acrobaten. De show duurt in totaal 40 minuten en de show speelt zich af in een soort van museum. 

Ice College: deze show vindt plaats in Arena de Fiesta in themagebied Mexico. Deze show staat in het teken van de kunstschaatsers en de show duurt 30 minuten. 

Pirates in 4d: deze show wordt gegeven in het 4D theater in het themagebied Berlin. Deze show duurt in totaal 20 minuten. Het pretpark heeft dus voldoende alternatieven wanneer het wat minder weer is als je Phantasialand met kinderen bezoekt. 

Phantasialand met kinderen: waar overnachten

Het park heeft in totaal drie belevenishotels die in het pretpark gevestigd zijn. Het is daarom makkelijk om het pretpark Phantasialand met kinderen twee dagen te bezoeken zonder dat je op en neer hoeft te rijden. De volgende hotels liggen in het pretpark zelf:

Hotel Charles Lindbergh: dit pilotenhotel dat in het pretpark ligt is niet heel erg geschikt voor gezinnen. Je kunt hier een soort van cabines huren voor maximaal twee personen. De enige optie die je hier als gezin kunt boeken is meerdere cabines voor het hele gezin. Deze cabines worden als ervaringspakket verkocht, waarbij je een overnachting, een driegangendiner, het ontbijt en toegang tot het park voor twee dagen krijgt voor de personen die in de cabine slapen. 

Hotel Ling Bao: dit hotel in Chinese stijl ligt in themagebied Chinatown en het is mogelijk om hier familiekamers te boeken. Dit zijn kamers met een tweepersoonsbed en een stapelbed. Dit hotel heeft een binnen- en buitenzwembad en de prijs van de kamer is inclusief een ontbijtbuffet. Bij het boeken van dit hotel moet je nog wel de entreetickets los bijboeken. 

Hotel Matamba: dit Afrikaanse hotel heeft kamers in Afrikaanse stijl met ook een grote Afrikaanse tuin bij het hotel. Dit hotel biedt verschillende familiekamers aan, waarbij gezinnen tot zes personen een kamer kunnen boeken. Ook bij deze kamers moet je nog apart de entreetickets boeken. 

Phantasialand met kinderen: alternatieve overnachtingen

Uiteraard is het ook mogelijk om buiten het park een hotel te nemen. Hier is de keuze een stuk groter en heb je ook goedkopere alternatieven. We zetten een aantal hotels op een rij die in de buurt van het pretpark liggen (in het plaatsje Brühl) en een goedkoper alternatief zijn dan de hotels in het pretpark. Alle drie deze hotels liggen op minder dan tien minuten van het pretpark vandaan.

Hotel Restaurant Adria Stuben Brühl

RS-HOTEL – smart luxury hotel & apartments, contactless and inspected

Six! Eat Work Sleep

Zoals je ziet kun je in Phantasialand met kinderen makkelijk je een tot twee dagen vermaken. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties op de website van het pretpark

Phantasialand met kinderen: andere reisblogs

SOCIAL CHECK-IN