Cochem met kinderen

Het gebied rondom rivier de Moezel wordt door toeristen veel bezocht, vanwege de mooie dorpjes die rondom deze rivier liggen. Wij schreven hier al eens de reisblog de Moezel met kinderen over. Cochem is één van de mooiste dorpen in dit gebied. Het dorp telt iets meer dan 5000 inwoners en trekt jaarlijks vele toeristen. Je rijdt er vanuit Utrecht in iets meer dan drie uur heen met de auto. Je kan daarom het dorp daarom prima in een weekend bezoeken met het gezin vanuit de meeste steden van Nederland. Ook voor kinderen is er genoeg te doen om je in ieder geval een weekend in de omgeving te vermaken. We zetten de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Cochem met kinderen op een rij voor jullie. 

Cochem met kinderen #1: Reichsburg Cochem

Als je het dorp Cochem binnenrijdt met de auto, dan kun je niet om het kasteel op de heuvel heen. Reichsburg Cochem is namelijk gebouwd op een rots die ongeveer 100 meter boven de stad uitsteekt. Je kan de burcht ook met kinderen bezoeken. Vanaf het centrum van Cochem loop je in ongeveer een kwartier naar het kasteel toe. In het zomerseizoen rijden er ook shuttlebussen vanuit Cochem naar het kasteel toe.

Je kunt het kasteel bezoeken en hebt daarbij verschillende opties. Zo kun je alleen het binnenhof van het kasteel bekijken, maar je kunt ook de rest van het kasteel bekijken door middel van een rondleiding. Ook hier heb je qua rondleidingen weer verschillende keuzes. Zo heb je kinderrondleiding door het kasteel met en zonder roversmaaltijd erbij. Deze rondleidingen duren maximaal een uur.

Een bezoek aan het kasteel is alleen al de moeite waard vanwege het uitzicht over de omgeving. Je hebt een prachtig uitzicht over de rivier de Moezel en uiteraard het plaatsje Cochem. Bij het kasteel zit een restaurant en hierbij zit ook een terras, waar je ook een prachtig uitzicht hebt. Een drankje doen op het terras van het kasteel is daarom zeker een aanrader.

In de zomermaanden (april tot en met oktober) is het kasteel iedere dag geopend en zijn er meer rondleidingen dan in de winterperiode. Kijk dus vooraf even op de Nederlandstalige website van het kasteel voor informatie over de openingstijden, toegangsprijzen en verschillende rondleidingen die het kasteel aanbiedt. 

Cochem met kinderen
Cochem met kinderen

Cochem met kinderen #2: Wild Freizeitpark Klotten

Een hele leuke activiteit om in Cochem met kinderen te ondernemen is het bezoeken van familiepark Klotten. Het park heeft verschillende attracties, speeltuinen en ook nog een aantal dieren die je in het park kunt bezichtigen. 

Het familiepark richt zich voornamelijk op jonge kinderen en heeft ongeveer vijftien kleinere attracties zoals een achtbaan, wildwaterbaan en paardenrenbaan. Er zijn weinig attracties waar een lengterestrictie is, maar bij sommige attracties mogen jonge kinderen alleen onder begeleiding van een volwassenen de attractie betreden. Ook staan er door het hele park voldoende klimtoestellen voor kinderen om te klimmen en te klauteren. 

Ook kun je een aantal dieren in het familiepark bewonderen. Deze dieren zijn voornamelijk kinderboerderijdieren met een aantal andere dieren zoals de bruine beer, de rode neusbeer, de wasbeer en de struisvogel. Ook kun je in het park naar een roofvogelshow gaan kijken. 

Bonn met kinderen
Bonn met kinderen

Cochem met kinderen #3: Moselbad

In Cochem heb je ook een groot binnen- en buitenbad in het centrum liggen. Vanuit het centrum van het dorp loop je in ongeveer 20 minuten naar dit zwembad toe. Doordat het zwembad een groot binnen- en buitenbad heeft, is het een prima optie als het warm weer is of juist als het minder weer is. 

Het binnenzwembad heeft een 55 meter bad, twee glijbanen, een kinderland voor de jongste kinderen en ook een sauna en zonnebanken. Buiten heb je twee zwembaden, waaronder een groot kikkerbadje en verschillende duikplanken. Er ligt een grote ligweide rondom het zwembad, waar je in de zomer lekker van het zonnetje kan genieten. Ook is er een klein speeltuintje bij het buitenbad. 

Bij het zwembad zit ook een restaurant waar je een pizza of pastamaaltijd kunt eten als je in het zwembad bent. De entree van het zwembad kost maar een paar euro. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijs en de verschillende zwembaden even op de website van het zwemcomplex

Cochem met kinderen #4: kabelbaan cochem

Je kunt in Cochem met kinderen ook de kabelbaan nemen de berg op. Je loopt naar de kabelbaan vanaf het centrum van Cochem in vijf minuten hier naar toe. De ouderwetse stoeltjeslift brengt je voor een paar euro omhoog, waar je wederom een mooi uitzicht hebt over de omgeving. Je ziet vanaf hier ook het kasteel goed liggen. Je kunt een ritje met de kabelbaan ook goed combineren met het wild- en recreatiepark Klotten. Vanaf het bergstation van de kabelbaan loop je in 20 minuten naar het familiepark toe.  

Boven op de berg is een klein cafeetje waar je wat kunt eten en drinken. De kabelbaan is open van april tot half november en kinderen tot en met drie jaar mogen gratis naar boven. Kijk voor alle informatie over de kabelbaan van Cochem even op de Nederlandstalige website van de kabelbaan.   

Cochem met kinderen
Cochem met kinderen

Cochem met kinderen #5: Mosel wein express

Het centrum van Cochem is compact en te voet kun je het centrum makkelijk ontdekken. De binnenstad van het dorp is gezellig en heeft genoeg kleurrijke huisjes. Uiteraard zijn er genoeg terrasjes om lekker wat te eten en te drinken. In het centrum vindt je ook veel toeristische winkeltjes. Ook is er in het centrum een oude mosterdmolen te vinden, waar ze op de traditionele manier mosterd maken en je een rondleiding kunt krijgen. 

Met kinderen is het leuk om het toeristentreintje in Cochem te nemen. Deze Mosel-Wein- Express rijdt in 25 minuten een rondje door het centrum en heeft Nederlandse audio met informatie over het dorp en de streek. Je betaalt voor het treintje maar een paar euro. 

Cochem met kinderen
Cochem met kinderen

Waar slapen in Cochem met kinderen

Budget hotel: Gästehaus Ziemons 

Middenklasse hotel: Hotel Traumblick

Luxe hotel: Hotel Weingut Dehren

Voor het zoeken naar andere hotels in Cochem met kinderen klik dan hier voor de hele lijst met hotels. 

Verdere informatie Cochem met kinderen

Kerstmarkt: ook in het dorpje Cochem kun je een kerstmarkt bezoeken met je gezin. Uiteraard is deze niet zo groot als die van de grote steden, maar het dorpje straalt in deze periode wel echt kerst uit. De kerstmarkt start ongeveer begin december en eindigt wanneer kerst begint. In deze periode wordt ook op twee verschillende dagen het kerstverhaal vertelt rond een kribbe met levende dieren. 

Andere mooie plekken in de Moezelregio

Scroll naar boven