Siam Park Tenerife met kinderen

Siam Park Tenerife met kinderen: alle informatie op een rij!

Moet je naar Siam Park Tenerife met kinderen gaan? Dat vroegen wij ons na afloop af toen we het waterpark bezocht hadden. Het is een prachtig aangelegd waterpark en als je op het eiland Tenerife bent dan kun je bijna niet om de reclame heen die voor het waterpark gemaakt wordt. Het waterpark is enorm populair is en daarmee ook heel erg druk. We hebben het waterpark toch opgenomen in onze blog Tenerife met kinderen, waarin we alle activiteiten van het Spaanse eiland op een rij zetten. Naar aanleiding van ons bezoek aan waterpark Siam zetten we alle informatie over het waterpark op een rij. 

Siam Park Tenerife met kinderen
Siam Park Tenerife met kinderen

Siam Park Tenerife met kinderen: algemene informatie

Het Siam Park is het bekendste waterpark van Tenerife en ligt in het toeristische zuiden van het eiland. Het waterpark is goed te bereiken vanuit dit toeristische deel en je bent er zo met de bus, taxi of huurauto. Het waterpark heeft zelf ook bussen rijden die de toeristen gratis oppikt van de toeristische plekken van het eiland en naar het waterpark brengt. 

Wij bezochten het waterpark met onze huurauto en we konden bij het waterpark onze auto gratis parkeren op de grote parkeerplaats aan de zijkant van het waterpark. Vanaf hier loop je in een paar minuten naar de ingang van het waterpark. Het park ging om tien uur open en wij waren er rond kwart voor tien, maar toen was het park al wel open. 

Er stonden ook al hele groepen toeristen voor de deur en we liepen in een hele grote massa naar binnen. Later zagen we op internet dat het park iedere dag blijkbaar al om half tien open gaat en dat het advies is om er al rond kwart over negen te zijn, zodat je voor de drukte binnen bent. 

Hierdoor was het eigenlijk overal heel erg druk in het begin (behalve bij de glijbanen ;)). Zo hebben we in de rij gestaan voor een kluisje en stond er ook een hele rij voor het huren van spullen en voor de fastpass (hierover later meer). De kaartjes voor het park hadden we vooraf hier online gekocht. Kaartjes voor het park zijn niet heel erg goedkoop en zeker als je met een heel gezin bent dan kan het een behoorlijk bedrag zijn. 

Siam Park Tenerife met kinderen
Siam Park Tenerife met kinderen

Siam Park Tenerife met kinderen: Fastpass

In Siam Park is het mogelijk om een fastpass te kopen voor de verschillende glijbanen. We wisten dat dit voor de grote pretparken wel vaker gebruikelijk was, maar bij een waterpark hadden we dit nog nooit gezien. Het geeft ook wel een beetje aan dat het behoorlijk druk kan zijn en dat je soms dus ook behoorlijk lang moet wachten. 

Zeker omdat je dus bij de verschillende glijbanen een fastpass rij hebt en deze mensen dus allemaal voor gaan. Wij hebben bij één glijbaan een fastpass mogen gebruiken, nadat onze dochter bij een bepaalde glijbaan net te klein was en we als compensatie bij een andere glijbaan in de fastpass rij mochten en het scheelt wel heel erg veel tijd. We mochten drie keer achter elkaar in die betreffende glijbaan en sommige toeristen stonden nog steeds in dezelfde rij toen wij al voor de derde keer van deze glijbaan gingen. 

Met een fastpass kun je dus wel over een hele dag van veel meer glijbanen. Je kunt deze pass voor de ochtend of middag gebruiken en je mag van alle acht de glijbanen dan een keer met de pass en met de joker nog een extra keer van een glijbaan naar keuze. Een kaartje inclusief fastpass is behoorlijk prijzig en het is dus een afweging of je lang in de rij wil staan of niet.

Overigens is het het eerste uur in de ochtend en het laatste uur van de dag veel rustiger in de glijbanen en toen konden we bij sommige glijbanen zo doorlopen, dus in principe moet het prima mogelijk zijn om alle glijbanen een keertje te doen. Je koopt een fastpass bij het souvenirwinkel in het centrum van het waterpark. 

Siam Park Tenerife met kinderen
Siam Park Tenerife met kinderen

Siam Park Tenerife met kinderen: het waterpark

Het waterpark heeft verschillende spectaculaire glijbanen, maar houdt er wel rekening mee dat bij de meeste glijbanen er een lengterestrictie is. Zo mag je van de helft van de glijbanen pas af als je 1,25 meter bent en dat haalt onze dochter nog net niet. Ze waren hier ook behoorlijk streng in, aangezien ze bij verschillende glijbanen opgemeten werd. 

Van het merendeel van de glijbanen moet je ook met een band vanaf en het ligt er aan van welke glijbaan je gaat of je de band zelf mee moet nemen of dat die automatisch via een loopband omhoog gaat. Wat wij een hele leuke attractie vonden in het waterpark is de Lazy river. Bij deze Lazy river maak je in een band een hele tocht door het park in een snelstromende rivier en bijna op het einde van de baan kun je kiezen of je naar links of naar rechts gaat. 

Indien je voor links kiest ga je met band en al omhoog en kom je op een hoger gelegen stuk uit. Je gaat dan nog een tijdje met de stroming de rivier af en komt dan uiteindelijk in een hele toffe glijbaan uit met meerdere verdiepingen en die eindigt in het aquarium met vissen waaronder haaien. Je kunt van deze glijbaan steeds weer gaan als je dit rondje in je band blijft maken. 

Ook voor kinderen is er van alles te doen. Zo is er achterin het park een groot strand, waar in het water om de zoveel tijd een megagolf uit een installatie komt. Hier is het ook wel relaxt om aan het begin van de dag een ligbedje te nemen. Ook is er een groot piratenschip met verschillende glijbanen. Ook kunnen kinderen bij Bodi Trail een parcours afleggen door de bomen.

Houdt er wel rekening mee dat het park wel erg onoverzichtelijk is en je je kinderen goed in de gaten moet houden. Ook zijn waterschoenen best handig, aangezien de ondergrond soms best pijn aan de voeten doet.

Siam Park Tenerife met kinderen
Siam Park Tenerife met kinderen

Siam Park Tenerife met kinderen: eten en drinken

In het waterpark kun je op verschillende plekken eten en drinken kopen. In de verschillende tentjes is er redelijk wat variatie, maar het merendeel van het eten is toch pizza, friet, broodjes en snacks. Kijk wel even waar het druk is en waar niet. Wij hebben bijna een uur in de rij gestaan om eten te bestellen bij een bar aan Siam beach, terwijl je bij het restaurant 50 meter verderop zo aan de beurt was. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf eten en drinken mee te nemen naar het waterpark. 

Siam Park Tenerife met kinderen
Siam Park Tenerife met kinderen

Siam Park Tenerife met kinderen: conclusie

Wij hebben gemixte gevoelens bij het waterpark. Allereerst is het echt een prachtig aangelegd park en waan je je soms echt in het verre oosten. Het groen is door het hele waterpark aanwezig en wat dat betreft is het by far het mooiste waterpark waar we ooit geweest zijn.

Wel vonden we de entree prijzig en vonden we het heel erg druk en onoverzichtelijk. We hebben een aantal keer behoorlijk lang in de rij moeten staan, maar dat kun je dus ondervangen met een fastpass. Hierdoor wordt je kaartje wel bijna 1,5 keer zo duur. Daarnaast hadden we vooraf niet goed gekeken naar de vereiste lengtes bij verschillende glijbanen waardoor bleek dat onze dochter bij de helft van de grote glijbanen niet in mocht met ons. 

Kijk dus vooraf goed op de website van het waterpark waar je kinderen allemaal in mogen en maak dan de afweging of jullie het als gezin het waard vinden om dit waterpark te bezoeken. Het alternatief ligt om de hoek en dat is Aqualand Tenerife en afgezien van dat dit waterpark minder mooi is, is het wel een stuk goedkoper, minder druk en overzichtelijker. 

Siam Park Tenerife met kinderen
Siam Park Tenerife met kinderen

Siam Park Tenerife met kinderen: waar overnachten?

Een aantal prima opties om te overnachten in de buurt van het waterpark zijn de volgende:

Budget hotel: Apartamentos Hg Tenerife

Middenklasse hotel: Hotel Best Jacaranda

Luxe hotel: Meliá Jardines del Teide

Kijk voor de hele lijst met accommodaties op Tenerife met kinderen even hier

Siam Park Tenerife met kinderen
Siam Park Tenerife met kinderen

Scroll naar boven