Grugapark Essen met kinderen

Grugapark Essen met kinderen: kindvriendelijke park!

Het is een goed idee om Grugapark Essen met kinderen te bezoeken. Het is een prachtig park om in te wandelen, er zijn heel veel speeltoestellen verspreid over het hele park, je hebt er verschillende dieren die je kunt bewonderen, je kunt er in de zomer lekker aan het zwembad liggen en er zijn genoeg horecatentjes, waar je wat kunt eten en drinken. Kortom echt een park waar je makkelijk een halve dag met je kinderen kunt doorbrengen. We hebben het park ook opgenomen in onze blog Essen met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten van de stad op een rij zetten. Naar aanleiding van ons bezoek aan het park, zetten we alle informatie over het park op een rij.

Grugapark met kinderen
Grugapark met kinderen

Grugapark Essen met kinderen: algemene informatie

Er zijn meerdere ingangen in het park en wij betreden het park aan de zuidkant. We slapen in het Mintrops Concierge hotel, dat praktisch tegen het park aan ligt. Je betaalt per persoon een aantal euro entree, maar daar krijg je in onze ogen heel veel voor terug. Door deze entree heb je in het park zelf ook niet allerlei zwervers en onfrisse figuren in het park rondlopen, wat in onze ogen ook een groot voordeel is.

Grugapark met kinderen
Grugapark met kinderen

Grugapark Essen met kinderen: het park!

Als we het park in lopen zien we gelijk dat het een prachtig park is, dat mooi aangelegd is. We komen bijna gelijk een hele leuke speeltuin tegen, met veel verschillende speeltoestellen. We zien ook dat het mogelijk is voor de lokale mensen om hier feestjes te houden. Er staan hele bolderkarren met drank en zoetigheden en de ouders drinken een drankje terwijl de kinderen aan het spelen zijn. 

Tijdens de paar uur dat we in het park zijn komen we er achter dat er wel meer dan tien verschillende speeltuinen in het park zijn. De een is wat groter dan de ander, maar eigenlijk stoppen we overal wel even om te spelen. Daarnaast zijn er ook verschillende dieren die je kunt bekijken in het park. Zo lopen we een kooi in en staan dan ineens bijna oog in oog met flamingo’s. 

Ook is er in het park een kinderboerderij met verschillende dieren en in de buurt van deze kinderboerderij kunnen kinderen ook ponyrijden. Wil je het park zien zonder dat je hoeft te lopen, dan kun je ook het toeristentreintje nemen dat door het park rijdt. Je betaalt een paar euro om een ritje met de trein te maken. 

Daarnaast is er een verkeerstuin, waar je (tegen betaling van een paar euro) met skelters kunt rijden, zijn er in het park trampolines waar kinderen kunnen springen en is er een doolhof in het park. In het park ligt ook een zwembad, waar je op warme dagen verkoeling kunt zoeken. Als je hier ook een paar uurtjes in het Grugapark met kinderen naar toe gaat, dan kun je je makkelijk een hele dag vermaken. 

Grugapark met kinderen
Grugapark met kinderen

Grugapark Essen met kinderen: eten en drinken

Ook qua eten en drinken is er genoeg mogelijk in het Grugapark Essen met kinderen. Op verschillende plekken heb je in het park horecatentjes waar je wat kunt eten en drinken. Sommige tentjes zijn heel klein en kun je alleen drinken en een snoepje kopen, maar er zijn ook verschillende restaurants in het park. Ook is het mogelijk om zelf eten en drinken mee te nemen en rondom het park liggen ook supermarkten, waar je wat te eten en te drinken kunt kopen.

Grugapark met kinderen
Grugapark met kinderen

Grugapark Essen met kinderen: conclusie

Wij hebben echt genoten van ons bezoek aan het Grugapark en voor ons was het ook echt een positieve verrassing! We hadden een park verwacht waar een paar speeltuintjes zouden zijn, maar dat het zo groot is en dat er zoveel te doen is voor kinderen hadden we absoluut niet verwacht. Wij waren er tegen het einde van de middag, maar hadden zeker nog wel langer kunnen blijven. Als het echt warm is, dan is het ook leuk om een paar uurtjes bij het zwembad door te brengen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende activiteiten even op de website van Grugapark.

Grugapark met kinderen
Grugapark met kinderen

Waar overnachten in Essen met kinderen?

Je hebt genoeg accommodaties in Essen die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. We zetten de beste opties op een rij in iedere prijsklassen.

Budget hotel: Hotel Palla

Middenklasse hotel: GHOTEL hotel & living Essen

Luxe hotel: Mintrops Concierge hotel

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Essen even hier.

Grugapark met kinderen
Grugapark met kinderen

Scroll naar boven