Aqualand Tenerife met kinderen

Aqualand Tenerife met kinderen: alle informatie op een rij!

Aqualand Tenerife met kinderen is zeker een aanrader! Wij bezochten het waterpark in Tenerife in de herfstvakantie en hebben ons hier een hele dag uitstekend vermaakt. Wij hebben deze activiteit dan ook opgenomen in onze blog Tenerife met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten van het Spaanse eiland op een rij zetten. In deze blog zetten we alle informatie over het waterpark op een rij. 

Aqualand Tenerife met kinderen
Aqualand Tenerife met kinderen

Aqualand Tenerife met kinderen: algemene informatie

Het waterpark ligt midden in het toeristische gedeelte van het eiland in de plaats Costa Adeje. Je kunt daarom vrij makkelijk het waterpark bereiken met het openbaar vervoer, taxi of eigen huurauto. Wij zijn naar het park met onze huurauto gereden en je hebt bij het waterpark twee verschillende parkeerplaatsen waar je de auto de hele dag gratis kunt parkeren. 

Het waterpark is door het fijne klimaat op Tenerife het merendeel van het jaar open en je kunt op de website van Aqualand kaartjes online kopen. Wij hebben de dag vooraf dat we naar het park gingen de kaartjes gekocht, zodat we ook zeker wisten dat het goed weer zou zijn. De dagtickets koop je overigens niet op datum. Bij binnenkomst werden de tickets op onze telefoon gescand en konden we naar binnen. 

Je kunt voor je waardevolle spullen een kluisje huren voor een paar euro en dit doe je ter plekke bij het winkeltje van Aqualand. Hierdoor kun je de hele dag gebruik maken van dit kluisje en bij inlevering van de sleutel krijg je je borg terug. De prijzen voor een entreekaartje zijn een stuk lager dan het andere waterpark (Siam Park) op het eiland. 

Aqualand Tenerife met kinderen
Aqualand Tenerife met kinderen

Aqualand Tenerife met kinderen: het waterpark

In totaal kun je in Aqualand Tenerife met kinderen 18 verschillende ‘attracties’ bezoeken. Deze attracties bestaan uit verschillende glijbanen, waterspeeltuinen en het dolfinarium wat bij het waterpark zit. In totaal zijn er negen snelle glijbanen waar je met je kinderen vanaf kunt gaan en houdt er rekening mee dat bij de meeste van deze glijbanen kinderen een minimale lengte van 1,20 meter moeten zijn. 

Onze dochter is net iets groter dan 1,20 meter, dus die mocht bijna van alle glijbanen. Wat wij wel hinderlijk vonden is dat ze bij iedere glijbaan steeds gemeten moest worden en het zwembad niet aan het begin van de dag de kinderen opmeet en ze een gekleurd bandje geeft met een minimale lengte er op wat je in andere parken weleens ziet. 

Aqualand Tenerife met kinderen
Aqualand Tenerife met kinderen

Bij de meeste glijbanen ga je met een tweepersoons band van de glijbaan af. Hierdoor is het bij deze glijbanen mogelijk om tegelijkertijd met je kind van de glijbaan af te gaan. Ook zijn er twee glijbanen waar je met een matje vanaf gaat en twee glijbanen waar je zonder hulpmiddelen vanaf gaat. Deze laatste twee heten de Kamikazes glijbanen en wij vonden het behoorlijk pijnlijk om hier vanaf te gaan. Je knalt beneden behoorlijk hard tegen de randen van de glijbaan. 

Naast deze glijbanen zijn er voor kinderen nog verschillende andere gedeeltes die erg leuk zijn. Zo is er een zwemgedeelte met een heel groot piratenschip met verschillende kleine glijbanen. Aangezien hier ook de strandbedjes in de buurt staan, hebben wij als ouders op het gemak op een bedje gelegen toen onze dochter hier aan het spelen was. 

Aqualand Tenerife met kinderen
Aqualand Tenerife met kinderen

Verder heeft het waterpark een kinderzwembad met allemaal kleine glijbanen en een avontureneiland met ook allemaal kleine glijbanen. Het laatste gedeelte dat volledig op kleine kinderen gericht is, is Mega Adventure Land, waarbij ze ook verschillende glijbanen hebben waar kinderen met een band vanaf kunnen gaan.

Ook is er nog een gedeelte waar ze om de zoveel tijd het bad laten golven. Als laatste is er ook nog een lazy river rondom een vulkaan, waarin je ronddobbert in het water en via een stroomversnelling een ronde van 500 meter in een band maakt. Door al deze verschillende gedeeltes en verschillende glijbanen is er ook genoeg te doen voor kinderen die kleiner zijn dan 1,20 meter. Zeker voor gezinnen die kinderen hebben van verschillende leeftijden en lengtes kan dit waterpark ideaal zijn, omdat er voor iedereen wat te doen is.

Als laatste wordt er aan het einde van de dag een show gegeven met dolfijnen. Eigenlijk heeft het waterpark dit helemaal niet nodig, maar de mogelijkheid is er wel. Aangezien wij dolfijnen zelf liever in de zee zien zwemmen, hebben we deze show niet bekeken, dus kunnen we hier ook geen oordeel over geven. Voordeel van de show is wel dat het op de glijbanen dan erg rustig is. 

Aqualand Tenerife met kinderen
Aqualand Tenerife met kinderen

Aqualand Tenerife met kinderen: eten en drinken

Op het centrale plein van het waterpark was een horecagelegenheid die open was toen wij er waren. Het assortiment is wel heel erg beperkt en je kunt hier vooral fastfood bestellen zoals pizza, friet en hamburgers. Wij vonden de opties wel heel erg beperkt. Houdt hier rekening mee als je het waterpark bezoekt en neem anders zelf eten mee vanaf je hotel. Rondom het waterpark zitten wel verschillende restaurants, maar we weten alleen niet zeker of je bijvoorbeeld tussendoor even het waterpark mag verlaten om te gaan lunchen met het gezin. 

Aqualand Tenerife met kinderen
Aqualand Tenerife met kinderen

Aqualand Tenerife met kinderen: conclusie

Wij hebben echt een leuke dag gehad in Aqualand Tenerife. Wat we fijn aan het park vonden is dat het een stuk minder druk was dan het Siam waterpark en dat het hele park erg overzichtelijk is. Doordat de drukte enorm meeviel konden we van alle glijbanen meerdere keren en hebben we nergens langer dan tien minuten hoeven wachten. Voor ons was een groot voordeel dat onze dochter bijna van alle glijbanen mocht door haar lengte. Wat dat betreft vinden wij het waterpark zeker een aanrader om een dagje waterplezier te beleven als je op vakantie bent in Tenerife met je gezin!

Aqualand Tenerife met kinderen
Aqualand Tenerife met kinderen

Aqualand Tenerife met kinderen: waar overnachten

Een aantal prima opties om te overnachten in de buurt van het waterpark zijn de volgende:

Budget hotel: Apartamentos Hg Tenerife

Middenklasse hotel: Hotel Best Jacaranda

Luxe hotel: Meliá Jardines del Teide

Kijk voor de hele lijst met accommodaties op Tenerife met kinderen even hier

Aqualand Tenerife met kinderen
Aqualand Tenerife met kinderen

Scroll naar boven