Oberhausen met kinderen

Oberhausen met kinderen: top 5 bezienswaardigheden!

Je kunt prima een weekendje weg gaan naar Oberhausen met kinderen. De stad heeft precies genoeg activiteiten om je twee volle dagen te vermaken in de stad, die op anderhalf uur rijden van Utrecht ligt. Daarnaast ligt de stad op nog geen kwartier rijden van de kindvriendelijke stad Duisburg, waar je je ook makkelijk een weekend kunt vermaken met kinderen. Kortom genoeg redenen om de stad een keertje aan te doen in een weekend vanuit Nederland. We zetten de leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Oberhausen met kinderen op een rij voor jullie.

#1: Legoland discovery center

Voor alle kinderen die van lego houden, is het LEGO Discovery Center een perfect dagje uit! Hier staat natuurlijk alles in het teken van LEGO. Dat zie je al als je bij het Discovery Center aankomt aan de grote giraf van LEGO die voor de deur staat. Ook de entree van het gebouw is helemaal in de stijl van de speelgoedblokjes. Kinderen krijgen bij binnenkomst een stempelkaart, waar ze in zeven verschillende gebieden een stempel kunnen verdienen.

Je loopt van het ene gebied naar het andere. Zo start je in een fabrieksgedeelte waar ze laten zien hoe de legoblokjes gemaakt worden, daarna loop je verder en kunnen kinderen in een karretje met een laserpistool allerlei legostukjes proberen te raken voor punten. In de volgende ruimte is er een miniland van LEGO. Hier is het stadion van voetbalclub Dortmund, het vliegveld van Düsseldorf en de haven van Düsseldorf nagebouwd. Bij alle bouwwerken wordt het om de zoveel minuten dag en nacht en er beweegt van alles zoals bijvoorbeeld autootjes.

Bij de LEGO Ninjago Labyrinth moeten kinderen door een heel parcours met laserstralen lopen. Bij LEGO Racers kun je auto’s maken van LEGO en deze testen op een baan. Verder is er nog een legodraaimolen, een 4d cinema en een indoorspeeltuin in de vorm van een piratenschip.

Ook is het mogelijk voor kinderen om een workshop bij te wonen om een bepaald model van LEGO te bouwen. Kinderen krijgen na afloop een certificaat. Er is in het midden van het Center ook een restaurant en rondom het restaurant is er voldoende speelmogelijkheden voor kinderen, zodat je als ouders op je gemak wat kunt eten en drinken terwijl je kinderen aan het spelen zijn. Je kunt je voorstellen dat je hier makkelijk een halve dag kunt vermaken met je kinderen. Kijk voor de openingstijden, de toegangsprijzen en de verschillende activtiviteiten van het LEGO Discovery Center even op de website van het center. 

Oberhausen met kinderen
Oberhausen met kinderen

#2: Sea life

Op drie minuten lopen van het LEGO Discovery Center, zit Sealife Oberhausen. In Sea Life kun je in de verschillende aquaria veel zeedieren bewonderen zoals haaien, roggen, tropische vissen, schildpadden, zeepaardjes en nog vele andere soorten vissen. Ook bij Sea Life krijgen kinderen een stempelkaart waar ze gedurende de wandelroute door het gebouw stempels kunnen verzamelen. Aan het einde van je bezoek, kun je de stempelkaart inleveren en krijg je een cadeautje.

Sea Life is ingedeeld in verschillende werelden. Zo heb je thema’s als de rivier de Rijn en de Amazone, is er een piratenschip, een U-boot, een druipsteengrot en uiteraard ook mooie onderwatertunnels die er altijd indrukwekkend uitzien en het lijkt of je als het ware door het water heen loopt. Daarnaast is er ook een buitengedeelte waar je nog de otter kunt bewonderen.

Verder zijn er gedurende route een aantal interactieve elementen, maar dat stelt niet zo heel erg veel voor. Ook is het merendeel daarvan in de Duitse taal. Aan het einde van de route is er ook een restaurant, waar je nog wat kunt eten en drinken. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de verschillende dieren en de toegangsprijzen even op de website van Sea Life Oberhausen.

Oberhausen met kinderen
Oberhausen met kinderen

#3: Aquapark oberhausen

Dit grote zwemparadijs ligt eveneens in de buurt van Legoland en Sealife. Zo loop je vanaf Legoland in 5 minuten naar dit waterpark. Bij binnenkomst van het zwembad krijg je muntjes, waarmee je een kluisje kunt nemen in het zwembad en met het armbandje van het betreffende kluisje kun je ook bij het eettentje in het zwembad betalen. Wij vonden dit een heel handig systeem.

Het zwembad heeft een kikkerbadje voor de allerkleinste kinderen. Daarnaast zijn er vier glijbanen voor de grotere kinderen, waarvan je bij één van de glijbanen met een grote band van de glijbaan moet. Ook is er een buitengedeelte bij het zwembad, waar je in de zomer ook prima kunt zonnen in het gras of op één van de bedjes die rondom het zwembad staan.

Wanneer je een weekend naar Oberhausen met kinderen gaat, is dit een prima activiteit om je een halve dag te vermaken. Naar aanleiding van ons bezoek aan het waterpark, schreven we de blog Aquapark Oberhausen met kinderen, waarin we alle informatie over dit water[ark op een rij zetten.

Aquapark Oberhausen met kinderen
Aquapark Oberhausen met kinderen

#4: Kaisergarten park

Ben je op zoek in Oberhausen met kinderen naar een leuk stadspark, dan is Kaisergarten een zeer geschikt park. Het park ligt in het centrum van de stad en heeft uiteraard een speeltuin. Het park is niet super groot, maar je kunt er een prima wandeling maken rondom het meer wat in het park ligt. Hier zit ook een klein tentje, waar je wat kunt drinken op één van de picknickbanken.

Ook heeft het park ook een soort van kinderboerderij (de naam dierentuin is een te groot woord voor wat het voorstelt), waar je gratis toegang tot hebt. Je vindt hier verschillende boerderijdieren, maar ook wolven, herten en otters. Het park is niet super groot, maar je kunt je hier wel prima aan het einde van de dag een uurtje of twee vermaken.

Bij het park ligt ook een hele toffe brug over de rivier heen. De Slinky Springs to Fame is een bijzondere brug met heel veel verschillende kleuren. Het is leuk om even over de brug te lopen met je kinderen als je toch in het Kaisergarten park bent.

Oberhausen met kinderen
Oberhausen met kinderen

#5: moviepark germany

Dit grote pretpark ligt op een kwartier rijden van Oberhausen. Het is een pretpark waar je je makkelijk een dag kunt vermaken. Het park staat in het teken van de tekenfilmhelden van de zender Nickelodeon zoals bijvoorbeeld Spongebob.

Het pretpark is ingedeeld in de volgende zeven themagebieden: Santa Monica Pier, Hollywood Street Set, Adventure Lagoon, Nickland, Streets of New York,  Federation Plaza en The Old West. Doordat 25% van de bezoekers van het pretpark uit Nederland komt, heeft het pretpark ook Nederlandse plattegrondjes van het park, waarbij je een goed overzicht hebt wat er allemaal te doen is in deze verschillende themagebieden.

Movie Park Germany met kinderen
Movie Park Germany met kinderen

Ze hebben in dit pretpark meer dan 30 attracties voor jonge en ook voor oudere kinderen. Ook heeft het pretpark twee grote speeltuinen. In Adventure Bay heb je een grote zandbak met klimtoestellen en de Santa Monica Pier heeft een speeltuin helemaal in de  stijl van dit thema. Hier heb je op het strand een houten boot waar kinderen op kunnen klimmen, klauteren en glijden.

Let wel op dat er bij bepaalde attracties een lengterestrictie geldt, dus kijk vooraf even op de website waar je kinderen allemaal precies in mogen. Daarnaast zijn er verschillende shows en is er zelfs een parade door het pretpark.  Naar aanleiding van ons bezoek aan dit pretpark schreven wij de blog Movie Park Germany met kinderen, waarin je alle informatie over dit pretpark kunt terugvinden.

Movie Park Germany met kinderen
Movie Park Germany met kinderen

Oberhausen met kinderen: kerstmarkt

De stad Oberhausen staat bekend om zijn mooie kerstmarkt. Er zijn in totaal twee verschillende kerstmarkten die in het centrum van de stad plaatsvinden. Je vindt hier in deze periode ook een sprookjesbos en een winterlandschap.

Voor kinderen is er in deze periode ook genoeg te doen op de markt. Zo is er een zeer mooi versierd reuzenrad, is er een draaimolen en is er een grote ijsbaan waar kinderen met een band naar beneden kunnen glijden. De kerstmarkt start meestal ergens half november en eindigt net voor kerstmis. Een prima moment dus om in deze periode een stedentrip naar Oberhausen met kinderen te plannen.

Zijn jullie dol op shoppen dan is Oberhausen ook een perfecte bestemming voor jullie gezin. De stad heeft namelijk de grootste shoppingmall van Duitsland: CentrO Oberhausen. Het winkelcentrum ligt (hoe kan het ook anders) in de buurt van Legoland (2 minuten lopen) en heeft 169 winkels en 45 eetgelegenheden. Het winkelcentrum heeft een leuke promenade aan het water, waar je heerlijk op een terrasje wat kunt eten en drinken. Een van de twee kerstmarkten vindt ook plaats in dit winkelcentrum.

Oberhausen met kinderen
Leipzig met kinderen

Waar slapen in Oberhausen met kinderen

Budget hotel: Hotel Oberhausen Neue Mitte affiliated by Meliá

Middenklasse hotel: ANA Living Oberhausen by Arthotel ANA 

Luxe hotel: Parkhotel Oberhausen

Voor het zoeken naar andere hotels in Oberhausen met kinderen klik dan hier voor de hele lijst met hotels. 

Scroll naar boven