Oostenrijk met kinderen

Oostenrijk is een prachtig land met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en een overvloed aan culturele bezienswaardigheden. Laten we eens dieper ingaan op enkele hoogtepunten van reizen in Oostenrijk:

Wenen:
Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, is een stad vol kunst, cultuur en geschiedenis. Bezoek het majestueuze Schönbrunn-paleis, wandel door de historische straten en geniet van een klassiek concert in een van de vele muziekzalen.
Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Stephansdom en het Kunsthistorisches Museum.

Salzburg:
Salzburg, de geboorteplaats van Mozart, is een charmante stad omringd door bergen. Verken het Dom van Salzburg, het Geboortehuis van Mozart en geniet van de sfeer tijdens de beroemde Salzburger Festspiele in de zomer.

Natuur en Meren:
Oostenrijk staat bekend om zijn kristalheldere meren, omringd door bergen. Bezoek bijvoorbeeld het Hallstätter See of het Wolfgangsee. Een duik in deze meren is verfrissend tijdens de zomermaanden.
Maak ontspannen wandelingen door de natuur en geniet van de frisse lucht. De Oostenrijkse bergen bieden talloze wandelpaden voor alle niveaus.

Fietsen:
Fietsen in Oostenrijk is een geweldige manier om het landschap te verkennen. Er zijn honderden kilometers aan fietspaden, en je kunt altijd genieten van de prachtige natuur terwijl de wind door je haren waait.

Culinair Genieten:
Proef de heerlijke Oostenrijkse keuken, zoals de beroemde Kaiserschmarrn (een zoet gerecht met rozijnen) en traditionele schnitzels.
Bezoek de gezellige Heurigen (wijnlokalen) en geniet van lokale wijnen en gerechten.

Praktische informatie:
Oostenrijk heeft een groen reisadvies, wat betekent dat je er veilig naartoe kunt reizen. Controleer altijd de meest recente informatie voordat je op reis gaat.

Dit is slechts een voorproefje van wat Oostenrijk te bieden heeft. Er is nog veel meer te ontdekken in dit prachtige Alpenland.

Scroll naar boven