Münster met kinderen

Wat te doen in Münster met kinderen? In principe is er in deze stad voldoende te doen om je er minimaal een dag goed te vermaken met je kinderen. De stad ligt op twee uur rijden van Utrecht en is dus goed in een dagtrip te bezoeken. Veel Nederlandse toeristen bezoeken de stad ook in de periode voor kerstmis aangezien er dan maar liefst vijf verschillende kerstmarkten in de stad staan. Ook voor kinderen zijn er genoeg leuke activiteiten in de stad. We zetten voor jullie de leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Münster met kinderen op een rij . 

Münster met kinderen #1: Allwetterzoo Münster

De dierentuin van Münster ligt in het zuidwesten van de stad en met de tram ben je er in twintig minuten vanuit het centrum. De naam van de dierentuin slaat op de vele binnenverblijven die de dierentuin heeft, waardoor je bij alle weersomstandigheden de dierentuin kunt bezoeken. Zo heeft de dierentuin naast alle binnenverblijven ook een overdekt wandelpad van meer dan een kilometer. Hierdoor kun je ook met regen de dieren blijven bewonderen zonder nat te worden. 

In de dierentuin vindt je een redelijk aantal grote dieren zoals de olifant, de leeuw, de beer, de tijger, de zebra, de giraf, de krokodil en verschillende apen waaronder de gorilla. Wat de dierentuin ook zo leuk maakt voor kinderen is het aantal speeltuinen die door de hele dierentuin aanwezig zijn. In totaal zijn er maar liefst zeven speeltuinen in de dierentuin aanwezig, waarbij de meeste speeltuinen naast een eettentje liggen. Hierdoor is het voor ouders ideaal om op het gemak wat te eten of te drinken, terwijl de kinderen in de nabijgelegen speeltuin aan het spelen zijn. 

Een ander groot voordeel van de dierentuin is dat je bij verschillende dieren heel dichtbij kunt komen. Zo is het mogelijk om de olifanten te voeren, kun je in het verblijf van de aapjes en papegaaien rondlopen en kun je tussen de pinguïns lopen. Verder kun je in de dierentuin naar de show van de zeeleeuwen, is er een aquarium en kunnen kinderen leren paard rijden op mechanische paarden.

 Je moet al snel minimaal een halve dag rekenen voor het bezoek van deze dierentuin, maar het is ook prima mogelijk om er een volle dag te verblijven. Zeker als je uitgebreid gaat lunchen en je kinderen zich goed in de verschillende speeltuinen kunnen vermaken. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de ticketprijzen en de verschillende dieren even op de Duitstalige website van de dierentuin

Münster met kinderen
Münster met kinderen

Münster met kinderen #2: de groene promenade in Münster

Het leuke van Münster is dat rondom het centrum een hele groene strook zit. Je kunt daarom vanuit het centrum eigenlijk alle kanten oplopen en binnen tien minuten tussen het groen lopen. Je kunt tussen de bomen een hele cirkel rondom het centrum maken over de promenade van de stad met de fiets of te voet. Deze cirkel heeft een lengte van 4,5 kilometer. Voor een overzicht van alle aanbieders van huurfietsen kijk even op de website van de stad. Rondom deze promenade heb je verschillende leuke speeltuinen liggen, waar je een leuke tussenstop kunt maken. 

Tijdens de rondrit over de groene promenade kom je ook langs een groot meer. Je kunt ook langs dit meer (Aasee) prima een stukje fietsen. Op het meer zelf kun je op een warme dag hier een boottocht maken met een rondvaartboot of zelf met een bootje of waterfiets het meer op. Ook kun je er prima langs de kant van het water gezellig picknicken met het gezin. Ook rondom dit meer vindt je leuke speeltuinen zoals bijvoorbeeld de Mecklenbecker Strasse. 

Een andere mooie tuin die net iets van de route van de promenade afwijkt (2 minuten extra fietsen) is de Botanische tuin van de stad. Bij het slot wat hier ligt, ligt een botanische tuin die gratis toegankelijk is. Je hebt in deze botanische tuin ook een blotenvoetenpad voor de kinderen. 

Münster met kinderen
Münster met kinderen

Münster met kinderen #3: centrum verkennen

Uiteraard moet je tijdens een stedentrip naar Münster met kinderen ook de binnenstad even aandoen. Deze historische binnenstad is voor een groot deel autovrij en je kunt hier prima shoppen (indien je hier een liefhebber van bent uiteraard). Verder is het leuk om even de historische gebouwen in het centrum te bekijken zoals de Dom van Münster en het Rathaus. In het centrum heb je voldoende terrasjes op de verschillende pleinen om een hapje te eten en een drankje te doen. 

Heb je weinig tijd en wil je toch veel van de stad Münster met kinderen zien, dan is de hop on hop off bus van de stad een prima optie. Met deze bus maak je een rondrit van een uur en stop je op 12 verschillende plekken in de stad. De rondrit met deze hop on hop off bus is ook inclusief bij het aanschaffen van de Münster kaart, waar je meer informatie over vindt onderaan deze blog bij het gedeelte overige informatie. 

Münster met kinderen: musea in de stad

Er zijn een aantal musea in de stad, die kindvriendelijke elementen hebben. Wel moeten jij en je kinderen een liefhebber zijn van musea, anders is het de vraag of je deze musea in Münster met je gezin moet aandoen. We bespreken er een aantal.

#4 LWL-Museum für Naturkunde: dit is een vrij groot museum, waarbij je uiteraard veel opgezette dieren kunt bewonderen. Het museum ligt in de buurt van de dierentuin van Münster en je kunt je hier makkelijk een paar uur vermaken als je alle exposities wil bewonderen. Er zijn naast veel opgezette dieren ook een aantal skeletten van de dinosaurus en de mammoet. Nadeel van het museum is dat de informatie bij de meeste exposities alleen in de Duitse taal is. Ze verkopen voor het museum kaarten voor het gezin met korting. Het museum heeft ook een restaurant waar je wat kunt eten en drinken. In hetzelfde gebouw zit ook een Planetarium. Hier betaal je een aparte entreeprijs voor. 

#5 Openluchtmuseum: dit museum ligt ook aan het meer Aasee en ligt naast de dierentuin van Münster. Het dorpje heeft ongeveer twintig verschillende oude huisjes en een molen. Het dorpje is niet super groot en heb je niet veel tijd in Münster kun je dit openluchtmuseum prima overslaan. 

Münster met kinderen
Münster met kinderen

Münster met kinderen #6: kerstmarkt

De kerstmarkt van de stad Münster bestaat uit maar liefst vijf verschillende kerstmarkten die in de binnenstad zijn te vinden. Voor de kinderen staan er op de pleinen verschillende draaimolens waar ze een ritje in kunnen maken en daarnaast vindt je in deze periode in het centrum een kerstkribbe, een 6 meter hoge houten piramide, een sprookjeswereld en maar liefst 300 verschillende kraampjes die voor een vrolijke kerstsfeer zorgen. 

De kerstmarkt start in de laatste week van november en eindigt als kerst begint. De markt is dan dagelijks geopend vanaf een uur of 11 in de ochtend tot 20/ 21 uur in de avond. De periode dat de kerstmarkt in Münster wordt gehouden, is daarom een prima periode om Münster met kinderen te bezoeken. 

Bremerhaven met kinderen
Dortmund met kinderen

Waar slapen in Münster met kinderen

Budget hotel: Flowers Hotels

Middenklasse hotel: Mövenpick Hotel Münster

Luxe hotel: Hotel Haus vom Guten Hirten

Voor het zoeken naar andere hotels in Münster met kinderen klik dan hier voor de hele lijst met hotels. 

Verdere informatie Münster met kinderen

Münster kaart: online kun je vooraf een kaart bestellen van de stad, waarmee je gratis met het openbaar vervoer mag reizen, je een aantal bezienswaardigheden gratis mag bezoeken, gratis fietsen mag huren, een gratis rondvaart mag maken, gebruik mag maken van de hop on hop off bus van de stad, een gratis rondleiding door de stad kunt krijgen en korting krijgt op verschillende bezienswaardigheden. Kijk even op de website waar je de kaart allemaal voor kunt gebruiken en of dat deze kaart voordelig voor jullie gezin is.  

Bezoek je de stad Münster met de auto dan heb je een milieusticker nodig. Deze zijn te bestellen op de website van de ANWB en worden binnen 5 dagen opgestuurd naar je. Je moet hiervoor het kenteken en de meldcode van de auto opgeven (staat op het kentekenbewijs) en dan wordt de juiste kleur geselecteerd.

Scroll naar boven