Tenerife met kinderen

Tenerife met kinderen: 14 leuke activiteiten op een rij!

Een vakantie op Tenerife met kinderen is een aanrader! Wij bezochten het eiland voor acht dagen in de herfstvakantie en hadden echt een toptijd op het eiland. We boekten deze vakantie pas een paar dagen van te voren, waardoor we zeker wisten dat het weer uitstekend was. We hebben de hele week een temperatuur tussen de 25 en 30 graden gehad en dat eind oktober! Hierdoor kun je in meerdere vakanties het eiland prima bezoeken. Naar aanleiding van ons bezoek zetten we de leukste activiteiten van dit Spaanse eiland op een rij!

Tenerife met kinderen
Tenerife met kinderen

Tenerife met kinderen #1: nationaal park El Teide

Het hoogtepunt van onze vakantie was toch wel een bezoek aan nationaal park El Teide. Dit nationale park ligt midden op het eiland en vanuit de meeste toeristische bestemmingen op het eiland is het ongeveer een uur rijden met een huurauto. De route naar het nationale park is prachtig en er zijn genoeg plekken waar je met de auto even kunt stoppen. 

Het park is het grootste park op de Canarische eiland en wij kregen er het gevoel bij of we door een nationaal park in de Verenigde Staten of Canada reden. Het unieke vulkaanlandschap met kraters en versteende lavastromen is indrukwekkend om te bezoeken en het letterlijke hoogtepunt van het park is de vulkaan Teide die 3718 meter hoog is. Je kunt dichtbij de vulkaan komen door de kabelbaan naar boven te nemen en dat hebben wij ook gedaan. 

Een nadeel van de kabelbaan vonden wij wel de hoge prijs. Zeker als je met een gezin naar boven gaat is het een behoorlijk kostenplaatje. Met de kabelbaan ga je in ongeveer een kwartier naar boven en boven mag je een uur blijven. Je kunt hier verschillende routes lopen, maar de meeste toeristen lopen naar het uitzichtpunt wat op een paar honderd meter ligt van het bergstation (hoogte 3555 meter). Ook met kinderen is dit prima te lopen. 

Tenerife met kinderen
Tenerife met kinderen

Het is ook mogelijk om naar de krater te lopen van de vulkaan en dan moet je vooraf een (gratis) permit aanvragen. Er mogen namelijk maar 200 toeristen per dag de vulkaan beklimmen. Heb je een permit dan ben je ook nog afhankelijk van de weersomstandigheden of de tocht  naar de top door gaat. 

Wil je van je bezoek een budgetactiviteit maken, dan adviseren we om de kabelbaan niet te nemen maar gewoon op een aantal plekken in het nationale park te stoppen met de auto. Ook hier heb je al vele fotogenieke plekken. Houdt er wel rekening mee dat het op de berg koud kan zijn en dat je je kinderen warm aankleedt.

Toen wij er waren viel het ons wel mee met de kou, maar een korte broek en T-shirt was wel aan de frisse kant geweest. Kijk voor meer informatie over het nationale park even op de Nederlandstalige website van het nationale park

Tenerife met kinderen
Tenerife met kinderen

Tenerife met kinderen #2: Aqualand Tenerife

Je kunt in Tenerife met kinderen naar twee grote waterparken op het eiland. Aqualand Tenerife is er eentje van en ben je met kleine kinderen dan is dit de leukste optie vinden wij. Het waterpark heeft meerdere snelle glijbanen, waar je met een matje, band of zonder hulpmiddelen van afglijdt. Bij sommige glijbanen is wel een lengterestrictie, dus kijk vooraf even welke glijbanen je kinderen allemaal vanaf mogen. Ze controleren hier vrij streng op. 

Onze dochter is iets groter dan 1,20 meter en mocht van bijna alle glijbanen af (een glijbaan niet). Ook een groot voordeel van dit waterpark is dat de rijen niet lang waren en we nergens langer dan tien minuten hebben hoeven wachten. We weten niet hoe dit in de zomermaanden is, maar nu konden we van iedere glijbaan meerdere keren af. 

Naast de verschillende glijbanen heeft het waterpark ook verschillende zwembaden voor kinderen met verschillende speeltoestellen in ieder zwembad. Daarnaast is het zwembad ook redelijk overzichtelijk, waardoor het voor ons ook mogelijk was om op een bedje te liggen, terwijl onze dochter in de waterpiratenschip aan het spelen was. Wil je meer informatie over het waterpark, bekijk dan onze blog Aqualand Tenerife met kinderen

Aqualand Tenerife met kinderen
Aqualand Tenerife met kinderen

Tenerife met kinderen #3: strand Los Gigantes

Ben je op zoek naar een mooie plek om een zwart strand op Tenerife met kinderen te bezoeken, dan is het strand bij het plaatsje Los Gigantes wel een aanrader. De plaats Los Gigantes ligt in het noordwesten van het eiland en naast het bijzondere zwarte strandzand heb je hier ook prachtige rotsformaties die wel 800 meter hoog zijn. 

Voordeel van het strand hier is dat het water rustig is en de zee langzaam afloopt. Het zand heeft een prima structuur om allerlei zandkastelen te maken op het strand. Daarnaast ligt er een toeristisch plaatsje bij, waar je prima een hapje kunt eten en waar je een rondje kunt lopen. Vanaf de toeristenplaatsen in het zuiden is het ongeveer 25 minuten rijden met de auto. 

Aqualand Tenerife met kinderen
Aqualand Tenerife met kinderen

Tenerife met kinderen #4: Siam Park

Het andere waterpark van het eiland is het Siam Park. Als je een bezoek brengt aan Tenerife met kinderen dan kan het niet zijn dat je nergens reclame tegenkomt over dit waterpark, want echt overal vind je reclame voor het park op het eiland. Siam Park is echt prachtig aangelegd en is ook een heel populair waterpark. 

Toen wij er waren was het daarom dan ook heel erg druk en dat eind oktober. Ook dit waterpark heeft verschillende spectaculaire glijbanen, alleen moeten kinderen voor de helft van de glijbanen wel een lengte hebben van 1,25 meter. Hierdoor vielen er voor ons gezin wel een aantal hele leuke glijbanen weg. Houdt er ook rekening mee dat de wachttijden voor de verschillende glijbanen behoorlijk hoog kunnen zijn. 

Naast de verschillende glijbanen is het park enorm groen en heeft het ook nog een soort van strand, waarbij er om de zoveel minuten een reuzegolf wordt geproduceerd. We schreven over dit waterpark de blog Siam Park Tenerife met kinderen

Siam Park Tenerife met kinderen
Siam Park Tenerife met kinderen

Tenerife met kinderen #5: Playa de la Teresitas

Wil je op Tenerife met kinderen naar het mooiste strand van het eiland, dan moet je zeker Playa de la Teresitas bezoeken. Dit strand ligt in het noordoosten van het eiland en ligt op een uur rijden van het toeristische zuiden. Hierdoor valt de drukte op het strand enorm mee. Zeker in de ochtend toen wij het strand bezochten. 

Het is ook één van de weinige plekken op het eiland waar het strand bestaat uit wit saharazand en met de bergen op de achtergrond en de vele palmbomen, kregen we echt het idee of we op een strand liepen op Hawaii. Daarnaast is het voor gezinnen met kinderen ook een heel erg geschikt strand aangezien het water zeer rustig is en je vrij ver de zee in kunt lopen.

Tenerife met kinderen
Tenerife met kinderen

De voorzieningen op het strand zijn aanwezig met een aantal horeca tentjes, maar verwacht geen hele moderne beachclubs op dit strand. Wat dat betreft vinden wij dat juist wel fijn, aangezien het hierdoor ook niet heel erg toeristisch aan doet. Dit strand ligt in de buurt van de hoofdstad van het eiland (Santa Cruz) en daarom is een bezoek aan het strand goed te combineren met een bezoek aan deze stad. 

Tenerife met kinderen
Tenerife met kinderen

Tenerife met kinderen #6: Natuurbaden van Garachico

De stad Garachico ligt in het noordoosten van het eiland en staat bekend om zijn natuurbaden aan de rand van de stad. Om deze stad te bezoeken moet je wel een behoorlijke slingerweg door de bergen maken, maar zeker de natuurbaden zijn leuk om te bezoeken. Deze natuurbaden liggen aan zee en er zijn paden gemaakt waar de mensen over kunnen lopen.

Je hebt hier hele fotogenieke plekken en onze dochter vond het heel leuk om tussen de rotsen en het opspattend water door te lopen. Ook is het mogelijk om in de baden te zwemmen. Wij hebben dit zelf niet gedaan, maar toen wij er waren zwommen er verschillende toeristen (ondanks de gele vlag) in het water.

Tenerife met kinderen
Tenerife met kinderen

Bij de natuurbaden zit ook nog een kleine speeltuin, maar dit stelt niet zo heel erg veel voor. Wij lazen vooraf dat het leuk is om het centrum te bezoeken van deze plaats, maar hier vonden wij niet zo heel erg veel aan. Misschien dat we niet in het goede gedeelte zijn geweest, maar wij vonden weinig gezellige plekjes waar we een drankje konden doen of een hapje konden eten. Wel hebben we de plaatselijke kathedraal bezocht. Parkeren kun je hier gratis in het centrum. 

Tenerife met kinderen
Tenerife met kinderen

Tenerife met kinderen #7: Costa Adeje

De meeste accommodaties, cafés en restaurants liggen in de plaats Costa Adeje en het is zeker leuk om daar een keertje naar het strand te gaan en over de boulevard te lopen. Die boulevard is overigens kilometers lang en loopt zelfs door tot aan Playa de Americas. Wij hebben het gebied verschillende keren bezocht en ook voor kinderen is er genoeg te doen.

Zo zijn er rond de boulevard verschillende speeltuintjes voor de kinderen, maar vind je er ook activiteiten als midgetgolf, een bungeetrampoline en een waterspeeltuin in de zee. Onze dochter Sophie heeft ook een middag met ons hier op de verschillende speeltoestellen in de zee gespeeld. 

Ook qua restaurants heb je hier voldoende keus. Wij hebben bij de Blue Cactus twee keer heerlijk tapas gegeten, terwijl onze dochter een reuze pizza kreeg voor een paar euro inclusief een ijsje. Heb je geen auto tot je beschikking dan kun je vanaf deze boulevard ook diversen excursies boeken naar de verschillende bezienswaardigheden die we hiervoor besproken hebben. 

Tenerife met kinderen
Tenerife met kinderen

Tenerife met kinderen #8: Santa cruz

De hoofdstad van het eiland Tenerife is Santa Cruz en het is zeker een leuke stad om een rondje te lopen. Wij hadden Santa Cruz eigenlijk helemaal niet op de planning staan, maar omdat we op het strand Playa de la Teresitas niet echt een geschikte lunchplek konden vinden, hebben we hier gegeten. 

Het centrale plein van de stad is Plaza de Espana en in de buurt van dit plein vind je ook een speeltuin. Daarnaast ligt er een soort van lagune en staan er de fotogenieke letters die je hieronder op de foto ziet staan. Vanaf deze letters loop je in een paar tellen door de autovrije winkelstraat van de stad.

Een van de mooiste gebouwen in de stad is dat van het auditorium. Dit gebouw ziet er heel futuristisch uit en we vonden het wel iets weg hebben van het Sidney Opera House. Zoals we al eerder aangaven is een bezoek aan Santa Cruz goed te combineren met Playa de la Teresitas. 

Tenerife met kinderen
Tenerife met kinderen

Tenerife met kinderen: overige activiteiten

Naast de hierboven beschreven activiteiten in Tenerife met kinderen, zijn er nog veel meer activiteiten die je op het eiland kunt ondernemen. We beschrijven hieronder kort nog een aantal van deze activiteiten in Tenerife met kinderen. 

#9 Loro Parque: deze dierentuin in het noorden van het eiland wordt jaarlijks door vele toeristen bezocht en wordt ook veel gepromoot op het eiland. De dierentuin schijnt prachtig te zijn en de nadruk ligt hier op de dieren die op het water leven zoals pinquins, dolfijnen, nijlpaarden en walvissen. Toch zijn er ook een aantal grote Afrikaanse dieren te bewonderen zoals de leeuw, de gorilla en de tijger. In de dierentuin worden vele shows met dieren gehouden en dat was voor ons wel één van de redenen dat we de dierentuin niet bezocht hebben. 

#10 Walvissen en dolfijnen tocht: je kunt op Tenerife met kinderen een boottocht maken en tijdens deze boottocht dolfijnen en walvissen spotten. Op de boulevard in het toeristische gedeelte van Tenerife staan tientallen kraampjes, waar je verschillende tours met verschillende boten kunt huren. Met kinderen zouden we wel adviseren om een boottrip te boeken die niet al te lang is. 

#11 Anaga national park: dit park stond ook hoog op ons lijstje, maar hebben we uiteindelijk helaas niet meer bezocht. Het is een natuurpark in het noorden van het eiland en ligt volledig in de bergen. Je kunt hier met kinderen verschillende wandelingen maken en het gebied staat bekend om zijn laurierbos met zijn bomen met aan de onderkant mos. Als we de recensies op internet mogen geloven kun je hier echt wandelen in een sprookjesachtige omgeving en zie je hier weer echt een hele andere kant van het eiland. 

#12 Masca: dit is een heel klein dorpje in het noordwesten van het eiland, dat helemaal in de bergen ligt. Om er te komen rijd je een spectaculaire rit vol met haarspeldbochten. Het heeft ook prachtige uitzichten en is één van de meest toeristische plekken van het eiland. Ook hier is het mogelijk om verschillende wandelingen door het berggebied te maken. 

#13 Piramides van Güimar: deze liggen in het plaatsje aan de oostkust van het eiland en er staan er nu nog zes  Over het ontstaan van de piramides is veel onduidelijk en er wordt gedacht dat de piramides gemaakt zijn door boeren  die de stenen tijdens het ploegen gevonden hadden en hiermee de piramides gemaakt hebben. Wij hebben lang getwijfeld om deze piramides te bezoeken, maar aangezien we maar beperkt de tijd hadden, hebben we gekozen voor de andere hiervoor besproken activiteiten. 

14 Jungle Park: dit is ook een wat kleinere dierentuin met verschillende dierenshows. Het ligt dichtbij het toeristische gedeelte van Tenerife en er zijn genoeg speelplekken voor kinderen. Daarnaast is er een bobbaan, waar je tegen een extra vergoeding vanaf kunt gaan. Dit park is een stuk rustiger dan de dierentuin Loro Parque. 

Tenerife met kinderen
Tenerife met kinderen

Auto huren op Tenerife met kinderen

Ga je de hierboven beschreven activiteiten op Tenerife met kinderen ondernemen dan is een auto wel erg handig. In principe is er openbaar vervoer en kun je ook genoeg tours boeken op het eiland inclusief vervoer, maar wij vinden een eigen auto toch wel heel erg fijn. Wij hadden in eerste instantie gekeken bij de bekende aanbieders zoals Sunnycars, maar wij vonden de prijzen voor het huren van een auto voor een week behoorlijk duur bij deze aanbieders.

Door een goede tip van iemand die een huis op het eiland bezit kwamen we terecht bij verhuurbedrijf Autoreisen. Wij kenden de organisatie totaal niet, maar het scheelde meer dan de helft van de prijs van de andere bekende autoverhuurbedrijven. Wij hebben hier de auto gehuurd en alles was tiptop geregeld. We kregen de auto snel mee en vooraf en achteraf geen enkel gedoe. Wij vonden deze maatschappij echt een aanrader. 

Tenerife met kinderen
Tenerife met kinderen

Waar overnachten in Tenerife met kinderen?

Voor een vakantie naar Tenerife met kinderen zijn er op het eiland genoeg keuzes om te overnachten voor gezinnen.

Wij verbleven zelf de hele week in het Santa Barbara Golf and Ocean Club By Diamond Resorts in San Miguel de Abona in het zuiden van het eiland. Dit is een iets minder toeristisch gedeelte en we hadden hier een prachtig ruim appartement met een balkon dat over de zee uitkeek. Daarnaast lag er een prima zwembad bij en hadden ze voor de kinderen een animatieteam.

Wat dat betreft waren we heel tevreden over ons hotel en hebben we echt genoten van het hotel. Wel zouden we de volgende keer liever in het meer toeristische gebied zitten van het eiland, maar dat is echt een persoonlijke keuze. 

Een aantal prima opties om te overnachten in het toeristische gedeelte zijn de volgende:

Budget hotel: Apartamentos Hg Tenerife

Middenklasse hotel: Hotel Best Jacaranda

Luxe hotel: Meliá Jardines del Teide

Kijk voor de hele lijst met accommodaties op Tenerife met kinderen even hier

Tenerife met kinderen
Tenerife met kinderen

andere artikelen die interessant kunnen zijn

SOCIAL CHECK-IN