Vakantie Hawaii met kinderen: mini reisgids!

Wat te doen op Oahu Hawaii met kinderen: acht bezienswaardigheden!

Veel gezinnen zullen een vakantie op Hawaii met kinderen combineren met een reis naar Los Angeles. De meeste gezinnen vieren vakantie in Hawaii met kinderen op het eiland Oahu. Wij schreven al een blog over onze vakantie in de hoofdstad Honolulu, maar het eiland heeft nog veel meer in petto. Wij hebben drie dagen een auto gehuurd tijdens onze vakantie op Hawaii en hebben verschillende bezienswaardigheden bezocht met onze dochter. Wij zetten ze op een rij voor jullie

Wereldreis HAwaii met kinderen
Waikiki beach

wat te doen op Oahu

wat te doen op Oahu

Vakantie Hawaii met kinderen: Wat voor huurauto heb je nodig?

Voor een huurauto konden wij terecht bij Sunny Cars. Bij deze verhuurmaatschappij kijken wij altijd als eerste, omdat alle verzekeringen bij de prijs zijn inbegrepen en je daardoor dus niet voor verrassingen komt te staan. Wil je weten waar je nog meer op moet letten als je een auto gaat huren lees dan eens onze reisblog huren van een auto in het buitenland.

Hoeveel dagen een auto huren?

Wij hebben voor drie dagen een auto gehuurd op het eiland Oahu, omdat de meeste bezienswaardigheden rondom Honolulu prima te bereizen zijn met de bus of de taxi. Wij hebben vooraf gekeken wat we allemaal wilde zien en op basis daarvan hebben wij het aantal dagen bepaald. Hieronder een overzicht van de bezienswaardigheden die je allemaal kunt bezoeken met een huurauto op je vakantie in Hawaii met kinderen.

Activiteiten Hawaii met kinderen
Hawaii met kinderen

wat te doen op Oahu

wat te doen op Oahu

hawaii met kinderen #1: Lanikai Beach

Op een half uur rijden van Honolulu ligt ten oosten van het eiland één van de mooiste stranden ter wereld: Lanikai Beach. De zee is hier rustig en je kunt hier prima snorkelen met je kinderen. De auto kun je makkelijk parkeren in de wijk die aan het strand grenst. Zeker in de ochtend is het strand niet druk.

Houdt er wel rekening mee dat je hier niet makkelijk kunt lunchen, zodat je zelf wel lunch mee moet nemen. Ook andere faciliteiten zoals openbare toiletten zijn wij hier niet tegen gekomen bij dit strand.

Overigens kun je de bus wel nemen naar dit strand vanuit Honolulu, maar dan moet je drie keer overstappen en doe je er meer dan 1,5 uur over. Een huurauto is daarom wel een stuk sneller.

Strand Oahu Hawaii met kind
Bounty strand Hawaii met kinderen

wat te doen op Oahu

wat te doen op Oahu

hawaii met kinderen #2: Waimanolo Beach

Op 20 minuten rijden van Lanikai Beach vindt je nog een heel mooi strand: Waimanolo Beach. Dit strand is enorm groot, waardoor het over het algemeen niet druk  aanvoelt. Hier is de zee wel een stuk wilder. Onze dochter was na een duik in de zee gelijk haar duikbril kwijt, dus als je moet kiezen tussen de twee stranden dan zouden wij Lanikai Beach adviseren met kinderen.

Waimanolo Beach is ook met de bus te bezoeken en de reistijd is dan ongeveer 1 uur en een kwartier.

Tip: Je zou het bezoeken van deze twee stranden kunnen combineren met een derde strand: Hanauma Bay. Wij schreven hier al over in onze blog Honolulu met kinderen over Honolulu. Hanauma Bay ligt op een kwartier rijden van Waimanolo Beach en is qua snorkelen de beste optie van deze drie stranden. Een nadeel van dit strand is dat je wel entree moet betalen en dat er maar een beperkt aantal mensen per dag het strand mag bezoeken.

Hawaii met kinderen
Strand snorkelen met gezin op reis

wat te doen op Oahu

wat te doen op Oahu

hawaii met kinderen #3: turtle beach

Het noorden van het eiland Oahu is erg leuk om te bezoeken en je rijdt hier vanuit Honolulu in iets meer dan een uur naar toe. Turtle Beach (Laniakea Beach) is bekend om zijn grote schildpadden die het strand daar bezoeken.

Wij hadden het geluk toen we er waren dat er net twee reuze schildpadden aan land probeerden te komen. Het strand zelf is in principe prima om een uurtje of twee met je kinderen te liggen, ondanks de zee hier niet heel erg geschikt is om te zwemmen (ook veel rotsen in het water). Voor volwassenen is het wel een prima locatie om te snorkelen.

hawaii met kinderen #4: Sharks Cove

Sharks Cove is een leuke plek om te lunchen, nadat je in de ochtend Turtle Beach bezocht hebt. Bij Sharks Cove zijn verschillende foodtrucks te vinden, waar je iets kunt eten voor niet al teveel geld. In het noorden van het eiland zijn sowieso veel foodtrucks te vinden, waarbij die van Giovanni’s Shrimp wereldwijd de bekendste is.

Daarnaast is Sharks Cove een fantastische plek om te snorkelen. Voor kinderen heb je hier een soort van baai waar het water heel erg rustig is. Let wel op de scherpe rotsen. Onze dochter haalde hier gelijk haar been open aan een rots.

Ook verder in de zee rondom de rotsen kun je fantastisch snorkelen als volwassenen. Houdt er wel rekening mee dat je best goed moet kunnen zwemmen, aangezien hier de zee ook wat wild kan zijn. Ook hier hebben we verschillende schildpadden zien zwemmen en heel erg veel verschillende grote en kleine vissen.

In het noorden van het eiland kun je ook met haaien duiken in een kooi als volwassenen. Wij hadden dit al weleens in Zuid-Afrika gedaan en vonden dat daar helemaal te gek! Voor meer informatie over haaien duiken in Hawaii, klik hier

Hawaii met kinderen
Hawaii met kinderen

wat te doen op Oahu

wat te doen op Oahu

hawaii met kinderen #: Koko Crater Railway Trail

Voor de sportieve ouders onder ons, is deze beklimming een mooie start van de dag. Zelf heb ik (Joep) deze tocht om 5.30 in de ochtend gelopen, zodat het nog niet al te warm is.

De tocht naar boven gaat over allemaal oude spoorbielzen en je loopt deze tocht naar boven in 30 tot 45 minuten. Het uitzicht is prachtig op de top. Parkeren aan de voet van de klim is gratis. Zorg er wel voor dat je voldoende water meeneemt. Om 8 uur was ik terug bij de accommodatie en kon ik gelijk aanschuiven bij het ontbijt.

Ook hier is de bus een optie, alleen vertrekt de bus niet zo vroeg. Buslijn 22 rijdt in 25 minuten naar het beginpunt.

Hawaii met kinderen
Hawaii met kinderen
Uitzicht Honolulu met kinderen en gezin
reisgids online

hawaii met kinderen #6: Pearl Harbor

Zoals we al in onze reisblog over Honolulu beschrijven is Pearl Harbor één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden op Hawaii met kinderen. Met de auto is dit museum in minder dan een half uur te bereiken vanuit Honolulu.

Deze Amerikaanse marinebasis is wereldwijd bekend geworden, door de aanval op de basis in de tweede wereldoorlog. Ook met kleine kinderen is het prima te doen om hier een uurtje of twee voor uit te trekken. Dan bezoek je vooral het USS Arizona schip per boot en het museumpje bij de opstapplaats.

Je kunt daarnaast ook nog de onderzeeër Bowfin, Battleship Missouri en het vliegtuigmuseum bezoeken, maar dan dien je een uitgebreider ticket te kopen en heb je meer tijd nodig om alles te bekijken.

Tip: iedere dag wordt een beperkt aantal gratis kaartjes weggegeven bij het museum voor het bezoeken van de gezonken USS Arizona schip. Ben er dus op tijd bij!

Honolulu met kinderen
Honolulu met kinderen

hawaii met kinderen #7: Ko’Olina Beach

Deze vier lagoons staan bekend als meest kindvriendelijke strand van Oahu en liggen op een half uur rijden van Honolulu. Deze lagoons liggen in het westen van het land en zijn goed te combineren met een bezoek aan Pearl Harbor.

De golven zijn hier erg rustig en er zijn verschillende faciliteiten voor kinderen. Ook kun je hier goed snorkelen en ook hier worden regelmatig schildpadden gezien in de zee. Voor meer informatie kijk hier

Waikiki beach met kinderen
Hawaii met gezin

hawaii met kinderen #8: Manoa Falls

De wandeling naar deze waterval staat bekend als één van de meest kindvriendelijke wandelingen van het eiland Oahu. De wandeling van ongeveer 1,5 kilometer is goed te doen met kleine kinderen.

Het pad kan wel modderig zijn, dus neem wel schoenen mee voor je kinderen. De grootte van de waterval is afhankelijk van het seizoen. Vanaf Honolulu is het ongeveer 20 minuten rijden met de auto. Parkeren kost 5 dollar.

Hawaii met kinderen
Hawaii bezienswaardigheden met kinderen

Scroll naar boven