Neurenberg met kinderen

Je kunt de stad Neurenberg met kinderen prima een dag of twee bezoeken zonder dat je kinderen zich gaan vervelen. De stad ligt in het midden van Duitsland op 6,5 uur rijden van Utrecht en is ook een ideale tussenstop als je op vakantie gaat naar Oostenrijk, Slovenië of Kroatië. De historische binnenstad is tijdens de Tweede wereldoorlog bijna volledig verwoest, maar de stad is hierna weer volledig opgebouwd. We zetten de leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Neurenberg met kinderen voor jullie op een rij. 

Neurenberg met kinderen #1: Neurenberg ZOO

Deze dierentuin ligt net buiten het centrum in het oosten van de stad en is met de tram te bereiken in 25 minuten. De dierentuin heeft een aantal van de grote Afrikaanse dieren zoals  de leeuw, de neushoorn, de giraf, de zebra en verschillende apen. Ook kun je in deze dierentuin dieren bewonderen zoals de ijsbeer, de kangoeroe en de krokodil. Een aantal keer per dag worden er ook shows gegeven met dolfijnen.

Op verschillende plekken in de dierentuin zijn speeltoestellen voor de kinderen, waardoor je een mooie afwisseling hebt tussen het bekijken van dieren en spelen. Ook rijdt er een kindertreintje door het park langs de dieren. Daarnaast is er ook een bezoekersgedeelte (Bionicum Ideenreich Natur), waar kinderen op een interactieve manier van alles kunnen leren over dieren. De dierentuin is ruim opgezet en erg groen en je hebt minimaal wel een halve dag nodig om de hele dierentuin te bekijken. 

De toegangsprijs is zoals we dat van de meeste Duitse dierentuinen kennen schappelijk. De toegangsprijs in deze dierentuin is ongeveer de helft van de toegangsprijzen van de Nederlandse dierentuinen. Verder verkopen ze ook toegangskaarten voor het hele gezin, waardoor je nog meer korting krijgt.

Neurenberg met kinderen
Neurenberg met kinderen

Neurenberg met kinderen #2: Playmobil Funpark

Dit leuke pretpark ligt niet in Neurenberg zelf, maar op ongeveer 20 minuten rijden met de auto vanaf het centrum van de stad (met het openbaar vervoer iets meer dan 40 minuten). Uiteraard staat dit hele park in het teken van de Playmobil poppetjes. Het is niet echt een pretpark zoals we dat gewend zijn met allerlei snelle achtbanen, maar meer een groot speelparadijs voor vooral jongere kinderen. 

Zo is er een groot verkeersplein waar kinderen kunnen skelteren, zijn er kleine roeibootjes voor kinderen, zijn er verschillende speeltuinen, een springkussen, minigolfbaan en verschillende waterspeeltoestellen. Je kan er dus op rekenen dat kinderen nat kunnen worden.

Ook is er in een binnengedeelte de gelegenheid voor kinderen om met veel playmobil te spelen. Tevens is hier een restaurant, dus een ideale plek om zelf rustig te kunnen eten en drinken terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Dit gedeelte ziet er heel tof uit en is helemaal in Playmobil stijl. Verder is er binnen ook nog een groot klimpark, dus ook bij minder weer is het park nog prima te bezoeken.

Ook hier is de prijs van het park zeer schappelijk. Het is zelfs mogelijk om in de buurt van het park te slapen, aangezien er een Playmobil hotel bij zit. 

Neurenberg met kinderen
Neurenberg met kinderen

Neurenberg met kinderen #3: Wöhrder Wiese Park

Dit stadspark ligt op 15 minuten lopen van het centrum en heeft verschillende speeltuinen voor kinderen in het park. Verder ligt er bij dit park ook een ligweide, waar de mensen uit de stad in de zomer naar toe trekken om van het zonnetje te genieten en om een balletje te trappen met de kinderen. 

Loop je vanuit het centrum iets verder door in dit park kom je bij het grote meer Wöhrder See uit. Bij dit meer ligt ook een strand, waar het zeker in de zomer druk kan zijn met gezinnen die aan het water verkoeling zoeken. Ook zit er bij dit strand een klein cafeetje (Café Strandgut), waar je op strandstoelen lekker wat kunt drinken. 

Op het meer is het mogelijk om waterfietsen te huren en een rondje te maken over het meer met je kinderen. Zeker in de zomer hangt er rondom dit meer een hele prettige sfeer met tientallen bootjes op het water en rondom het water overal groepjes mensen die van het mooie weer genieten. 

Neurenberg met kinderen
Neurenberg met kinderen

Neurenberg met kinderen #4: Spoorwegmuseum

Wij hebben al eens geschreven over het leuke spoorwegmuseum in Utrecht in ons reisblog Utrecht met kinderen, maar de stad Neurenberg heeft ook een spoorwegmuseum. In dit grote museum staat de geschiedenis van de Duitse spoorwegen centraal. Het museum ligt in het centrum van de stad en is daarom goed te voet bereikbaar. Net als in het spoorwegmuseum in Utrecht staan er in dit museum verschillende treinen die je kunt bezichtigen. 

Ook bij dit museum rijdt er een klein kindertreintje rondt en is er een speeltuin bij het museum voor kinderen. Ook is er een gedeelte van het museum dat in het teken staat van miniatuurtreintjes, waarbij een medewerker van het museum op bepaalde tijden de treintjes laat rijden. Het leukste gedeelte van het museum is de kinderafdeling. Ook hier rijdt een klein toeristentreintje binnen rond en kunnen kinderen ook spelen met enorm veel treinbanen. Om het hele museum te bekijken heb je wel een halve dag nodig. 

Het museum heeft zeker gelijkenissen met het spoorwegmuseum in Utrecht en is qua entree stukken goedkoper dan het museum in Utrecht. De entreeprijs voor een gezin is nog geen vierde van de prijs die je in Utrecht betaald. 

Neurenberg met kinderen: overige activiteiten

#5 Kasteel Neurenberg: je kunt in Neurenberg met kinderen ook een kasteel bezoeken. Ondanks het museum in het kasteel niet heel interessant is voor kinderen, ziet het kasteel er van de buitenkant mooi uit en kun je wel een prima wandeling maken door de tuinen van het kasteel. 

#6 Ondergrondse gangen Neurenberg: zijn je kinderen wat ouder, dan kan het interessant zijn om het ondergrondse gangenstelsel van Neurenberg te bekijken. Dit middeleeuwse gangenstelsel werd ook veelvuldig gebruikt door mensen in de Tweede Wereldoorlog om aan de gruwelen van de oorlog te ontkomen. Je kunt hier verschillende tours boeken door de gangen. 

Er zijn nog een aantal musea in de stad zoals het speelgoedmuseum, het natuur historisch museum en het communicatiemuseum, waarbij het vooral kijken is naar de exposities en er weinig interactieve elementen in deze musea voor kinderen aanwezig zijn. Wij hebben er daarom voor gekozen om deze musea niet op te nemen in onze lijst van bezienswaardigheden in Neurenberg met kinderen. 

Neurenberg met kinderen
Neurenberg met kinderen

Waar slapen in Neurenberg met kinderen

Budget hotel: B&B Hotel Nürnberg-City

Middenklasse hotel: Hotel Fackelman

Luxe hotel: Hotel Agneshof Nürnberg

Voor het zoeken naar andere hotels in Neurenberg met kinderen klik dan hier voor de hele lijst met hotels. 

Neurenberg met kinderen
Neurenberg met kinderen

Verdere informatie Neurenberg met kinderen

Neurenberg kaart: net als de meeste grote Duitse steden heeft Neurenberg ook een kaart waarmee je gratis met het openbaar vervoer kunt reizen en de kaart ook gratis toegang geeft tot alle musea en verschillende bezienswaardigheden. Daarnaast hebben ze een speciale kaart voor kinderen tot en met vijf jaar en voor kinderen die ouder dan vijf jaar zijn. Kijk van te voren even welke bezienswaardigheden je allemaal in Neurenberg met kinderen wil bezoeken en kijk dan of de kaart voordelig is voor jullie gezin. 

Kerstmarkt: in Neurenberg staat één van de bekendste kerstmarkten van Duitsland. De kerstmarkt staat ongeveer een maand voor kerst in de stad en het hele oude centrum straalt in deze periode een en al kerst uit. De kerstmarkt trekt jaarlijks maar liefst twee miljoen bezoekers en dit komt mede door het vele lokale lekkere eten en drinken wat op de markt verkocht wordt. Voor kinderen is er op deze kerstmarkt ook genoeg te doen. Zo staat er een carrousel en kunnen kinderen bij een kerstbakkerij zelf peperkoek maken. Verder rijdt er een ministoomtrein waarmee kinderen een ritje kunnen maken. Ook kunnen ze op bezoek bij de kerstman op de markt. 

Scroll naar boven