Duitse steden met kinderen: Alle steden beschreven!

Je kunt in Duitsland met kinderen enorm veel doen en bekijken! Als je alle steden die hieronder beschreven staan wil bekijken dan kun je makkelijk een paar maanden door het land reizen met je gezin! We hebben meer dan veertig deelstaten en steden beschreven in Duitsland en veel van deze deelstaten en steden kun je al vanuit Nederland in een weekendje bezoeken. We hebben het land in vier gebieden verdeeld: het noorden, het oosten, het westen en het zuiden. Aan de hand van deze gebieden beschrijven we wat er allemaal in Duitsland met kinderen te doen is. 

Inhoudsopgave

Duitsland met kinderen
Duitsland met kinderen

Duitsland met kinderen: Bremerhaven, Lübeck en Mecklenburg

In het noorden van Duitsland heb je een aantal leuke plaatsen om naar toe te gaan. Zo heb je een aantal strandplaatsen, waaronder Bremerhaven en Travemünde dat op ongeveer een half uurtje ligt van het leuke plaatsje Lübeck. In Bremerhaven kun je een leuke dierentuin bezoeken en hebben ze een bijzonder museum dat in het teken staat van het klimaat (Klimahaus). Verder is er in de stad een  wetenschapsmuseum, kun je bij lekker weer naar verschillende strandjes en is er een museum over immigranten. Je kunt hier dan ook prima een dag of twee je vermaken met het gezin.

De stad Lübeck wordt omgeven door water en je kan de stad prima vanaf het water bekijken. De stad is een prima uitvalbasis om naar het strand te gaan of om verschillende pretparken in Noord-Duitsland met kinderen te bezoeken. Verder staat de stad bekend om zijn marsepein, dus ben je een liefhebber van dit snoepgoed, dan moet je hier zeker zijn. De stad Lübeck ligt in de deelstaat Mecklenburg- Vorpommern en in deze deelstaat is genoeg te doen voor kinderen. 

Zo kun je hier een mooi kasteel (kasteel van Schwerin) bezoeken. Verder is er in de plaats Rostock een leuke dierentuin, waar je de meeste grote dieren kunt bewonderen en waarvan de entreeprijs een stuk lager is dan de Nederlandse dierentuinen. Daarnaast heb je in deze deelstaat van Duitsland een aantal leuke eilanden met prima stranden, waar het in de zomer met kinderen erg fijn verblijven is. Ben je benieuwd naar één van deze plaatsen of deze deelstaat klik dan hieronder voor een uitgebreid reisblog. 

Bremerhaven met kinderen

Lübeck met kinderen

Mecklenburg met kinderen

Duitsland met kinderen: Bremen, Hamburg, Hannover

Ook kun je in het noorden van Duitsland met kinderen een aantal grote steden bezoeken. Zo heb je in het noorden de stad Bremen liggen, die bekend staat om het sprookje de Bremer Stadsmuzikanten. In deze grote stad heb je tal van activiteiten voor kinderen waaronder het leuke wetenschapsmuseum Universum. 

Ook heeft Bremen een gezellig centrum waar je een hapje kunt eten en een drankje kunt doen en op een half uur rijden van de stad kun je naar het strand toe (Bremerhaven). Ook heb je een aantal stadsparken die met kinderen de moeite waard zijn. 

De tweede grote stad in het noorden van Duitsland is de stad Hamburg. Hamburg ligt op vier uur rijden van Utrecht en het is dus mogelijk om vanuit sommige delen van Nederland de stad in een weekend te bezoeken. In totaal hebben we voor deze leuke stad vijftien leuke activiteiten op een rij gezet wat je hier allemaal kunt doen met het gezin. 

Zo heb je hier Miniaturwonderland voor kinderen, heeft de stad een aantal leuke parken en een stadsstrand en kun je ook leuke foto’s maken met je kinderen in het museum of Illusions. Daarnaast is het drie keer per jaar kermis in de stad en is het leuk om tijdens deze kermis een stedentrip te maken naar deze stad toe.  

De derde grote stad die je in het noorden van Duitsland met kinderen kunt bezoeken is de stad Hannover. In Hannover hebben ze het de toeristen makkelijk gemaakt door met een rode draad die over de grond loopt alle bezienswaardigheden met elkaar te verbinden. Een van die bezienswaardigheden is hier de dierentuin van Hannover.

 Je kunt je hier met je gezin makkelijk een halve dag vermaken en alle grote Afrikaanse dieren zijn bijna aanwezig in deze dierentuin. Daarnaast heb je in deze stad ook een aantal mooie parken met mooie tuinen en veel speeltuintjes. We hebben in deze stad in totaal tien leuke activiteiten op een rij gezet en hieronder vindt je ons reisblog over deze stad. 

Bremen met kinderen

Hamburg met kinderen

Hannover met kinderen

Duitsland met kinderen: berlijn, potsdam en wolfsburg

De bekendste stad in het oosten van Duitsland is de hoofdstad Berlijn. Je kunt in deze hoofdstad van Duitsland met kinderen genoeg doen om je makkelijk een dag of drie te vermaken. Zo heb je een aantal wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Reichstag, de Berlijnse muur, de Brandenburger Tor en Checkpoint Charlie. Ook heb je een aantal kindvriendelijke musea in deze grote stad, waarbij het een beetje ligt aan de interesse van je kind welke de leukste is om te bezoeken. 

Ook kun je in Berlijn met het gezin naar Legoland en de grote dierentuin van de stad. Verder zijn er een aantal leuke uitzichtpunten, parken en een stadsstrand, waardoor je je niet zo snel zal vervelen in de stad. In totaal hebben we 22 leuke activiteiten in de stad voor jullie op een rij gezet. Vanuit Berlijn is het een half uur met de trein naar de plaats Potsdam, waar je je ook prima een dag met kinderen kunt vermaken. 

Potsdam staat bekend vanwege zijn groene omgeving. Je hebt hier mooie parken met mooie kastelen en zeker in de zomer is het heerlijk om deze stad een dagje te bezoeken. Dit is ook prima te combineren met een stedentrip naar Berlijn. Een groot voordeel is dat je in het oosten van Duitsland met kinderen redelijk goedkoop vakantie kunt houden. De prijzen van de verschillende bezienswaardigheden zijn een stuk lager dan in Nederland. 

Ook de stad Wolfsburg is nog prima in een dagtrip vanuit Berlijn te bezoeken. Je kunt in deze stad in het oosten van Duitsland met kinderen het museum van Volkswagen bezoeken. In Wolfsburg ligt de centrale vestiging van het automerk en ben je gek van auto´s dan is een bezoek aan deze stad een leuke optie. Verder heeft de stad een leuk wetenschapsmuseum, stadspark, klimpark en kasteel om met kinderen naar toe te gaan. 

Berlijn met kinderen

Potsdam met kinderen

Wolfsburg met kinderen

Duitsland met kinderen: leipzig, dresden en saksen

Andere bekende plaatsen in het oosten van Duitsland zijn de steden Leipzig en Dresden. In Leipzig is ook genoeg te doen voor gezinnen met kinderen. Zo heeft de stad een enorme dierentuin, waar je voor weinig geld je een dag kunt vermaken tussen de olifanten, leeuwen en neushoorn. Daarnaast kun je op een bootje door de jungle varen.

Ook kun je hier het grootste pretpark van Oost- Duitsland met kinderen bezoeken. In pretpark Belantis heb je genoeg attracties voor jonge en voor oudere kinderen! Daarnaast heeft de stad een leuke uitkijktoren, stadspark en monument om te bezoeken en kun je de stad verkennen in een Trabant auto. 

De stad Dresden ligt nog iets oostelijker van de stad Leipzig en ligt bijna tegen de grens met Tsjechië aan. We hebben hier maar liefst 21 leuke activiteiten op een rij gezet wat je in deze stad met kinderen kunt doen. Zo heb je verschillende vervoersmiddelen, waarmee je de stad kunt verkennen waaronder de oude Trabant auto. Verder heb je ook in Dresden een grote dierentuin, waar je voor weinig geld een hele dag kunt rondlopen.

Ook heeft de stad een aantal kindvriendelijke musea, een leuk stadspark, een stadsstrand en een leuk achtbaan restaurant waar je eten vanuit een achtbaan geserveerd wordt. Daarnaast is de stad een prima uitvalbasis om een aantal dagtrips te maken naar de natuur en naar een kasteel in de buurt. De stad ligt in de deelstaat Saksen en deze deelstaat heeft naast de twee hiervoor beschreven steden nog meer voor gezinnen in petto. 

Zo staat de regio van de deelstaat Saksen bekend om zijn vele kastelen, waarvan je er een aantal kunt bezoeken met je gezin. Ook is er voldoende natuur zoals de Sächsische Schweiz, waar je voor meer dan 1000 kilometer aan wandelpaden hebt liggen. Ook de stad Bautzen is leuk om in deze regio te bezoeken, vanwege de vele torens die de stad heeft. Kijk voor een uitgebreid verslag over de steden Leipzig en Dresden en de deelstaat Saksen hieronder. 

Leipzig met kinderen

Dresden met kinderen

Saksen met kinderen

Duitsland met kinderen: Duisburg, Essen en Düsseldorf

Je kunt de meeste steden in het westen van Duitsland met kinderen prima bezoeken in een weekendje weg. Voordeel is dat er ook genoeg leuke steden liggen in dit gedeelte van Duitsland die de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo heb je de steden Duisburg, Essen en Düsseldorf die je prima in een weekendje vanuit heel Nederland kunt bezoeken. Deze steden in het Ruhrgebied van Duitsland hebben genoeg te bieden voor gezinnen om je er een weekend te vermaken.  

Zo kun je in Duisburg een leuk kindermuseum (Explorado) bezoeken, waar spelen en ontdekken centraal staat. Op drie verdiepingen kunnen kinderen proefjes doen op het gebied van beweging, techniek en communicatie. Daarnaast heb je hier een heel tof hoogovencomplex wat tot park is omgetoverd en waar kinderen genoeg plekken hebben om te klimmen en te klauteren. Ook heeft de stad een dierentuin en een raar kunstwerk in de vorm van een achtbaan, waar je over heen kunt wandelen. 

Houdt je van industriële architectuur dan kun je in de stad Essen je hart ophalen. In deze stad heb je oude industriële complexen die je kunt bezoeken en die erg fotogeniek zijn. Zo is het complex Zeche Zollverein uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed en kun je dit hele complex gratis bekijken. Er is zelfs een mogelijkheid om hier te zwemmen tussen de zware machines.

Verder heeft Essen een leuk stadspark, waar je in de zomer met een toeristentreintje door heen kunt rijden. Ook met kerst is het leuk om de stad te bezoeken, aangezien de kerstmarkt van Essen bekend staat vanwege zijn mooie verlichting. In de stad zijn dan maar liefst 450.000 extra lichtjes in de stad.

Ook in de stad Düsseldorf kun je je prima een dag vermaken, ondanks de activiteiten voor kinderen wat aan de lage kant zijn. Wel is het één van de gezelligste steden om in Duitsland met kinderen te bezoeken. Langs de rivier kun je prima een hapje eten en een drankje doen met het gezin. 

Duisburg met kinderen

Essen met kinderen

Düsseldorf met kinderen

Duitsland met kinderen: Keulen, Bonn en Phantasialand

Keulen is de vierde grootste stad van Duitsland en veel Nederlanders bezoeken de stad vanwege de grote kerstmarkt die er in de periode voor kerst in de stad staat. Toch heeft de stad veel meer in petto. Zo kun je in de binnenstad de toren van de Dom bezoeken en heb je vanuit daar een prachtig uitzicht over de stad. Daarnaast is er een grote dierentuin in de stad, waar je minimaal een halve dag voor nodig hebt om met je kinderen alle dieren te bekijken. Ook kun je vanuit de kabelbaan de stad van grote hoogte bekijken. 

Houdt er rekening mee dat wanneer je een stedentrip naar Keulen maakt met de auto dat je dan een milieusticker nodig hebt voor de auto. Voor veel steden in Duitsland geldt dit, dus kijk vooraf altijd even als je op stedentrip gaat in Duitsland met kinderen of je een sticker moet bestellen. Deze stickers kun je online bestellen op de website van de ANWB. Ook is een stedentrip naar Keulen goed te combineren met een bezoek aan pretpark Phantasialand. 

Phantasialand is één van de grootste pretparken die je in Duitsland met kinderen kunt bezoeken. Het pretpark is in zes verschillende themagebieden opgedeeld en heeft genoeg attracties voor jonge en oudere kinderen om je een dag prima te vermaken in dit pretpark. Ook is het mogelijk om in het pretpark te blijven overnachten en er een weekendje van te maken.

Een andere stad die dichtbij het pretpark ligt is de stad Bonn. De stad heeft niet superveel activiteiten en bezienswaardigheden voor gezinnen met kinderen, maar heeft voldoende groen in de stad om er een leuke dag van te maken. Bezoek ook het wildpark van de stad, waar ook veel klimtoestellen voor kinderen aanwezig zijn. 

Keulen met kinderen

Bonn met kinderen

Phantasialand met kinderen

Duitsland met kinderen: Frankfurt, Kassel en hessen

Frankfurt is ook één van de grotere steden in Duitsland die je prima met je gezin kunt bezoeken. Het heeft maar liefst twee verschillende dierentuin die je in deze stad kunt bezoeken en ook een aantal kindvriendelijke musea, zoals bijvoorbeeld het Experimenta museum. Ook zijn er meerdere manieren om de stad te verkennen zoals op de fiets. De Nederlandse maatschappij Bajabikes organiseert in verschillende steden in Duitsland fietstochten door de stad en ook voor kinderen hebben ze of een fietszitje of een kinderfiets beschikbaar. Daarnaast kun je in Frankfurt de oudste kerstmarkt van Duitsland met kinderen bezoeken. 

De meeste Nederlanders die de plaats Kassel bezoeken, komen voor het waterspektakel wat hier twee keer per week plaatsvindt in de zomer. Op woensdag en zondag laten ze vanaf het kasteel Wilhelmhöhe een enorme hoeveelheid water stromen het bergpark Wilhelmshöhe in. Deze stroom van water levert door het hele stadspark watervallen, stroompjes en beekjes op en het is erg leuk om dit met kinderen te bekijken hoe het water in verschillende fases het park instroomt. Verder is Kassel een stad met veel groen en kun je je hier prima vermaken met het gezin in één van de stadsparken van de stad. 

Frankfurt en Kassel zijn beide steden van de deelstaat Hessen. Je kunt in deze deelstaat in het midden van Duitsland met kinderen genoeg doen. Naast het bezoeken van de twee eerder genoemde steden, kun je met jonge kinderen pretpark Lochmühle bezoeken. Eigenlijk is dit gewoon een grote speeltuin met een aantal kleine attracties. Verder kun je een leuke wandeling maken bij het Felsenmeer over enorme rotsen en zijn er op avonturenberg Hoherodskopf enorm veel activiteiten te doen voor kinderen zoals midgetgolfen, klimmen en rodelen. 

Frankfurt met kinderen

Kassel met kinderen

Hessen met kinderen

Duitsland met kinderen: Osnabrück, Hamelen en Bielefeld

In de zomer kun je je prima vermaken in de stad Osnabrück dat op iets meer dan twee uurtjes rijden van Utrecht ligt. De stad heeft een leuke dierentuin, een leuk centrum met verschillende speeltuinen en je kunt een mooie wandeling maken op de berg bij de stad (de Piesberg). Ook heeft de stad verschillende leuke buitenzwembaden en heb je er een groot meer (Alfsee) in de buurt liggen waar je in de zomer lekker op het strand kunt liggen of gaan waterskiën.

In de stad Hamelen staat alles in het teken van het sprookje de rattenvanger van Hamelen. Je kunt in Duitsland met kinderen verschillende steden bezoeken die gekoppeld zijn aan één van de bekende sprookjes. Ze noemen het ook wel de sprookjesroute die je kunt rijden. Hamelen heeft niet super veel activiteiten voor kinderen en in een dag heb je de stad ook wel echt gezien. 

In de stad Bielefeld kun je met kinderen meerdere dingen doen. Zo is er een wildpark in de stad met verschillende dieren, kun je een kasteel bezoeken in de stad, kun je een cocktail drinken in een beachbar aan het meer van de stad en kun je in het kletterwald van de stad tussen de bomen klimmen en klauteren.  

Osnabrück met kinderen

Hamelen met kinderen

Bielefeld met kinderen

Duitsland met kinderen: Bochum, Dortmund en Movie park Germany

Bochum is een kleine plaats vlakbij de steden Essen en Dortmund en in de zomer kun je een prima dagtrip maken naar deze plaats in Duitsland met kinderen. De stad heeft een dierentuin met vooral wat kleinere dieren, waar je je zeker een paar uur kunt vermaken. De rest van de dag kun je een wandeling maken bij de botanische tuinen van de stad en het meer (Kemnader See). Bij dit meer kun je een rondvaart boeken of de rest van de dag doorbrengen in het buitenzwembad bij het meer. 

In Dortmund kunnen voetbalfans hun hart ophalen bij het stadion van de tweede grootste club van Duitsland: Borussia Dortmund. Ook het Westfalen Park is echt een aanrader als je de stad bezoekt. Je kunt hier in de zomer bij het meer lekker aan het water liggen of een waterfiets huren. Ook zijn er rondom het meer veel speeltoestellen voor kinderen. En uiteraard kun je in deze plaats in Duitsland met kinderen naar de dierentuin toe. Ook is het mogelijk om hier een tof kolen- en industriecomplex te bezoeken met het gezin. 

In de buurt van deze beide steden ligt ook één van de grotere pretparken in Duitsland: Movie Park Germany. Het pretpark heeft meer dan dertig verschillende attracties en zeker oudere kinderen, kunnen zich hier goed vermaken. Zo zijn er maar liefst vijftien attracties in het pretpark die als extreem worden beschreven. Je kunt het merendeel van dit pretpark in Duitsland met kinderen in een dag wel bekijken. 

Bochum met kinderen

Dortmund met kinderen

Movie Park Germany met kinderen

Duitsland met kinderen: Münster en Oberhausen

De stad Münster staat bekend om zijn kerstmarkt, maar in de stad zijn ook genoeg activiteiten voor kinderen. Uiteraard is er een dierentuin in de stad en in deze dierentuin kun je de meeste grote Afrikaanse dieren zoals de olifant, de leeuw en de zebra wel zien. Verder heeft de stad een leuke groene promenade volledig om het centrum van de stad liggen. Een ideale manier is dan ook om deze stad per fiets te verkennen. Je komt tijdens deze fietstocht ook langs een groot meer (Aasee) en op dit meer kun je met een bootje varen of een rondvaart boeken. Zeker in de zomer is het hier erg druk op het water. 

De stad Oberhausen heeft genoeg vertier voor het gezin om er een weekend door te brengen. Zo kun je in deze stad een bezoek brengen aan Sealife en Legoland Discovery center. De twee ‘pretparken’ zitten naast elkaar en zijn prima op een dag te bezoeken. Daarnaast ligt bij Legoland en Sealife ook nog een groot waterpark (Aquapark Oberhausen). Ook heb je een prima stadspark in het centrum van de stad en ligt Moviepark Germany op een kwartier rijden. Wil je dus in Duitsland met kinderen naar een stad waar veel vertier te vinden is voor kinderen op een kleine oppervlakte, dan is deze stad een hele goede optie voor jullie gezin!

Wil je een overzicht van alle reisblogs van alle Duitse steden op alfabetische volgorde, klik dan hier op de link Duitse stedentrips.

Münster met kinderen

Oberhausen met kinderen

Duitse stedentrips met kinderen

Duitsland met kinderen: Aken, eifel en Winterberg

Aken ligt dicht bij de Nederlandse grens en in de omgeving van Aken kun je binnen een paar seconden een bezoek brengen aan Nederland, België en Duitsland met kinderen. Het drielandenpunt ligt namelijk op een kwartier rijden van de stad en hier is voldoende te doen om je een halve dag met het gezin te vermaken. Verder heeft Aken een gezellig centrum en is er uiteraard een dierentuin aanwezig!

Het gebied rond de Eifel is een mooi gebied om te wandelen in Duitsland met kinderen. Je hebt hier namelijk de Duivelskloof liggen, waar je een mooie route kunt lopen tussen de hoge rotsen. In het gebied rondom de Eifel ligt ook een leuk pretpark. Eifelpark Gondorf is een redelijk groot pretpark waar je je makkelijk een dag kunt vermaken. Het heeft naast een gedeelte met dieren, ook een groot gedeelte met attracties, speeltoestellen en een grote rodelbaan. 

Ook de stad Winterberg is een populaire bestemming om naar toe te gaan in Duitsland met kinderen. Zowel in de winter als de zomer is het hier leuk voor kinderen. Voor Nederlanders is dit het skigebied, waar je in principe in een weekend naar toe kunt gaan. Ook in de zomer als er geen sneeuw ligt is er toch voldoende te doen voor kinderen. Zo heb je hier verschillende bergen, waar voor kinderen van alles te doen is. Van rodelen tot klimmen in de verschillende speeltoestellen. Je kunt je in dit gebied een week vermaken zonder je te vervelen. In ons uitgebreide reisblog over deze bestemming hebben we een onderscheid gemaakt tussen een vakantie met en zonder sneeuw. 

Aken met kinderen

De Eifel met kinderen

Winterberg met kinderen

Duitsland met kinderen: München, neurenberg en beieren

Je kunt ook in het zuiden van Duitsland met kinderen genoeg doen om je een paar weken te vermaken. Zo liggen in het zuiden van het land de grote steden München en Neurenberg. Voor de stad München kwamen we tot 15 leuke activiteiten en bezienswaardigheden die je in de stad kunt doen. Er zijn een aantal leuke stadsparken hier met veel speeltoestellen. Daarnaast is er een groot wetenschapsmuseum (Deutches Museum) met maar liefst zes verdiepingen met allerlei proefjes. 

Voor voetballiefhebbers kan een bezoek aan de grootste voetbalclub van Duitsland Bayern Munchen niet ontbreken. Verder heb je in de stad een stadsstrand, zwembaden, mooie tuinen, een dierentuin en Sealife, waardoor je je makkelijk een paar dagen kunt vermaken in deze stad in Duitsland met kinderen. 

Neurenberg is de tweede grootste stad in deze regio en hier is wel een stuk minder te doen dan in München, maar de activiteiten die je kunt ondernemen zijn zeker leuk. Zo hebben ze ook in deze stad een prima dierentuin met veel grote dieren. Ook kun je hier naar het Playmobil Funpark, wanneer je kinderen helemaal gek zijn van dit speelgoed. En het voordeel van de grote steden in Duitsland is dat er altijd wel een prima stadspark is, waar je lekker kunt wandelen, een waterfiets kunt huren of in één van de speeltuintjes je met je kinderen kunt vermaken. 

Beide steden liggen in de deelstaat Beieren en in Beieren heb je naast het bezoek van de genoemde steden ook prima mogelijkheden om te gaan wandelen. Zeker in de buurt van de plaats Sankt Englmar kun je met je gezin prima wandelingen maken, maar ook rodelen en klimmen en klauteren tussen de bomen. Verder is het mogelijk om in deze deelstaat het kasteel van Doornroosje te bezoeken met je gezin. 

München met kinderen

Neurenberg met kinderen

Beieren met kinderen

Duitsland met kinderen: de moezel, Cochem en trier

In het zuiden van Duitsland stroomt ook de Moezelrivier en dit gebied rondom de Moezel is ook mooi om te bezoeken. Zo heb je mooie historische plaatsjes als Trier, Cochem en Saarburg die het bezoeken waard zijn in deze regio rondom de rivier. Verder heb je hier één van de langste hangbruggen van Europa, waar je geen hoogtevrees moet hebben. 

In de plaats Cochem ligt een mooi kasteel dat je kunt bezoeken. Je kunt hier met een kabelbaan naar toe en vanaf het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Daarnaast ligt er in deze buurt een Wild Freizeitpark. Deze wildparken zijn naast de dierentuinen parken waar je in Duitsland met kinderen naar toe kunt gaan en dieren kunt bewonderen zoals herten, wolven en beren. In dit Wild Freizeitpark heb je naast de dieren ook nog tal van verschillende attracties, zoals een achtbaan, een wildwaterbaan en een paardenrenbaan voor kinderen. 

Vind je het leuk om in Duitsland met kinderen wat meer over de Romeinse tijd te weten te komen, dan is een bezoek aan Trier een leuke optie. Deze gezellige stad heeft verschillende Romeinse bezienswaardigheden zoals twee badhuizen, een amfitheater en een oude Romeinse stadspoort. Daarnaast is het centrum gezellig om wat te eten en te drinken en heb je ook in het centrum een speeltuin liggen, waardoor je een mooie combinatie kunt maken van dingen bekijken, lekker eten en drinken en spelen. 

De moezel met kinderen

Cochem met kinderen

Trier met kinderen

Duitsland met kinderen: het zwarte woud, karlsruhe en europapark

Het Zwarte Woud is één van de populairste vakantiebestemmingen in Duitsland met kinderen. Je kunt een Zwarte Woud kaart aanschaffen en dan kun je heel veel activiteiten in deze regio gratis doen. Het Zwarte Woud is een regio voor gezinnen die van een actieve vakantie houden. Zo kun je in deze regio veel mooie wandelingen maken tussen de bomen en zijn deze wandelingen zo ingericht dat er ook heel veel te spelen valt voor kinderen. 

Naast wandelen kunnen kinderen in dit gebied ook op veel plekken rodelen en klimmen in klimparken. Ook heb je twee grote meren (Titisee en Schluchsee), waar je in de zomer met het gezin lekker kunt ontspannen op en langs het water. Ook is er een enorm groot tropisch zwemparadijs voor de hele regio beschikbaar met heel veel verschillende glijbanen. 

Daarnaast liggen er verschillende pretparken in deze regio waarvan Europapark wel de grootste is. Europapark is na Disneyland Parijs het grootste pretpark in Europa en je hebt minimaal twee dagen nodig om dit pretpark volledig te zien en te beleven. Het pretpark is opgedeeld in verschillende landenthema’s en ieder land heeft zijn eigen eten, sfeer en attracties. 

De grootste stad in deze regio is de stad Karlsruhe. In Karlsruhe kun je naar de dierentuin en een mooi kasteel bezoeken. Er is in de stad niet super veel te doen voor kinderen, maar een dag kun je je er makkelijk vermaken met het gezin. Kijk voor een uitgebreid verslag over deze stad hieronder. 

Zwarte Woud met kinderen

Karlsruhe met kinderen

Europapark met kinderen

Duitsland met kinderen: Saarburg, Heidelberg en Stuttgart

De laatste drie plaatsen die in het zuiden van Duitsland met kinderen het bezoeken waard zijn, zijn de plaatsen Saarburg, Heidelberg en Stuttgart. In Saarburg dat rond de Moezel ligt kun je veel verschillende activiteiten met kinderen ondernemen. Zo is er onder meer een grote rodelbaan waar kinderen onder begeleiding van een volwassenen van de berg af kunnen gaan.

Daarnaast is in deze stad een Baumwimpfelpad. Dit zie je in meer plaatsen in Duitsland en het is een wandeling die je maakt tussen de bomen door en vaak zijn er onderweg allerlei speeltoestellen voor kinderen op het pad. Ook bij dit pad ligt een enorme speeltuin en is er ook een hele toffe uitkijktoren met een prachtig uitzicht over de omgeving. 

De plaats Heidelberg ligt op 4,5 uur rijden van de stad Utrecht en je kunt in deze stad naar de dierentuin (in welke stad in Duitsland niet ;)) en je hebt hier ook een leuk pretpark voor kleine kinderen liggen. Eigenlijk is dit pretpark (Märchenparadies) een grote speeltuin met verschillende kleine attracties voor kinderen. Verder kun je in deze stad in Duitsland met kinderen ook nog een leuk kasteel bezoeken. 

In de stad Stuttgart vind je het museum van Mercedes Benz. Voor liefhebbers van auto’s uiteraard een leuk uitje. Ook heb je een stadspark, waar maar liefst twee grote speeltuinen en een waterspeeltuin aanwezig zijn. Zeker in de zomer een leuke optie om met het gezin naar toe te gaan. Uiteraard heb je ook in deze stad een dierentuin met behoorlijk veel speeltoestellen tussen de dieren die je kunt bewonderen. In totaal hebben we 13 leuke activiteiten voor deze stad op een rij gezet en die kun je lezen in ons uitgebreide blog hieronder. 

Zoals je ziet kun je in Duitsland met kinderen makkelijk een paar maanden rondreizen, zonder je te vervelen met je gezin. Het land heeft genoeg te bieden voor ouders en het grote voordeel is dat we vanuit ons eigen land zo in Duitsland zijn. 

Scroll naar boven