Hannover met kinderen

Een weekendje naar Hannover met kinderen is een prima idee. De stad heeft niet super veel bezienswaardigheden met het gezin, maar je kunt je makkelijk twee dagen vermaken in deze stad. De stad ligt op 3,5 uur rijden van Utrecht, dus het is een beetje afhankelijk waar je in Nederland woont of je de stad makkelijk in een weekend kunt bezoeken met je kinderen. De meeste bezienswaardigheden zijn buiten, dus het is wel fijn als het een beetje lekker weer is als je de stad bezoekt. We zetten de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Hannover met kinderen voor jullie op een rij. 

Hannover met kinderen #1: Dierentuin Hannover

De dierentuin van Hannover ligt redelijk in het centrum van de stad en je loopt in iets meer dan een half uur naar de dierentuin toe (met de tram is het 13 minuten naar de dierentuin). De dierentuin is ingedeeld in zes verschillende gebieden en de slogan van de dierentuin is dat je een wereldreis in de dierentuin kunt maken in één dag. 

Zo heb je het gebied Sambesi, waar je vooral de Afrikaanse dieren tegenkomt zoals de olifant, de leeuw, de giraf, het nijlpaard en de neushoorn. Leuk is dat je hier ook in een bootje kunt varen en dichtbij verschillende dieren kunt komen. Bij Afi Mountain kom je verschillende apen tegen, waaronder de gorilla. Het derde gebied is Yukon bay, waar je onder andere de ijsbeer kunt bewonderen. Hier is ook een show met zeeleeuwen.  

De laatste drie gebieden zijn de werelden van Azië en Australië en de wereld van de kinderboerderij, met kleinere beesten. Verspreid over de dierentuin zijn verschillende speeltuinen en uiteraard ook eetgelegenheden. Je moet toch wel minimaal een halve dag rekenen om de dierentuin volledig te bekijken. 

Op het plattegrondje van de dierentuin staan ook de voedertijden van de meeste dieren in de dierentuin. Ze hebben dit zo ingepland dat er bijna ieder half uur wel een ander dier eten krijgt en je dus bij veel van deze voedermomenten kan zijn als je wil. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de toegangsprijzen en de verschillende dieren even op de website van de dierentuin

Hannover met kinderen
Hannover met kinderen

Hannover met kinderen #2: de rode draad door het centrum

De stad Hannover is in de Tweede Wereldoorlog bijna met de grond gelijk gemaakt en één van de weinige monumenten in de stad die wel bewaard gebleven is, is het Neues Rathaus. Dit is één van de 36 bezienswaardigheden van de binnenstad en het toeristische bureau van de stad heeft deze bezienswaardigheden met één rode lijn verbonden met elkaar. Deze rode lijn vindt je op de stoep en loopt dus door de gehele stad. 

Deze rode lijn die 4,2 kilometer lang is leidt je als het ware door de stad van Hannover. Af en toe is de lijn even verdwenen (door bijvoorbeeld werkzaamheden) en dan is het natuurlijk des te leuker om met kinderen de lijn weer te zoeken. Bij de plaatselijke VVV kun je nog een boekje halen met meer informatie over de verschillende bezienswaardigheden en daar kun je op een plattegrond ook precies zien hoe de lijn dooer de stad loopt. 

Heb je weinig tijd en wil je toch veel van de stad Hannover met kinderen zien, dan is de hop on hop off dubbeldekker bus een optie die door de stad rijdt. Deze bus stopt op 7 verschillende punten in de stad en de tour duurt 1,5 uur. 

Hannover met kinderen
Hannover met kinderen

Hannover met kinderen #3: Herrenhäuser Gärten

De mooiste tuinen van Hannover zijn die van Herrenhäuser Gärten. Het is één van de bekendste bezienswaardigheden van Hannover. Je bereikt deze koninklijke tuinen in iets meer dan tien minuten met de tram vanuit het centrum. 

De tuinen bestaan uit verschillende tuinen en er is ook een doolhof bij de tuinen. Het kasteel waar de tuinen bij horen ziet er mooi uit van de buitenkant en er zijn verschillende fotogenieke fonteinen in de tuinen. Als laatste is er ook nog een grot in één van de tuinen met allemaal rare spiegels, wat wel grappig is om even te bekijken met je kinderen. 

De tuinen zijn misschien niet een grote activiteit waar je uren zult verblijven, maar horen wel in het lijstje te staan van bezienswaardigheden in Hannover met kinderen wat ons betreft.  

Hannover met kinderen
Hannover met kinderen

Hannover met kinderen #4: Eilenriede Park

Dit grote stadspark ligt in de buurt van de dierentuin van Hannover en is een prima plek om lekker te wandelen. In dit stadspark heb je verschillende speeltuinen, waarbij de Wakitu Spielplatz misschien wel de leukste is. Hier hebben ze verschillende houten speeltoestellen en er zit ook een kleine waterspeeltuin bij. Zeker in de zomer is het fijn als kinderen op deze manier verkoeling kunnen vinden. Daarnaast staan er bij de speeltuin verschillende picknickbanken waar je wat kunt eten en drinken. Ook is er een klimbos voor oudere kinderen. 

Een stukje verderop is een grappig labyrinth gemaakt met gras en is er nog een speeltuin. Ook is er in dit stadspark een biergarten waar je gezellig een drankje kunt doen met het gezin. Dit is een prima activiteit om aan het einde van de dag te onderenemen en nog een uurtje of twee te gaan wandelen, spelen en een drankje te doen om de dag af te sluiten. 

Hannover met kinderen
Hannover met kinderen

Hannover met kinderen: overige activiteiten

#5 Sea Life Aquarium: wat ons betreft lijken de meeste Sea Life Aquariums in de meeste steden wel redelijk op elkaar. Je vindt hier uiteraard veel aquariums met tropische vissen, haaien en zeepaardjes. Het is niet een heel groot gebouw en je hebt het na een uurtje ook wel gezien. 

#6 Neues Rathaus: we hebben deze bezienswaardigheid al even kort benoemd bij de beschrijving van de rode draad. Het is een prachtig gebouw van de buitenkant en het is een icoon van de stad. Het is mogelijk om het gebouw van de binnenkant te bekijken, ondanks je dit wat ons betreft alleen voor het uitzicht moet doen (de exposities zijn zeker voor kinderen niet super interessant over de stad). Je hebt hier een prachtig uitzicht over de stad Hannover. 

#7 360 graden beachclub: hoe tof is het dat je hier een beachclub hebt met een uitzicht over de stad. Deze beachclub zit namelijk boven een parkeergarage in de stad en je hebt zoals de naam al doet vermoeden een 360 graden uitzicht over de stad. Er ligt op het terras ook strandzand, er zijn relaxte strandstoelen waar je in kunt liggen en uiteraard staat er een relaxt muziekje aan. Een hele leuke plek om even te relaxen op een warme zomerdag in de stad. 

#8 Kindermuseum Zinnober: wanneer je een stedentrip naar Hannover met kinderen maakt, hoef je niet te verwachten dat er veel kindvriendelijke musea zijn. Er is wel een klein kindermuseum in de stad, waar kinderen in verschillende ruimtes kunnen knutselen, een spelletje kunnen doen en een aantal proefjes kunnen doen. Veel stelt het niet voor, maar is het weer wat minder in de stad, dan kan dit een prima activiteit zijn voor een uurtje of twee. 

#9 Kerstmarkt: Hannover heeft met kerst ook verschillende kerstmarkten in de stad en een maand lang (van half november totdat kerst begint) straalt de stad één en al kerst uit. Ze heeft in de binnenstad iedere straat zijn eigen verlichting en is er ook een Finse markt met wel 170 verschillende kraampjes. Ook voor kinderen is er in deze tijd genoeg te doen. Zo zijn er verschillende draaimolens op de markten te vinden. Een deel van de markt gaat terug naar de Middeleeuwen en je ziet hier vuurspuwers, mensen met zwaarden en andere kostuums tussen het publiek rondlopen. Als je hier van houdt is deze periode een ideale tijd om je weekendje naar Hannover met kinderen te plannen. 

#10 Kasteel van Mariënburg: wanneer je een langere tijd in Hannover met kinderen bent kun je vanuit de stad een halve dagtrip ondernemen naar het kasteel van Mariënburg. Dit is een prachtig 19e eeuws kasteel wat op iets minder dan een half uur rijden ligt van het centrum van Hannover. Het kasteel ligt op een berg en je kunt een rondleiding boeken door het kasteel. Indien je in de ochtend het kasteel bezoekt, is het misschien leuk om in het nabijgelegen stadje Hildesheim op het oude historische marktplein te gaan lunchen, voordat je weer terugrijdt naar Hannover. 

Hannover met kinderen
Hannover met kinderen

Waar slapen in Hannover met kinderen

Budget hotel: Novotel Suites Hannover

Middenklasse hotel: Hotel Amadeus

Luxe hotel: Central-Hotel Kaiserhof

Voor het zoeken naar andere hotels in Hannover met kinderen klik dan hier voor de hele lijst met hotels. 

Verdere informatie Hannover met kinderen

Hannover kaart: net zoals de meeste Duitse steden heeft ook de stad Hannover een toeristenkaart, waarmee je onbeperkt gebruik kan maken van het openbaar vervoer in de stad en korting krijgt op veel van de bezienswaardigheden in de stad en de regio. Kijk dus vooraf goed wat je allemaal wil bezoeken in Hannover met kinderen en bereken dan of de kaart voor jullie gezin voordeel oplevert. 

Milieusticker: bezoek je de stad Hannover met de auto dan heb je een milieusticker nodig. Deze zijn te bestellen op de website van de ANWB en worden binnen 5 dagen opgestuurd naar je.  Je moet hiervoor het kenteken en de meldcode van de auto opgeven (staat op het kentekenbewijs) en dan wordt de juiste kleur geselecteerd.

Scroll naar boven