Eindhoven met kinderen

Eindhoven met kinderen: 11 leuke activiteiten op een rij!

Een weekendje naar Eindhoven met kinderen is ideaal als je kinderen dol zijn op grote speeltuinen. De stad heeft namelijk een aantal hele toffe speeltuinen. Wat dat betreft hoeft een stedentrip naar Eindhoven niet prijzig te zijn, aangezien de meeste activiteiten die hier beschreven worden gratis zijn of een paar euro entree kosten. Onze dochter is dol op speeltuinen, dus je kunt je voorstellen dat we regelmatig deze kindvriendelijke stad bezoeken. Op basis van onze tripjes naar de stad zetten we de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Eindhoven met kinderen op een rij voor jullie!

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

Eindhoven met kinderen #1:Het prehistorisch dorp

Een van de leukste uitjes in Eindhoven met kinderen is het preHistorisch Dorp. Wij wisten eigenlijk niet zo goed wat we vooraf moesten verwachten toen we er heen gingen, maar wij vonden het echt een hele leuke activiteit met onze dochter. In dit openluchtmuseum van Eindhoven beleven kinderen het verleden door zelf op ontdekking te gaan in het dorp. 

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

Zo kunnen kinderen een vuurtje maken, zelf brood bakken, armbandjes maken, met pijl en boog schieten, potten bakken en nog veel meer. Het leuke aan het dorp is dat er overal figuranten door het dorp lopen die in traditionele kleding gekleed zijn en wat zeker indruk maakte op onze dochter. Veel van de figuranten doen dit echt als hobby en leven dan ook een heel weekend op de traditionele manier.

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

Zo zagen we bijvoorbeeld een aantal ridders door het dorp heen marcheren en onze dochter was echt in verwarring of die hier echt woonden. Wat we echt leuk vonden was dat de figuranten de kinderen er echt bij betrokken bij de activiteiten. Ook wijzelf als ouders vonden het erg leerzaam en zijn veel te weten gekomen over hoe het leven er vroeger aan toe ging. 

Wij hebben ons hier prima een paar uurtjes vermaakt. Je kunt ook bij het dorp goed lunchen (ze hebben een uitgebreide lunchkaart), waardoor je hier makkelijk een hele ochtend of middag je kunt vermaken. Kijk voor meer informatie over de entreeprijzen, openingstijden en de plattegrond van het dorp even op de website van het preHistorisch Dorp. 

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

Eindhoven met kinderen #2: Philips museum

In het centrum van Eindhoven ligt de oude fabriek van Philips waar vroeger de gloeilampen werden gemaakt en tegenwoordig is het een museum geworden, waarin de ontwikkeling van het bedrijf op interactieve wijze wordt uitgelegd.  Ook voor kinderen is hier genoeg te doen. Zo kunnen kinderen van vier tot acht jaar hier een super leuke lampjes speurtocht doen en kunnen kinderen van een jaar of acht met een tablet door het museum heen in groepjes en verschillende challenges doen. 

Veel van de informatie in het museum wordt gegeven aan de bezoekers door middel van beeldschermen. Philips is natuurlijk een bedrijf dat tal van producten maakt, waardoor er variatie in het museum zit. Zo heb je apparaten die de warmte in je lichaam meten, kunnen kinderen door een VR bril kijken en moeten kinderen beelden in beweging brengen door zelf te bewegen. 

Philips museum Eindhoven met kinderen
Philips museum Eindhoven met kinderen

In de vakanties kunnen kinderen ook deelnemen (voor een extra bedrag) aan de Museum Kids Factory, waarbij ze kunnen werken met een 3d printer, ze kunnen solderen en kunnen werken met schakelingen. Wij waren er in de vakantie en vonden dit een hele leuke toevoeging aan het museum. 

Wij vonden ons bezoek aan het Philipsmuseum in Eindhoven daarom echt heel erg leuk. Onze dochter vond de speurtocht helemaal top en vond het leuk om na afloop te knutselen in Museum Kids Factory. Wij als ouders vonden het ook leuk om allerlei apparaten te zien zoals het cassettebandje dat we vroeger nog gebruikt hebben. Lees voor meer informatie over ons bezoek eens onze blog Philips Museum Eindhoven met kinderen. 

Philips museum Eindhoven met kinderen
Philips museum Eindhoven met kinderen

Eindhoven met kinderen #3: de Ontdekfabriek eindhoven

In een oude fabriek in Strijp-S kunnen kinderen van allerlei dingen doen en ontdekken. Wij bezoeken de Ontdekfabriek op een vrije middag in de zomervakantie en parkeren de auto (betaald) in de buurt van de Ontdekfabriek. Wanneer we de Ontdekfabriek binnengaan zien we allerlei tafeltjes waar kinderen kunnen knutselen. 

We gaan als eerste een auto maken van hout aan de hand van een voorbeeld. Sophie mag zagen en timmeren en vindt het al gelijk geweldig. We bouwen een auto en laten hem rijden vanaf een houten baan. De auto voltooit de hele baan en onze dochter is super trots op haar auto. Uiteraard moet deze auto nog minimaal een keer of tien van deze baan af. 

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

Het is een van de vele dingen die je hier kunt doen. Kinderen kunnen een eigen tekenfilm maken, een spectrum van een wc rolletje maken, een letter met een 3D printer ontwerpen en nog veel meer. Uiteraard helpen wij als ouders af en toe mee, maar het merendeel van de dingen kan onze dochter zelf en na afloop is ze steeds erg trots op haar ‘knutselwerk’. 

Ook buiten op het voorterrein kunnen kinderen aan de slag met knutselen. Zo kunnen ze hier een kar bouwen die over een baan gaat. Hierbij mogen ze met een boormachine schroeven boren en van alles en nog wat. Verder kun je binnen een soort van film maken,  je kunt een film kijken in een filmzaal en nu vergeten we waarschijnlijk nog een hele hoop. 

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

Wij vonden het een erg leuke middag hier in de Ontdekfabriek in Eindhoven. En vinden het dan ook echt wel een aanrader als je Eindhoven met kinderen bezoekt. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijs en een virtuele rondleiding even op de website van de Ontdekfabriek Eindhoven. 

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

Eindhoven met kinderen #4: Speelpark de Splinter

Zoek je in de omgeving van Eindhoven een betaalbare activiteit, waar je je minimaal een halve dag kunt vermaken met het gezin dan is speelpark de Splinter een hele goede optie. De speeltuin is op maandag tot en met zaterdag gratis en op zondagen en feestdagen betaal je voor het hele gezin een paar euro entree. Dit speelpark is echt enorm groot en een leuk park voor jonge en oudere kinderen. Je kunt de auto gratis parkeren in de wijk rondom het speelpark. 

Het speelpark is in verschillende gedeeltes opgedeeld. Zo heb je verschillende speeltuinen die allemaal verbonden zijn met elkaar. Voor verschillende leeftijdsgroepen heb je verschillende gedeeltes in het park waar de kinderen zich kunnen vermaken.  Ook zit er in dit speelpark een zwembad bij, waar je kinderen in de zomer prima verkoeling kunnen zoeken. Daarnaast zit er op het terrein ook een kleine kinderboerderij, waar kinderen tussen de dieren kunnen lopen. 

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

Uiteraard kun je zelf eten meenemen, aangezien het eettentje op het terrein niet heel veel keuzes heeft. De eerste keer dat wij het speelpark bezochten, was het eettentje dicht en hebben we even in de supermarkt in de buurt van het park wat lekkere dingen gehaald voor de lunch. Er staan op het terrein verschillende picknickbanken, waardoor je hier prima kunt lunchen op die manier. 

Ook zit er een soort van waterspeeltuin bij, waar kinderen met een pondje van de ene kant naar de andere kant kunnen gaan en ook hier staan verschillende speeltoestellen over het water. Kinderen zijn hier druk bezig met netjes om kikkervisjes te vangen. Wij zijn er nu een paar keer geweest en onze dochter vermaakt zich hier echt prima. Doordat er zoveel speeltoestellen zijn, raken je kinderen ook niet snel verveeld. Wat ons betreft echt een aanrader als je Eindhoven met kinderen bezoekt. Kijk voor meer informatie over dit speelpark even op de website van het park

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

Eindhoven met kinderen #5: Speeltuin Philipsdorp

Wij wisten vooraf niet zo goed wat we van deze speeltuin moesten verwachten, maar wat is dit een leuke speeltuin in Eindhoven. Ook hier betaal je maar een paar euro entree voor het hele gezin voor het onderhoud van de speeltuin en heb je minimaal een paar uurtjes vermaak. De speeltuin lijkt op het eerste oog niet super groot, maar de speeltoestellen staan dicht op elkaar. Ook bij deze speeltuin kun je je auto gratis parkeren in de wijk. 

Naast de vele speeltoestellen die je in deze speeltuin hebt, is er ook een gedeelte met water waar kinderen in de zomer verkoeling kunnen zoeken. Daarnaast is er ook een waterpomp met een gedeelte waar strandzand ligt en waar kinderen ook kunnen spelen met zand en water in de zomer. 

Het gebied is heuvelachtig, dus ouders kunnen op het gras hier plaatsnemen. Houdt er rekening mee dat er niet veel bankjes zijn, dus dat je iets van een kleed meeneemt of stoeltjes waar je op kunt zitten. Het is mogelijk om wat te eten en te drinken, ondanks de keuzes niet heel erg ruim zijn. Kijk voor meer informatie over de speeltuin even op de website van de speeltuin. 

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

Eindhoven met kinderen #6: DippieDoe

Dit pretpark ligt niet in Eindhoven, maar in Best en is vanaf het centrum van Eindhoven in minder dan een kwartier te bereiken met de auto. Dit pretpark voor jonge kinderen heeft een binnengedeelte en een buitengedeelte. We hebben dit pretpark nu twee keer bezocht en voor onze dochter van 6 jaar is dit echt een ideaal pretpark. Het is niet super groot en daardoor overzichtelijk en in de meeste attracties kan Sophie zelfstandig in.

De twee keer dat we met onze dochter geweest zijn, zijn we tot sluitingstijd geweest. Buiten zijn er ook genoeg terrasjes waar je als ouders kunt zitten, terwijl je kinderen (als ze oud genoeg zijn) in de attracties kunnen gaan en kunnen spelen in de speeltuinen. Wil je tijdens een stedentrip naar Eindhoven met kinderen naar een leuk kleinschalig pretpark, dan is dit zeker een aanrader. Wij schreven over dit pretpark al de blog DippieDoe met kinderen

DippieDoe met kinderen
DippieDoe met kinderen

Eindhoven met kinderen #7: Klimrijk BRabant

Op iets meer dan een kwartier rijden van het centrum van Eindhoven ligt Klimrijk Brabant. Hier is van alles te doen voor gezinnen met kinderen. Wij hebben hier geklommen in het klimbos, waar ze acht verschillende parcours voor jonge en oudere kinderen hebben. Bij het klimbos ligt ook een leuke speeltuin en kun je ook nog prima lunchen tussen de middag. 

Onze dochter heeft hier eerst de drie parcours van het Pico Parcours afgelegd (voor kinderen met een lengte onder de 130 cm) en daarna ook nog gespeeld bij Netten Adventure, waar kinderen op grote hoogte kunnen spelen in een parcours met netten. Wij vonden dit een hele leuke middagactiviteit met onze dochter en schreven er de blog Klimrijk Brabant met kinderen over. Ga je naar Eindhoven met kinderen die van klimmen houden, dan is dit een hele leuke activiteit!

Klimrijk Brabant met kinderen
Klimrijk Brabant met kinderen

Eindhoven met kinderen: overige activiteiten

Er zijn nog meer activiteiten die je in de omgeving van Eindhoven met kinderen kunt ondernemen. We noemen hier de belangrijkste:

#8 DAF museum: zijn je kinderen helemaal fan van alles wat met (vracht) auto’s te maken heeft dan is dit museum een goede optie. Je vindt in het museum meer dan zestig verschillende auto’s die DAF vroeger maakten en kinderen kunnen er een speurtocht doen door het museum. Ook kunnen ze kennis maken met het verkeer in de Verkeerszone. Ze kunnen hier dingen leren als hoe zit het eigenlijk met de blinde hoek van een vrachtwagen. 

#9 Sint Joseph speeltuin: deze speeltuin ligt iets buiten het centrum van Eindhoven en heeft ook erg veel leuke speeltoestellen. De entree van de speeltuin is nog geen euro per persoon en je ziet ook echt dat de speeltuin gerund wordt door mensen uit de buurt. De prijzen van eten en drinken zijn dan ook erg laag en hierdoor kun je een uitje naar deze speeltuin echt als een budgetuitje zien in Eindhoven met kinderen. De speeltuin heeft genoeg toestellen voor een paar uurtjes vermaak met het gezin! Wij waren er in totaal drie uurtjes en onze dochter heeft zich uitstekend vermaakt. Ook de auto parkeren kun je in de buurt van de speeltuin gratis. 

 

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

#10 Philips van Lenneppark: ook in dit park kunnen kinderen naar hartelust spelen.  Je vindt in dit park  verschillende klimtoestellen, maar ook een skatebaan en een tennisbaan. Daarnaast is er een basketbalveld en kun je er voetballen. Ook om te picknicken is dit park een prima optie. 

#11 Speellandschap de Heiberg: deze leuke speeltuin ligt niet in Eindhoven zelf, maar in Veldhoven. Je rijdt er vanuit het centrum van Eindhoven in iets meer dan een kwartier heen. De speeltuin is niet super groot, maar groot genoeg om je een uurtje of twee te vermaken. Daarnaast zit er bij de speeltuin een terras waar je heerlijk kunt lunchen. Een ideale plek dus om een hapje te gaan eten als je in de buurt van Eindhoven bent met je gezin! 

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

Eindhoven met kinderen: eten en drinken

In het centrum van Eindhoven zijn natuurlijk genoeg plekken om een hapje en een drankje te doen. Onze dochter is dol op tosti’s, dus zijn we voor de lunch met haar naar Toasted en Roasted geweest in het centrum van de stad. Hier verkopen ze allerlei verschillende tosti’s en hamburgers. Dit restaurant ligt midden in het centrum en op drie minuten lopen van dit restaurant ligt het Selfiehouse. Dit is een piepklein gedeelte in overdekt winkelcentrum Heuvel Galerie, waar je gratis grappige foto’s kunt nemen van je kinderen. 

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

Waar slapen in Eindhoven met kinderen?

Uiteraard zijn er in Eindhoven genoeg hotels waar je met het gezin een nachtje kunt overnachten. We hebben een selectie van hotels gemaakt voor gezinnen die we zelf ook zouden boeken. 

Budget: The Student Hotel Eindhoven

Middenklasse: Queen Hotel

Luxe: NH Collection Eindhoven Centre

Klik hier voor de hele lijst aan hotels in Eindhoven met kinderen. 

andere artikelen die interessant kunnen zijn

SOCIAL CHECK-IN