Eifelpark met kinderen

Eifelpark met kinderen: pretpark voor het gezin in de Eifel!

Een bezoek aan het Eifelpark met kinderen is leuk! Dit park heeft een aantal leuke attracties en ook kun je verschillende dieren in het park bewonderen. Toen wij het park in de herfstvakantie bezochten was het niet zo druk en hoefden we nergens lang te wachten! Wij namen dit pretpark al op in onze blog de Eifel met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten in dit gebied beschrijven voor gezinnen en nu zetten we alle informatie op een rij die je nodig hebt voor een bezoek aan het Eifelpark met kinderen.

Eifelpark met kinderen
Eifelpark met kinderen

Eifelpark met kinderen: algemene informatie!

We rijden op maandagochtend naar het Eifelpark en de eerste positieve verrassing van de dag is dat je de auto gratis kunt parkeren voor de deur van het pretpark! Aangezien wij het park bezoeken in oktober is het gehele park in Halloween sferen en dat kun je goed zien in het park. In het hele park zien we hier elementen van terug! We worden bij de ingang opgevangen door een schattig beertje en daar wil onze dochter wel mee op de foto.

Bij binnenkomst krijgen we een papieren plattegrondje van het park dat we zelf altijd wel erg handig vinden om ons te oriënteren. Naast deze plattegrond staat er ook informatie op over de tijden van de shows, de minimale lengtes bij de verschillende attracties en de tijden dat het treintje door het park rijdt.

Eifelpark met kinderen
Eifelpark met kinderen

Er rijdt namelijk een treintje door het park, zodat je niet helemaal de berg op hoeft te lopen. In het park is er namelijk behoorlijk hoogteverschil en zeker met kleine kinderen kan het zwaar zijn om helemaal de berg op te moeten lopen. Dit treintje kan dus een mooie oplossing zijn voor dit probleem en het is natuurlijk altijd leuk om met kinderen in een treintje de berg op te rijden.

Je kunt bij de kassa van het park kaartjes kopen. Het is niet altijd mogelijk om online kaartjes te kopen en hierdoor ben je maximaal flexibel in wanneer je het park wil bezoeken tijdens een vakantie. Kinderen onder de 105 cm hebben gratis toegang tot het pretpark en ook op de verjaardag van je kind kan je kind gratis naar binnen. Neem dan uiteraard wel het identiteitsbewijs van je kind mee.

Eifelpark met kinderen
Eifelpark met kinderen

Eifelpark met kinderen: het park

Je kunt je in Eifelpark met kinderen makkelijk een hele dag vermaken. Er zijn genoeg leuke attracties die je kunt bezoeken. Wij bezochten het park in de herfstvakantie en toen was het niet druk en konden we overal zo in, maar zelfs in de drukke zomermaanden heb je voldoende tijd om alle attracties in het park te bezoeken. In totaal heeft het park 62 verschillende attracties, maar daarbij worden ook verschillende speeltoestellen gerekend.

Je hebt in het park verschillende spectaculaire attracties zoals de 50 meter booster, waarbij je op grote hoogte door de lucht wordt geslingerd. Dit is wel de meest spectaculaire attractie in het pretpark en kinderen moeten minimaal 140 cm groot zijn om in deze attractie te mogen. Onze dochter is ongeveer 130 cm, dus helaas hebben we deze attractie zelf niet bezocht.

Eifelpark met kinderen
Eifelpark met kinderen

Één van onze favoriete attracties in het park was wel de rodelbaan. Je gaat in een rodelkarretje onderaan de berg automatisch omhoog en als je boven bent maak je een hele toffe rit naar beneden. De snelheid hierbij is behoorlijk hoog. Onze dochter ging samen met ons de berg af en we hebben deze rodelbaan verschillende keren gedaan.

Daarnaast vonden wij de achtbaan, de boomstammetjes attracties en de vrije val toren erg leuk om te bezoeken! Daarnaast heeft het pretpark verschillende grote en kleine speeltuinen, waardoor er genoeg speelplezier voor de kinderen is. Onze dochter loopt van speeltoestel naar speeltoestel en voor we het weten zijn we al een paar uurtjes verder! Ook voor kleinere kinderen zijn er genoeg leuke attracties zoals een carroussel, elektrische paardjes en verschillende reuzeglijbanen.

Eifelpark met kinderen
Eifelpark met kinderen

Eifelpark met kinderen: dieren

Naast al deze attracties en speeltoestellen kun je in Eifelpark met kinderen ook verschillende dieren bewonderen. In totaal zijn er iets meer dan vijftien verschillende soorten dieren die je kunt bewonderen. Hierbij zitten een aantal grote dieren zoals de bruine beer, de wolf, de lynx en verschillende grote roofvogels.

Ook is er een tweetal shows met dieren die je kunt bekijken. Zo heb je een roofvogel show, waarbij een medewerker van het park verschillende grote roofvogels laat zien en informatie geeft over de betreffende roofvogel. Ook is er een hondenshow die je kunt bezoeken. Deze show hebben wij zelf niet bezocht.

Eifelpark met kinderen
Eifelpark met kinderen

Eifelpark met kinderen: eten en drinken!

Je kunt in Eifelpark met het gezin ook prima een hapje eten en wat drinken. Op verschillende plekken in het pretpark is het mogelijk om wat te eten en te drinken. Zo zijn er zes verschillende snackbars in het park, is er een restaurant en een café dat je kunt bezoeken. Qua eten moet je denken aan het bekende eten dat er bij pretparken te verkrijgen is zoals gerechten als frietjes en snacks.

Eifelpark met kinderen
Eifelpark met kinderen

Eifelpark met kinderen: waar overnachten

Hotel Eulenhof

Je kunt in de buurt van pretpark Eifelpark met kinderen prima overnachten. Zelf hebben wij dichtbij het pretpark overnacht bij hotel Eulenhof. Dit hotel ligt op een kwartier rijden van het pretpark af en heeft ruime familiekamers en je krijgt hier in de ochtend een heerlijk uitgebreid ontbijt. We schreven over dit hotel de blog Hotel Eulenhof met kinderen, waarin we een uitgebreid review geven over dit hotel.

Hotel Eulenhof met kinderen
Hotel Eulenhof met kinderen

De Eifel beslaat een redelijk groot gebied en één van de wat grotere plaatsen in de buurt van het Eifelpark is de plaats Trier. Trier ligt op iets meer dan een half uur rijden van het park en is ook een leuke plaats om te bezoeken! We zetten in deze plaats een aantal prima opties op een rij!

Trier:

Budget hotel: Berghotel Kockelsberg

Middenklasse hotel: ante porta DAS STADTHOTEL

Luxe hotel: Park Plaza Trier

Voor een overzicht van alle accommodaties in het Eifel gebied klik dan op deze link.

Eifelpark met kinderen
Eifelpark met kinderen

Eifelpark met kinderen: conclusie

Wij hebben ons een hele dag prima vermaakt in het Eifelpark met onze dochter. We bezochten het park toen de deuren van het park net opengingen en verlieten het park pas tegen het einde van de middag. Zeker voor gezinnen met kinderen is het een leuk uitje als ze op vakantie zijn in het Eifelgebied. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de verschillende attracties en de verschillende dieren even op de Nederlandstalige website van Eifelpark.

Eifelpark met kinderen
Eifelpark met kinderen

Scroll naar boven