Mecklenburg Vorpommern met kinderen

Wat is er te doen in Mecklenburg-Vorpommern met kinderen? In deze deelstaat in het noorden van Duitsland is genoeg te doen om je met je gezin minimaal een week te vermaken, maar het ligt wel aan de periode wanneer je de deelstaat bezoekt. Mecklenburg-Vorpommern is bekend vanwege zijn stranden en buitenactiviteiten en is daarom een ideale bestemming om in de zomer naar toe te gaan. Vanuit Utrecht is het ongeveer 6 uur rijden met de auto, waardoor je deze bestemming niet in een weekend kan bezoeken. De deelstaat staat ook bekend om de vele meren die er in het gebied liggen. We zetten de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Mecklenburg-Vorpommern met kinderen op een rij voor jullie.

Mecklenburg-Vorpommern met kinderen #1: Kasteel van schwerin

Schwerin is de hoofdstad van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern en dit is een leuke plaats om te bezoeken met kinderen. De bekendste bezienswaardigheid van de stad is het kasteel van Schwerin. Je kunt het kasteel bezoeken en er is Engelse audio beschikbaar. De kamers van het kasteel zien er van binnen prachtig uit, maar je kinderen moeten hier wel van houden. Vooral de tuinen rondom het kasteel zijn prachtig en zeker met het meer rondom het kasteel erg fotogeniek. 

De tuinen zijn behoorlijk groot en je kunt hier een prima wandeling maken. In de zomer staan er in de tuinen ook een aantal luchtkussens voor de kinderen. Bij het kasteel is het ook mogelijk om met waterfietsen om het kasteel heen te fietsen en vanaf het water het kasteel te bewonderen. Ook vertrekt vanaf hier een rondvaartboot, die verschillende routes vaart over het meer Schweriner See. 

Vanaf het kasteel is het een kleine wandeling naar het oude centrum van Schwerin. Een aanrader in het centrum van Schwerin is het bezoeken van de Schwerin Cathedral. In deze kathedraal kun je de toren beklimmen en heb je een prachtig uitzicht over de stad en over het kasteel van Schwerin. Voor het beklimmen van de 220 trappen betaal je met het hele gezin maar een paar euro. 

Mecklenburg-Vorpommern met kinderen
Mecklenburg-Vorpommern met kinderen

Mecklenburg-Vorpommern met kinderen #2: Dierentuin Rostock

Een van de leukere activiteiten die je in Mecklenburg-Vorpommern met kinderen kunt doen is naar de dierentuin in Rostock. Je kunt hier makkelijk een hele dag voor uittrekken, aangezien de dierentuin behoorlijk groot is en de dierentuin veel verschillende dieren heeft. De dierentuin bestaat eigenlijk uit drie verschillende delen. Je hebt het oude gedeelte van de dierentuin, een gedeelte wat later bijgebouwd is (deze twee delen zijn door een tunnel met elkaar verbonden) en er is een binnengedeelte Darwineum genaamd. 

Dit laatste gedeelte is overdekt en in dit gedeelte krijg je informatie over de evolutietheorie, kunnen kinderen op een interactieve manier aan de slag en er is hier ook een groot binnenverblijf (tropenhal) van verschillende soorten apen. Waarom deze dierentuin ook erg geschikt voor kinderen is, door het aantal speeltuinen die door de dierentuin aanwezig zijn. In totaal heb je vijf verschillende speeltuinen in de dierentuin. 

De dierentuin heeft veel grote dieren zoals de olifant, de zebra, de leeuw, het nijlpaard en de ijsbeer. Ook is er een soort van kinderboerderij bij de dierentuin waar de kinderen de beesten eten kunnen geven en kunnen aaien. Op verschillende tijden, worden verschillende dieren gevoed. De tijden hiervan kun je op de website van de dierentuin vinden. 

In alle vijf de continenten waarin de dierentuin is ingedeeld is er een mogelijkheid om wat te eten en te drinken. De entreeprijs van de dierentuin is een stuk lager dan de meeste dierentuinen in Nederland en je kunt een familiekaart voor de dierentuin met korting kopen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de toegangsprijzen en de verschillende dieren van de dierentuin even op de Nederlandstalige website van de dierentuin. 

Mecklenburg-Vorpommern met kinderen
Mecklenburg-Vorpommern met kinderen

Mecklenburg-Vorpommern met kinderen #3: de eilanden usedom en Rügen

Ook is het mogelijk om tijdens je vakantie in Mecklenburg-Vorpommern met kinderen een eiland te bezoeken. De twee bekendste eilanden van deze deelstaat zijn Usedom en Rügen. Het eiland Usedom is een bestemming waar veel toeristen vakantie vieren in de zomer. Het eiland heeft kilometers aan strand en veel van deze stranden hebben alle faciliteiten die voor een gezin met kinderen fijn zijn (strandwacht, strandkorfen en speeltoestellen). Ook loopt bij de meeste stranden het strand geleidelijk af, waardoor het spelen in de zee ook voor kinderen erg geschikt is. 

Daarnaast is er op het eiland nog meer te doen voor gezinnen met kinderen. Zo is er een klimbos op het eiland, is er een klein science museum, een grappig huis wat op zijn kop staat , is er een dinopark en een klein pretparkje voor kinderen. Je ziet dus dat er naast het bezoeken van het strand op dit eiland nog genoeg andere dingen te doen zijn voor gezinnen met kinderen.

Het andere bekende eiland van deze deelstaat is het eiland Rügen. Dit eiland staat bekend vanwege zijn mooie natuur en zijn mooie krijtstreeprotsen. Uiteraard heb je hier ook voldoende stranden met faciliteiten. Wat erg leuk is om te doen op het eiland Rügen met kinderen is het boomkroonpad dat wel iets weg heeft van een adelaarsnest en waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Je kunt dus prima je een week vermaken op deze eilanden tijdens je vakantie in Mecklenburg-Vorpommern met kinderen. 

Mecklenburg-Vorpommern met kinderen
Mecklenburg-Vorpommern met kinderen

Mecklenburg-Vorpommern met kinderen #4 Boltenhagen en Warnemünde

Wil je tijdens je vakantie een paar dagen naar het strand in Mecklenburg-Vorpommern met kinderen, dan zijn hier twee plaatsen uitermate geschikt voor. Boltenhagen is een badplaats in het noorden van de staat en je hebt bij deze badplaats een paar kilometer aan strand en alle voorzieningen zijn op dit strand aanwezig voor gezinnen met kinderen. Je betaalt een aantal euro entree om op het strand te komen, maar hiervoor krijg je wel een schoon en veilig strand voor terug. Groot voordeel van het strand is ook dat de zeebodem geleidelijk afloopt, waardoor het ook met kinderen een fijn strand is.

Het is op dit strand ook mogelijk om de bekende Duitse strandkorfen te huren, zodat je ook op een zonnige dag in de schaduw kunt zitten met je gezin. Ook is er een mogelijkheid om hier een SUP board te huren. Het centrum van het plaatsje heeft genoeg restaurantjes en winkeltjes om even wat te eten of wat te eten te kopen. Ook is er een mogelijkheid om met  een toeristentreintje door het dorp heen te rijden.   

De tweede leuke badplaats in deze deelstaat is Warnemünde. Eigenlijk heeft deze badplaats dezelfde opzet als de badplaats Boltenhagen. Ook hier heb je weer een langgestrekt strand van ongeveer 3 kilometer en ook hier heb je faciliteiten zoals het huren van strandstoelen en dergelijke. Langs het strand op de promenade heb je genoeg gezellige cafés en restaurants om wat te eten en te drinken. Deze plaats ligt maar op tien minuten rijden van Rostock en is dus bijvoorbeeld goed te combineren met een bezoek aan de dierentuin. 

Mecklenburg-Vorpommern met kinderen
Mecklenburg-Vorpommern met kinderen

Mecklenburg-Vorpommern met kinderen #5 leuke andere activiteiten

De deelstaat Mecklenburg-Vorpommern staat bekend om zijn meren en het is een ideale deelstaat om lekker actief met het gezin te zijn. Zo is het bij verschillende meren mogelijk om actief aan de slag te gaan. Zo heb je in het gebied tientallen verschillende kanoroutes. Het gebied wat hier uitermate geschikt voor is het Mecklenburgische Kleinseenplatte. Dit gebied is een aaneenschakeling van kleine en grotere meren, die verbonden zijn met doorvaartjes, kanalen, riviertjes en beken. Je kunt hier makkelijk bij één van de campings (bijvoorbeeld bij Camping-und Ferienpark Havelberge- Haveltourist) een kano huren met het gezin. 

Uiteraard kun je bij de meeste meren ook zwemmen. Er zijn bij veel van de meren zandstrandjes. Zo ook bij de plaats Schwerin heb je bijvoorbeeld het Zippendorfer strand met ook nog een speeltoestel (in de vorm van een piratenschip) op het strand. Zeker in de zomer is het hier druk met gezinnen met kinderen. Ook is het mogelijk om bij de verschillende meren een SUP board te huren en hier mee het meer op te gaan. 

Voor kinderen die van klimmen houden, zijn er uiteraard ook een aantal klimparken in deze deelstaat. Zo heb je een Kletterwald in de hiervoor al besproken plaatsen Boltenhagen, Schwerin en Usedom. Het principe van de meeste van deze parken is wel hetzelfde. Je gaat eerst onder leiding van een gids oefenen hoe het werkt en daarna kunnen kinderen naar gelang hun leeftijd en lengte een bepaald parcours lopen op een bepaalde hoogte door het bos. Zeker bij iets oudere kinderen is dit altijd een leuke activiteit om te ondernemen tijdens een vakantie in Mecklenburg-Vorpommern met kinderen. 

Zwarte Woud met kinderen
Zwarte Woud met kinderen

Waar slapen in Mecklenburg-Vorpommern met kinderen

De deelstaat Mecklenburg-Vorpommern beslaat een redelijk groot gebied, dus we hebben in een aantal hiervoor besproken plaatsen een suggestie gedaan voor een goed familiehotel. Zoek je een hotel in een andere plaats of andere hotels in één van de plaatsen hieronder klik dan op deze link

Rostock: Hotel GreifenNest

Schwerin: Weinhaus Wöhler

Usedom: Dorint Resort Baltic Hills Usedom

Boltenhagen: Dorfhotel Boltenhagen

Voor het zoeken naar andere hotels in andere plaatsen in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern met kinderen klik dan hier voor de hele lijst met hotels. 

Scroll naar boven