Wolfsburg met kinderen

Je kunt de stad Wolfsburg met kinderen prima bezoeken als tussenstop op weg naar Berlijn of Polen of wanneer je een rondreis door Duitsland maakt met het gezin. In de stad is genoeg te doen om je er een dag te vermaken met kinderen en in twee dagen kun je alle activiteiten van de stad gedaan hebben. Wolfsburg ligt in het midden van Duitsland en is vooral bekend als de centrale vestiging van het automerk Volkswagen. Uiteraard zie je dit terug in de bezienswaardigheden van de stad. We zetten de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in de stad Wolfsburg met kinderen voor jullie op een rij. 

Wolfsburg met kinderen #1: Autostadt Wolfsburg

Autostadt Wolfsburg is één van de bekendste bezienswaardigheden van de stad en je vindt hier allerlei verschillende auto’s van het automerk Volkswagen. Het museum zit in een futuristisch gebouw en ook de aankomsthal ziet er spectaculair uit met veel glas en allerlei lichtgevende bollen in de vloer. 

Je kunt in Autostadt een rondleiding krijgen, waarbij je uitleg krijgt hoe de verschillende auto’s ontworpen en geproduceerd worden. Er zijn tijdens deze rondleiding wel een aantal activiteiten voor kinderen waaronder het zelf ontwerpen van een auto. Uiteraard kom je veel auto’s tegen en in sommige dure auto’s mogen kinderen plaatsnemen. Ook zijn er twee grote torens die vol met auto’s staan. Met een automatisch systeem kunnen de verkochten auto’s naar beneden worden gehaald, zodat de nieuwe eigenaar zijn auto geleverd krijgt. Je kunt ook deze torens bezoeken en vanaf deze torens heb je een mooi uitzicht over de stad Wolfsburg. 

Daarna kun je naar de fabriek gaan van het bedrijf en krijg je hier een rondleiding en zie je hoe de auto’s in elkaar worden gezet. Ook is er een gedeelte in Autostadt waar kinderen zelf met elektrische autootjes kunnen rijden en hier kunnen ze ook een rijbewijs halen. Voor de volwassenen is het mogelijk om met een Volkswagen auto een bepaald parcours te rijden met allerlei hindernissen.

Je kunt voor Autostadt een dagkaart kopen, maar wil je extra dingen zoals zelf met een auto rijden over een parcours, een rondleiding of de toren bezoeken, dan moet je hiervoor extra bijbetalen. Kijk dus even vooraf goed op de website van Autostadt wat de openingstijden zijn, de kosten van de verschillende onderdelen en wat er allemaal te zien is, voordat je naar Wolfsburg afreist. 

Wolfsburg met kinderen
Wolfsburg met kinderen

Wolfsburg met kinderen #2: sciencecenter phaeno

Dit museum vindt je in de buurt van Autostadt en zit aan de andere kant van de rivier. Vanaf Autostadt is het nog geen kwartiertje lopen naar dit Science Center. Ook dit museum zit in een futuristisch gebouw en kinderen kunnen hier met meer dan 300 opstellingen allerlei proefjes doen en dingen ontdekken. 

Voor kinderen vanaf een jaar of vijf is hier veel te ontdekken met betrekking tot verschillende thema’s zoals techniek, natuurkunde en wiskunde waarin het museum is ingedeeld. Het museum heeft niet echt een vaste looproute en het museum kan redelijk druk zijn, doordat er ook vaak schoolklassen een uitstapje hebben bij dit museum. Veel van de experimenten vindt je ook terug in het Nemo in Amsterdam en het Universum in Bremen, maar voor kinderen maakt dat niet zoveel uit (als ze hier uiteraard al geweest zijn). 

Het leuke van dit soort musea is dat kinderen vooral zelf aan de slag kunnen en dat ze ondertussen ook nog dingen leren. Ook een voordeel is de prijs. Je kunt bij het museum een familiekaart kopen voor het gezin en dat scheelt een hoop in de kosten. Voor meer informatie over de openingstijden, toegangsprijzen en de experimenten in het museum, kijk even de op de website van het museum

Wolfsburg met kinderen
Wolfsburg met kinderen

Wolfsburg met kinderen #3: allerpark wolfsburg

Een van de fijnste stadsparken in Wolfsburg is Allerpark. Dit park wat naast het stadion van voetbalclub Wolfsburg ligt, heeft een groot meer en je kunt hier prima wandelen met het gezin. Een wandeling rond het meer is ongeveer een wandeling van vier kilometer. Zeker op een warme zomerdag is het hier goed vertoeven in dit park. 

Het park heeft namelijk aan het grote meer fijn strandzand liggen, waar je bijna het gevoel hebt of je op het strand ligt. Dit Badestrand is behoorlijk groot en in de zomer liggen hier veel gezinnen van het zonnetje te genieten. Ook liggen hier eettentjes bij waar je wat kunt eten en drinken. Verder is er hier een grote speeltuin en zijn er ook beachvolleybalvelden.

Verder ligt er in het park het zwembad Badeland. Zeker bij minder weer is dit een prima activiteit om met kinderen te ondernemen. Het zwembad heeft verschillende glijbanen, een golfslagbad en ook een buitenbad. Ook voor de kleinere kinderen is hier een waterspeeltuin in het zwembad aanwezig. 

Wolfsburg met kinderen #4: monkeyman

Monkeyman ligt aan de rand van het Allerpark, naast het zwembad Badeland en kinderen kunnen hier over verschillende parcours klimmen en klauteren. Er zijn voor verschillende leeftijden verschillende parcours. Zo heb je twee parcours voor de allerkleinste kinderen, waarbij je op iets meer dan een meter klimt. 

Voor de oudere kinderen zijn er parcours op grotere hoogte (dit varieert van vier tot dertien meter). Vooraf krijgen de kinderen een instructie van een begeleider en kinderen tot en met 14 jaar mogen alleen het parcours afleggen onder begeleiding van een volwassenen. Kijk voor de openingstijden, de prijzen en verdere informatie even op de Duitstalig website

Zwarte Woud met kinderen
Zwarte Woud met kinderen

Wolfsburg met kinderen #5: schloss wolfsburg

Het is mogelijk om in Wolfsburg een kasteel te bezoeken, doordat in het kasteel een kunstmuseum zit. Nu is het museum voor kinderen minder interessant, maar je kunt ook prima wandelen door de mooie tuinen van het kasteel. Zo heeft het kasteel een grote rozentuin, waar de rozen in allerlei bijzondere plantenbakken staan. Je loopt vanuit Autostadt in 15 minuutjes naar het kasteel toe. . 

Zoals je ziet is het nog lastig om in deze Duitse stad tot vijf goede bezienswaardigheden en activiteiten te komen. Ben je in Wolfsburg met kinderen een dag dan kun je je prima vermaken en zeker de eerste twee genoemde bezienswaardigheden vullen makkelijk een dag. Is het lekker weer dan is ook zeker het stadspark een echte aanrader. De laatste twee bezienswaardigheden die we genoemd hebben, daar moet je van houden en dat zijn activiteiten die je kunt ondernemen als je wat langer in de stad bent. 

Wolfsburg met kinderen
Wolfsburg met kinderen

Waar slapen in Wolfsburg met kinderen

Budget hotel: Leonardo Hotel Wolfsburg City Center

Middenklasse hotel: Yard Boarding Hotel

Luxe hotel: Hotel An der Wasserburg

Voor het zoeken naar andere hotels in Wolfsburg met kinderen klik dan hier voor de hele lijst met hotels. 

Verdere informatie Wolfsburg met kinderen

Klimaatinformatie

 

Scroll naar boven