Movie park Germany met kinderen

Movie Park Germany met kinderen: alle informatie op een rij!

Wat te doen in Movie Park Germany met kinderen? In dit pretpark dat op iets meer dan 1,5 uur rijden van Utrecht ligt is genoeg te doen voor jonge en oudere kinderen. Het pretpark is ook prima te bezoeken tijdens een stedentrip naar kindvriendelijke steden als Düsseldorf, Essen, Dortmund of Duisburg. In principe kun je al veel van het pretpark in een dag zien met het gezin! Wij bezochten dit leuke pretpark met onze dochter en zetten alle informatie over pretpark Movie Park Germany met kinderen op een rij voor jullie!

Movie Park Germany met kinderen
Movie Park Germany met kinderen

Movie Park Germany met kinderen: algemene informatie!

In het pretpark draait het allemaal om de filmwereld en om de personages van Nickelodeon zoals Spongebob en Dora. Kijken je kinderen veel Nickelodeon dan zullen ze veel van de karakters in het pretpark wel kennen.

Het aanschaffen van kaartjes voor het pretpark kun je het beste online doen. Bij het park zelf staat er nog weleens een lange wachtrij en dan kan je zomaar een half uur in de rij staan met je kinderen. Kijk vooraf goed online of er kortingsacties zijn voor kaartjes. Dit kan je zomaar veel geld schelen als je dit actief in de gaten houdt. Ook is het mogelijk dat je gratis toegang hebt tot het park met een abonnement van bijvoorbeeld een Nederlands pretpark of dierentuin. Zo mogen abonnementhouders van de Efteling een keer per kalenderjaar gratis naar binnen bij Movie Park Germany.

Movie Park Germany met kinderen
Movie Park Germany met kinderen

Het pretpark heeft ook een app die je kunt downloaden en waarop je een plattegrond van het park kunt zien en je op deze manier kunt oriënteren. Wij hadden de app ook vooraf gedownload en vonden het fijn dat we op deze manier ons goed konden oriënteren in het pretpark. Helaas staan in de app niet zoals bijvoorbeeld de Disneyland Parijs app de wachttijden van de verschillende attracties vermeldt.

Het kan zijn dat je in sommige attracties in Movie Park Germany met kinderen niet in mag, omdat ze te klein of te jong zijn. Als je dan als ouders wel in deze attractie wil kun je gebruik maken van het babyswitch principe van het park. Dit wil zeggen dat je als ouders een keer in de rij hoeft te staan en dat de ouders elkaar mogen afwisselen als één van de twee in de attractie is geweest. Dit moet je dan wel even vooraf tegen een medewerker van de attractie zeggen en de ander moet alvast bij de uitgang gaan staan.

Movie Park Germany met kinderen
Movie Park Germany met kinderen

Movie Park Germany met kinderen: speedy pass

Wil je de tijd in Movie Park Germany met kinderen goed besteden dan kun je bij je entreeticket een speedy pass kopen. Dit is eigenlijk een fastpass waarbij je minder lang bij attracties in de rij hoeft te staan. Ze hebben verschillende soorten passen en daarbij hoort ook steeds een andere prijs.

Zo heb je een speedy pass baby, waarbij je in totaal vijf keer via de snelle ingang naar de attractie mag. Dit zijn alleen de attracties voor jonge kinderen. Daarnaast heb je nog een Silver, Gold en Platinum pass. Bij de Silver pass mag je bij 13 attracties één keer in de snelle rij gaan staan, bij de Gold Pass bij alle attracties één keer en bij de Platinum Pass kun je dit onbeperkt doen.

Toen wij het park met Pasen bezochten viel het heel erg mee met de drukte en hebben we eigenlijk bij veel attracties niet lang hoeven wachten. Lees meer over de mogelijkheden van de opties met betrekking tot de Speedy Pass op de Nederlandstalige website van het pretpark.

Movie Park Germany met kinderen
Movie Park Germany met kinderen

Movie Park Germany met kinderen: extreme attracties

Het pretpark heeft meer dan 30 verschillende attracties voor jong en oud en deze zijn onderverdeeld in zes verschillende themagebieden. Zo heb je de themagebieden: Federation Plaza, Hollywood Street set, Nickland, Santa Monica Pier, Streets of New York en The Old West.

Het park maakt een indeling van de attracties in drie categorieën: extreem, gemiddeld en mild.

Extreem: er zijn maar liefst 15 attracties die als extreem betiteld worden. Bij de meeste van deze attracties hoort ook een minimumleeftijd en lengte. We bespreken hieronder de attracties kort.

Star trek Operation Enterprise: deze achtbaan staat in het teken van Star Trek en ligt in het themagebied Federation Plaza en je maakt hier een paar loopings over de kop. Kinderen moeten hier minimaal 7 jaar zijn en minimaal 130 cm lang zijn.

Area 51 top secret: waarom deze attractie de titel extreem heeft gekregen is ons een raadsel. Je gaat hier in een bootje door een wereld van aliens. In deze attractie kun je in Movie park Germany met kinderen in vanaf 90 cm. Wij vonden dit één van de leukste attracties waar je in Movie Park Germany met kinderen in kunt gaan.

Crazy surfer: dit is een grote kermisattractie waar je over een baan op en neer gaat en ondertussen steeds rondjes draait. Kinderen vanaf 6 jaar met een minimale lengte van 120 cm mogen hier in en we dachten dat dit een goede attractie was om goed misselijk te worden tijden je bezoek aan Movie park Germany met kinderen. Uiteindelijk viel dit eigenlijk wel mee.

Dora’s big river adventure: de bekende boomstam attractie, waarbij je in een boomstam van een hoogte naar beneden gaat en in het water plonst en je in de attractie nat kunt worden. Deze attractie is voor kinderen vanaf 6 jaar met een minimale lengte van 120 cm.

Fairy world spin: dit zijn koffiekopjes die op een draaischijf rondjes draaien. Je kunt zelf bepalen hoe snel je rondjes draait door aan het stuur in het midden van het kopje te draaien. Dit is ook een attractie waar je niet al te vaak in moet gaan als je niet misselijk wil worden. Kinderen onder de 100 cm moeten onder begeleiding van een ouder in de attractie.

Ghost Chasers: ook echt een kermisattractie die we al vaker gezien hebben. Je rijdt in een karretje over een parcours die steeds scherpe bochten maken. Je kunt in Movie park Germany met kinderen in deze attractie als je kinderen minimaal 6 jaar zijn en 120 cm lang zijn. Onze dochter vond dit een hele leuke attractie!

Movie Park Germany met kinderen
Movie Park Germany met kinderen

The High Fall: bij deze attractie ga je naar een hoogte van 60 meter en dan val je 90 km per uur naar beneden. Je kinderen moeten voor deze attractie minimaal 10 jaar zijn en 145 cm lang.

Jimmy Neutron’s Atomic Flyer: bij deze attractie hang je onder de baan en leg je met een snelheid van 40 kilometer per uur een baan van 290 meter af. Uiteraard maakt de attractie allerlei bochten zodat je goed door elkaar wordt geschud. Kinderen vanaf 4 jaar die minimaal 95 cm lang zijn mogen onder begeleiding van een ouder in deze attractie.

MP Xpress: dit is wederom een snelle achtbaan en ook hier hang je onder de rails. De achtbaan gaat 80 kilometer per uur en kinderen vanaf 10 jaar die minimaal 130 cm zijn mogen hier in. Op sommige momenten tijdens de rit als je naar beneden kijkt, bungelen je voeten op 30 meter boven de afgrond. Wil je in Movie Park Germany met kinderen in een spectaculaire achtbaan, dan mag je deze niet overslaan.

Excalibur: dit is een wildwaterbaan waar je met een ronde boot de kans hebt dat je nat wordt. De attractie is te vergelijken met de attractie de Piranha in de Efteling. Echt een leuke attractie, waarbij je ook nog eens veel te zien krijgt. Kinderen vanaf 110 cm mogen in deze attractie.

NYC Transformer: wil je in Movie Park Germany met kinderen goed misselijk worden dan is dit ook zeker een goede optie. Een soort van schommelschip dat redelijk vaak over de kop gaat. Kinderen moeten hier minimaal 140 cm lang zijn en tien jaar zijn. Gelukkig was onze dochter hier te jong voor, maar het zag er wel behoorlijk spectaculair uit!

Movie Park Germany met kinderen
Movie Park Germany met kinderen

Sidekick: bij dit schommelschip ga je niet over de kop, maar draai je de hele tijd met een schijf rondjes. Net als de NYC Transformer attractie is dit een attractie voor een sterke maag. De minimale lengte voor de attractie is hier 145 cm.

Time Riders: dit is een attractie waar je een tijdreis gaat maken. Voordat je de daadwerkelijke attractie in gaat is er al genoeg te zien en het heeft ook wel wat weg van een beetje een spookhuis. Uiteindelijk kom je in een soort van cabine te zitten en lijkt het of je door de tijd reist en uiteraard wordt er flink gebruik gemaakt van special effects. Kinderen vanaf 110 cm mogen hier in. Onze dochter vond dit ook een hele leuke attractie!

Van Helsing’s Factory: dit is een spookhuis vol met vampieren, spoken en monsters. Het is een combinatie van een achtbaan en een spookhuis, aangezien je in je karretje nog snelheden haalt van 40 km per uur. Deze attractie is pas toegankelijk voor kinderen vanaf 12 jaar die minimaal 120 cm groot zijn.

The Bandit: dit is de enige houten achtbaan waar je in Movie Park Germany met kinderen in kunt gaan. De achtbaan gaat 70 kilometer per uur en je bereikt een hoogte van dertig meter, waar je een mooi uitzicht hebt over het pretpark. Kinderen vanaf zes jaar die 120 cm lang zijn mogen hier in. Dit was onze favoriete attractie en de wachttijd was maar vijf minuten, waardoor we er twee keer achter elkaar in gingen!

Movie Park Germany met kinderen
Movie Park Germany met kinderen

Movie Park Germany met kinderen: gemiddelde attracties

Gemiddeld: je kunt in Movie Park Germany met kinderen in 7 attracties die als gemiddeld worden betiteld. Deze attracties beschrijven we hieronder kort.

Avatar air glider: in deze attractie moet je voorover gaan liggen en in de attractie vlieg je als het ware rondjes. Ondanks de attractie als gemiddeld wordt omschreven moeten kinderen toch minimaal 120 cm zijn om in de attractie te mogen. Je kunt met vier personen naast elkaar liggen in de attractie. Zeker een bijzondere attractie, omdat het een keer wat anders is.

Back at the Barnyard Bumpers: dit zijn de botsauto’s die je ook van de kermis kent. Kinderen onder de 140 cm mogen alleen onder begeleiding van een ouder in deze attractie.

Backyardigans mission to Mars: dit is een kinderachtbaan, waar kinderen vanaf 90 cm onder begeleiding van een ouder in mogen. Je zit in een ruimteschip en je gaat over een baan buiten. Uiteraard gaat deze achtbaan een stuk minder snel dan de achtbanen die in de categorie extreem stonden.

Luney Tunes 4D: je kunt hier een 4D film bekijken van de Road Runner en Coyote, waarbij de Coyote steeds probeert de Road Runner te vangen. Voor deze film zijn geen leeftijd of lengte restricties van toepassing. Wij vonden dit wel een leuke film, maar wel wat aan de lange kant.

The Lost Tempel: bij deze attractie ga je zogenaamd op 700 meter diepte onder de grond op zoek naar een tempel. Je loopt eerst een heel donker parcours, waar al genoeg te zien is en uiteindelijk kom je in een ruimte waar je nog een soort van film over Dino’s te zien krijgt. Kinderen mogen vanaf 100 cm onder begeleiding in deze attractie.

Splat-o-Sphere: dit is een zweefmolen op 30 meter hoogte en kinderen vanaf zes jaar met een minimale lengte van 120 cm mogen hier in. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht over Movie Park Germany met kinderen.

Stormy Cruise: klein schommelschip met een bootje dat rondjes draait. Kinderen vanaf 105 cm mogen hier onder begeleiding in. Zeker voor kleine kinderen een leuke attractie die niet al te heftig is.

Movie Park Germany met kinderen
Movie Park Germany met kinderen

Movie Park Germany met kinderen: milde attracties

Mild: je kunt in Movie Park Germany met kinderen die nog jong zijn je ook goed vermaken aangezien er 10 verschillende attracties zijn die als mild worden beschreven. We beschrijven deze attracties hier kort.

Pier Patrol Jet Ski: met een jetski maak je rondjes op het water. Kinderen vanaf 100 cm mogen hier onder begeleiding in. Onze dochter vond dit een hele leuke attractie en mocht hier ook zelfstandig in.

Skye’s High Flyer: dit is een bank die je op de kermis ook vaak ziet en die steeds van boven naar beneden in cirkels draait. Kinderen onder de 135 cm moeten hier onder begeleiding van een ouder in.

Pier Side Carousel: dit is een zweefmolen, waar kinderen vanaf zes jaar en een minimale lengte van 120 cm in mogen.

Rescue 112: deze attractie hebben wij ook al in meerdere pretparken gezien. Kinderen staan achterop een brandweerauto en kunnen met water brandjes blussen terwijl ze rondjes rijden. In deze attractie kunnen alle kinderen zonder begeleiding van een ouder in.

Sea Swing: mini zweefmolen waar kinderen vanaf 100 cm in mogen. Ouders kunnen niet in deze attractie, aangezien er een maximum lengte van 160 cm is toegestaan.

Spongebob Splash Bash: wil je in Movie Park Germany met kinderen een beetje verkoeling op een warme dag dan is deze attractie een goede optie. Je zit hier met vier personen in een bootje en je hebt allemaal een waterpistool en je kunt schieten op bezoekers die buiten de attractie staan en bezoekers in andere bootjes. Onderweg vallen er ook nog emmers water om en spuiten er fonteinen. Hier kun je behoorlijk nat worden, dus vooral op een warme dag is dit een leuke attractie in Movie Park Germany met kinderen.

Zuma’s Zoomers: dit zijn hovercrafts die in een kort rondje steeds blijven rondgaan en bij de bocht schiet je steeds de bocht om. Onder begeleiding mogen hier alle kinderen in.

Teenage Mutant Turtles: License to drive: kinderen kunnen hier over een verkeersplein vol met Turtles rijden in elektrische autootjes. Kinderen kunnen zelfstandig in deze auto’s rijden en de ouders kunnen hier alleen kijken naar de kinderen. Doordat ze vooraf hele instructies kregen van een instructeur, had onze dochter helemaal het idee dat ze zich aan de verkeersregels moest houden ;).

Santa Monica Wheel: een reuzenrad, waar kinderen onder de 130 cm alleen onder begeleiding in mogen. Vanuit het reuzenrad heb je een mooi uitzicht over Movie Park Germany met kinderen.

Adventure Tour: kinderen vanaf 90 cm kunnen hier in grote auto’s over een baan rijden en de wereld van Paw Patrol ontdekken.

Zoals je ziet heb je genoeg attracties om in Movie Park Germany met kinderen je een dag goed te vermaken. Het is alleen wel een beetje afhankelijk hoe groot je kinderen zijn in hoeveel verschillende attracties ze mogen. Bekijk dit vooraf even goed voordat je het park gaat bezoeken met het gezin!

Movie Park Germany met kinderen
Movie Park Germany met kinderen

Movie Park Germany met kinderen: de verschillende shows

Je kunt in Movie Park Germany met kinderen naar verschillende shows toe. We bespreken de shows hieronder kort.

Crazy Cops New York: deze stuntshow die ongeveer 25 minuten duurt is leuk om naar toe te gaan. Tijdens de show wordt er veel met auto’s en motoren gescheurd in het openluchttheater waar de show zich afspeelt. Voor kinderen is deze show best spectaculair en een prima moment om even de benen een half uur te laten rusten tijdens de show.

High School Superstar: deze show duurt ongeveer 25 minuten en is in de vorm van een korte musical. Veel zingen en dansen en hier moeten je kinderen wel echt een liefhebber van zijn, anders kan de show wel wat lang duren.

Let’s Party met Nick Toons: houden je kinderen van dansen dan is deze show leuk. De show is in de buitenlucht en duurt iets langer dan tien minuten. Verschillende poppen dansen mee op de muziek zoals Dora en SpongeBob. Op het einde van de show kunnen de kinderen nog even dansen met de poppen en dan vertrekken ze.

De parade: ook is er iedere dag een parade door het pretpark met de bekende karakters en acteurs van het pretpark. Verwacht hier geen grote parade zoals je in Disneyland gewend bent, maar een kleine stoet auto’s en karakters. De hele parade duurt vijf minuten en je hoeft hier echt niet speciaal voor langs de kant van de weg een half uur op te gaan wachten want dan valt deze parade tegen.

Movie Park Germany met kinderen
Movie Park Germany met kinderen

Movie Park Germany met kinderen: eten en drinken

In het pretpark zijn meer dan twintig verschillende eetgelegenheden. Dit varieert van een kleine kiosk waar je wat eten kunt afhalen tot restaurants waar je op het gemak kunt eten en drinken. De meeste eetgelegenheden verstrekken fastfood en dan moet je denken aan frietjes, een hamburger, pizza en ijs. Ook zijn er tentjes waar je broodjes kunt bestellen (Subway) of Aziatisch kunt eten. Uiteraard is er ook een mogelijkheid om zelf eten mee te nemen in het park en op die manier geld te besparen.

Verder biedt het park een all inclusive arrangement aan voor bezoekers. Je kunt dit op de website vooraf boeken en je mag dan gedurende de dag bij vijf verschillende restaurants (Pizza Depot, El Sombrero, Van Helsing’s club, Bäckerei, Snacks en Drinks) in het park onbeperkt eten en drinken. Voor alcoholische dranken betaal je in dat geval nog wel de helft van de prijs.

Movie Park Germany met kinderen
Movie Park Germany met kinderen

Movie Park Germany met kinderen: waar overnachten

Er zijn een aantal accommodaties die te vinden zijn rondom het pretpark. Wij hebben hier drie hotels geselecteerd die op minder dan tien kilometer van het pretpark afliggen en kamers hebben voor minimaal vier personen. Dit zijn de volgende drie hotels:

Budget: Montana Parkhotel Marl

Middenklasse: Hotel Haus Kleimann-Reuer

Luxe: Hotel Gladbeck van der Valk

Scroll naar boven