Amsterdam met kinderen

Amsterdam met kinderen: 28 toffe activiteiten op een rij!

Amsterdam met kinderen, wat is er allemaal te doen in onze hoofdstad? Dat was de vraag die wij ons stelde toen we Amsterdam met onze dochter wilde bezoeken. Al snel kwamen we er achter dat we alle leuke activiteiten die we tegenkwamen onmogelijk in een weekend konden plannen. Vandaar dat we meerdere keren Amsterdam met ons dochtertje hebben bezocht zodat we  een goed overzicht kregen van alle leuke activiteiten in Amsterdam met kinderen. Hieronder een overzicht van de leukste activiteiten in Amsterdam met kinderen. 

Amsterdam met kinderen
Amsterdam met kinderen

Amsterdam met kinderen #1: The UPSIDE DOWN amsterdam

The Upside Down Amsterdam is het grootste interactieve Instagram museum van Europa en is leuk voor jonge en oudere kinderen (en uiteraard ook voor de ouders ;)).

In het nog nieuwe Instagrammuseum van influencer Anna Nooshin zijn vijfentwintig kamers met verschillende decors en kunstinstallaties die voor hilarische foto’s zorgen. Daarbij staat centraal dat op de meeste foto’s het lijkt alsof je zweeft of aan het plafond bent vastgeplakt. 

Onze dochter vond het helemaal fantastisch, want het lijkt in iedere ruimte wel één grote speeltuin. Zij was dan ook minder met het maken van foto’s bezig, dan de tieners die er ook veelvuldig rondliepen. Zij vond het vooral leuk om te spelen in de verschillende ruimtes. Uiteraard hebben wij wel ondertussen foto’s genomen van onze dochter. 

Wanneer je naar binnen loopt krijg je een kaartje met een QR code, die je in verschillende ruimten kunt laten scannen en waarmee je je kinderen door professionele camera’s kunt laten fotograferen, terwijl zij op een trampoline staan te springen onder een ijsje. De foto’s worden dan binnen 24 uur naar je mail verstuurd. In het museum zelf zijn genoeg medewerkers die je kunnen helpen om de foto’s te laten maken. 

Daarnaast kun je ook zelf veel foto’s maken in het museum met je telefoon of fototoestel. De ruimtes zijn daarbij helemaal ingesteld om toffe foto’s te maken die je onder andere kunt delen op Instagram door de felle kleuren, de spiegels, de rare patronen op de muren en het gezichtsbedrog dat je op de kop staat. 

Wij wisten vooraf niet zo goed wat we konden verwachten, maar merkten al snel dat we het echt heel erg leuk vonden. Het museum ziet er super nieuw uit en het is echt een beleving voor het gehele gezin. Wij zijn dan ook een hele ochtend onder de pannen geweest met onze dochter. Zeker de ballenbak met meer dan 80.000 doorzichtige ballen, het verkleedhokje (waar tientallen outfits hingen) en de discoruimte waar je in een te gekke ruimte een soort silent disco kunt houden, waren erg in trek bij onze dochter. We moesten soms echt zeggen dat we door moesten en dat andere mensen ook foto’s wilde nemen op de plek waar we waren. 

Wat ons betreft dus echt een aanrader, wanneer je voor een aantal dagen Amsterdam met kinderen bezoekt. 

Voor meer informatie over de openingstijden en tickets voor het museum klik dan hier

Amsterdam met kinderen
Amsterdam met kinderen

Amsterdam met kinderen #2: this is holland 5d vlucht!

Wij moeten eerlijk bekennen dat we deze bezienswaardigheid in Amsterdam nog niet kenden, totdat we de positieve reviews in verschillende blogs lazen over deze experience. En wij kunnen alleen maar beamen dat dit echt een geweldig leuke activiteit is, die ook nog eens leerzaam is voor kinderen. Onze dochter vond de uiteindelijke Flight Experience echt te gek en wilde het liefst gelijk nog een keer. Ze heeft het er de hele dag in Amsterdam nog over gehad ;). 

Om de Flight Experience draait het natuurlijk bij deze activiteit en er zit een opbouw in naar deze experience toe. De belevenis is eigenlijk opgedeeld in drie verschillende ruimtes.

Voordat je wordt opgehaald om deze ruimtes te betreden kun je een online quiz spelen met allerlei vragen over Nederland. De hele experience staat dan ook in het teken van Nederland. 

In de eerste ruimte krijg je een film te zien over het ontstaan van Nederland. Vooral dat ons land is ontstaan te midden van het water staat hier centraal. Het water heeft zijn voor- en nadelen voor Nederland staat hier centraal.

In de volgende ruimte krijg je alvast een voorproefje over de verschillende locaties waarover je gaat vliegen in het Nederland van nu. Op zich nog best leerzaam moeten we zeggen. 

En dan over de experience zelf. Wij vonden het een beetje lijken op de spectaculaire attractie in Disney Orlando: the world of Avatar, waar mensen vaak minimaal 3 uur in de rij moeten staan.

Je vliegt als het ware door heel Nederland heen en komt langs 22 hoogtepunten van ons land, zoals de Zaanse Schans, de Veluwe en de Amsterdamse grachten. Het grappige is dat je echt het idee hebt dat je vliegt. Je zit dan ook helemaal in een soort van stoel die je normaal ook in achtbanen hebt. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van effecten zoals geur, wind en nevel, waardoor de beleving nog eens extra echt lijkt. 

Hierdoor is deze 9 minuten vlucht echt heel erg tof en zeker een aanrader om in Amsterdam met kinderen te doen. 

Let op: Het is voor kinderen vanaf 4 jaar die minimaal 100 cm groot zijn.  Kinderen die jonger zijn of kleiner, zwangere vrouwen en mensen met hartproblemen mogen niet plaatsnemen in deze Flight Experience.

Voor meer informatie over openingstijden en tickets klik dan hier

Amsterdam met kinderen
Amsterdam met kinderen

Amsterdam met kinderen #3: WETENSCHAPSMUSEUM NEMO

Wij waren nog nooit in een wetenschapsmuseum in het buitenland geweest. We moeten eerlijk bekennen dat we normaal gesproken niet zo van de musea zijn met onze dochter. Misschien hebben we wel heel erg veel gemist in het buitenland, want wij vonden NEMO echt heel erg leuk. Het is ook een aanrader wanneer het tijdens je stedentrip in Amsterdam met kinderen minder weer is. 

In Nemo draait alles om de wetenschap en kunnen kinderen heel veel proefjes doen wat uiteraard erg leuk is. 

Het museum heeft 5 verschillende verdiepingen. Je begint op de eerste verdieping en uiteindelijk belandt je als het goed is op de vijfde verdieping. Iedere verdieping heeft ook een ander thema. 

De eerste verdieping heeft als thema Fenomena en hier kunnen kinderen ervaren hoe de wetenschap werkt. Zo kun je hier grote bellen maken, zien hoe electriciteit werkt en staan er nog tientallen andere proefjes die kinderen kunnen doen. Daarnaast hebben we hier ook een show gezien, waarin allerlei proefjes gedaan werden door een medewerker van het museum, waarbij de kinderen ademloos zaten te kijken. 

De tweede verdieping staat in het teken van techniek. Kinderen kunnen hier het hele proces van water zuiveren zien, kunnen een brug bouwen en kunnen logistieke proefjes doen. Daarnaast kun je een grappige foto met je kinderen maken, waarin het lijkt of je kinderen groter zijn dan jijzelf. 

De derde verdieping staat in het teken van de elementen. Leer alles over planeten en doe proefjes in een laboratorium. De leeftijdsgrens is hier vanaf 6 jaar, maar onze dochter van 5 jaar mocht toch onder begeleiding van ons proefjes doen. Erg leuk om samen met je kinderen te doen. 

De vierde verdieping stond in het teken van het menselijke lichaam. Ook hier konden er weer allerlei proefjes gedaan worden met betrekking tot het menselijke lichaam.

Op de vijfde verdieping is het restaurant en buiten is nog een klein gedeelte wat over energie gaat.

Wij hebben ons hier een gehele ochtend goed vermaakt en hebben uiteindelijk op de vijfde verdieping ook heerlijk gezond geluncht met een mooi uitzicht over de stad Amsterdam. Wanneer je in Amsterdam met kinderen bent is het NEMO wetenschapsmuseum echt een aanrader!

Voor meer informatie over tickets en openingstijden klik dan hier

Amsterdam met kinderen
Amsterdam met kinderen

Amsterdam met kinderen #4: YOUSEUM

Wederom een museum dat in het teken staat van Instagram en wederom erg leuk om te bezoeken als je Amsterdam met kinderen bent. Het museum draait zoals de naam al zal vermoeden om jou. Jij staat in de hoofdrol en jij gaat aan de hand van het maken van foto’s je eigen kunst maken. 

In de verschillende ruimtes kun je wederom grappige foto’s maken van het gehele gezin. Ook hier hebben ze professionele apparatuur die foto’s van het gezin kan maken, zodat ook iedereen op de foto staat. Daarnaast kun je ook hier zelf foto’s maken met telefoon en camera. 

Ook hier was de leeftijdsgroep erg divers en is dit ‘museum’ wederom voor kinderen van alle leeftijden. Onze dochter van vijf jaar oud heeft zich hier prima vermaakt. 

Naast dat het museum de mogelijkheid biedt om grappige foto’s te maken, besteedt het museum ook aandacht aan onderwerpen zoals de plastic soep in de oceaan. Zo kun  je zelf kiezen of je op een perfect strand op de foto wil gaan of op een strand bezaait met plastic. 

Je kunt onder andere jezelf op de foto zetten als miljonair, als filmster en je laten vastleggen in een tijdschrift. Ook kun je met iemand in het huwelijksbootje treden, zoals wij opnieuw hebben gedaan ;). Voor de foto’s kijk hier op ons Instagramkanaal!

Voor meer informatie over tickets en openingstijden van dit museum klik dan hier

Amsterdam met kinderen
Amsterdam met kinderen

Amsterdam met kinderen #5: fietsen door het vondelpark

Als je in Amsterdam met kinderen bent moet je ook een bezoek brengen aan het Vondelpark en hoe leuk is dit om op de fiets te doen.

Wij hadden voor twee dagen een bakfiets en een gewone fiets gehuurd via MacBike (die verschillende punten in de stad heeft) en reden zo van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid.

Onze dochter vond dit helemaal geweldig. Zij kon vanuit de bak van de bakfiets heerlijk om zich heen kijken, af en toe wat drinken en een snoepje eten en werd als een prinsesje vervoerd van A naar B. Wij vonden het ook een zeer prettige manier om ons te verplaatsen door de stad, omdat je gewoon veel kunt zien van de stad in een korte tijd en het ook gewoon lekker is om actief bezig te zijn.  

Het vondelpark heeft verschillende speeltuinen en zeker met kinderen is het leuk om hier even uit te razen. Zeker in de zomer is het een heerlijke plek om een paar uur door te brengen. 

In de Vondeltuin (zuidelijkste puntje van het Vondelpark)  is een terras met aangrenzend een speeltuin voor klein en groot. Het heeft klimrekken, een enorme zandbak, en een glijbaan. Hier kun je een drankje drinken terwijl je kinderen heerlijk aan het spelen zijn. 

Amsterdam met kinderen
Amsterdam met kinderen

Amsterdam met kinderen #6: DIERENTUIN ARTIS

Wil je naar de dierentuin in Amsterdam met kinderen dan kan dat ook! De dierentuin Artis ligt in het centrum van Amsterdam en is dus goed bereikbaar. Wij konden er vanaf ons hotel in het centrum te voet naar toe. 

Artis is een stadsdierentuin en dus niet super groot, maar wij hebben er ons een hele middag goed vermaakt. Er zijn dan ook behoorlijk wat dieren in de dierentuin te bewonderen. Wij vinden het altijd mooi om de grote dieren te bewonderen zoals de olifanten en de leeuwen, maar er is in één van de binnen verblijven ook een prachtig Aquarium met veel zeedieren. 

Voor kinderen zijn er verschillende speelse elementen door de dierentuin heen gemaakt, zoals een klimpad van rotsen en verschillende stenen dieren waar de kinderen op kunnen klimmen. Voor kinderen worden er door de dierentuin regelmatig workshops georganiseerd. Toen wij er waren,  waren tientallen kinderen bezig met een workshop schilderen van dieren. 

Iets achter de olifanten is een grote speeltuin, waar onze dochter dol op is. Dit is een goede toevoeging voor gezinnen met kinderen die de dierentuin willen bezoeken. Hier kunnen de kinderen zich even lekker uitleven. 

Ook op het gebied van eten en drinken kom je in de oudste dierentuin van Nederland niets te kort. Door de hele dierentuin zijn diversen kraampjes met eten en drinken. Zo heb je er een restaurant, café, frietkot en diversen afhaalloketten in de dierentuin. 

In het Planetarium is een enorm bioscoop scherm waar de kindervoorstelling planeet Sok draait. Deze leuke kinderfilm duurt 25 minuten en wordt een aantal keer per dag getoond.  

Wij hebben ons hier een prima middag vermaakt en vinden het zeker een toevoeging aan je bezoek aan de stad Amsterdam. Kijk voor de openingstijden en tickets even op de website van de dierentuin

Artis met kinderen
Artis met kinderen

Amsterdam met kinderen #7: SCHEEPVAARTMUSEUM

Het Scheepvaartmuseum is een museum dat zeker gericht is op kinderen. Als je het museum binnenkomt dan kom je aan op een soort van plein en dan zijn er drie verschillende vleugels (Noord, Oost en West) waar je heen kunt gaan. Op het plein zelf kunnen kinderen op basis van verschillende foto’s schilderijen maken die dan daar aan de muur worden gehangen. Een simpel voorbeeld van hoe je een museum ook voor jonge kinderen leuk kunt maken. Onze dochter vond dit in ieder geval helemaal leuk en heeft twee schilderijen gemaakt. Daarnaast is er een hele ingewikkelde opdracht om met een vel papier een bootje te vouwen, waar we de meeste ouders met kinderen enorm mee zagen worstelen ;). 

Wij vonden de west vleugel het leukste met onze dochter, omdat hier het verhaal vertelt wordt van de walvis. Er is een enorme walvis waar je in kunt lopen en hier zijn een aantal dingetjes die kinderen kunnen doen, zoals een soort van computerspelletje waar ze een walvis moeten besturen. 

De oostvleugel is voor kinderen niet super interessant. Het museum heeft hier nu wel een Virtual Reality show, waar kinderen vanaf 8 jaar met een VR bril op in 6 minuten door de tijd van schepen heen ‘vliegen’. Dit is wel een mooie toevoeging aan deze oostvleugel en maakt het aantrekkelijk om ook met oudere kinderen deze vleugel te bezoeken. Deze VR reality show is ieder kwartier beschikbaar. Voor de rest vindt je hier vooral schilderijen, atlassen en navigatiemodellen. 

Bij de Noordvleugel heb je toegang tot een kopie van een oud VOC schip uit de 18e eeuw. Binnen in het schip krijg je een idee hoe het er vroeger op het schip aan toe ging. 

Wij vonden het scheepvaartmuseum een prima bezoekje waard, omdat we met de museumjaarkaart gratis naar binnen konden. Wij vonden onze dochter van vijf jaar nog net iets te jong voor het museum. Je kunt jezelf hier best een paar uur vermaken, maar heb je maar een dagje de tijd in Amsterdam met kinderen zou het niet de eerste bezienswaardigheid zijn waar we met onze dochter naar toe zouden gaan. 

Voor informatie over openingstijden en tickets klik dan hier

Amsterdam met kinderen
Amsterdam met kinderen

Amsterdam met kinderen #8: RIJKSMUSEUM

Ondanks dat het Rijksmuseum misschien niet het eerste museum zou zijn waar je in Amsterdam met kinderen naar toe gaat, vinden wij dat dit museum absoluut op de lijst van bezienswaardigheden van Amsterdam met kinderen moet staan.

Wat wij een voordeel vinden van het Rijksmuseum is dat je niet het hele museum hoeft te zien, om alle topstukken bij elkaar te zien. Deze staan namelijk allemaal in de eregallerij. Hierdoor kun je in drie kwartier het museum bezoeken en toch alle topstukken gezien hebben. 

Daarnaast is een groot voordeel dat kinderen tot en met 18 jaar gratis het museum mogen bezoeken. 

Voor de jongste kinderen heeft het museum een familiegids gemaakt, die wel heel erg leuk is voor kinderen. Er staat een soort van speurtocht in, kinderen kunnen krassen, ruiken en stickers plakken. Onze dochter vond deze gids helemaal leuk en ook nadat we het museum hadden bezocht, hebben we thuis nog op een laagdrempelige manier haar in aanraking laten komen met de Nederlandse kunst uit vroegere tijden. 

Voor meer informatie over de openingstijden en tickets van het Rijksmuseum klik dan hier. 

Amsterdam met kinderen
Amsterdam met kinderen

Amsterdam met kinderen #9: RONDVAART DOOR DE GRACHTEN

Een bezoek aan Amsterdam met kinderen is pas compleet als je een rondvaart over de grachten hebt gedaan. De meeste rondleidingen nemen ongeveer 1 uur in beslag. 

Dit is ook een prima besteding als je al de gehele dag door de stad hebt gelopen en even lekker wil uitrusten terwijl je Amsterdam vanaf het water kunt bekijken. 

Er zijn verschillende maatschappijen waar je een rondvaart in Amsterdam met kinderen kunt boeken:

  • Lovers: hier hadden wij onze rondvaart geboekt, aangezien we hier nog een kortingsbon voor hadden. Een van de opstappunten is vlakbij het centrale station van Amsterdam.  Deze rondvaart duurt een uur en met een vijfjarige was dat ook precies voldoende. Je krijgt bij de rondvaart oordopjes mee, zodat je tijdens de vaartocht allerlei informatie krijgt over de plekken waar je langsvaart. Erg leuk om wat meer over de stad te weten te komen. 
  • Canal Cruise Amsterdam: Eigenlijk hetzelfde concept als Lovers. Kijk vooral even naar de verschillende maatschappijen of ze aanbiedingen hebben en wat de opstappunten zijn. Dan kun je als je een programma aan het opstellen bent daar rekening mee houden!
  • Blue Boat kids tour: deze tour is misschien wel het meest geschikt voor kinderen. Er is een audio verhaal beschikbaar voor de kinderen en de kinderen krijgen een opdrachtenboekje en piratenkijker mee. Sjonnie de Amsterdamse muis neemt de kinderen mee op avontuur. 
Amsterdam met kinderen
Amsterdam met kinderen

Amsterdam met kinderen #10: het bezoeken van de amsterdam arena

Zijn je kinderen voetbalfan dan is een bezoek aan de Amsterdamse Arena een geschikte optie. Je kunt hier een rondleiding boeken door het stadion. 

Bijna iedere dag is dit een aantal keer per dag mogelijk. Tijdens de rondleiding kom je op bijzondere plekken van het stadion waar je normaal niet mag komen, zoals de kleedkamers, de spelerstunnel en mag je een kijkje nemen langs het veld. 

Voor meer informatie over tickets en tijden van de rondleiding klik dan hier. 

Uiteraard kun je ook kijken of er een wedstrijd van Ajax is tijdens je bezoek aan Amsterdam met kinderen. Kijk dan even op de website van de club

Amsterdam met kinderen
Amsterdam met kinderen

Amsterdam met kinderen #11: het amstelpark

Dit park heeft de grootste buitenspeeltuin van Amsterdam en is ook nog eens gratis te bezoeken. Wij vonden het echt een heel leuk park om zo een paar uurtjes te spenderen.  Naast de speeltuin rijdt er ook een treintje, heb je botsbootjes, graafmachines en bestuurbare bootjes waar je gebruik van kan maken als je een speeltuinmunt betaalt. 

Ook is het gewoon leuk om door het park te lopen en op sommige stukken kunnen de kinderen ook spelen in het bos. Daarnaast zijn er her en der in het park ook nog dieren te bewonderen, zoals geitjes en hertjes. Je kunt de auto in het weekend gratis parkeren voor het park en in het park zijn verschillende eetgelegenheden en een restaurant te vinden. 

Amsterdam met kinderen
Amsterdam met kinderen

Amsterdam met kinderen overige activiteiten

Uiteraard hebben wijzelf ook nog niet alles gedaan in Amsterdam. Wij hebben nog genoeg redenen om verschillende dagen ons in de hoofdstad te kunnen vermaken. Hieronder geven we nog enkele tips die je in Amsterdam met kinderen kunt ondernemen:

#12 Body Worlds : in dit museum wat in het centrum van Amsterdam ligt staat het menselijke lichaam centraal. De duur van deze activiteit is ongeveer 1,5 uur. Dit museum wordt aangeraden voor kinderen vanaf 6 jaar. 

#13 Micropia: dit museum is te vinden op hetzelfde terrein als dierentuin Artis. Het is een museum voor kinderen vanaf 8 jaar en het gaat over micro- organismen die in ons lichaam leven. 

#14 Madame Tussauds: wij vinden bij wassen beelden poseren een beetje saai, maar als we de verschillende reviews lezen over deze bezienswaardigheid is het toch een stuk interactiever dan alleen poseren met verschillende beelden. We kunnen ons voorstellen dat het voor wat oudere kinderen een stuk leuker is, omdat ze dan ook de meeste bekendheden kennen die er staan. Ook schijn je een mooi uitzicht te hebben over de stad Amsterdam op de bovenste verdieping.  

#15 Anne Frank Museum: dit museum is uiteraard erg indrukwekkend voor volwassenen en vooral geschikt voor oudere kinderen. In een eerder bezoek aan Amsterdam hebben wij dit museum bezocht en maakte het grote indruk op ons. Met onze vijf jarige dochter willen we het museum zeker nog een keer bezoeken, maar dat zullen we doen als ze wat ouder is en ze wat meer de achtergrond weet van de oorlog. Nu vonden wij het nog wat te vroeg voor haar. Kinderen tot en met 9 jaar betalen alleen de reserveringskosten van 1 euro. 

#16 Wondr experience: dit is het derde Instagram museum van de stad. Eigenlijk werkt het op dezelfde manier dan de hiervoor beschreven andere Instagram musea.   

#17 Kindermuseum in Joods Historisch museum: in dit enorme museum staat de joodse cultuur centraal. Voor kinderen zal dit niet allemaal even interessant zijn, maar het museum heeft ook een kindermuseum direct naast de entree. Op de drie verdiepingen die het museum rijk is kunnen kinderen uiteraard leren over de joodse cultuur, maar ook knutselen en instrumenten bespelen. 

#18 Fun Forest Amsterdam: dit klimpark in het Amsterdamse bos heeft negen verschillende klimparcours, waarvan er twee voor kinderen geschikt zijn. Het Speed Runners parcours is voor kinderen van 7 tot 9 jaar geschikt (minimale lengte van 1,20 meter) en het Monkey Fun parcours is geschikt voor kinderen van 10 tot 12 jaar (minimale lengte van 1,30 meter). Voor kinderen vanaf 4 jaar en met een lengte van minimaal 1 meter is er hier ook een gratis speelbos. Wil je graag klimmen en klauteren in Amsterdam met kinderen dan is dit zeker een leuke optie. 

#19 Waterfietsen door de grachten van Amsterdam: als je een actieve activiteit in Amsterdam met kinderen wil ondernemen dan is het huren van een waterfiets misschien een optie. De waterfietsen zijn geschikt voor gezinnen van maximaal vier personen. 

#20 Tropenmuseum:  in dit museum staan de verschillende culturen centraal. Er zijn vaste en tijdelijke tentoonstellingen. 

#21 De verschillende speeltuinen in Amsterdam: uiteraard zijn er in Amsterdam ook verschillende speeltuinen waar je kinderen even kunnen uitrazen. Wij hebben de speeltuin in het Vondelpark al beschreven, maar lees even in deze blog een uitgebreid overzicht van de verschillende speeltuinen in de stad. 

#22 Amsterdam Lookout: deze 100 meter hoge toren op het IJ, heeft een uitkijkplatform en op dat uitkijkplatform zit een schommel, waar je spectaculair kunt schommelen boven de afgrond. Helaas moeten kinderen wel minimaal 1,30 meter zijn om op deze schommel te mogen schommelen. Dit is dus vooral een activiteit voor oudere kinderen en volwassenen.   

#23 Eye Filmmuseum: wij nemen hem toch op in het rijtje bezienswaardigheden Amsterdam met kinderen, maar vonden het zelf eigenlijk helemaal niets. Wij lazen best enthousiaste verhalen op het internet over dit museum, maar wij vonden het vooral heel saai. Dat kan uiteraard aan ons liggen en wie weet vinden jullie kinderen het wel helemaal geweldig. 

#24 Amsterdam museum het kleine weeshuis: dit museum staat in het teken van Amsterdam en heeft een aparte ruimte voor kinderen: het kleine weeshuis. Met een polsbandje kun je de deur open maken van dit kleine weeshuis en ze hebben een interactief programma voor twee groepen kinderen. Voor de jonge kinderen heb je de belevenissen van Muus de Muis en voor de oudere kinderen heb je de belevenissen van Jurriaan de Weesjongen. Het museum is geschikt staat op de website voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. 

#25 Museum het Grachtenhuis: in dit museum staat ook de stad Amsterdam centraal. Voor kinderen hebben ze hier een poppenhuis en in de huisjes kunnen kinderen ook kijken. Dit is een klein museum waar je een klein uurtje je kunt vermaken. Dit zijn wel musea die je vooral als ouder moeten aanspreken, aangezien er voor kinderen wel leukere musea in Amsterdam zijn. 

#26 MOCO museum: dit is een museum voor moderne kunst en op de website geven ze aan dat het museum zeker voor kinderen erg leuk is. De entree is gratis voor kinderen tot 10 jaar. 

#27 Muizenhuis: in de openbare bibliotheek van Amsterdam heb je het muizenhuis. Dit is een heel groot huis van twee meter breed en drie meter hoog en heeft meer dan 100 kamers. Het bezoek aan dit huis in de bibliotheek is ook weer een gratis activiteit in Amsterdam met kinderen. 

#28 Binnenspeeltuinen: net als in heel erg veel steden in Nederland kun je in Amsterdam met kinderen een binnenspeeltuin bezoeken. Ze hebben er verschillende waar je bij slecht weer je kinderen even kunt laten uitrazen:

Amsterdam met kinderen
Amsterdam met kinderen

Waar eten in Amsterdam met kinderen?

In heel Amsterdam zitten verschillende pannenkoekenrestaurants, dus toen wij in Amsterdam waren moesten wij uiteraard hier een pannenkoek met onze dochter nuttigen. Voor de rest zitten er natuurlijk tientallen eetgelegenheden met voor ieder wat lekkers. Wat dat betreft is het geen probleem om een eettentje te vinden in Amsterdam met kinderen. 

Amsterdam met kinderen
Amsterdam met kinderen

Waar overnachten in Amsterdam met kinderen?

Amsterdam met kinderen: Bank Mansion Boutique hotel

Wij hebben in Banks Mansion Boutique hotel tijdens een weekendje Amsterdam overnacht en vonden het echt een super leuk hotel.

Het hotel maakt gebruik van het All-Inclusive concept, waarbij al de drankjes en hapjes bij de kamerprijs zijn inbegrepen. Wij hebben daarom de hele namiddag lekker zitten borrelen in de lobby en verschillende spelletjes gespeeld met onze dochter. 

Daarnaast zijn de kamers enorm luxe en hebben de kamers hele leuke elementen. Ook op de kamers is de minibar inbegrepen en staan er zelfs flessen met sterke drank. Ook de badkamer met een ruim bad en heerlijke regendouche vonden wij echt een enorme aanrader.

Het hotel ligt midden in het centrum van Amsterdam en is een hele goede optie voor wanneer je een weekend naar Amsterdam met kinderen gaat. Wij hebben hier in ieder geval enorm genoten. 

Voor een uitgebreid verslag van onze overnachting in dit hotel kijk dan hier

Amsterdam met kinderen
Amsterdam met kinderen

Amsterdam met kinderen: Volkshotel Amsterdam

Wij vonden het Volkshotel in Amsterdam echt een superleuk hotel. Dit is een hotel waar een enorme ongedwongen sfeer hangt. Beneden heeft onze dochter in het café en in de spelletjeszaal uren gespeeld met allerlei speelgoed!

Het hotel voelt qua sfeer als een hostel aan maar de faciliteiten zijn zo goed dat het de naam hotel eer aandoet. Op de bovenverdieping hebben we ‘s avonds en ‘s ochtends heerlijk gegeten met een prachtig uitzicht over de stad!

Daarnaast hebben ze op het dak een aantal hottubs staan en een sauna met een fantastisch uitzicht over Amsterdam, waar je lekker kunt relaxen na een hele dag de stad bezocht te hebben.  Wij vinden dit super gastvrije hotel echt een aanrader in Amsterdam met kinderen en zouden het zo weer boeken! We hebben hier echt genoten van alle faciliteiten die dit hippe hotel rijk is!

Voor een uitgebreid verslag over onze ervaringen in dit hotel klik dan hier. 

Amsterdam met kinderen
Amsterdam met kinderen

Amsterdam met kinderen: Camping zeeburg Amsterdam

Om een zo divers mogelijk beeld te geven van de mogelijkheden qua accommodaties in Amsterdam met kinderen hebben we ook een nachtje op de camping geslapen. Ja, je hoort het goed de stad heeft ook een camping! Vlakbij het centrum van Amsterdam ligt namelijk camping Zeeburg.

Wij waren er niet in de beste periode eind oktober. De dag dat wij er waren stormde het behoorlijk, maar we kunnen ons voorstellen dat het hier in de zomer erg fijn is om te verblijven.

De camping verhuurt fietsen en in een kwartier zit je in het centrum met de fiets. Daarnaast ligt het langs het water en kun je er bijvoorbeeld kajaks huren. Ook is er een klein strandje voor de campinggasten.

Amsterdam met kinderen
Amsterdam met kinderen

SOCIAL CHECK-IN