Lübeck met kinderen

Wat zijn de bezienswaardigheden in Lübeck met kinderen? Deze oude Hanzestad wordt vaak door Nederlanders bezocht als tussenstop op weg naar een vakantie in de Scandinavische landen en er is ook genoeg te doen om je minimaal een dag te vermaken. Je rijdt met de auto vanuit Utrecht in vijf uur naar Lübeck toe, waardoor de stad niet geschikt is om in een weekendje te bezoeken. De stad staat bekend om zijn marsepein en dit snoepgoed vindt je dan ook overal terug in de stad. We zetten de leukste bezienswaardigheden en activiteiten in Lübeck met kinderen op een rij voor jullie. 

Lübeck met kinderen #1: Science route Lübeck

Wanneer je Lübeck met kinderen bezoekt is het leuk om even een rondje door het oude centrum te wandelen. Het centrum is niet groot en staat vol met historische panden. De mooie oude binnenstad is namelijk gespaard gebleven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Uiteraard heb je hier genoeg restaurants en cafés waar je lekker kunt eten en drinken op één van de terrasjes.

De stad omschrijft zichzelf als wetenschapsstad en hierdoor hebben ze een leuke wandelroute gemaakt door de binnenstad met onderweg tien verschillende interactieve displays waar kinderen een bepaald verschijnsel uit de wetenschap kunnen ontdekken. De wandeling is ongeveer twee kilometer en het is een mooie activiteit wanneer je de binnenstad bezoekt. De route van deze wandeling met uitleg van de verschillende displays kun je vooraf van deze website downloaden

Tijdens deze wandeling door het centrum is het ook mogelijk om de Sint Petrus kerk in de binnenstad bezoeken. Bij deze kerk kun je namelijk naar boven met de lift en heb je een mooi uitzicht over de stad Lübeck. Voor een paar euro kun je met het hele gezin hier naar boven. Kijk voor de prijzen en de openingstijden even op de Duitstalige website van de kerk

Zoek je nog een leuke speeltuin in het centrum van Lübeck dan is de waterspeeltuin Kaisertor wel een goede optie. Deze ligt op drie minuten wandelen van het Museum fur Natur und Umwelt (wat het startpunt of eindpunt is van de science wandeling door de stad). 

Lübeck met kinderen
Lübeck met kinderen

Lübeck met kinderen: Lübeck vanaf het water

De volledige binnenstad van Lübeck wordt omgeven door water en uiteraard kun je de stad op meerdere manieren vanaf het water bekijken. We zetten de belangrijkste manieren op een rijtje voor jullie.

#2 Splashtour: dit is een bus die ook kan varen. Kinderen vinden dit uiteraard heel interessant dat de bus die net nog over de weg reed, ineens in het water vaart. Deze rondvaart duurt ongeveer 1 uur en een kaartje is niet goedkoop (zeker niet als je met het hele gezin een kaartje koopt).

#3 Rondvaart: een goedkopere optie om Lübeck met kinderen vanaf het water te bewonderen is met een rondvaartboot. Ook hier duurt een rondvaart ongeveer een uur en dat is zeker met kleine kinderen altijd precies voldoende. Voor onze dochter is de spanningsboog na een uurtje op het water ook altijd op. 

Lübeck met kinderen
Lübeck met kinderen

Lübeck met kinderen #4: dagje strand travemünde

Lübeck ligt aan de Oostzee en hierdoor kun je een bezoek aan deze Hanzestad goed combineren met een dagje strand. In de Baai van Lübeck heb je lange zandstranden. Een prima plek om een dagje naar het strand te gaan is de plaats Travemünde. Dit plaatsje ligt op minder dan een half uur rijden met de auto van het centrum van Lübeck.

Een voordeel van het strand bij Travemünde is dat de zee zeer geleidelijk afloopt, waardoor het strand erg geschikt is voor kinderen. Op het strand kun je een strandkorf huren (zie de foto’s hieronder), waardoor je lekker met je gezin in de schaduw kunt genieten van het strand en de zee. De boulevard van het plaatsje is leuk om rond te lopen en wat te eten en te drinken. Daarnaast vindt je er ook nog twee speeltuinen voor de kinderen in de buurt van deze boulevard.  

Lübeck met kinderen
Lübeck met kinderen

Lübeck met kinderen: Kindvriendelijke musea

Er zijn een aantal musea in Lübeck die als kindvriendelijk worden omschreven. Jij en je kinderen moeten wel echt een liefhebber zijn van dit soort musea, anders kun je deze musea best overslaan tijdens een stedentrip naar Lübeck met kinderen. 

#5 Europees Hanzemuseum: dit is een interactief museum over de verschillende Hanzesteden in Europa. Dit museum is niet geschikt voor kleinere kinderen, aangezien er vooral veel informatie gegeven wordt en dat er weinig speelelementen in het museum zitten. Hebben je oudere kinderen interesse in geschiedenis dan kan dit museum een optie voor jullie gezin zijn. 

#6 Museum of Natur und Umwelt Lübeck: dit museum ligt aan het einde van de science route en je vindt hier een aantal grote skeletten en uiteraard opgezette dieren in vitrines. Ook vindt je in het museum levende dieren zoals wat slangen en een bijenkorf met bijen. Ook bij dit museum moeten je kinderen wel liefhebber zijn om dit museum te bezoeken, anders kun je het gerust overslaan. 

Lübeck met kinderen: dagje pretpark in de omgeving

De stad Lübeck is ook een prima uitvalbasis voor verschillende pretparken in de buurt, die allemaal op minder dan een half uur rijden liggen van de stad. We bespreken de leukste parken hieronder. 

#7 Pretpark Hansapark: dit pretpark ligt op 28 minuten rijden met de auto van het centrum van Lübeck. Het pretpark bestaat uit twaalf verschillende thema’s en heeft 125 attracties voor jonge en oude kinderen. Ook kun je naar vier verschillende shows in het pretpark. Daarnaast is er ook een waterspeeltuin in het pretpark aanwezig waar kinderen verkoeling kunnen zoeken als het een warme dag is in het pretpark. Je kunt je hier makkelijk een hele dag vermaken met het gezin. Het pretpark is open van half april tot en met half oktober. 

#8 Karls Erlebnis-Dorf Warnsdorf: een ander pretpark wat een stuk kleiner is dan Hansapark en zich volledig richt op de wat kleinere kinderen is dit pretpark. Het ligt op 26 minuten rijden van Lübeck. Dit pretpark is vooral een hele grote speeltuin, met wat boerderijdieren en een waterspeeltuin voor de kleinere kinderen. Je kunt je hier prima een halve dag vermaken met het gezin. 

#9 Sea Life Timmendorfer Beach: de meeste parken van Sea Life hebben wel een beetje dezelfde opzet en dat is bij deze Sea Life niet anders. Vanaf Lubeck rijdt je met de auto hier in 26 minuten naar toe en uiteraard kun je hier veel dieren uit de zee bewonderen. Het is niet zo groot, waardoor het soms wat krap aanvoelt. Ze hebben geen grote spectaculaire haaien, maar wel mooie vissen. Een prima activiteit als het bijvoorbeeld minder mooi weer is in Lübeck. 

Oberhausen met kinderen
Oberhausen met kinderen

Waar slapen in Lübeck met kinderen

Budget hotel: Park Hotel Am Lindenplatz

Middenklasse hotel: Hotel Lindenhof

Luxe hotel: Hotel KO15

Voor het zoeken naar andere hotels in Lübeck met kinderen klik dan hier voor de hele lijst met hotels. 

Scroll naar boven