Tripsdrill met kinderen

Tripsdrill met kinderen: Duits pretpark en wildpark!

Een dagje naar pretpark Tripsdrill met kinderen is een top idee! Wij vonden dit echt een super leuk pretpark, waar we ons een hele dag geweldig vermaakt hebben. Het pretpark ligt prachtig tussen de heuvels en toen wij er waren was het ook nog eens een zonnige dag! Wij hebben het park in de herfstvakantie bezocht en zetten hier alle informatie op een rij die je nodig hebt voor een dagje naar pretpark Tripsdrill met kinderen.

Tripsdrill met kinderen
Tripsdrill met kinderen

Tripsdrill met kinderen: algemene informatie

Op een woensdagochtend rijden we met de auto richting het pretpark en we parkeren de auto (betaald) praktisch voor de deur van het pretpark. Deze ochtend is het nog lekker rustig en hierdoor staan we vanuit de auto in een paar minuten binnen in het park. We weten eigenlijk vrij weinig van dit pretpark, behalve dat ze genoeg leuke attracties hebben om ons een hele dag te vermaken en we oriënteren ons als eerste met behulp van de papieren plattegrond die we bij de ingang krijgen.

Op deze plattegrond staat een overzicht van alle attracties die het park heeft inclusief de leeftijd en de lengte die de kinderen nodig hebben om in de verschillende attracties te mogen. Onze dochter is 1,30 meter en we zien dat ze in alle attracties van het park mag! Op de achterkant van deze kaart staat ook een plattegrond van het dierenpark en nog wat algemene informatie. Wij vinden zo’n kaart altijd super handig om ons te oriënteren.

Je kunt op de website van het park makkelijk kaarten voor het park bestellen. Voor kinderen van vier tot en met elf jaar krijg je nog een bepaalde korting op je kaartje. Waar je ook even naar kunt kijken is of er bepaalde acties zijn voor het park. Zo kunnen abonnementhouders van de Efteling ieder jaar een keer gratis dit park bezoeken. Onze dochter heeft een pas van de Efteling, waardoor we voor haar niet hoefde te betalen.

Tripsdrill met kinderen
Tripsdrill met kinderen

Tripsdrill met kinderen: het park

Het pretpark heeft meer dan honderd verschillende attracties en is ook al verschillende keren uitgeroepen tot beste attractiepark van Europa. Wij hadden geluk dat het totaal niet druk was, waardoor we eigenlijk de gehele dag nergens lang hebben hoeven te wachten. Hierdoor hebben we het merendeel van de attracties kunnen bezoeken. We hebben ons een hele dag vermaakt en hebben het dierengedeelte niet eens bezocht. We kunnen ons voorstellen dat wanneer het drukker is dat je misschien wel twee dagen nodig hebt om het park volledig te verkennen.

Je kunt in pretpark Tripsdrill met kinderen verschillende achtbanen bezoeken. Wijzelf zijn gek op achtbanen en dit zijn dan ook standaard de eerste attracties die wij bezoeken als we een pretpark bezoeken. Wij bezoeken als eerste de twee achtbanen Hals-über-Kopf en de Volldampf. In beide attracties geldt een lengterestrictie, waarbij je bij Voldampf minimaal 1 meter groot moet zijn en bij Hals-über-Kopf 1,20 meter. Beide attracties zijn spectaculair en lopen in elkaar door, wat wel een heel leuk effect geeft. Zo vlieg je met de ene achtbaan over het station van de andere achtbaan.

Na deze twee achtbanen die in het westen van het park liggen lopen we een rondje door het park met de klok mee en bezoeken we verschillende attracties zoals de vrije val toren, de boomstammetjes voor kinderen, de elektrische auto’s, de zweefmolen, de theekopjes, de elektrische vliegtuigjes (waar je heel spectaculair mee over de kop kunt gaan), de kinderachtbaan en nog een aantal van dit soort attracties.

Tripsdrill met kinderen
Tripsdrill met kinderen

Wat ons opvalt is dat alles prachtig aangelegd is met veel groen en ook dat we af en toe verkeerd lopen naar de verschillende attracties toe. Voor we het weten zijn we al ver in de middag en hebben we nog verschillende grote attracties voor de boeg. In het oosten van het park liggen namelijk nog twee grote achtbanen en twee grote waterattracties.

Zo heb je een grote houten achtbaan, waarbij je heel snel over de baan vliegt en ook een hele toffe achtbaan (Karacho), waarbij je verschillende keren over de kop gaat. Ook heeft het pretpark een hele leuke boomstam attractie (waar je nat in kunt worden) en ook een soort van pyranha. Gelukkig is het warm weer en drogen onze kleren weer snel. Als laatste is er nog een kinderachtbaan in dit gedeelte, waar onze dochter een aantal keer achter elkaar alleen in gaat.

Een volle dag met allemaal super leuke attracties, waar we een hele dag zoet mee zijn!

Tripsdrill met kinderen
Tripsdrill met kinderen

Tripsdrill met kinderen: eten en drinken

Je kunt in pretpark Tripsdrill met kinderen op vele plekken eten en drinken. Door het gehele park heb je verschillende horecagelegenheden waar je een hapje en een drankje kunt krijgen. Uiteraard zijn er ook genoeg opties voor kinderen, zoals de gebruikelijke fastfood die pretparken aanbieden zoals frietjes en snacks. Wij hebben zelf op verschillende plekken lekker in de zon wat gedronken en ook onze lunch (frietjes met een hamburger) deden we in de buitenlucht.

Tripsdrill met kinderen
Tripsdrill met kinderen

Tripsdrill met kinderen: waar overnachten

Je kunt een dagje naar pretpark Tripsdrill met kinderen prima combineren met een stedentrip naar Stuttgart of Karlsruhe. Deze steden liggen binnen het uur van dit pretpark af. Wij hebben dit pretpark ook bezocht vanuit een hotel in Karlsruhe. Voor zowel Stuttgart als Karlsruhe zetten we de beste opties in verschillende prijsklassen hieronder op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Karlsruhe:

Budget hotel: Hotel Elite

Middenklasse hotel: Hotel Am Markt

Luxe hotel: Hotel Barbarossa

Voor het zoeken naar andere hotels in Karlsruhe met kinderen klik dan hier voor de hele lijst met hotels. 

Stuttgart:

Budget hotel: B&B hotel Stuttgart-Vaihingen

Middenklasse hotel: Hotel Azenberg

Luxe hotel: Aparthotel Cosy

Voor het zoeken naar andere hotels in Stuttgart met kinderen klik dan hier voor de hele lijst met hotels. 

Tripsdrill met kinderen
Tripsdrill met kinderen

Tripsdrill met kinderen: conclusie!

Wij hebben genoten van onze dag in pretpark Tripsdrill met onze dochter! Het park was lekker rustig toen wij het bezochten, waardoor we nergens lang hebben hoeven te wachten. Daarnaast was het prachtig weer, waarbij al het groen in het park (de bloemen en de planten) helemaal in bloei stonden. Daarnaast heeft Tripsdrill heel veel leuke attracties om je makkelijk een hele dag te vermaken. Wij hadden op een rustige dag al een hele dag nodig om alles in het park te doen en dan hebben we niet eens het dierengedeelte bezocht. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreekaartjes en de verschillende attracties even op de website van Tripsdrill

Scroll naar boven