Ghotel & Living Essen met kinderen

Ghotel & Living Essen met kinderen: een review!

Tijdens ons tweede bezoek aan de stad Essen sliepen we in het Ghotel & Living Essen met onze dochter en dat is ons goed bevallen. Het hotel ligt dicht in het centrum en heeft ruime kamers. We namen het hotel ook op in onze blog Essen met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten in de stad voor gezinnen op een rij hebben gezet. Naar aanleiding van onze overnachting in dit hotel schrijven we deze uitgebreide review over het hotel Ghotel & Living Essen. 

Ghotel & Living Essen met kinderen
Ghotel & Living Essen met kinderen

Het hotel

We rijden op zondagmiddag richting het hotel en kunnen voor de deur gratis parkeren. Dit komt doordat je op zondag niet hoeft te betalen voor de parkeerplaatsen voor het hotel. Daarnaast heeft het hotel een ruime (betaalde) parkeerplaats aan de achterkant van het hotel, waardoor je auto voor een paar euro de hele nacht in een soort van parkeergarage staat. 

We lopen binnen een minuut de lobby van het hotel in, waar we gelijk kunnen inchecken voor onze kamer. Als eerste valt ons op dat het hotel een moderne en frisse uitstraling heeft. Ook zien we dat je bij het hotel fietsen kunt huren, maar dat is voor ons niet nodig aangezien het hotel op loopafstand ligt van het centrum. Wij lopen nadat we ingecheckt zijn in een paar minuten naar het station van de stad en de winkelstraten van de stad toe. Wat dat betreft is de ligging wel echt een groot pluspunt van het hotel. 

Ghotel & Living Essen met kinderen
Essen met kinderen

De kamer

In totaal heeft het hotel 174 kamers, waarbij ze kamers hebben voor gezinnen tot en met vier personen. Voor gezinnen met vier personen hebben ze een familiekamer, waarbij er twee double rooms aan elkaar verbinden. Wij hebben een business tweepersoonskamer, waarbij er een extra bed in de kamer is gezet voor onze dochter.

De kamer heeft daarnaast ook een bureautje, waar onze dochter nog een hele tijd heeft zitten kleuren en een flatscreen tv. Daarnaast was het internet snel op de kamer en hadden we een eigen badkamer. Het enige wat ontbrak op de kamer was een koelkastje wat we altijd wel handig vinden. Wat dat betreft hebben we echt heerlijk geslapen op de kamer en hebben we geen last gehad van geluid of iets dergelijks. 

Ghotel & Living Essen met kinderen
Ghotel & Living Essen met kinderen

Eten en drinken in hotel

Je hebt bij het hotel een hotelbar zitten waar je wat kunt drinken aan het einde van de dag. Ook biedt het hotel in de ochtend een ontbijt aan. Wij hebben ook gebruik gemaakt van het ontbijt. Dit ontbijt is erg goed en ook zeer uitgebreid. Eigenlijk ontbreekt het aan helemaal niets bij het ontbijt. 

Zo zijn er verschillende broodjes, meerdere soorten beleg, yoghurt met granen en fruit, verschillende sapjes, eieren, zoetigheden, brie, zalm, noten en dan vergeten we waarschijnlijk nog verschillende dingen. Wij vonden het ontbijt echt een aanrader en gingen met een goedgevulde buik van tafel.

Voor de lunch en het diner kun je in de omgeving terecht bij de verschillende eetgelegenheden. Op een paar minuten lopen van het hotel heb je genoeg opties. Ook zit er in de omgeving een supermarkt, waar je wat te eten en te drinken kunt kopen. Wat dat betreft zul je op dat gebied niets tekort komen bij het hotel. 

Ghotel & Living Essen met kinderen
Ghotel & Living Essen met kinderen

Conclusie

Wij hebben genoten van onze overnachting in het Ghotel & Living Essen. Het hotel ligt in het centrum en je bent te voet binnen een paar minuten in de winkelstraat van de stad. Daarnaast kun je de auto bij het hotel parkeren en heeft het hotel een moderne uitstraling. De kamer was ruim genoeg voor ons drieën en het ontbijt was echt heerlijk en lekker uitgebreid. Kijk voor meer informatie over het hotel, de verschillende kamers en de prijzen even op de website van het hotel

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Scroll naar boven