Osnabrück met kinderen

Je kunt Osnabrück met kinderen prima bezoeken tijdens een weekendje weg. De stad ligt op iets meer dan twee uurtjes rijden van Utrecht en er is in Osnabrück en de omgeving van de stad genoeg te doen om je minimaal twee dagen uitstekend te vermaken met het gezin! De stad is bekend vanwege zijn dierentuin, maar in de omgeving van de stad is ook genoeg te doen met je kinderen. We zetten de leukste activiteiten en bezienswaardigheden van Osnabrück met kinderen op een rij voor jullie. 

Osnabrück met kinderen #1: Dierentuin van osnabrück

De dierentuin ligt in het zuiden van de stad en met de bus doe je er iets meer dan een kwartier over om van het centrum van de stad bij de dierentuin te komen (met de auto 10 minuten). De dierentuin is in verschillende gebieden verdeeld zoals Angkor Wat, Zuid-Amerika en Takamanda. De dierentuin is ruim opgezet en je vindt er wel de meest bekende Afrikaanse dieren zoals de leeuw, de olifant, de giraf, de neushoorn, de struisvogel en ook verschillende grote apen. 

De dierentuin heeft uiteraard ook een aantal speeltuinen in de dierentuin en uiteraard zit er bij de meeste speeltuinen ook een eetgelegenheid erbij. Houdt er rekening mee dat de dierentuin wel wat heuvelachtig is. Ook de ongelijke paden kunnen er voor zorgen dat niet alles even soepel rijdt met bijvoorbeeld een kinderwagen. 

Bij de kassa kun je een Nederlandstalige plattegrond krijgen met daarop de voedertijden van de verschillende dieren in deze dierentuin. Je kunt je makkelijk een halve dag vermaken in deze dierentuin. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende dieren op de website van de dierentuin

Dresden met kinderen
Bochum met kinderen

Osnabrück met kinderen #2: centrum verkennen

Als je Osnabrück met kinderen bezoekt is het leuk om even het centrum te bezoeken. Je hebt de Altstadt, waar je de dom van Osnabrück en het oude Raadhuis hebt liggen. In dit gedeelte vindt je genoeg leuke restaurants en cafés om wat te eten en te drinken. Ook leuk om in het oude gedeelte te bezoeken is de Mariakerk (Marienkirche) waar je de 191 treden kunt beklimmen in de smalle toren en je een mooi uitzicht hebt over de stad Osnabrück en de bergen. Zeker met de kerstmarkt is het hier erg druk, omdat je dan ook een mooi uitzicht hebt over de markt met al zijn lichtjes.

Wandel je van het oude gedeelte van de stad naar het nieuwe gedeelte met alle bekende moderne winkels, dan kom je onderweg een leuke speeltuin (Spielplatz am Adolf-Reichwein-Platz) tegen. Deze speeltuin heeft naast verschillende klimtoestellen en huisjes ook fijn speelzand, waar kinderen met schepjes en emmertjes spelen die vaak in deze speeltuin liggen. 

Vanaf de Altstadt kun je ook nog in een half uurtje wandelen naar de Botanische tuinen van de stad. Deze tuinen zijn gratis toegankelijk en liggen bij de universiteit van de stad. Je hebt hier bloemen en planten uit de hele wereld die je hier kunt bewonderen. 

Heb je weinig tijd om de stad te ontdekken, dan is de hop on hop off bus die in de zomer door de stad rijdt een prima optie. In een rondrit van zestig minuten maakt de bus een ronde door de stad langs alle bezienswaardigheden van de stad. 

Osnabrück met kinderen #3: wandelen op de piesberg

De stad Osnabrück heeft een vulkaan en afgezien van dat deze vulkaan nooit een uitbarsting heeft gehad, heeft hij wel het landschap gevormd rondom de stad. Door de vulkaan is namelijk de Piesberg ontstaan (de naam zal bij veel kinderen tot hilariteit leiden). De Piesberg is onderdeel van het Natur und Geopark Terra.vita.

Op deze berg kun je een mooie en zeer gevarieerde wandeling lopen van ongeveer 8 kilometer. Deze wandeling start bij het museum Industriekultur (museum over de mijnindustrie) en dit is vanaf het centrum iets meer dan tien minuten rijden met de auto. Je loopt tijdens deze wandeling door de bossen, maar ook gedeeltes over de oude spoorlijn en onderweg heb je verschillende uitzichtpunten met een prachtig uitzicht over de omgeving. Ook kom je op de route verschillende enorme sequoiabomen tegen.  

Je loopt de route in een rondje en daardoor kom je uiteindelijk weer bij de auto uit. De auto kun je gratis parkeren bij het museum. Loop je de route met de klok mee dan hoef je iets minder te klimmen. Uiteraard is deze wandeling niet voor al te jonge kinderen, aangezien de wandeling dan te zwaar is. 

Osnabrück met kinderen
Osnabrück met kinderen

Osnabrück met kinderen #4: de omgeving van osnabrück

De stad Osnabrück ligt in een groene omgeving en je kunt prima uitstapjes maken in de regio. Zo ligt op iets minder dan een half uur rijden van het centrum van Osnabrück het meer van Alfsee. Zeker in de zomer is het leuk om dit grote meer te bezoeken.

Zo kun je bij het meer zwemmen en op het strandje bij het meer zonnen. Je kunt op het meer waterskiën, je hebt er een verkeerstuin waar je met allerlei auto’s kunt rijden, een kartbaan en een grote binnenspeeltuin (bij Alfsee Ferien und Erlebnis Park aan het meer). Je kunt je hier makkelijk een dag vermaken in de zomer. 

In de omgeving van Osnabrück ligt ook een route waarlangs verschillende hunebedden te vinden zijn. De route loopt van Osnabrück naar Oldenburg.

Osnabrück met kinderen
Winterberg met kinderen

Osnabrück met kinderen: overige activiteiten

Ben je wat langer in Osnabrück met kinderen, dan zijn er nog genoeg andere dingen te doen in de stad. We noemen er nog een aantal.

#5 Museum am Scholberg: dit natuurhistorisch museum ligt naast de dierentuin van de stad en je vindt hier van alles over de natuur. Er zijn ook redelijk wat interactieve elementen voor kinderen en verder zit er ook een planetarium bij het museum. Daarnaast zit er een ondergronds gangenstelsel bij het museum met enkele dieren die je kunt bewonderen. 

#6 Varusschlacht museum: dit museum ligt iets buiten de stad in het noorden en is in iets meer dan een kwartier te bereiken met de auto. Het museum staat in de teken van een veldslag met de Romeinen die hier gevoerd is en het museum probeert het verhaal van deze veldslag op kinderen over te brengen door illustraties, kijkladen, verrassende effecten en nieuwe media. Dit soort musea moeten jou en je kinderen uiteraard wel liggen, anders kun je dit soort musea prima overslaan. 

#7 Nettebad zwemparadijs: wil je een dagje gaan zwemmen in Osnabrück met kinderen dan is dit zwembad een goede optie. Het zwembad heeft zowel binnen- als buitenbaden en verschillende glijbanen en duikplanken. In de zomer kun je hier prima in het zonnetje liggen op de ligweides rondom de zwembaden. Je hebt hier een aantal spectaculaire glijbanen en er zit bij het zwembad ook een spagedeelte bij. Met de auto ben je in zeven minuten bij dit zwembad vanuit het centrum. 

#8 Moskau zwembad: dit is een ander groot zwembad in de stad met verschillende glijbanen en verschillende buitenbaden. Ook ligt er bij dit zwembad een grote speeltuin voor de kinderen. Met de auto bereik je dit zwembad in tien minuten vanaf het centrum. 

Waar slapen in Osnabrück met kinderen

Budget hotel: Hotel am Nikolaiort (former Hotel Nikolai)

Middenklasse hotel: Adelhoff

Middenklasse hotel: Hotel Westerkamp

Voor het zoeken naar andere hotels in Osnabrück met kinderen klik dan hier voor de hele lijst met hotels. 

Verdere informatie Osnabrück met kinderen

Osnabrück Citycard: de stad Osnabrück heeft ook een kaart voor toeristen die je kunt aanschaffen en waarmee je onbeperkt met de bus in de stad kunt reizen en korting krijgt op verschillende producten en activiteiten. Kijk vooraf even wat je allemaal in Osnabrück met kinderen wil doen en of deze kaart voor jullie gezin voordeel geeft. 

Kerstmarkt Osnabrück: met kerst is de hele binnenstad van Osnabrück in kerstsfeer. Er zijn meer dan 100 kraampjes te vinden in de binnenstad en ook de 500 winkels in de binnenstad zijn dan in kerstsfeer versierd. De kerstmarkt heeft verder een levensgrote muziekdoos met figuren van de heilige familie en een mooie carrousel voor het stadhuis van de stad. 

Bezoek je de stad Osnabrück met de auto dan heb je een milieusticker nodig. Deze zijn te bestellen op de website van de ANWB en worden binnen 5 dagen opgestuurd naar je.  Je moet hiervoor het kenteken en de meldcode van de auto opgeven (staat op het kentekenbewijs) en dan wordt de juiste kleur geselecteerd.

Scroll naar boven