Amsterdam met kinderen

Amsterdam met kinderen, wat is er allemaal te doen in onze hoofdstad? Dat was de vraag die wij ons stelde toen we Amsterdam met onze dochter wilde bezoeken. Al snel kwamen we er achter dat we alle leuke activiteiten die we tegenkwamen onmogelijk in een weekend konden plannen. Vandaar dat we meerdere keren Amsterdam met ons dochtertje hebben bezocht zodat we  een goed overzicht kregen van alle leuke activiteiten in Amsterdam met kinderen. Hieronder een overzicht van de leukste activiteiten in Amsterdam met kinderen. 

1. The UPSIDE DOWN amsterdam

Je kan in Amsterdam met kinderen naar maar liefst drie Instagrammusea! The Upside Down Amsterdam is het grootste interactieve Instagram museum van Europa en is leuk voor jonge en oudere kinderen (en uiteraard ook voor de ouders ;)). 

In het nog nieuwe Instagrammuseum van influencer Anna Nooshin zijn vijfentwintig kamers met verschillende decors en kunstinstallaties die voor hilarische foto’s zorgen. Daarbij staat centraal dat op de meeste foto’s het lijkt alsof je zweeft of aan het plafond bent vastgeplakt. 

Onze dochter vond het helemaal fantastisch, want het lijkt in iedere ruimte wel één grote speeltuin. Zij was dan ook minder met het maken van foto’s bezig, dan de tieners die er ook veelvuldig rondliepen. Zij vond het vooral leuk om te spelen in de verschillende ruimtes. Uiteraard hebben wij wel ondertussen foto’s genomen van onze dochter. 

Wanneer je naar binnen loopt krijg je een kaartje met een QR code, die je in verschillende ruimten kunt laten scannen en waarmee je je kinderen door professionele camera’s kunt laten fotograferen, terwijl zij op een trampoline staan te springen onder een ijsje. De foto’s worden dan binnen 24 uur naar je mail verstuurd. In het museum zelf zijn genoeg medewerkers die je kunnen helpen om de foto’s te laten maken. 

Daarnaast kun je ook zelf veel foto’s maken in het museum met je telefoon of fototoestel. De ruimtes zijn daarbij helemaal ingesteld om toffe foto’s te maken die je onder andere kunt delen op Instagram door de felle kleuren, de spiegels, de rare patronen op de muren en het gezichtsbedrog dat je op de kop staat. 

Wij wisten vooraf niet zo goed wat we konden verwachten, maar merkten al snel dat we het echt heel erg leuk vonden. Het museum ziet er super nieuw uit en het is echt een beleving voor het gehele gezin. Wij zijn dan ook een hele ochtend onder de pannen geweest met onze dochter en vinden dit wel één van de leukste kinderactiviteiten in Amsterdam.

Zeker de ballenbak met meer dan 80.000 doorzichtige ballen, het verkleedhokje (waar tientallen outfits hingen) en de discoruimte waar je in een te gekke ruimte een soort silent disco kunt houden, waren erg in trek bij onze dochter. We moesten soms echt zeggen dat we door moesten en dat andere mensen ook foto’s wilde nemen op de plek waar we waren. 

Wat ons betreft dus echt een aanrader, wanneer je voor een aantal dagen Amsterdam met kinderen bezoekt. 

Voor meer informatie over tickets voor het museum klik dan hier

Amsterdam met kinderen

2. This is Holland!

Wij moeten eerlijk bekennen dat we deze bezienswaardigheid in Amsterdam nog niet kenden, totdat we de positieve reviews in verschillende blogs lazen over deze experience. En wij kunnen alleen maar beamen dat dit echt een geweldig leuke kinderactiviteit in Amsterdam is, die ook nog eens leerzaam is. Onze dochter vond de uiteindelijke Flight Experience echt te gek en wilde het liefst gelijk nog een keer. Ze heeft het er de hele dag in Amsterdam nog over gehad ;). 

Om de Flight Experience draait het natuurlijk bij deze activiteit en er zit een opbouw in naar deze experience toe. De belevenis is eigenlijk opgedeeld in drie verschillende ruimtes.

Voordat je wordt opgehaald om deze ruimtes te betreden kun je een online quiz spelen met allerlei vragen over Nederland. De hele experience staat dan ook in het teken van Nederland. 

In de eerste ruimte krijg je een film te zien over het ontstaan van Nederland. Vooral dat ons land is ontstaan te midden van het water staat hier centraal. Het water heeft zijn voor- en nadelen voor Nederland staat hier centraal.

In de volgende ruimte krijg je alvast een voorproefje over de verschillende locaties waarover je gaat vliegen in het Nederland van nu. Op zich nog best leerzaam moeten we zeggen. 

En dan over de experience zelf. Wij vonden het een beetje lijken op de spectaculaire attractie in Disney Orlando: the world of Avatar, waar mensen vaak minimaal 3 uur in de rij moeten staan.

Je vliegt als het ware door heel Nederland heen en komt langs 22 hoogtepunten van ons land, zoals de Zaanse Schans, de Veluwe en de Amsterdamse grachten. Het grappige is dat je echt het idee hebt dat je vliegt. Je zit dan ook helemaal in een soort van stoel die je normaal ook in achtbanen hebt. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van effecten zoals geur, wind en nevel, waardoor de beleving nog eens extra echt lijkt. 

Hierdoor is deze 9 minuten vlucht echt heel erg tof en zeker een aanrader om in Amsterdam met kinderen te doen. 

Let op: Het is voor kinderen vanaf 4 jaar die minimaal 100 cm groot zijn.  Kinderen die jonger zijn of kleiner, zwangere vrouwen en mensen met hartproblemen mogen niet plaatsnemen in deze Flight Experience.

Voor meer informatie over openingstijden en tickets klik dan hier

3. WONDR EXPERIENCE

De WONDR Experience is het tweede instragrammuseum dat je in Amsterdam met kinderen kunt bezoeken. De WONDR Experience staat ook in het teken van leuke foto’s maken en legt ook de link met het social media platform Instagram. Ook hier kun je in verschillende ruimten leuke foto’s maken. Ook zijn hier in verschillende ruimten camera’s van WONDR aanwezig en kun je door het scannen van een QR code de foto’s gelijk in je mail krijgen. 

Voor kinderen tot veertien jaar heb je speciale tijden dat ze welkom zijn. In totaal heb je 1,5 uur de tijd om de hele route door de verschillende ruimten te lopen. Na afloop kun je nog een drankje doen op Pink Beach. Dit strand inclusief terras staat helemaal in het teken van de kleur roze en zelfs het zand van het strand heeft deze kleur. 

Ook hier hebben we weer vele leuke foto’s gemaakt met het gezin en vind je het leuk om grappige foto’s te maken met en van je kinderen dan hoort deze activiteit zeker op je lijstje van leuke dingen in Amsterdam met kinderen. Wij schreven over deze leuke activiteit de blog WONDR Experience met kinderen. Kijk voor tickets voor WONDR Experience even hier. 

WONDR experience met kinderen

4. NEMO Science Museum

Wij waren nog nooit in een wetenschapsmuseum in het buitenland geweest. We moeten eerlijk bekennen dat we normaal gesproken niet zo van de musea zijn met onze dochter. Misschien hebben we wel heel erg veel gemist in het buitenland, want wij vonden NEMO echt heel erg leuk. Het is ook een aanrader wanneer het tijdens je stedentrip in Amsterdam met kinderen minder weer is. 

In Nemo draait alles om de wetenschap en kunnen kinderen heel veel proefjes doen wat uiteraard erg leuk is. 

Het museum heeft 5 verschillende verdiepingen. Je begint op de eerste verdieping en uiteindelijk belandt je als het goed is op de vijfde verdieping. Iedere verdieping heeft ook een ander thema. 

De eerste verdieping heeft als thema Fenomena en hier kunnen kinderen ervaren hoe de wetenschap werkt. Zo kun je hier grote bellen maken, zien hoe electriciteit werkt en staan er nog tientallen andere proefjes die kinderen kunnen doen. Daarnaast hebben we hier ook een show gezien, waarin allerlei proefjes gedaan werden door een medewerker van het museum, waarbij de kinderen ademloos zaten te kijken. 

De tweede verdieping staat in het teken van techniek. Kinderen kunnen hier het hele proces van water zuiveren zien, kunnen een brug bouwen en kunnen logistieke proefjes doen. Daarnaast kun je een grappige foto met je kinderen maken, waarin het lijkt of je kinderen groter zijn dan jijzelf. 

De derde verdieping staat in het teken van de elementen. Leer alles over planeten en doe proefjes in een laboratorium. De leeftijdsgrens is hier vanaf 6 jaar, maar onze dochter van 5 jaar mocht toch onder begeleiding van ons proefjes doen. Erg leuk om samen met je kinderen te doen. 

De vierde verdieping stond in het teken van het menselijke lichaam. Ook hier konden er weer allerlei proefjes gedaan worden met betrekking tot het menselijke lichaam.

Op de vijfde verdieping is het restaurant en buiten is nog een klein gedeelte wat over energie gaat.

Wij hebben ons hier een gehele ochtend goed vermaakt en hebben uiteindelijk op de vijfde verdieping ook heerlijk gezond geluncht met een mooi uitzicht over de stad Amsterdam. Wij schreven over dit wetenschapsmuseum in Amsterdam de uitgebreide blog NEMO Amsterdam, waar je meer informatie over het museum kunt krijgen. 

Voor meer informatie over tickets even hier

Amsterdam met kinderen

5. Fun Forest Amsterdam

Je kunt in Amsterdam met kinderen ook gaan klimmen. Dit klimpark in het Amsterdamse bos in Amstelveen heeft tien verschillende klimparours. 

Kinderen vanaf zes jaar met een lengte van minimaal 110 cm mogen in het klimpark twee parcours afleggen, voor kinderen van acht jaar met een minimale lengte van 130 cm zijn er zelfs acht parcours die ze al dan niet onder begeleiding van een volwassenen mogen afleggen en ben je twaalf jaar en minimaal 150 cm lang dan mag je alle tien de parcours in het park doen. 

Onze dochter van zes jaar is ongeveer 120 cm, dus hebben wij de eerste twee parcours gedaan, wat wij erg leuk vonden. Er zit veel afwisseling in de parcours en voor onze dochter waren deze parcours ook al hoog genoeg (parcours 2 is al op vier meter hoogte).

In totaal duurde de activiteit twee uur. Het leuke van deze activiteit is dat je dit met jonge en met oudere kinderen kunt doen. Ook voor pubers is het leuk om te klimmen (sommige parcours gaan tot een hoogte van 15 meter zelfs). 

Wij vonden echt een leuk kinderuitje in Amsterdam met onze dochter en komen zeker nog een keer terug als onze dochter iets groter is en we ook de andere parcours kunnen beklimmen. Lees voor meer informatie over dit klimpark onze blog Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen. 

Klimpark Fun Forest Amsterdam met kinderen

6. The Amsterdam Dungeon

Zoek je een leuke activiteit in Amsterdam met kinderen, waar je lekker kunt griezelen, dan moeten jullie zeker naar The Amsterdam Dungeon gaan! Wij wisten in eerste instantie niet zo goed waar we naar toe gingen, maar wij vonden het echt super leuk! 

Op de website staat dat The Amsterdam Dungeon een unieke en spannende attractie is die je meesleurt in de meest hachelijke momenten uit het verleden. Door deze tekst werden we toch wel nieuwsgierig wat we hier te zien kregen. 

En zo stonden we op een doordeweekse dag in de vakantie dan toch voor de deur van deze attractie. De website geeft aan dat de attractie geschikt is voor kinderen vanaf tien jaar en onze dochter is zeven jaar, dus we hebben nog wel even getwijfeld of ze het te spannend zou vinden. 

Ok, het was wel erg spannend voor onze dochter, maar ze vond het vooral heel leuk spannend. Ze was zo onder de indruk van de acteurs dat ze het er dagen later nog over had. Zeker de acteur die tegen de bezoekers zei dat hij de tanden uit de bek zou slaan ;).

Doordat The Amsterdam Dungeon gebruik maakt van verschillende acteurs, krijg je in tien verschillende ruimtes in het gebouw een soort van show. In totaal ben je een uur binnen en loop je van zaal naar zaal. De interactie tussen het publiek en de acteurs is erg leuk en op veel momenten laten ze je flink schrikken.

Het is eigenlijk een soort van groot spookhuis, waarin je een uur vermaakt wordt en waarin je veel schrikmomenten hebt. Doordat je niet weet waar je steeds naar toe gaat, is het iedere keer weer spannend waar je terecht komt. 

Voor gezinnen die van spookhuizen houden, is dit de ideale attractie als je een stedentrip naar Amsterdam met kinderen maakt. The Amsterdam Dungeon zit midden in het centrum en is daardoor goed bereikbaar.

Wij vonden het echt een enorm leuke kinderactiviteit in Amsterdam en doordat we vooraf niet goed wisten wat we zouden gaan zien, waren we echt positief verrast. Kijk voor tickets even hier. 

Amsterdam met kinderen

7. Het vondelpark

Als je in Amsterdam met kinderen bent moet je ook een bezoek brengen aan het Vondelpark en hoe leuk is dit om op de fiets te doen.

Wij hadden voor twee dagen een bakfiets en een gewone fiets gehuurd via MacBike (die verschillende punten in de stad heeft) en reden zo van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid.

Onze dochter vond dit helemaal geweldig. Zij kon vanuit de bak van de bakfiets heerlijk om zich heen kijken, af en toe wat drinken en een snoepje eten en werd als een prinsesje vervoerd van A naar B. Wij vonden het ook een zeer prettige manier om ons te verplaatsen door de stad, omdat je gewoon veel kunt zien van de stad in een korte tijd en het ook gewoon lekker is om actief bezig te zijn.  

Het vondelpark heeft verschillende speeltuinen en zeker met kinderen is het leuk om hier even uit te razen. Zeker in de zomer is het een heerlijke plek om een paar uur door te brengen. 

In de Vondeltuin (zuidelijkste puntje van het Vondelpark) is restaurant met speeltuin in Amsterdam voor klein en groot. Het heeft klimrekken, een enorme zandbak, en een glijbaan. Hier kun je een drankje drinken terwijl je kinderen heerlijk aan het spelen zijn. 

Amsterdam met kinderen

8. Dierentuin Artis

Wil je naar de dierentuin in Amsterdam met kinderen dan kan dat ook! De dierentuin Artis ligt in het centrum van Amsterdam en is dus goed bereikbaar. Wij konden er vanaf ons hotel in het centrum te voet naar toe. 

Artis is een stadsdierentuin en dus niet super groot, maar wij hebben er ons een hele middag goed vermaakt. Er zijn dan ook behoorlijk wat dieren in de dierentuin te bewonderen. Wij vinden het altijd mooi om de grote dieren te bewonderen zoals de olifanten en de leeuwen, maar er is in één van de binnen verblijven ook een prachtig Aquarium met veel zeedieren. 

Je kunt in deze dierentuin in Amsterdam met kinderen ook veel spelen. Voor kinderen zijn er verschillende speelse elementen door de dierentuin heen gemaakt, zoals een klimpad van rotsen en verschillende stenen dieren waar de kinderen op kunnen klimmen. Voor kinderen worden er door de dierentuin regelmatig workshops georganiseerd. Toen wij er waren,  waren tientallen kinderen bezig met een workshop schilderen van dieren. 

Iets achter de olifanten is een grote speeltuin, waar onze dochter dol op is. Dit is een goede toevoeging voor gezinnen met kinderen die de dierentuin willen bezoeken. Hier kunnen de kinderen zich even lekker uitleven. 

Ook op het gebied van eten en drinken kom je in de oudste dierentuin van Nederland niets te kort. Door de hele dierentuin zijn diversen kraampjes met eten en drinken. Zo heb je er een restaurant, café, frietkot en diversen afhaalloketten in de dierentuin. 

In het Planetarium is een enorm bioscoop scherm waar de kindervoorstelling planeet Sok draait. Deze leuke kinderfilm duurt 25 minuten en wordt een aantal keer per dag getoond.  

Wij schreven over deze Amsterdamse dierentuin de uitgebreide blog dierentuin Artis Amsterdam, met veel informatie en foto’s over deze dierentuin. 

Dierenpark Amsterdam

9. Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum is een Amsterdams museum dat zeker gericht is op kinderen. Als je het museum binnenkomt dan kom je aan op een soort van plein en dan zijn er drie verschillende vleugels (Noord, Oost en West) waar je heen kunt gaan. Op het plein zelf kunnen kinderen op basis van verschillende foto’s schilderijen maken die dan daar aan de muur worden gehangen. 

Een simpel voorbeeld van hoe je een museum ook voor jonge kinderen leuk kunt maken. Onze dochter vond dit in ieder geval helemaal leuk en heeft twee schilderijen gemaakt. Daarnaast is er een hele ingewikkelde opdracht om met een vel papier een bootje te vouwen, waar we de meeste ouders met kinderen enorm mee zagen worstelen ;). 

Wij vonden de west vleugel het leukste met onze dochter, omdat hier het verhaal vertelt wordt van de walvis. Er is een enorme walvis waar je in kunt lopen en hier zijn een aantal dingetjes die kinderen kunnen doen, zoals een soort van computerspelletje waar ze een walvis moeten besturen. 

De oostvleugel is voor kinderen niet super interessant. Het museum heeft hier nu wel een Virtual Reality show, waar kinderen vanaf 8 jaar met een VR bril op in 6 minuten door de tijd van schepen heen ‘vliegen’. Dit is wel een mooie toevoeging aan deze oostvleugel en maakt het aantrekkelijk om ook met oudere kinderen deze vleugel te bezoeken. Deze VR reality show is ieder kwartier beschikbaar. Voor de rest vindt je hier vooral schilderijen, atlassen en navigatiemodellen. 

Bij de Noordvleugel heb je toegang tot een kopie van een oud VOC schip uit de 18e eeuw. Binnen in het schip krijg je een idee hoe het er vroeger op het schip aan toe ging. 

Wij vonden het scheepvaartmuseum een prima bezoekje waard, omdat we met de museumjaarkaart gratis naar binnen konden. Wij vonden onze dochter van vijf jaar nog net iets te jong voor het museum. Je kunt jezelf hier best een paar uur vermaken, maar heb je maar een dagje de tijd in Amsterdam met kinderen zou het niet de eerste bezienswaardigheid zijn waar we met onze dochter naar toe zouden gaan. 

Voor informatie over tickets klik dan hier

Kindvriendelijke musea in Amsterdam

10. Het Rijksmuseum

Één van de bekendste musea die je in Amsterdam met kinderen kunt bezoeken is het Rijksmuseum. Ondanks dat het Rijksmuseum misschien niet het eerste museum zou zijn waar je in Amsterdam met kinderen naar toe gaat, vinden wij dat dit museum absoluut op de lijst van bezienswaardigheden van Amsterdam met kinderen moet staan.

Wat wij een voordeel vinden van het Rijksmuseum is dat je niet het hele museum hoeft te zien, om alle topstukken bij elkaar te zien. Deze staan namelijk allemaal in de eregallerij. Hierdoor kun je in drie kwartier het museum bezoeken en toch alle topstukken gezien hebben. 

Daarnaast is een groot voordeel dat kinderen tot en met 18 jaar gratis het museum mogen bezoeken. 

Voor de jongste kinderen heeft het museum een familiegids gemaakt, die wel heel erg leuk is voor kinderen. Er staat een soort van speurtocht in, kinderen kunnen krassen, ruiken en stickers plakken. Onze dochter vond deze gids helemaal leuk en ook nadat we het museum hadden bezocht, hebben we thuis nog op een laagdrempelige manier haar in aanraking laten komen met de Nederlandse kunst uit vroegere tijden. 

Voor meer informatie over tickets van het Rijksmuseum klik dan hier. 

Rijksmuseum met kinderen

11. Rondvaart door de grachten

Een bezoek aan Amsterdam met kinderen is pas compleet als je een rondvaart over de grachten hebt gedaan. De meeste rondleidingen nemen ongeveer 1 uur in beslag. 

Dit is ook een prima besteding als je al de gehele dag door de stad hebt gelopen en even lekker wil uitrusten terwijl je Amsterdam vanaf het water kunt bekijken. 

Er zijn verschillende maatschappijen waar je een rondvaart in Amsterdam met kinderen kunt boeken:

  • Lovers: hier hadden wij onze rondvaart geboekt, aangezien we hier nog een kortingsbon voor hadden. Een van de opstappunten is vlakbij het centrale station van Amsterdam.  Deze rondvaart duurt een uur en met een vijfjarige was dat ook precies voldoende. Je krijgt bij de rondvaart oordopjes mee, zodat je tijdens de vaartocht allerlei informatie krijgt over de plekken waar je langsvaart. Erg leuk om wat meer over de stad te weten te komen. 
  • Canal Cruise Amsterdam: eigenlijk hetzelfde concept als Lovers. Kijk vooral even naar de verschillende maatschappijen of ze aanbiedingen hebben en wat de opstappunten zijn. Dan kun je als je een programma aan het opstellen bent daar rekening mee houden!
  • Blue Boat kids tour: bij deze rondvaart door Amsterdam met kinderen ga je op avontuur met Sjonnie de Amsterdamse muis en kinderen krijgen audio en een opdrachtenboekje en piratenkijker mee. 

12. Amsterdam Arena

Zijn je kinderen voetbalfan dan is een bezoek aan de Amsterdamse Arena een geschikte optie. Je kunt hier een rondleiding boeken door dit stadion in Amsterdam met kinderen. 

Bijna iedere dag is dit een aantal keer per dag mogelijk. Tijdens de rondleiding kom je op bijzondere plekken van het stadion waar je normaal niet mag komen, zoals de kleedkamers, de spelerstunnel en mag je een kijkje nemen langs het veld. 

Voor meer informatie over tickets en tijden van de rondleiding klik dan hier. 

Uiteraard kun je ook kijken of er een wedstrijd van Ajax is tijdens je bezoek aan Amsterdam met kinderen. Kijk dan even op de website van de club. 

13. Het Amstelpark

Zoek je een leuk stadspark in Amsterdam met kinderen dan is het Amstelpark zeker een leuke activiteit. Het is ook één van de gratis kinderactiviteiten in Amsterdam!

Dit park heeft de grootste buitenspeeltuin van Amsterdam en wij vonden het echt een heel leuk park om zo een paar uurtjes te spenderen.  Naast de speeltuin rijdt er ook een treintje, heb je botsbootjes, graafmachines en bestuurbare bootjes waar je gebruik van kan maken als je een speeltuinmunt betaalt. 

Ook is het gewoon leuk om door het park te lopen en op sommige stukken kunnen de kinderen ook spelen in het bos. Daarnaast zijn er her en der in het park ook nog dieren te bewonderen, zoals geitjes en hertjes. Je kunt de auto in het weekend gratis parkeren voor het park en in het park zijn verschillende eetgelegenheden en een restaurant te vinden. Kortom een volledig gratis kinderactiviteit in Amsterdam!

14. RTXP Amsterdam

RTXP Amsterdam is een Art Experience in Amsterdam dat nog niet zolang open is. In het museum vind je allerlei beroemde schilderijen van wereldberoemde schilders die hier nageschilderd zijn. Je hebt hier een verzameling van mooie kunstwerken, waarvan je de echte kunstwerken overal ter wereld kan bekijken. 

Dit museum ligt in de wijk de Pijp en dit museum is ook een leuke kinderactiviteit in Amsterdam. In het museum zijn allerlei voorwerpen en poppetjes verstopt rondom de kunstwerken die de kinderen kunnen zoeken en kunnen afstrepen op het blad die ze mee krijgen in het museum. Ondertussen kunnen de ouders rondkijken in het museum. Onze dochter vond deze speurtocht super leuk om te doen!

Je vindt in het museum replica’s van schilderijen zoals de Nachtwacht, het Meisje met de Parel, het beroemde drieluik van Jeroen Bosch en de Geboorte van Venus. In totaal waren we ongeveer een uur binnen bij dit museum in Amsterdam. Kijk voor meer informatie over dit museum even op de website van RTXP Amsterdam

Kinderactiviteit Amsterdam

15. Amsterdamse bos

Wil je in Amsterdam met kinderen de natuur in dan is het Amsterdamse bos een leuke optie! Je hebt hier genoeg te doen om je minstens een halve dag te vermaken met het gezin. Bij het Amsterdamse bos kun je gratis parkeren met de auto. Het Amsterdamse bos kan daarmee ook in het rijtje van gratis kinderactiviteiten in Amsterdam. 

Wij parkeerden de auto op parkeerplaats Meerzicht (vlakbij boerderij Meerzicht) en hier was ook genoeg parkeergelegenheid. 

In het Amsterdamse bos heb je de grote vijver liggen, waar je waterfietsen kunt huren en waar een speeleiland aanwezig is met allerlei speeltoestellen op het water. Onze dochter vond het fantastisch om telkens met het pondje over te varen door aan het touw te trekken en het pondje van de ene kant naar de andere kant te trekken. 

Zeker in de zomer wanneer het niet erg is als kinderen nat worden is dit speeleiland een hele leuke activiteit met het gezin. Uiteraard is het dan mogelijk dat kinderen nat worden, dus neem dan zeker extra kleren mee. Daarnaast heb je er ook een kabelbaan over het water, die uiteraard bij kinderen in de smaak zal vallen. 

Nadat we een tijdje gespeeld hebben bij het water lopen we door naar Geitenboerderij Ridammerhoeve. Tijdens deze korte wandeling passeren we ook nog een speeltuin voor kleinere kinderen en een groot openbaar zwembad (waar kinderen in de zomer kunnen spelen). Geitenboerderij Ridammerhoeve heeft een groot terras, waar je lekker kunt lunchen, terwijl de kinderen op het terrein aan het spelen zijn. Ook lopen er geitjes en kippen los over het terrein. 

In de buurt van deze geitenboerderij heb je ook nog een speeldoolhof voor kinderen. Dit stelt niet heel veel voor, maar is leuk om even door heen te wandelen. Een andere optie om te lunchen of een drankje te doen is boerderij Meerzicht. Ook hier hebben ze een grote speeltuin op het terrein. 

Ga je langs beide boerderijen die hier genoemd zijn, dan kun je je in de zomer wel een dag vermaken in dit Amsterdamse bos tijdens een stedentrip naar Amsterdam met kinderen. Lees onze blog Amsterdamse bos met kinderen voor meer informatie. 

16. Jeugdland

Houden je kinderen van bouwen en timmeren dan is Jeugdland Amsterdam echt een heel leuk uitje. Deze natuurspeeltuin in het noorden is ook een gratis kinderactiviteit in Amsterdam en het lijkt wel een soort van dorpje op zich. Er is namelijk een gedeelte van het terrein volgebouwd met huisjes van houten pallets door kinderen. 

Je ziet ook overal kinderen met hamers en spijkers in de weer om bepaalde bouwwerken verder af te maken. Wij hadden dit nog nooit ergens anders gezien en moeten zeggen dat we het heel leuk vonden om er rond te lopen. Onze dochter Sophie heeft zelf niet gebouwd, maar vond het erg leuk om te klimmen op de verschillende bouwwerken van een paar meter hoog. Wel moeten kinderen uiteraard uitkijken dat ze niet met de kleren achter spijkers blijven hangen. 

Amsterdam met kinderen

17. Oosterpark

Je kunt in Amsterdam met kinderen naar behoorlijk wat parken en ook het Oosterpark in de stad is echt een leuk park, waar je je zeker wel een paar uur kunt vermaken met het gezin! 

Wij bezochten het park op zondag en konden de auto hierdoor gratis parkeren langs de weg bij het park (de andere dagen moet je hier wel betalen). Voor de zondag is dit dus een gratis kinderactiviteit in Amsterdam. In het park zagen we een bont gezelschap aan mensen. Mensen die in groepjes aan het dansen, sporten en borrelen waren en wij vonden de sfeer in het park erg prettig.

Je kunt in dit stadspark van Amsterdam met kinderen ook prima spelen. In het park heb je twee speeltuinen bij elkaar in de buurt zitten. In een van deze speeltuinen heb je een speeltoestel dat een beetje lijkt op een soort van achtbaan. Ook is er een skatebaan in het park, waar veel jongeren op skateboards trucjes aan het oefenen waren. 

Daarnaast heb je ook nog een voetbalveldje liggen. Wij waren er tegen de namiddag en hebben gegeten bij het Tropen hotel Amsterdam. Hier kun je lekker op het terras zitten met uitzicht op het Oosterpark.

Ook heb je hier het pierenbadje liggen, waar kinderen kunnen spelen bij het water. In dit park kun je tijdens een stedentrip naar Amsterdam met kinderen ook een prima wandeling maken door het park. Je hebt genoeg bruggetjes en paadjes om te lopen. 

Amsterdam met kinderen

18. Het Woeste Westen

Dat je in Amsterdam met kinderen ook in een groene omgeving kunt begeven, zie je aan het Woeste Westen. Dit is een soort van speelbos in de buurt van het Westerpark. Wij bezochten dit speelbos in een weekend weg naar Amsterdam samen met het Amsterdamse bos en zagen zo een hele andere kant van Amsterdam. 

Waar je bij Amsterdam vaak aan de grote drukke stad denkt, heb je in het Woeste Westen echt het idee of je juist helemaal weg bent uit de grote stad en echt in de natuur bent. 

In het Woeste Westen heb je verschillende gedeeltes waar water staat en waar ze speeltoestellen over heen hebben gemaakt. Er zijn glijbanen, er is een pondje en een kabelbaan en ook zijn er verschillende hutten waar kinderen kunnen spelen. Uiteindelijk hebben we ons hier een uurtje of twee vermaakt.

De auto kun je in de buurt goedkoop parkeren bij voetbalclub SDZ, waarna het een paar minuutjes lopen is naar het speelbos. Je kunt een bezoek aan het Woeste Westen ook combineren met een bezoek aan het Westerpark. 

Je kunt in dit park in Amsterdam met kinderen namelijk erg goed spelen. Dit park ligt op een paar minuten afstand van dit speelbos en in dit park heb je ook twee speeltuinen liggen. Ook heb je hier verschillende terrasjes waar je wat kunt eten en drinken. Wil je in Amsterdam met kinderen naar een speelbos dan is dit zeker een leuke optie. 

19. Fabrique des Lumières

Een heel bijzondere kunstexpositie is Fabrique des Lumières. Wij kregen van een volger van ons Instagramkanaal een tip over dat Fabrique des Lumières een toffe activiteit was om heen te gaan en dus boekten we voor de zaterdagochtend tickets voor deze exposities. Fabrique des Lumières is gevestigd in de 19e-eeuwse gasfabriek in Westergas en heeft hier een hele bijzondere expositie van gemaakt. 

De expositie die wij hier gezien hebben stond in het teken van de kunstenaar Dali en de show in de fabriek is prachtig. Door middel van licht en geluid, verlichten ze al de wanden en de vloer van de fabriek en speelt er als het ware een soort van verhaal af over deze wereldberoemde kunstenaar. Dat hebben ze op een prachtige manier gedaan en ook onze dochter was erg onder de indruk van de gehele expositie. 

In deze fabriek heb je drie verschillende exposities die je kunt bekijken en in totaal zijn we een uurtje binnen. Het is best lastig om deze activiteit in Amsterdam die ook zeker geschikt is voor kinderen te beschrijven, maar op de website van Fabrique des Lumières krijg je al een goede indruk van wat je kan verwachten. Voor gezinnen hebben ze ook speciale kortingstarieven! Kijk dus voor een indruk, maar ook voor tickets even op de website van Fabrique des Lumières

Kinderactiviteiten Amsterdam

20. Body Worlds Amsterdam

Je kunt in Amsterdam met kinderen naar heel veel verschillende soorten musea. Body Worlds Amsterdam is weer een heel ander museum dan dat je normaal gewend bent.

Body Worlds ligt midden in het centrum van Amsterdam en staat helemaal in het teken van het menselijke lichaam. Vooraf wisten we niet zo goed of dit wat zou zijn voor onze dochter van zes jaar, maar dat was zeker wel het geval. Bij binnenkomst krijgt ze een pakketje met opdrachten die ze op de verschillende verdiepingen van het museum kan oplossen. 

We dachten in eerste instantie dat al die echte lichamen onze dochter zou afschrikken, maar dat was totaal niet het geval. Daarnaast was het ook interessant voor ons als ouders. Ook allerlei andere aspecten van het lichamelijke lichaam komen langs in dit museum zoals bijvoorbeeld voeding. Zo laten ze op een hele duidelijke manier zien wat gezinnen in verschillende landen nu zo gemiddeld per maand eten en dat hier grote verschillen in zitten tussen de landen. 

Ook is het aan het einde van de tentoonstelling mogelijk om nog een bodyscan van je eigen lichaam te maken en krijg je uitleg over de uitslagen van een medewerker van Bodyworlds. Kijk voor meer informatie over tickets even hier

Naast dit dorpje van houten pallets kunnen kinderen ook nog spelen met de speeltoestellen die over het terrein staan, zoals een reuzenglijbaan. Ook is er een mogelijkheid om wat te eten en te drinken. Doordat het aan de rand van de stad zit heb je hier niet het idee dat je midden in een drukke stad zit. 

Amsterdam met kinderen

21. Ripley’s believe it or not

Hoe kunnen we deze bezienswaardigheid in Amsterdam met kinderen goed beschrijven? Dat vroegen we ons af toen we in Amsterdam Ripley’s Believe It or Not bezochten. Deze attractie ligt midden in het centrum van de stad in de buurt van de Dam en heeft honderden aparte en bijzondere voorwerpen die je kunt bekijken. Je komt hier allerlei gekke dingen tegen, waarvan je bijna niet kunt geloven dat het bestaat.

In totaal heeft Ripley’s Amsterdam vijf verschillende verdiepingen en wel 600 gekke exhibities. Vanaf de binnenkomst in dit rariteitenmuseum is er veel te zien voor kinderen. Zo staat er de langste man ter wereld, kunnen kinderen hun gezicht in een soort van wand met pinnetjes steken om de vorm van het gezicht te zien en staat er een soort van grote robot die wel twee verdiepingen groot is. 

In het museum hebben ze ook verschillende selfie spots, waar je leuke foto’s kunt nemen met het gezin. Ook is er een gedeelte waarin allerlei marteltuigen uit de middeleeuwen te zien zijn en kun je kiezen om een enge route te lopen of een minder enge route. Onze dochter wilde uiteraard de enge route doen en voor een zesjarige is deze ook prima te doen. 

Wat we heel leuk vonden in het museum is dat er ook op bepaalde plekken geintjes worden uitgehaald met je, maar daarvoor moet je zelf maar het museum gaan bezoeken! Kijk voor meer informatie tickets even hier

22. Moco museum

Een ander museum dat je in Amsterdam met kinderen kunt bezoeken is het Moco museum. Het Moco Museum is het museum van moderne kunst en streetart. Wij houden zelf enorm van streetart en vinden het altijd wel leuk als er in een stad een streetart tour wordt aangeboden. 

Toen wij het museum bezochten was er net een expositie van de bekende kunstenaar Banksy. Zijn straatkunst en schilderijen zijn wereldberoemd en misschien wel zijn bekendste kunstwerk is het kunstwerk wat nadat het geveild was door de versnipperaar ging. 

In een oud historisch pand loop je in verschillende kamers op verschillende verdiepingen langs de kunststukken. Wij vonden het erg leuk om de expositie van Banksy te bekijken en ook onze dochter stond af en toe stil bij de verschillende kunstwerken. 

Het leukste deel van het museum voor kinderen is in de kelder van het museum. Hier heb je allerlei felverlichte ruimtes, waarin het lijkt of je in een hele andere wereld bent. Je kunt hier met je kinderen leuke foto’s maken! Zorg ervoor dat je het museum vroeg bezoekt, zodat het nog niet zo druk is en je op je gemak foto’s kunt maken.

In totaal moet je rekening houden dat je hier ongeveer een uur binnen bent in het museum tijdens je bezoek aan Amsterdam met kinderen. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de entree gratis! Kijk voor tickets even hier.

Amsterdam met kinderen

23. De Mirandabad

Zoek je in Amsterdam met kinderen een leuk zwembad, dan is het tropische zwemparadijs De Mirandabad wel één van de leukste opties in de stad. Dit zwembad is zowel leuk om te bezoeken in de zomermaanden als de wintermaanden. Het heeft namelijk zowel een binnen- als buitenbad. 

Toen wij er in oktober waren was het buitenbad gesloten en hebben we ons een hele ochtend prima vermaakt in het binnenbad. Lekker warm, verschillende glijbanen en ook nog een klein wellness gedeelte erbij. Zo hebben we met het hele gezin in een lekker warm privé bubbelbad gezeten. 

Het is ook mogelijk om bij het zwembad in Amsterdam met kinderen wat te eten. Je moet hierbij denken aan frietjes, broodjes en snacks dat je hier kunt bestellen. Buiten zijn ook nog verschillende zwembaden met verschillende glijbanen. Het is een openbaar zwembad, waardoor de entreeprijs maar een paar euro per persoon is. 

24. Openbare bibliotheek Amsterdam

Je zult je misschien afvragen waarom wij de Openbare Bibliotheek van Amsterdam in onze lijst zetten van leuke uitjes in Amsterdam met kinderen, maar in deze bibliotheek is genoeg te doen! Tevens is het een gratis kinderactiviteit in Amsterdam. De bibliotheek ligt in de buurt van het centrale station van de stad en je loopt in een paar minuten vanaf het station naar de bibliotheek toe. 

In de openbare bibliotheek van Amsterdam heb je als eerste het muizenhuis. Dit is een heel groot huis van twee meter breed en drie meter hoog en heeft meer dan 100 kamers. Het is grappig om het huis even te bekijken, want er is veel te zien. Naast het muizenhuis op de kinderafdeling is er ook een ruimte waar kinderen creatief aan de slag kunnen gaan. Toen wij er waren was er een workshop in het kader van de Kinderboekenweek over de verschillende beroepen. 

Onze dochter heeft hier een hele tijd zitten kleuren en na afloop werd haar tekening door een medewerker geplastificeerd. Ook kregen kinderen een beker ranja tijdens het kleuren. De medewerker vertelde daarnaast dat er de volgende dag een dansworkshop op het programma stond. Kijk dus even op de website van de bibliotheek wat er allemaal voor kinderen te doen is als je een stedentrip naar Amsterdam met kinderen maakt. 

Wij hebben daarnaast ook een drankje gedaan in het café van de bibliotheek. Sophie zat ondertussen lekker te lezen in een boek dat ze op de kinderafdeling gevonden had en wij hebben een drankje gedaan. De bibliotheek is ook een prima optie als het wat minder weer is in Amsterdam. 

25. Tropenmuseum

In onze lijst met activiteiten die je in Amsterdam met kinderen kunt doen is het Tropenmuseum al het tiende museum in deze lijst. Zelf zijn we niet zo heel erg van de musea, maar aangezien we met de Amsterdam City Card gratis naar binnen konden, hebben we het Tropenmuseum toch maar eens bezocht voor onze blog over Amsterdam met kinderen. En we moeten zeggen dat we het leuker vonden dan we vooraf hadden gedacht.

Wat ons als eerste opvalt is dat het een prachtig gebouw is, waar het museum in is gevestigd en zeker de grote hal binnen in het Tropenmuseum maakt indruk. We krijgen van een uiterst vriendelijke vrouw bij de kassa gelijk een speurtocht mee, die we in het museum kunnen doen.

Doordat het buiten erg warm is en we gelijk bij de opening in het museum zijn, hebben we het museum bijna voor onszelf. De speurtocht door het museum vinden we voor onze dochter van zeven jaar nog wel een beetje aan de moeilijke kant, maar ze vindt het leuk om de plaatjes te zoeken die bij de opdrachten staan. 

In het museum heb je verschillende interactieve gedeeltes voor kinderen en zeker het gedeelte waar ze een tekening van een popje moeten maken en dan in de computer moeten invoeren is erg tof gedaan. De tekening wordt dan op een wand geprojecteerd, waardoor het lijkt of de tekening in het museum hangt. Erg leuk gedaan. Toch lopen we in een redelijk tempo door het museum, totdat we beneden bij het gedeelte over Suriname komen: Sabi Suriname. 

Sabi Suriname is een tijdelijke expositie die tot eind volgend jaar zal draaien. Deze exposities wisselen steeds, maar zijn helemaal gericht op kinderen. We worden meegenomen door een medewerkster van het museum en de kinderen moeten in verschillende ruimtes zoals een winkel, een keuken en een muziekzaaltje allerlei opdrachten doen die betrekking hebben op het land Suriname en zijn verschillende inwoners. Heel leuk gedaan en we vermaken ons hier een hele tijd opperbest. 

Als laatste doen we mee in het museum aan de workshop buttons maken die in het teken staan van het Keti Koti feest. Onze dochter vindt dit soort knutselworkshops altijd erg leuk! Uiteindelijk zijn we ruim twee uur in het Tropenmuseum geweest. Bezoek je Amsterdam met kinderen en houden jullie van allerlei culturen te onderzoeken dan is dit zeker een leuke optie. Kijk voor meer informatie tickets even hier. 

Amsterdam met kinderen

26. Amsterdam Lookout

Wil je Amsterdam met kinderen vanaf een grote hoogte zien, dan is het Amsterdam Lookout een leuke optie. Om er te komen nemen we vanaf het centrale station het gratis pondje naar de overkant en na een paar minuten lopen staan we voor de hoge toren. We weten dat er boven op de toren schommels zijn waar je kunt schommelen, maar we worden verrast door de minimale lengte die ze recent verlaagd hebben.

Waar eerst kinderen met een minimale lengte vanaf 130 cm op de schommels mogen is dit nu 120 cm, waardoor onze dochter die ongeveer 125 cm groot is ook ineens op de schommels mag. Overigens zitten de schommels niet inbegrepen in de entreeprijs en betaal je hier apart voor. Wij bezochten de toren met de Amsterdam City Card, waardoor we de entree niet hoefden te betalen, maar wel de schommelactiviteit. 

Als eerste wordt er een foto gemaakt op een bankje, waarna ze er later een achtergrond achter plakken. Je krijgt een fotokaartje mee, waarna je ze via de website achteraf kunt downloaden. Dat vonden wij dan wel netjes dat je dit op die manier gratis kunt doen. Daarna gaan we met de lift naar boven, waarbij je een soort van mini disco show te zien krijgt in de minuut dat je naar boven gaat. 

Boven zit er een restaurant (met uiteraard uitzicht) en ook een uitzichtplatform. Het uitzicht is zeker mooi, maar wij vonden het wel eerlijk gezegd best veel entreegeld voor wat je te zien krijgt. Dan is de skyline van bijvoorbeeld New York toch een stuk spectaculairder.

De activiteit met de schommel daarentegen vonden wij wel heel tof om te doen. Deze duurt wel erg kort, maar onze dochter vond het zowel spannend als erg leuk! Hier worden ook twee foto’s gemaakt en een filmpje die je achteraf ook kunt downloaden. Wat ons betreft een leuke activiteit in Amsterdam met kinderen die groter zijn dan 120 cm!

Amsterdam met kinderen

27: De borrelboot

Wil je Amsterdam met kinderen vanaf het water bekijken en wil je ondertussen ook gezellig borrelen, dan zijn de boottochten van het bedrijf Bootuitjes een leuke optie. Wij vinden de rondvaarten over de Amsterdamse grachten altijd een hele fijne manier om de stad te bekijken en als we daarbij ook nog een drankje kunnen doen is dat helemaal top! 

We boeken de Luxe Salonboot Rondvaart met drankjes en kaas op een zaterdagmiddag en we hebben enorm geluk met het weer. Het is prachtig weer en het dak van de boot kan voor een groot deel open, waardoor we lekker in het zonnetje zitten. Op de boot is een schipper en een gids/ host aanwezig die de klanten gedurende 1,5 uur vermaakt. 

Altijd leuk om te zien hoeveel nationaliteiten ons land bezoeken. We zitten op een boot met mensen uit Canada, Brazilië, Zweden, Italië en een vrijgezellengroep vrouwen uit Moldavië. Onze gids komt uit Brazilië en binnen no time is het een gezellige boel op de boot. We maken een leuk rondje door de grachten van Amsterdam en uiteraard is er genoeg te zien onderweg!

Voor Sophie was het hoogtepunt van deze boottocht wel dat ze samen met de kapitein van de boot, de boot mocht besturen. Leuk dat er op de boot ook aandacht is voor kinderen. Dat maakt het toch zeker als een leuk kinderuitje in Amsterdam. Kijk voor een overzicht van de verschillende boottochten die de maatschappij aanbiedt even op de website van bootuitjes

28. Speurtocht door de Jordaan

Je kunt in Amsterdam met kinderen genoeg verschillende wijken bezoeken en de Jordaan is misschien wel één van de bekendste wijken van Amsterdam. De wijk ligt dicht bij het centrale station van de stad en het is mogelijk om een streetart speurtocht door deze bekende Amsterdamse wijk te ondernemen. 

Je kunt de speurtocht online bestellen en kunt dan de spulletjes ophalen bij Mr. Mokum in de Jordaan. Je krijgt hier een tasje mee en in het tasje zit wat te drinken en wat te eten en een blad met een speurtocht. Je kan hierbij de route zelf bepalen, aangezien er niet een vaste route wordt aangehouden. Op sommige plekken is het daarom ook echt goed zoeken waar je de streetart kunt vinden, aangezien sommige streetart niet zo heel erg groot is en soms ook een beetje verborgen zit.

Wij vonden het een leuke manier om de wijk te verkennen. Het viel ons op hoeveel gezellige terrasjes en restaurants je eigenlijk in deze wijk hebt liggen en onderweg kwamen we ook nog verschillende speeltuintjes tegen. Gemiddeld ben je ongeveer 2,5 uur kwijt als je alle streetart wil vinden, maar je kunt uiteraard ook net als ons maar een deel van de route lopen. In totaal zet je makkelijk meer dan 10.000 stappen met deze activiteit in Amsterdam met kinderen, dus wat dat betreft is het ook nog een sportieve activiteit!

Amsterdam met kinderen

29. Rembrandtpark

Dat je in Amsterdam met kinderen genoeg leuke parken kunt bezoeken wisten wij al, maar toch proberen we steeds weer tijdens een stedentrip naar de hoofdstad een nieuw leuk stadspark te vinden. En ook het Rembrandtpark blijkt een erg leuk park te zijn, waar genoeg te doen is voor kinderen. Zo heb je hier het Landje midden in het park op een eiland, waar van alles te doen is voor kinderen. Ook dit is een gratis kinderactiviteit in Amsterdam.

Kinderen kunnen bij het Landje aan de slag met hout en andere materialen en kunnen hier hutten bouwen. Daarnaast staan er verschillende speeltoestellen op dit speeleiland en is het ook mogelijk voor kinderen om een ritje te maken op een pony. Toen wij er waren was er juist een soort van festival bezig en waren er ook allerlei nostalgische spelletjes die de kinderen konden doen en een poppenkast. 

Naast dit speeleiland heb je in het park op twee verschillende plekken nog een speeltuin liggen. Bij de ene speeltuin, zit ook nog een kleine kinderboerderij bij, maar dat vonden wij niet zo heel erg veel voorstellen. De andere speeltuin is zeker wel leuk om even te bezoeken als je dit park in Amsterdam met kinderen bezoekt. 

Overigens waren wij er op een zeer warme dag en was het erg druk in het park. We zagen veel gezinnen op de grasvelden in het park spelletjes spelen en barbecueën. Ook vindt je in het park een buitenzwembad, met twee verschillende zwembaden en een kleine speeltuin. Ideaal als het warm weer is om hier even een paar uurtjes te gaan zwemmen tijdens je stedentrip naar Amsterdam met kinderen. 

30. Amsterdam Beach

Je kunt in Amsterdam met kinderen ook naar het strand. De eerste keer dat we op een plattegrond van Amsterdam de term Amsterdam Beach tegenkwamen, moesten we eigenlijk wel heel hard lachen.

De makers van de kaart bedoelen namelijk met Amsterdam Beach de badplaats Zandvoort. Doordat het voor toeristen denken we aantrekkelijker klinkt om dit strand het Amsterdamse strand te noemen, staat Zandvoort zo weergegeven op verschillende plattegronden voor toeristen. 

Zandvoort is het dichtstbijzijnde strand vanuit Amsterdam en met de auto doe je er ongeveer veertig minuten over om van het centrum naar het strand toe te rijden. Met het openbaar vervoer is dit ongeveer vijftig minuten. Zandvoort aan Zee heeft namelijk een treinstation, waardoor je vanuit Amsterdam met kinderen makkelijk de trein naar deze badplaats kunt nemen. 

Het strand van Zandvoort is ruim, schoon en heeft fijn zand. Zandvoort heeft een klein, maar gezellig centrum met verschillende winkeltjes en horecagelegenheden. Daarnaast heb je een aantal prima strandtenten op het strand, waar je een hapje en een drankje kunt doen. Wat dat betreft heeft de badplaats alle faciliteiten die je nodig hebt voor een fijn dagje strand met het gezin.

Heb je tijdens een stedentrip naar Amsterdam met kinderen de behoefte om naar het strand te gaan, dan is Zandvoort een hele goede optie. Een tweede strand dat je eventueel kan bezoeken, dat op bijna dezelfde afstand ligt is Bloemendaal aan Zee. Hier is het centrum wel iets kleiner, maar het strand is nagenoeg hetzelfde. 

Amsterdam met kinderen

31. Amsterdam The Style Outlets

Je kunt uiteraard in Amsterdam met kinderen overal prima shoppen. In het centrum is het winkelgebied enorm en ook buiten het centrum heb je verschillende shopmogelijkheden. Één van de meest kindvriendelijke shoppingmalls is toch wel de Amsterdam The Style Outlets. Door deze hele mall (die overigens buiten is) heb je activiteiten voor kinderen.

Zo heb je hier verschillende soorten grappige graffiti op de grond staan die een 3d effect geven, is er een basketbalveldje, een tafelvoetbaltafel, een pingpong tafel en kun je er vier op een rij spelen op een levensgroot spel. Het was zelfs zo erg dat mama eerder klaar was met shoppen dan dat onze dochter klaar was met spelen. 

Wat wel een nadeel is van deze outlet is dat wij de merken niet zo heel bijzonder vonden en dat we de kortingen een beetje tegen vonden vallen. Maar het is wel een ideale mall om je kinderen mee naar toe te nemen, aangezien er voor kinderen ook voldoende vermaak is. Deze outlet ligt op een kwartier rijden van het centrum van Amsterdam. Ook dit is een gratis kinderactiviteit in Amsterdam, als je er maar voor zorgt dat je niets koopt ;). 

32. Sloterplas

Een gebied wat leuk is om te bezoeken tijdens een stedentrip naar Amsterdam met kinderen is de Sloterplas. Dit gebied ligt net buiten de ring van Amsterdam en ligt op een kwartier rijden van het centrum van de stad. De Sloterplas is vooral leuk om te bezoeken in de zomermaanden als het lekker weer is. Groot voordeel is dat je hier gratis kunt parkeren, wat een zeldzaamheid is in Amsterdam.

Er is rondom deze Sloterplas genoeg te doen om je een halve tot hele dag te vermaken in Amsterdam met kinderen. Zo ligt er een prima strand aan de Sloterplas. Toen wij de plas bezochten was het net niet warm genoeg om op dit strand te gaan liggen. Achter het Sloterstrand ligt een klein haventje (De Duikelaar) waar je in de zomer een kano kunt huren en op die manier de Sloterplas kunt verkennen. 

Daarnaast heb je op een paar minuten lopen van het Sloterstrand in Amsterdam met kinderen ook gaan zwemmen. Er is namelijk zowel bij dit zwembad een binnen- als een buitenbad. Het buitenbad is niet super groot, maar er ligt wel een enorme speeltuin bij. Zeker een prima zwembad om een paar uurtjes te bezoeken op een warme dag in Amsterdam met kinderen. Ook ligt er tegenover het zwembad een park met zowel een natuurspeeltuin als een kinderboerderij. 

Bij deze kinderboerderij hebben ze verschillende dieren, waar je dichtbij kunt komen en waarbij de kinderen de dieren kunnen aaien. Ze hebben hier ook wat fietsjes waar de kinderen op kunnen fietsen. Naast deze kinderboerderij ligt een kleine natuurspeeltuin, die een leuk pondje, klimtoestellen en een kabelbaantje heeft over het water. We zijn in totaal een uurtje of drie in dit gebied geweest en dat had een stuk langer kunnen zijn, als het warm genoeg was geweest om ook het strand te bezoeken. Ook dit is weer een gratis kinderactiviteit in Amsterdam. 

33. Zelf een bootje huren

Je kunt de stad Amsterdam met kinderen vanaf het water op vele mogelijkheden bekijken en wij zijn al met verschillende rondvaartboten over de grachten gevaren, maar we wilden al heel lang ook eens zelf met een bootje over de grachten varen. Zeker in de zomermaanden zie je op de Amsterdamse grachten tientallen bootjes met bewoners en toeristen varen en dat vinden wij er altijd heel relaxt uitzien. 

Op het internet kwamen we een verhuurbedrijf van bootjes tegen die elektrische bootjes verhuurden, die in de buurt van het Centrale Station van Amsterdam lag en waarbij onze dochter ook nog lekker bezig kon zijn met plastic vissen tijdens de vaartocht. We hebben op een zondagochtend voor twee uur een bootje hier gehuurd (voor acht personen, dus deze bootjes zijn ook voor grotere gezinnen geschikt) en vonden het heerlijk om op die manier de Amsterdamse grachten te verkennen. 

Doordat de grachten vrij overzichtelijk zijn en we ook een plattegrond meekregen konden we ons zeer makkelijk navigeren door Amsterdam. Wij vinden het heerlijk om de drukte van de stad te aanschouwen, terwijl we lekker aan het varen zijn. Onze dochter heeft ook nog eens een volle plastic zak met rotzooi uit het water gevist, waardoor we ook nog eens een goede daad hebben verricht.

Een leuke en ook nog een milieuvriendelijke kinderactiviteit in Amsterdam. Kijk voor meer informatie over het huren van een boot op de website van Canal Motor Boats of van Eco Boats Amsterdam

Varen in Amsterdam met eigen boot-

34. Move Amsterdam

Soms heb je nog weleens dat je op het internet aan het zoeken bent en ineens een kinderactiviteit in Amsterdam tegenkomt, waar je nog nooit van had gehoord, maar dat uiteindelijk wel een hele leuke activiteit is. Het museum Move Amsterdam is er zo eentje. We kwamen bij toeval dit museum online tegen en zodoende hebben we kaartjes gekocht voor de kids mobility experience. 

Overigens vonden wij de prijs van de kaartjes erg schappelijk en zoek je een activiteit die je in Amsterdam met kinderen voor weinig geld kunt ondernemen dan is dit zeker een prima optie. 

Wij bezoeken het museum dat naast het Olympische stadion ligt op zondagochtend en kunnen de auto (gratis!) in de buurt van het stadion parkeren. Als het museum om tien uur opengaat zijn we de eerste bezoekers en dat zal zo blijven tot een uurtje of elf/ half twaalf. Dat betekent dat we het gehele museum voor onszelf hebben. 

Het museum gaat over mobiliteit en kinderen kunnen aan de hand van allerlei opdrachten hier meer over te weten komen. Zo kun je meerijden met een auto van de toekomst, kun je op de fiets rijden door een wereld hoe die er in de toekomst uit gaat zien, kun je in een formule 1 auto rijden en zo zijn er nog vele andere dingen die je bij dit museum kunt doen. 

Uiteindelijk zijn we in het museum een uurtje of twee geweest en heeft onze dochter zich uitstekend vermaakt. Daarnaast staan er ook een aantal snelle auto’s in het museum voor de liefhebbers daarvan. 

35. Park Playground Amsterdam

Een leuke kinderactiviteit in Amsterdam is een VR experience bij The Park Playground in Amsterdam. We kregen als eerste wat instructies en gingen toen aan de slag met een VR bril en wat kleinere spellen en ervaringen. Met een VR bril over een plank lopen, waarbij het lijkt of je op een hoog flatgebouw staat, lijkt met een VR bril ineens levensecht! Daarna hebben we een groot spel gespeeld met het hele gezin. 

Wij hadden al eens een andere experience gedaan in Eindhoven met onze dochter ook vanuit het bedrijf Park Playground, maar vonden ook deze experience net als de vorige keer weer echt te gek. Je ziet elkaar en je speelt als het ware een escaperoom met elkaar. Echt super leuk om te doen! In totaal duurt de gehele experience ongeveer een uur. 

Kinderactiviteiten Amsterdam

36. Clip ’n Climb Amsterdam

Dit indoor klimpark stond al een hele tijd op onze lijst, omdat het er zo gaaf uitziet met allerlei gekleurde voorwerpen waar je tegenaan kunt klimmen en zodoende hadden we een paar weken vooraf al kaartjes gereserveerd. Clip ’n Climb Amsterdam is onderdeel van verschillende binnenspeeltuinen en voordat we gingen klimmen hebben we ons eerst vermaakt bij Darteldome dat er naast ligt. 

Darteldome is een binnenspeeltuin zoals je die wel vaker ziet en toch vermaakt onze dochter van acht jaar zich ook hier weer uitstekend. Nadat we hier twee uurtjes gespeeld hebben, gaan we springen in het trampolinepark van I-Jump. Dit trampolinepark valt ons een beetje tegen, omdat we al vaker bij verschillende trampolineparken zijn geweest en bij I-Jump zijn er niet super veel trampolines voor onze dochter om te springen. 

Uiteindelijk zijn we helemaal klaar om te klimmen, maar gaat het feestje toch niet door. Blijkbaar was er een dag van te voren een onverwachte inval van de gemeente geweest en voldeed het bedrijf niet aan de eisen. Tot nadere orde is het klimpark gesloten. Helaas voor ons, aangezien het ons een hele toffe activiteit leek. Als het binnenkort weer toegankelijk is voor publiek dan gaan we zeker nog een keertje langs. 

Wat een voordeel is van deze drie kinderactiviteiten in Amsterdam bij elkaar, is dat het niet helemaal in het centrum ligt en dat je de auto gratis voor de deur kan parkeren. Toen wij deze drie binnenspeeltuinen bezochten in Amsterdam was het buiten enorm slecht weer en was dit zeker een leuke activiteit om ons een paar uurtjes te vermaken. 

Overige kinderactiviteiten Amsterdam

Uiteraard hebben wijzelf ook nog niet alles gedaan in Amsterdam en zijn er nog genoeg andere dingen die je in Amsterdam met kinderen kunt gaan doen. Wij hebben nog genoeg redenen om verschillende dagen ons in de hoofdstad te kunnen vermaken. Hieronder geven we nog enkele tips die je in Amsterdam met kinderen kunt ondernemen:

#37 Micropia: dit museum is te vinden op hetzelfde terrein als dierentuin Artis. Het is een museum voor kinderen vanaf 8 jaar en het gaat over micro- organismen die in ons lichaam leven. 

#38 Madame Tussauds: wij vinden bij wassen beelden poseren een beetje saai, maar als we de verschillende reviews lezen over deze bezienswaardigheid is het toch een stuk interactiever dan alleen poseren met verschillende beelden. We kunnen ons voorstellen dat het voor wat oudere kinderen een stuk leuker is, omdat ze dan ook de meeste bekendheden kennen die er staan. Ook schijn je een mooi uitzicht te hebben over de stad Amsterdam op de bovenste verdieping.  

#39 Anne Frank Museum: je kunt dit museum het beste bezoeken in Amsterdam met kinderen die al wat ouder zijn. In een eerder bezoek aan Amsterdam hebben wij dit museum bezocht en maakte het grote indruk op ons. Met onze vijf jarige dochter willen we het museum zeker nog een keer bezoeken, maar dat zullen we doen als ze wat ouder is en ze wat meer de achtergrond weet van de oorlog. Nu vonden wij het nog wat te vroeg voor haar. Kinderen tot en met 9 jaar betalen alleen de reserveringskosten van 1 euro. 

#40 Kindermuseum in Joods Historisch museum: en ook dit is wederom een museum dat je in Amsterdam met kinderen kunt bezoeken. In dit enorme museum staat de joodse cultuur centraal. Voor kinderen zal dit niet allemaal even interessant zijn, maar het museum heeft ook een kindermuseum direct naast de entree. Op de drie verdiepingen die het museum rijk is kunnen kinderen uiteraard leren over de joodse cultuur, maar ook knutselen en instrumenten bespelen. 

#41 Waterfietsen door de grachten van Amsterdam: als je een actieve activiteit in Amsterdam met kinderen wil ondernemen dan is het huren van een waterfiets misschien een optie. De waterfietsen zijn geschikt voor gezinnen van maximaal vier personen. 

#42 De verschillende speeltuinen in Amsterdam: uiteraard zijn er in Amsterdam ook verschillende speeltuinen waar je kinderen even kunnen uitrazen. Wij hebben al een aantal speeltuinen beschreven die je in Amsterdam met kinderen kunt bezoeken, maar uiteraard zijn er nog meer speeltuinen die je kan bezoeken. Zo heb je bijvoorbeeld de speeltuinen Wittenburg en UJ Klaren die ook leuk zijn om te bezoeken. Zelf hebben wij deze speeltuinen in Amsterdam nog niet bezocht en staan deze speeltuinen nog op ons lijstje om te doen.

#43 Eye Filmmuseum: wij nemen hem toch op in het rijtje bezienswaardigheden Amsterdam met kinderen, maar vonden het zelf eigenlijk helemaal niets. Wij lazen best enthousiaste verhalen op het internet over dit museum, maar wij vonden het vooral heel saai. Dat kan uiteraard aan ons liggen en wie weet vinden jullie kinderen het wel helemaal geweldig. 

#44 Museum het Grachtenhuis: in dit museum staat ook de stad Amsterdam centraal. Voor kinderen hebben ze hier een poppenhuis en in de huisjes kunnen kinderen ook kijken. Dit is een klein museum waar je een klein uurtje je kunt vermaken. Dit zijn wel musea die je vooral als ouder moeten aanspreken, aangezien er voor kinderen wel leukere musea in Amsterdam zijn. 

Amsterdam met kinderen

#45 Binnenspeeltuinen: net als in heel erg veel steden in Nederland kun je in Amsterdam met kinderen een binnenspeeltuin bezoeken. Ze hebben er verschillende waar je bij slecht weer je kinderen even kunt laten uitrazen:

  • Ballorig
  • Jimmy’s speelparadijs
  • Candy Castle
  • Monkey Town Amsterdam
  • Tunfun

#46 Beklimmen van verschillende torens: je kunt Amsterdam met kinderen ook vanaf grote hoogte bekijken. De stad heeft namelijk drie verschillende torens die je kunt beklimmen met kinderen en waarbij je een mooi uitzicht hebt over de stad. Je kinderen moeten dan wel minimaal acht jaar zijn, want dit is de minimale leeftijd die vereist is. Ook kun je de torens alleen bezoeken onder leiding van een gids. Je kunt hierbij de Zuiderkerkstoren, de Westertoren en de Oudekerkstoren beklimmen. Alle drie deze torens liggen in het centrum van de stad.  

#47 Georganiseerde fietstocht: je kan de stad Amsterdam met kinderen ook bekijken met een georganiseerde fietstocht. De Nederlandse organisatie Baja Bikes organiseert fietstochten door onze hoofdstad en heeft ook een fietstocht door Amsterdam speciaal voor kinderen. Je fietst in ongeveer 2,5 uur langs bekende en minder bekende bezienswaardigheden van Amsterdam en onderweg stop je regelmatig voor uitleg over de stad. Het is een prima eerste introductie van de stad en wij vonden deze fietstocht in Parijs erg leuk! De organisatie heeft fietsen voor kinderen vanaf zes jaar en voor jongere kinderen zijn er ook kinderzitjes.  Kijk voor meer informatie over deze fietstocht door Amsterdam met kinderen even hier.  

#48 Snowworld Amsterdam: je kunt in Amsterdam met kinderen ook gaan skiën of snowboarden. Bij Snowworld Amsterdam kun je 365 dagen terecht en ze hebben hier twee indoorpistes met echt sneeuw waar je met het gezin actief aan de slag kunt gaan. 

#49 Race Planet Amsterdam: je kunt in Amsterdam met kinderen ook gaan karten. Zo kunnen kinderen vanaf acht jaar bij Race Planet Amsterdam al gaan karten. Onze dochter vindt dit een fantastische activiteit om te doen. Wel is het een activiteit die niet zolang duurt en uiteraard is het best een prijzige activiteit die je in Amsterdam met kinderen kunt ondernemen. 

Amsterdam met kinderen: I Amsterdam City Card

Indien je in Amsterdam met kinderen veel activiteiten wil gaan ondernemen, dan kan de I Amsterdam City Card voordelig zijn. Je kunt hierbij een kaart kiezen met een geldigheid van 1 tot en met 5 dagen. Voor hoe meer dagen je een kaart besteld, hoe goedkoper deze wordt. Met deze kaart kun je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer (metro, tram en bus) in Amsterdam en heb je ook toegang tot meer dan 70 musea en topattracties.

Onder deze attracties vallen ook veel van de hierboven genoemde activiteiten zoals Artis, Nemo Museum, rondvaarten, fietsverhuur en het Tropenmuseum. Kijk dus vooraf even goed wat je allemaal in Amsterdam wil ondernemen met het gezin en bekijk dan of de kaart voor jullie een voordeel oplevert. Voor meer informatie bezoek de I amsterdam City Card website

Kindvriendelijk Restaurant in Amsterdam

Uiteraard heb je genoeg kindvriendelijke restaurants in Amsterdam. In heel Amsterdam zitten verschillende pannenkoekenrestaurants, dus toen wij in Amsterdam waren moesten wij uiteraard hier een pannenkoek met onze dochter nuttigen. Voor de rest zitten er natuurlijk tientallen eetgelegenheden met voor ieder wat lekkers. Wat dat betreft is het geen probleem om een eettentje te vinden in Amsterdam met kinderen. 

Wil je in Amsterdam met kinderen ergens lunchen met een speeltuin dan is Groot Melkhuis in het Vondelpark nog wel een leuke optie. Het is wel zelfservice en we hebben weleens gezelliger zitten lunchen, maar het is wel fijn dat er een speeltuin bij zit en ook een aantal springkussens. Een prima plek in het centrum van Amsterdam om met het gezin even te eten en waar de kinderen zich even kunnen uitleven. Daarnaast vinden wij het altijd wel fijn om even een rondje te lopen door het Vondelpark. Even weg van de drukte van de stad. 

Kindvriendelijk hotel Amsterdam

Amsterdam met kinderen: van der Valk Hotel Amsterdam Amstel

Een leuk hotel om te overnachten tijdens een stedentrip naar Amsterdam met kinderen is het van der Valk hotel Amsterdam Amstel. Dit hotel ligt iets buiten het centrum en met de auto ben je vanaf de snelweg zo bij het hotel. Doordat het hotel op loopafstand van een metrostation ligt, ben je ook binnen een kwartier in het centrum van de stad.

Het hotel is erg kindvriendelijk mede vanwege het zwembad en de wellness van het hotel. Zelf hebben wij hier tijdens onze stedentrip naar de hoofdstad heerlijk een paar uur zitten relaxen met ons gezin. 

Ook met betrekking tot eten en drinken kun je prima terecht bij dit kindvriendelijke hotel in Amsterdam. Wij hebben ’s avonds bij het hotel gedineerd en in de ochtend hebben we bij het hotel ontbeten en dit was erg goed! Wij schreven over het hotel de blog van der Valk Hotel Amsterdam Amstel, waarin we een uitgebreide review geven van het hotel. 

Van der Valk Hotel Amsterdam Amstel

Amsterdam met kinderen: The Albus Hotel

Wil je tijdens een stedentrip naar Amsterdam met kinderen midden in het centrum van de stad overnachten, dan is The Albus Hotel Amsterdam een goede optie! Dit luxe hotel ligt op drie minuten lopen van het Rembrandtplein en heeft verschillende familiekamers voor gezinnen van vier personen. Het vriendelijke personeel geeft je een zeer welkom gevoel en in de ochtend kun je er heerlijk ontbijten. Sowieso zit je er voor het eten wel goed, aangezien in het hotel een restaurant zit dat al verschillende keren in de prijzen is gevallen. 

Wil je meer informatie over dit hotel kijk dan even hier

We schreven over dit hotel ook de blog The Albus Amsterdam met kinderen. 

Amsterdam met kinderen: The Unbound Hotel

Zoek je een accommodatie, waarbij je volledig tot rust kunt komen na een hele dag in de stad Amsterdam met kinderen, dan is hotel The Unbound Amsterdam een aanrader! Dit hotel ligt op iets meer dan een kwartier rijden van het centrum van Amsterdam en heeft verschillende huisjes met hottub.

Wij vonden dit echt heerlijk om in de avond en in de ochtend lekker in onze eigen hottub te zitten bij ons huisje. Daarnaast heeft het hotel een sauna, een eigen strand en een waterfiets in de vorm van een zwaan.

Wil je meer informatie over dit hotel kijk dan even hier.

Wij schreven een uitgebreide review over dit hotel, die je hier kunt lezen

The Unbound Amsterdam met kinderen
The Unbound Amsterdam met kinderen

Amsterdam met kinderen: Vondice Hotel

Zoek je een bijzondere accommodatie tijdens je stedentrip naar Amsterdam met kinderen, dan is het huisje van het Vondice Hotel wel een hele leuke optie. Het huisje is een oude waterzuiveringsinstallatie dat helemaal omgebouwd is naar een luxe accommodatie voor gezinnen midden in een woonwijk in Amsterdam. 

Je kunt de auto voor het huisje gratis parkeren en je krijgt ook nog eens twee fietsen bij de accommodatie, waardoor je op deze manier ook Amsterdam kunt verkennen. Daarnaast ligt het huisje in een enorm kindvriendelijke omgeving met genoeg speelmogelijkheden voor de kinderen. Doordat het huisje ook een keuken heeft en een buitenzitje, kun je hier prima met het gezin na een lange dag in de stad lekker buiten dineren met het gezin. 

Wil je meer informatie over dit hotel kijk dan even hier. 

We schreven er de uitgebreide blog Vondice Hotel Amsterdam met kinderen over. 

Amsterdam met kinderen: Art hotel Amsterdam

Het Westcord Art Hotel in Amsterdam staat helemaal in het teken van kunst en in het hotel vind je allerlei werken van Herman Brood. Naast dat het hotel erg kleurrijk is, is het ook een heel fris en modern hotel. In de omgeving is genoeg te doen zoals een bezoek aan het Woeste Westen, het Westerpark en aan het Brediusbad. Met het openbaar vervoer ben je in een kwartier in de binnenstad van Amsterdam. 

De kamer die we hier geboekt hadden was erg fijn en de kamer had een aparte kamer voor Sophie. Ideaal voor gezinnen met kinderen dus! Daarnaast zit er een restaurant bij het hotel en serveren ze in de ochtend een heerlijk ontbijt dat in de prijs zit inbegrepen. 

Wil je meer informatie over dit hotel kijk dan even hier

Voor een uitgebreid verslag over onze overnachting in dit hotel lees onze blog Art Hotel Amsterdam met kinderen.

Amsterdam met kinderen: Eden hotel Amsterdam

Het Eden Hotel ligt midden in het centrum van Amsterdam aan de Amstel en heeft mooie sfeervolle familiekamers. Voor de meeste bezienswaardigheden in Amsterdam met kinderen hoef je niet ver te lopen of met het openbaar vervoer te reizen. Wij hadden hier een ruime kamer met zitje en bureau geboekt en hebben hier een topovernachting gehad. 

In het hotel zitten verschillende restaurants en ook in de buurt van het hotel heb je volop keuze om wat te eten en te drinken. 

Wil je meer informatie over dit hotel, kijk dan even hier. 

Wij schreven over dit hotel de blog Eden Hotel Amsterdam met kinderen en deze kun je hier lezen. 

Amsterdam met kinderen: The Bank Hotel

Zoek je een hotel midden in de Jordaan in het centrum van Amsterdam dan is The Bank Hotel in Amsterdam een goede optie. Wat wij zo mooi aan dit hotel vonden is dat het hotel in een levendige gezellige buurt zit, waar van alles te doen is, maar dat wanneer je op de kamer bent er gelijk rust is en je hier helemaal niets van merkt. 

Het hotel zit in een oud bankgebouw en heeft twintig kamers, waarvan wij de familiekamer hadden geboekt voor vier personen. Dit was een moderne ruime kamer met een badkamer met een douche en een bad. Zeker dat laatste vinden de dames altijd een enorm pluspunt. 

Wil je meer informatie over dit hotel, kijk dan even hier. 

Kijk voor een uitgebreid review over dit hotel even hier.  

Amsterdam met kinderen: westcord fashion hotel Amsterdam

Het Westcord Fashion Hotel Amsterdam ligt in de buurt van het Rembrandtpark en het Vondelpark en het hotel heeft voor gezinnen grote luxe kamers met een bad. Wij hadden hier de Junior Suite geboekt en waren erg tevreden over deze kamer. Met de auto ben je vanaf de snelweg zo bij het hotel en je kunt de auto bij het hotel parkeren. Daarnaast ligt er een prima speeltuin voor de deur, waardoor onze dochter nog even kon spelen aan het einde van de dag. 

Daarnaast heeft het hotel een café, restaurant/bar (Mme Coco) en een skybar (SKYY Bar) waar je een hapje kunt eten en drinken. Ook is er een wellness (WellCome Wellness) in het hotel aanwezig met een zwembad, waar je aan het einde van de dag nog even kunt zwemmen met je kinderen. Wat ons betreft echt een aanrader als je Amsterdam met kinderen bezoekt.

Wil je meer informatie over dit hotel kijk dan even hier

Voor een uitgebreid review over dit hotel klik dan even hier naar toe

Amsterdam met kinderen: Olympic Hotel Amsterdam

Wij hebben in Olympic Hotel Amsterdam in de meivakantie overnacht tijdens een stedentrip naar Amsterdam met het gezin en wij vonden het een heel fijn hotel. 

Het hotel ligt praktisch tegen het Olympische stadion aan en je bent vanaf de snelweg zo bij het hotel. De kamers zijn modern en hebben een prachtig uitzicht over de omgeving. Daarnaast kun je er lekker eten en drinken in het restaurant en het café dat bij het hotel liggen. 

Een groot pluspunt van het hotel zijn de hottubs die het hotel heeft met een prachtig uitzicht over de omgeving van Amsterdam. Wij vonden het heerlijk om na een dagje Amsterdam nog even met het gezin te relaxen in één van de hottubs die het hotel rijk is. 

Wil je meer informatie over dit hotel, kijk dan even hier. 

Wil je Amsterdam met kinderen bezoeken dan is dit hotel zeker een aanrader! Voor een uitgebreid review over dit hotel kijk dan even hier

Olympic Hotel Amsterdam met kinderen

Amsterdam met kinderen: Bank Mansion Boutique hotel

Wij hebben in Banks Mansion Boutique hotel tijdens een weekendje Amsterdam overnacht en vonden het echt een super leuk hotel.

Het hotel maakt gebruik van het All-Inclusive concept, waarbij al de drankjes en hapjes bij de kamerprijs zijn inbegrepen. Wij hebben daarom de hele namiddag lekker zitten borrelen in de lobby en verschillende spelletjes gespeeld met onze dochter. 

Daarnaast zijn de kamers enorm luxe en hebben de kamers hele leuke elementen. Ook op de kamers is de minibar inbegrepen en staan er zelfs flessen met sterke drank. Ook de badkamer met een ruim bad en heerlijke regendouche vonden wij echt een enorme aanrader.

Het hotel ligt midden in het centrum van Amsterdam en is een hele goede optie voor wanneer je een weekend naar Amsterdam met kinderen gaat. Wij hebben hier in ieder geval enorm genoten. 

Wil je meer informatie over dit hotel, kijk dan even hier. 

Voor een uitgebreid verslag van onze overnachting in dit hotel kijk dan hier

Amsterdam met kinderen: Volkshotel Amsterdam

Wij vonden het Volkshotel in Amsterdam echt een superleuk hotel. Dit is een hotel waar een enorme ongedwongen sfeer hangt. Beneden heeft onze dochter in het café en in de spelletjeszaal uren gespeeld met allerlei speelgoed!

Het hotel voelt qua sfeer als een hostel aan maar de faciliteiten zijn zo goed dat het de naam hotel eer aandoet. Op de bovenverdieping hebben we ‘s avonds en ‘s ochtends heerlijk gegeten met een prachtig uitzicht over de stad!

Daarnaast hebben ze op het dak een aantal hottubs staan en een sauna met een fantastisch uitzicht over Amsterdam, waar je lekker kunt relaxen na een hele dag de stad bezocht te hebben.  Wij vinden dit super gastvrije hotel echt een aanrader in Amsterdam met kinderen en zouden het zo weer boeken! We hebben hier echt genoten van alle faciliteiten die dit hippe hotel rijk is!

Wil je meer informatie over dit hotel, kijk dan even hier. 

Voor een uitgebreid verslag over onze ervaringen in dit hotel klik dan hier

Amsterdam met kinderen

Amsterdam met kinderen: Camping zeeburg Amsterdam

Om een zo divers mogelijk beeld te geven van de mogelijkheden qua accommodaties in Amsterdam met kinderen hebben we ook een nachtje op de camping geslapen. Ja, je hoort het goed de stad heeft ook een camping! Vlakbij het centrum van Amsterdam ligt namelijk camping Zeeburg.

Wij waren er niet in de beste periode eind oktober. De dag dat wij er waren stormde het behoorlijk, maar we kunnen ons voorstellen dat het hier in de zomer erg fijn is om te verblijven.

De camping verhuurt fietsen en in een kwartier zit je in het centrum met de fiets. Daarnaast ligt het langs het water en kun je er bijvoorbeeld kajaks huren. Ook is er een klein strandje voor de campinggasten.

Wil je meer informatie over de overnachtingsmogelijkheden op deze camping voor je stedentrip naar Amsterdam met kinderen, kijk dan even hier. 

Scroll naar boven