Beieren met kinderen

Kun je leuk op vakantie gaan in de Duitse deelstaat Beieren met kinderen? Dan kan zeker! De deelstaat Beieren dat in het zuiden van Duitsland ligt heeft genoeg leuke steden, natuur en pretparken om je hier minimaal een week te kunnen vermaken met het gezin. Door zijn zuidelijke ligging heb je hier zeker in de zomer een uiterst gunstig klimaat. Daarnaast kun je de deelstaat prima aan doen, wanneer je op weg bent voor een vakantie in bijvoorbeeld Italië. We zetten de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in de deelstaat Beieren met kinderen op een rij voor jullie!

Beieren met kinderen #1: München

München is de hoofdstad van de deelstaat Beieren en heeft genoeg activiteiten en bezienswaardigheden voor gezinnen met kinderen om je minimaal een paar dagen goed te vermaken. Zo heeft de stad het grootste wetenschapsmuseum ter wereld, waar kinderen op maar liefst zes verschillende verdiepingen allerlei proefjes kunnen doen. Zeker voor wat oudere kinderen is dit een heel leuk museum. 

Daarnaast zijn er verschillende toffe stadsparken zoals Olympiapark en Englischer Garten, waar je heerlijk kunt wandelen, surfen, kunt waterfietsen, torens kunt beklimmen, fietsen, met het toeristentreintje kunt meerijden en eindeloos kunt spelen in de vele speeltuintjes van deze parken. Daarnaast is er voor voetballiefhebbers de mogelijkheid om een stadiontour te boeken bij de grootste voetbalclub van Duitsland Bayern München. 

Verder heeft de stad een stadsstrand, heb je er meerdere zwembaden, kun je een bezoek brengen aan Sealife en de dierentuin van Hellabrunn en heeft het een gezellige binnenstad waar je lekker een hapje en een drankje kunt doen. Dit is daarom een stad die je zeker niet mag missen als je een vakantie plant in Beieren met kinderen. Wil je meer weten over een bezoek aan de stad München lees dan ons uitgebreide blog München met kinderen, waarin we je 15 goede tips over de stad geven. 

München met kinderen
München met kinderen

Beieren met kinderen #2: Neurenberg

De tweede grote stad in de deelstaat Beieren is de kindvriendelijke stad Neurenberg. Neurenberg heeft een grote dierentuin met vele grote dieren zoals de ijsbeer, de leeuw en de neushoorn. Er zijn verschillende speeltuintjes door de gehele dierentuin aanwezig en kinderen kunnen op een klein toeristentreintje een rondje maken door de dierentuin. Een groot pluspunt van deze dierentuin is de toegangsprijs die nog niet de helft is van de gemiddelde prijs van een Nederlandse dierentuin.

Daarnaast kun je in Neurenberg een bezoek brengen aan het Playmobil Funpark. Dit hele park staat uiteraard in het teken van Playmobil en zeker voor jonge kinderen is het hier een waar speelparadijs. Je hebt er uiteraard speeltoestellen, skelters, roeibootjes, springkussens en  kinderen kunnen hier naar hartenlust met playmobil spelen. Net als de dierentuin van Neurenberg ben je al snel een dag kwijt in dit park voor jonge kinderen. 

Ook in deze stad heb je een prima stadspark aan een groot meer waar je lekker kunt spelen en waterfietsen kunt huren. Verder kun je in de stad een kasteel bezoeken, naar een spoorwegmuseum gaan en het ondergrondse gangenstelsel van de stad bekijken. Wil je meer informatie over deze stad, kijk dan even op ons blog Neurenberg met kinderen voor uitgebreide informatie over de activiteiten en bezienswaardigheden in deze stad. 

Neurenberg met kinderen
Neurenberg met kinderen

Beieren met kinderen #3: Sankt Englmar

Sankt Englmar is een wat kleinere plaats in Beieren dan de vorige twee steden, maar ook hier is in de omgeving enorm veel te doen voor gezinnen met kinderen. Zo heb je hier de  Somerrodelbahn, waar je niet alleen verschillende rodelbanen hebt, maar ook een waterbaan, een grote speeltuin, verschillende attracties, heel erg veel klimtoestellen, botsbootjes, trampolines, een groot verkeersplein en nog veel meer activiteiten voor kinderen. Er is hier zoveel te doen voor kinderen dat je hier makkelijk een dag je kunt vermaken tijdens je vakantie in Beieren met kinderen. 

Naast dit enorme rodelbaan park, kun je in deze plaats nog meer leuke activiteiten met het gezin ondernemen. Zo is er ook een Kletterwald voor de wat oudere kinderen, waar ze tussen de bomen kunnen klimmen en klauteren. Na uitleg van een gids hoe alles werkt, kunnen je kinderen naar gelang de leeftijd en de lengte een parcours volgen op een bepaalde hoogte tussen de bomen. Voor jonge kinderen vanaf vier jaar hebben ze ook een kinderparcours die ze kunnen beklimmen. 

Zoals in meer steden in Duitsland die rondom het bos liggen heeft Sankt Englmar ook een Waldwipfelpad. Hier loop je langs een pad hoog tussen de bomen en heb je zelfs een prachtig uitzicht over de Alpen. Bij dit pad heb je ook een speeltuin, verschillende dieren en een huis dat op zijn kop staat en waar je grappige foto’s kunt nemen met je kinderen. Zoals je ziet kun je je ook makkelijk twee tot drie dagen rondom deze stad vermaken tijdens je vakantie in Beieren met kinderen. 

Beieren met kinderen
Beieren met kinderen

Beieren met kinderen #4: Rothenburg ob der Tauber

Wil je in de deelstaat Beieren even terug gaan naar de Middeleeuwen dan moet je het plaatsje Rothenburg ob der Tauber met je gezin bezoeken. Rondom de Middeleeuwse binnenstad staat een grote stadmuur, die volledig overdekt is en waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Tijdens deze wandeling over deze stadsmuren kom je ook verschillende torens tegen. 

Ook de binnenstad is leuk om rond te wandelen en op één van de gezellige terrasjes wat te eten en te drinken. De binnenstad is erg fotogeniek en de meeste toeristen maken foto’s op het Plönlein. Het verscheen al vaker in verschillende ‘most instagrammable place’ lijstjes van Instagram. Het ziet er ook prachtig uit met de torens, de gekleurde huizen en de mooie straatjes die in hoogte van elkaar verschillen. Een leuke plek om heel wat foto’s te maken met je gezin. 

Marktplatz is het drukst bezochte stuk van de stad door toeristen en je kunt de toren van het Rathaus hier beklimmen. De 220 trappen naar de top van de toren zijn leuk om te beklimmen en je wordt beloond met een mooi uitzicht over de stad. Het is leuk om deze stad een halve dag te bezoeken met het gezin, mooie foto’s te maken en dan heb je het ook wel gezien. Zeker als je in de buurt bent van deze plaats, kun je deze plaats niet overslaan. 

Beieren met kinderen
Beieren met kinderen

Beieren met kinderen #5: kasteel Neuschwanstein

In de deelstaat Beieren zijn er naast deze vier leuke steden nog meer dingen te doen met het gezin. Zo heb je meer dan vijftig kastelen in deze staat, waarvan je er een aantal ook kan bezoeken. Het kasteel dat er het meeste uitspringt van alle kastelen is toch het Neuschwanstein kasteel. Dit sprookjesachtige kasteel met torens, kantelen en beeldhouwwerk ziet er prachtig uit en was ook de inspiratiebron voor het kasteel van Doornroosje in Disney. 

Je kan het kasteel ook van de binnenkant bekijken. Vanaf de ticketoffice heb je meerdere manieren om bij het kasteel op de berg te komen (wandelen, bus, koets). De kamers in het kasteel zien er prachtig uit en een groot voordeel is dat ze Nederlandse audio hebben met informatie over het kasteel. Nadeel is alleen dat je binnen geen foto’s mag maken en houdt er rekening mee dat je ook met een buggy niet het kasteel in mag. Voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en het kasteel zelf kijk even op de website van het kasteel. 

Zoals je ziet kun je in Beieren met kinderen je prima een week vermaken. Voor gezinnen die van wandelen houden kun je ook nog eens mooie wandelingen door de bergen maken. In het zuiden van de deelstaat Beieren heb je namelijk de Beierse Alpen liggen. Deze Beierse Alpen grenzen aan Oostenrijk en hier vind je ook de hoogste bergtop van Duitsland: de Zugspitze van 2.962 meter hoog. Er is dus voor ieder wat wils in deze deelstaat in Duitsland!

Beieren met kinderen
Beieren met kinderen

Waar slapen in Beieren met kinderen

De deelstaat Beieren beslaat een redelijk groot gebied, dus we hebben in een aantal hiervoor besproken plaatsen een aantal familiehotels op een rij gezet. Zoek je een hotel in een andere plaats of andere hotels in één van de plaatsen hieronder klik dan op deze link

Neurenberg:

Budget hotel: B&B Hotel Nürnberg-City

Middenklasse hotel: Hotel Fackelman

Luxe hotel: Hotel Agneshof Nürnberg

München:

Budget hotel: Hotel Eder

Middenklasse hotel: AWA Hotel

Luxe hotel: VI VADI Hotel Bayer 89

Voor het zoeken naar andere hotels in Beieren met kinderen klik dan hier voor de hele lijst met hotels. 

Scroll naar boven