Saarburg met kinderen

Een weekendje naar Saarburg met kinderen is een prima idee. In dit zuidelijke stadje van het Moezelgebied is genoeg te doen voor kinderen om je een paar dagen te vermaken met het gezin. We schreven al eens over Saarburg in ons blog over het gebied de Moezel met kinderen en dat de stad zeker een aanrader is om te bezoeken met kinderen. De bekendste activiteit met kinderen is hier wel de rodelbaan. Maar de omgeving heeft nog meer te bieden dan alleen dat. We zetten de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Saarburg met kinderen op een rij voor jullie. 

Saarburg met kinderen #1: de rodelbaan

De rodelbaan van Saarburg is één van de bekendste activiteiten die je in deze plaats met kinderen kunt doen. De rodelbaan is 795 meter lang en je kunt snelheden behalen van meer dan 44 kilometer per uur. Uiteraard zit er een rem op je karretje, waardoor je zelf de snelheid kan bepalen. Kinderen onder de acht jaar mogen alleen de rodelbaan af onder begeleiding van een volwassenen. 

Een ritje met de rodelbaan kost een paar euro, maar het is ook mogelijk om gelijk een voordelige tienrittenkaart te kopen. Kijk even op de Duitstalige website van de rodelbaan voor een filmpje van de baan en informatie over de openingstijden en prijzen van de rodelbaan. 

Extra tip: Bij de rodelbaan zit ook een pannenkoekenrestaurant, waar binnen in het restaurant een grote speelruimte aanwezig is. Heb je oudere kinderen dan zit er bij de rodelbaan ook een groot terras waar je buiten een drankje kunt doen. Kunnen je kinderen de hele middag zich vermaken op de rodelbaan en jullie op het terras. Let op de rodelbaan is alleen in de zomermaanden open!

Zwarte Woud met kinderen
Saarburg met kinderen

Saarburg met kinderen #2: baumwimpfelpad

Wil je een korte wandeling maken naar een uitkijktoren dan is het boomtoppenpad een leuke route. Dit pad dat maar 1250 meter lang is loopt tussen de bomen door en komt uiteindelijk uit bij een 42 meter hoge uitkijktoren, waar je een prachtig uitzicht hebt over een bocht in de rivier en de omgeving. Tijdens de route over het pad is er allerlei informatie over de omgeving en de natuur. 

Dit boomtoppenpad ligt in het plaatsje Saarschleife en vanuit het centrum van Saarburg rijdt je met de auto er in iets minder dan een half uur naar toe. Aan het begin van de route ligt ook een restaurant met terras waar je wat kunt eten en drinken. Voor meer informatie over de toegangsprijs, de openingstijden en de route, kijk even op de website van het boomtoppenpad

Daarnaast kun je bij het eindpunt via een andere route teruglopen en dan kom je een enorme speeltuin tegen, waar je tegen betaling kunt spelen. Hier is genoeg speelplezier te vinden voor kinderen om je een paar uurtjes te vermaken. Voor meer informatie over deze speeltuin, kijk even op de website van de speeltuin. Al met al kun je je makkelijk een halve dag vermaken met het gezin bij het boomtoppenpad!

Saarburg met kinderen
Saarburg met kinderen

Saarburg met kinderen #3: Kabelbaan de Warsberg op

In de buurt van de rodelbaan is het ook mogelijk om met een kabelbaan verder de berg op te gaan om nog een beter uitzicht te hebben over Saarburg en de omgeving. Je gaat in een stoeltjeslift de berg op en je hebt onderweg al een prachtig uitzicht over de omgeving. Aan het einde van deze kabelbaan zit restaurant Bistro Woods, waar ze buiten een hele leuke speeltuin hebben. 

Wederom een ideale plek om bijvoorbeeld te lunchen en een drankje te doen, terwijl de kinderen in de speeltuin aan het spelen zijn. Ook binnen is er een speelgelegenheid. Ook de kabelbaan is alleen in de zomermaanden open!

Saarburg met kinderen #4: Kasteel Saarburg

Zoals de meeste kastelen in de omgeving van de Moezel is het kasteel van Saarburg op een heuvel gebouwd. Het is mogelijk om vanaf het centrum naar het kasteel te lopen, maar dat is een pittige klim en zeker met kleine kinderen niet aan te raden. Het is ook mogelijk om er met de auto naar toe te rijden in een paar minuten tijd vanaf het centrum. 

Je kunt een toren van de burcht gratis beklimmen via een steile trap naar boven (met kinderen is dit zeker goed te doen) en dan heb je een prachtig 360 graden uitzicht over de plaats Saarburg en de omgeving. 

Saarburg met kinderen: overige activiteiten

#5 Roofvogelshow: het is ook mogelijk om naar een 1 uur durende roofvogelshow te gaan in Saarburg. Op het terrein kun je ook de verschillende vogels in kooien bewonderen, net als een aantal andere kleine dieren. De show wordt twee keer per dag gegeven, dus kijk vooraf even op de website hoe laat de shows beginnen die dag. Ook deze roofvogelshow wordt alleen in de zomermaanden gehouden!

#6 Waterval in centrum stad: midden in het centrum van de stad vindt je een waterval. Je kan de waterval eigenlijk niet missen als je Saarburg bezoekt, aangezien hier ook een hoop terrasjes omheen staan. Hier kun je prima een hapje eten en een drankje doen in het centrum van Saarburg. 

#7 Zwembad Saarburg: is het warm weer dan heb je in Saarburg met kinderen de mogelijkheid om buiten te gaan zwemmen. Het zwembad heeft buiten verschillende zwembaden, duikplanken en een glijbaan. Het zwembad heeft ook een mooi uitzicht op het kasteel en de wijnvelden in de omgeving en kost maar een paar euro entree. Een ideale activiteit voor een paar uurtjes vermaak. Ook is er een binnenbad aanwezig bij dit zwembad, waar je gebruik van kan maken wanneer het weer juist minder is. Kijk vooraf even op de website van het zwembad naar de openingstijden en de entreeprijzen. 

#8 Toeristentreintje: wil je op een leuke manier in een korte tijd Saarburg ontdekken, dan kun je het toeristentreintje nemen door het centrum. Dit treintje maakt een rondrit door de stad van dertig minuten en onderweg krijg je informatie over de omgeving. 

Saarburg met kinderen
Saarburg met kinderen

Waar slapen in Saarburg met kinderen

Aangezien er weinig geschikte kindvriendelijke hotels in het plaatsje Saarburg zelf liggen hebben we een aantal hotels geselecteerd die op minder dan tien minuten rijden van het plaatsje liggen. 

Budget hotel: Waldhotel Albachmühle mit Albacher Stuben

Middenklasse hotel: Hotel St Erasmus Mein Genuss- und Wellnesshotel

Luxe hotel: Hotel Igeler Säule

Voor het zoeken naar andere hotels in de Moezelregio met kinderen klik dan hier voor de hele lijst met hotels. 

Verdere informatie Saarburg met kinderen

Klimaatinformatie

Beste reistijd

Scroll naar boven