Mintrops Concierge hotel met kinderen

Mintrops Concierge hotel met kinderen: een review!

Tijdens ons eerste bezoek aan de stad Essen sliepen we in het Mintrops Concierge Hotel met onze dochter. We namen dit hotel ook al op in onze blog Essen met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten van de stad beschrijven voor gezinnen met kinderen. Naar aanleiding van onze overnachting in hotel Mintrops Concierge hotel, schrijven we deze uitgebreide review over dit hotel.

Mintrops Concierge hotel met kinderen
Mintrops Concierge hotel met kinderen

Het hotel

We rijden op zaterdagmiddag richting het hotel dat in het zuiden van de stad Essen ligt. We kunnen de auto gratis parkeren voor de deur van het hotel op een parkeerplaats. Vanaf hier staan we binnen een minuut bij de receptie. Het hotel heeft ook een aantal (betaalde) parkeerplaatsen van het hotel zelf.

Doordat we vooraf online al hebben ingecheckt bij het hotel, krijgen we bij binnenkomst gelijk de sleutel overhandigt van onze kamer. Wat gelijk opvalt aan het hotel is dat alles er nieuw en modern uitziet. In totaal heeft het hotel 52 verschillende appartementen die per appartement een oppervlakte hebben van tussen de 20m2 en 50m2. 

Mintrops Concierge hotel met kinderen
Mintrops Concierge hotel met kinderen

De kamer

Wij hadden het appartement Studio M met balkon geboekt bij het hotel en dit appartement was ongeveer 35m2 groot. Wat ons als eerste opvalt is dat we de ruimte hebben in dit appartement en dat de slaapkamer van ons redelijk afgeschermd is van de woonkamer. Hierdoor krijg je in het appartement meerdere ruimtes. Daarnaast heeft de kamer een moderne badkamer. 

Ook valt gelijk op dat het appartement nog vrij nieuw is en eigenlijk van alle gemakken voorzien is. Voor Sophie is de slaapbank in de woonkamer omgetoverd tot een bed voor haar. Daarnaast is er een eettafel met twee stoelen, waaraan onze dochter nog een hele tijd heeft zitten kleuren. 

Wat ook gelijk opvalt in het appartement is de mega flatscreen tv die aan de muur hangt in de woonkamer. Overigens is er een tweede scherm in de slaapkamer van de ouders en kunnen we op deze tv de Nederlandse zender BVN ontvangen. Ook is er een keuken aanwezig in het appartement, waardoor er een mogelijkheid is om zelf iets klaar te maken. Dat kan zeker handig zijn als je met kinderen de stad Essen bezoekt. 

Wat we ook een groot pluspunt van het moderne appartement vinden is dat er een balkon aanwezig is. Hierdoor hebben we overdag een lekker drankje gedaan met onze dochter in het zonnetje en toen onze dochter sliep hebben we hier nog met z’n tweeën de dag afgesloten. Fijn dat je vanuit je kamer dus ook naar buiten kunt.

Mintrops Concierge hotel met kinderen
Mintrops Concierge hotel met kinderen

Het gruga park

Wat wij een heel groot pluspunt vonden van dit hotel is dat het hotel praktisch naast het Grugapark ligt. Dit is een fantastisch park, dat super kindvriendelijk is. Zo heb je in dit enorme park wel tien verschillende speeltuinen liggen, rijdt er een toeristentreintje rond, kunnen kinderen pony rijden, zijn er trampolines en heb je in het park ook verschillende dieren die je kunt bewonderen. Daarnaast is het park ook nog eens prachtig aangelegd met veel mooie kleurige bloemen en planten. meertjes en watervalletjes. Echt een aanrader om dit park te bezoeken als je in het Mintrops Concierge hotel slaapt. De entree van het park is een paar euro per persoon. 

Grugapark met kinderen
Grugapark met kinderen

Eten en drinken in hotel

Het hotel biedt in de ochtend een ontbijt aan, waarvan we gebruik gemaakt hebben. Verse broodjes, verschillende soorten beleg, yoghurt met fruit en granen en verschillende sapjes. Wat dat betreft zijn we niks tekort gekomen. We verlieten het hotel dan ook met een goedgevulde maag in de ochtend. 

Voor de lunch en voor het diner is het uiteraard mogelijk om zelf iets te koken in het appartement, maar in de omgeving van het hotel zitten ook genoeg restaurants en eettentjes waar je wat kunt eten en drinken. Een redelijk grote supermarkt ligt op zeven minuten lopen van het hotel af. Hier hebben wij voor ’s avonds verschillende lekkere kaasjes met stokbrood en ons drinken gekocht. Wat dat betreft zijn er rondom eten en drinken genoeg mogelijkheden bij het hotel. Ook bij de receptie kun je wat te drinken kopen uit een automaat. 

Mintrops Concierge hotel met kinderen
Mintrops Concierge hotel met kinderen

Conclusie

Wij hebben echt genoten van onze overnachting in dit hotel. We konden de auto gratis voor de deur parkeren, we hadden een mooie ruime modern appartement, waarbij we ook nog een fijn balkon hadden. Daarnaast ligt het hotel praktisch naast het kindvriendelijke Grugapark dat wat ons betreft ook echt een groot pluspunt is. Ook het ontbijt was ook erg lekker en uitgebreid. Kijk voor meer informatie over het hotel, de kamers en het adres even op de website van het hotel. 

Deze blog is tot stand gekomen door een samenwerking met het betreffende hotel.

Scroll naar boven