Holiday Park met kinderen

Holiday Park met kinderen: alle informatie over dit pretpark!

Wat kun je allemaal doen in pretpark Holiday Park met kinderen? Dat vroegen wij ons af toen we in de herfstvakantie acht dagen lang verschillende pretparken in Duitsland bezochten en ook een bezoek brachten aan het Holiday Park met onze dochter. Wij hebben een dag lang het pretpark bezocht en geven in deze blog onze bevindingen over het park en alle informatie die je nodig hebt om pretpark Holiday Park met kinderen te bezoeken.

Holiday Park met kinderen
Holiday Park met kinderen

Holiday Park met kinderen: algemene informatie

Het Holiday Park is het enige pretpark in Duitsland van het Studio 100 bedrijf dat bekend staat vanwege de Plopsaparken in vooral België. We hebben al verschillende Plopsaparken bezocht zowel in Nederland als in België en waren dus benieuwd hoe dit park in Duitsland was. Een goede reden om Holiday Park op te nemen in onze reis langs de verschillende pretparken in Duitsland. 

En zo rijden we op een woensdagochtend in de herfstvakantie richting Holiday Park en parkeren de auto op de (betaalde) parkeerplaats van het pretpark. We hebben kaartjes geregeld via verschillende kanalen voor het park.

Zo hebben we als eerste via de actie van de Albert Heyn twee kaartjes gekocht, waarbij de deal was dat het tweede kaartje gratis was, waardoor we de kaartjes dus voor de helft van de prijs hadden en onze dochter kreeg 40% korting met haar Efteling abonnement op de aanschaf van een kaartje voor het park. Hierdoor waren we stukken goedkoper uit en anders hadden we het eerlijk gezegd wel te duur gevonden als je het park bijvoorbeeld vergelijkt qua entreeprijs met de Efteling in Nederland. 

Bij binnenkomst van het park krijgen we gelijk een papieren plattegrond van het park en dat vinden wij altijd erg fijn om ons te oriënteren in het park. Op deze plattegrond staan alle attracties, restaurants en shops weergegeven en ook de verschillende lengterestricties van de verschillende attracties. Hierdoor weten we gelijk waar onze dochter allemaal wel in mag en waar ze niet in mag. 

Holiday Park met kinderen
Holiday Park met kinderen

Holiday Park met kinderen: het park

Het pretpark heeft ongeveer veertig verschillende attracties en ook een aantal shows die je kunt bezoeken. Onze dochter is ongeveer 1,30 meter en er zijn twee attracties waar kinderen 1,40 meter moeten zijn en dat zijn gelijk de twee meest spectaculaire achtbanen waar ze niet in mag. Daar balen we wel een beetje van, aangezien we juist de achtbanen in een pretpark het liefst bezoeken. 

De attractie die het meest in het park opvalt dat is de vrije val toren die hoog boven het park uittorent. Dit is dan ook gelijk de eerste attractie die we bezoeken en deze attractie zullen we gedurende de dag nog een aantal keer bezoeken. Doordat het niet druk is in het pretpark hoeven we bij geen enkele attractie lang te wachten en hebben we dus ruimschoots de tijd om bepaalde attracties meerdere keren te bezoeken. 

De meeste attracties die je in Holiday Park met kinderen kunt bezoeken zijn attracties die gericht zijn op jonge kinderen met een aantal spectaculaire attracties erbij. Zo bezoeken we een klein schommelschip, de vrije val toren voor kinderen en elektrische diertjes die over een baan rijden in het oostelijke gedeelte van het park. Hier heb je ook een mooi gedeelte binnen met verschillende attracties. Zeker wanneer het weer wat minder is dan is dat zeker een prima optie. Hier binnen hebben ze ook een leuke achtbaan voor de kinderen. 

Holiday Park met kinderen
Holiday Park met kinderen

Wat ons verder ook opvalt is dat het thema met de Studio100 sterren niet door het hele park is doorgevoerd. In het midden van het park is nog een heel oud gedeelte dat niets met het thema te maken heeft en ook achterin het park is een heel beach gedeelte, waarvan ons ook de logica ontbrak. Het lijkt er op of dit gedeelte het oorspronkelijke gedeelte van een ander pretpark was en er later omheen gebouwd is. 

Voor de liefhebbers van waterplezier heeft het park ook twee leuke attracties. Zo heb je er de bekende boomstammetjes en is er ook een piranha attractie, waar je in een bootje behoorlijk nat kunt worden. Uiteindelijk hebben we ons een hele dag prima vermaakt, maar betaal je de volle mep voor de entreekaartjes dan vinden we het pretpark wel erg duur voor wat je ervoor terug krijgt. 

Holiday Park met kinderen
Holiday Park met kinderen

Holiday Park met kinderen: eten en drinken

Je kunt in Holiday Park met kinderen prima een hapje eten en wat drinken. Wij hebben hier tussen de middag ook geluncht met frietjes en een snack, maar vinden het eten wel aan de dure kant. Dat is overigens in alle parken van Plopsa het geval, dus wil je niet al te duur uit zijn, dan loont het om zelf wat te eten en te drinken mee te nemen. In totaal zijn er door het hele park zestien verschillende horecatentjes waar je wat te eten en te drinken kunt krijgen. 

Holiday Park met kinderen
Holiday Park met kinderen

Holiday Park met kinderen: waar overnachten?

Je kunt een dagje naar pretpark Holiday Park met kinderen prima combineren met een stedentrip naar Heidelberg of Karlsruhe. Deze steden liggen binnen het uur van dit pretpark af. Wij hebben dit pretpark ook bezocht vanuit een hotel in Karlsruhe. Voor zowel Stuttgart als Karlsruhe zetten we de beste opties in verschillende prijsklassen hieronder op een rij. Klik op de blauwe link voor meer informatie. 

Heidelberg:

Budget hotel: MEININGER Hotel Heidelberg Hauptbahnhof

Middenklasse hotel: NH Heidelberg

Luxe hotel: Rafaela Hotel Heidelberg

Voor het zoeken naar andere hotels in Heidelberg met kinderen klik dan hier voor de hele lijst met hotels. 

Karlsruhe:

Budget hotel: Hotel Elite

Middenklasse hotel: Hotel Am Markt

Luxe hotel: Hotel Barbarossa

Voor het zoeken naar andere hotels in Karlsruhe met kinderen klik dan hier voor de hele lijst met hotels. 

Achat Hotel Karlsruhe City met kinderen
Achat Hotel Karlsruhe City met kinderen

Holiday Park met kinderen: conclusie!

Wij hebben een leuke dag gehad in Holiday Park met onze dochter. We vonden het een leuk park om te bezoeken, maar we vinden de kwaliteit van het park wel een stuk minder dan bijvoorbeeld de parken van Plopsa in België. Wil je het park bezoeken kijk dan vooraf even of je de kaartjes niet met korting kunt kopen. Hierdoor hadden wij een behoorlijk voordeel en hadden we de kaartjes bijna voor de helft van de prijs. Dat vonden we ook een prima prijs voor wat we kregen in het pretpark. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van Holiday Park

Scroll naar boven