Eindhoven met kinderen

Een weekendje naar Eindhoven met kinderen is super leuk. Zeker als je kinderen dol zijn op grote speeltuinen. De stad heeft namelijk een aantal hele toffe speeltuinen. Wat dat betreft hoeft een stedentrip naar Eindhoven niet prijzig te zijn, aangezien de meeste activiteiten die hier beschreven worden gratis zijn of een paar euro entree kosten. Onze dochter is dol op speeltuinen, dus je kunt je voorstellen dat we regelmatig deze kindvriendelijke stad bezoeken. Op basis van onze tripjes naar de stad zetten we de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Eindhoven met kinderen op een rij voor jullie!

1. Het prehistorisch dorp

Een van de leukste uitjes in Eindhoven met kinderen is het preHistorisch Dorp. Wij wisten eigenlijk niet zo goed wat we vooraf moesten verwachten toen we er heen gingen, maar wij vonden het echt een hele leuke activiteit met onze dochter. In dit openluchtmuseum van Eindhoven beleven kinderen het verleden door zelf op ontdekking te gaan in het dorp. 

Zo kunnen kinderen een vuurtje maken, zelf brood bakken, armbandjes maken, met pijl en boog schieten, potten bakken en nog veel meer. Het leuke aan het dorp is dat er overal figuranten door het dorp lopen die in traditionele kleding gekleed zijn en wat zeker indruk maakte op onze dochter. Veel van de figuranten doen dit echt als hobby en leven dan ook een heel weekend op de traditionele manier.

Zo zagen we bijvoorbeeld een aantal ridders door het dorp heen marcheren en onze dochter was echt in verwarring of die hier echt woonden. Wat we echt leuk vonden was dat de figuranten de kinderen er echt bij betrokken bij de activiteiten. Ook wijzelf als ouders vonden het erg leerzaam en zijn veel te weten gekomen over hoe het leven er vroeger aan toe ging. 

Wij hebben ons hier prima een paar uurtjes vermaakt. Je kunt ook bij het dorp goed lunchen (ze hebben een uitgebreide lunchkaart), waardoor je hier makkelijk een hele ochtend of middag je kunt vermaken in dit dorp in Eindhoven met kinderen. Kijk voor meer informatie over de entreeprijzen, openingstijden en de plattegrond van het dorp even op de website van het preHistorisch Dorp. 

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

2. Philips museum

Je kunt in Eindhoven met kinderen ook naar een museum. In het centrum van Eindhoven ligt namelijk de oude fabriek van Philips waar vroeger de gloeilampen werden gemaakt en tegenwoordig is het een museum geworden, waarin de ontwikkeling van het bedrijf op interactieve wijze wordt uitgelegd. 

Ook voor kinderen is hier genoeg te doen. Zo kunnen kinderen van vier tot acht jaar hier een super leuke lampjes speurtocht doen en kunnen kinderen van een jaar of acht met een tablet door het museum heen in groepjes en verschillende challenges doen. 

Veel van de informatie in het museum wordt gegeven aan de bezoekers door middel van beeldschermen. Philips is natuurlijk een bedrijf dat tal van producten maakt, waardoor er variatie in het museum zit. Zo heb je apparaten die de warmte in je lichaam meten, kunnen kinderen door een VR bril kijken en moeten kinderen beelden in beweging brengen door zelf te bewegen. 

In de vakanties kunnen kinderen ook deelnemen (voor een extra bedrag) aan de Museum Kids Factory, waarbij ze kunnen werken met een 3d printer, ze kunnen solderen en kunnen werken met schakelingen. Wij waren er in de vakantie en vonden dit een hele leuke toevoeging aan het museum. 

Wij vonden ons bezoek aan het Philipsmuseum in Eindhoven daarom echt heel erg leuk. Onze dochter vond de speurtocht helemaal top en vond het leuk om na afloop te knutselen in Museum Kids Factory. Wij als ouders vonden het ook leuk om allerlei apparaten te zien zoals het cassettebandje dat we vroeger nog gebruikt hebben. Lees voor meer informatie over ons bezoek eens onze blog Philips Museum Eindhoven met kinderen. 

Philips museum Eindhoven met kinderen
Philips museum Eindhoven met kinderen

3. de Ontdekfabriek eindhoven

In een oude fabriek in Strijp-S kunnen kinderen van allerlei dingen doen en ontdekken. Wij bezoeken de Ontdekfabriek op een vrije middag in de zomervakantie en parkeren de auto (betaald) in de buurt van de Ontdekfabriek. Wanneer we de Ontdekfabriek binnengaan zien we allerlei tafeltjes waar kinderen kunnen knutselen. 

We gaan als eerste een auto maken van hout aan de hand van een voorbeeld. Sophie mag zagen en timmeren en vindt het al gelijk geweldig. We bouwen een auto en laten hem rijden vanaf een houten baan. De auto voltooit de hele baan en onze dochter is super trots op haar auto. Uiteraard moet deze auto nog minimaal een keer of tien van deze baan af. 

Het is een van de vele dingen die je hier kunt doen in deze fabriek in Eindhoven met kinderen. Kinderen kunnen een eigen tekenfilm maken, een spectrum van een wc rolletje maken, een letter met een 3D printer ontwerpen en nog veel meer. Uiteraard helpen wij als ouders af en toe mee, maar het merendeel van de dingen kan onze dochter zelf en na afloop is ze steeds erg trots op haar ‘knutselwerk’. 

Ook buiten op het voorterrein kunnen kinderen aan de slag met knutselen. Zo kunnen ze hier een kar bouwen die over een baan gaat. Hierbij mogen ze met een boormachine schroeven boren en van alles en nog wat. Verder kun je binnen een soort van film maken,  je kunt een film kijken in een filmzaal en nu vergeten we waarschijnlijk nog een hele hoop. 

Wij vonden het een erg leuke middag hier in de Ontdekfabriek in Eindhoven. En vinden het dan ook echt wel een aanrader als je Eindhoven met kinderen bezoekt. 

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

4. Speelpark de Splinter

Zoek je een betaalbare activiteit die je in Eindhoven met kinderen kunt doen, waar je je minimaal een halve dag kunt vermaken met het gezin dan is speelpark de Splinter een hele goede optie. De speeltuin is op maandag tot en met zaterdag gratis en op zondagen en feestdagen betaal je voor het hele gezin een paar euro entree. Dit speelpark is echt enorm groot en een leuk park voor jonge en oudere kinderen. Je kunt de auto gratis parkeren in de wijk rondom het speelpark. 

Het speelpark is in verschillende gedeeltes opgedeeld. Zo heb je verschillende speeltuinen die allemaal verbonden zijn met elkaar. Voor verschillende leeftijdsgroepen heb je verschillende gedeeltes in het park waar de kinderen zich kunnen vermaken.  Ook zit er in dit speelpark een zwembad bij, waar je kinderen in de zomer prima verkoeling kunnen zoeken. Daarnaast zit er op het terrein ook een kleine kinderboerderij, waar kinderen tussen de dieren kunnen lopen. 

Uiteraard kun je zelf eten meenemen, aangezien het eettentje op het terrein niet heel veel keuzes heeft. De eerste keer dat wij het speelpark bezochten, was het eettentje dicht en hebben we even in de supermarkt in de buurt van het park wat lekkere dingen gehaald voor de lunch. Er staan op het terrein verschillende picknickbanken, waardoor je hier prima kunt lunchen op die manier. 

Ook zit er een soort van waterspeeltuin bij, waar kinderen met een pondje van de ene kant naar de andere kant kunnen gaan en ook hier staan verschillende speeltoestellen over het water. Kinderen zijn hier druk bezig met netjes om kikkervisjes te vangen. Wij zijn er nu een paar keer geweest en onze dochter vermaakt zich hier echt prima. Doordat er zoveel speeltoestellen zijn, raken je kinderen ook niet snel verveeld. Wat ons betreft echt een aanrader als je Eindhoven met kinderen bezoekt. Kijk voor meer informatie over dit speelpark even op de website van het park. 

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

5. Speeltuin Philipsdorp

Een andere speeltuin die je in Eindhoven met kinderen kunt bezoeken is speeltuin Philipsdorp. Wij wisten vooraf niet zo goed wat we van deze speeltuin moesten verwachten, maar wat is dit een leuke speeltuin in Eindhoven.

Ook hier betaal je maar een paar euro entree voor het hele gezin voor het onderhoud van de speeltuin en heb je minimaal een paar uurtjes vermaak. De speeltuin lijkt op het eerste oog niet super groot, maar de speeltoestellen staan dicht op elkaar. Ook bij deze speeltuin kun je je auto gratis parkeren in de wijk. 

Naast de vele speeltoestellen die je in deze speeltuin hebt, is er ook een gedeelte met water waar kinderen in de zomer verkoeling kunnen zoeken. Daarnaast is er ook een waterpomp met een gedeelte waar strandzand ligt en waar kinderen ook kunnen spelen met zand en water in de zomer. 

Het gebied is heuvelachtig, dus ouders kunnen op het gras hier plaatsnemen. Houdt er rekening mee dat er niet veel bankjes zijn, dus dat je iets van een kleed meeneemt of stoeltjes waar je op kunt zitten. Het is mogelijk om wat te eten en te drinken, ondanks de keuzes niet heel erg ruim zijn. Kijk voor meer informatie over de speeltuin even op de website van de speeltuin. 

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

6. Evoluon

Het Evoluon in Eindhoven ligt iets buiten het centrum van Eindhoven en je kan er de auto voor de deur parkeren. In het Evoluon kun je in Eindhoven met kinderen om de zoveel maanden naar een andere expositie toe. Wij bezochten de tijdelijke expositie RetroFuture in het Evoluon met onze dochter, die in het teken staat van uitvindingen uit het verleden en uitvindingen van de toekomst. 

Wij bezochten Evoluon tijdens een kinderdag, waarbij er meerdere kinderactiviteiten gepland waren in het Evoluon. We bezochten eerst een boekpresentatie en daarna deden we een speurtocht met betrekking tot de expositie RetroFuture. Bij deze expositie was van alles te doen voor kinderen en we hebben ons hier een uurtje of twee vermaakt. 

Daarna hebben we nog heerlijk geluncht in het restaurant van Evoluon. Ze hebben hier genoeg lekkere lunchgerechten voor het gezin en ze hebben hier ook kleurplaten en kleurtjes voor de kinderen. Doordat er steeds om de zoveel maanden een nieuwe expositie voor kinderen is, is het goed om vooraf te kijken op de website van Evoluon wat er allemaal te doen is. Kijk voor meer informatie dus even op de website van Evoluon

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

7. DippieDoe

Je kunt in de omgeving van Eindhoven met kinderen ook naar een pretpark toe. Dit pretpark ligt niet in Eindhoven, maar in Best en is vanaf het centrum van Eindhoven in minder dan een kwartier te bereiken met de auto. Dit pretpark voor jonge kinderen heeft een binnengedeelte en een buitengedeelte.

We hebben dit pretpark nu twee keer bezocht en voor onze dochter van 6 jaar is dit echt een ideaal pretpark. Het is niet super groot en daardoor overzichtelijk en in de meeste attracties kan Sophie zelfstandig in.

De twee keer dat we met onze dochter geweest zijn, zijn we tot sluitingstijd geweest. Buiten zijn er ook genoeg terrasjes waar je als ouders kunt zitten, terwijl je kinderen (als ze oud genoeg zijn) in de attracties kunnen gaan en kunnen spelen in de speeltuinen. Wil je tijdens een stedentrip naar Eindhoven met kinderen naar een leuk kleinschalig pretpark, dan is dit zeker een aanrader. Wij schreven over dit pretpark al de blog DippieDoe met kinderen

DippieDoe met kinderen
DippieDoe met kinderen

8. Klimrijk Brabant

Zoek je een actieve activiteit in Eindhoven met kinderen, dan is Klimrijk Brabant een leuke optie. Op iets meer dan een kwartier rijden van het centrum van Eindhoven ligt Klimrijk Brabant. Hier is van alles te doen voor gezinnen met kinderen. Wij hebben hier geklommen in het klimbos, waar ze acht verschillende parcours voor jonge en oudere kinderen hebben. Bij het klimbos ligt ook een leuke speeltuin en kun je ook nog prima lunchen tussen de middag. 

Onze dochter heeft hier eerst de drie parcours van het Pico Parcours afgelegd (voor kinderen met een lengte onder de 130 cm) en daarna ook nog gespeeld bij Netten Adventure, waar kinderen op grote hoogte kunnen spelen in een parcours met netten. Wij vonden dit een hele leuke middagactiviteit met onze dochter en schreven er de blog Klimrijk Brabant met kinderen over. Ga je naar Eindhoven met kinderen die van klimmen houden, dan is dit een hele leuke activiteit!

Klimrijk Brabant met kinderen
Klimrijk Brabant met kinderen

Overige kinderactiviteiten Eindhoven

9. Sterrenstrand TerSpegelt

Een leuke kinderactiviteit iets buiten het centrum van Eindhoven is het Sterrenstrand TerSpegelt in Eersel. Vanuit het centrum van Eindhoven ben je in iets meer dan een kwartier met de auto bij dit zwembad. Dit overdekte zwembad/ strand is onderdeel van recreactiepark TerSpegelt, maar het is ook mogelijk om een dagpas te kopen bij de receptie, waarmee je toegang hebt tot dit toffe zwembad. 

Er zijn bij dit overdekte zwembad verschillende delen voor kinderen en bij al deze delen zijn er voldoende speelmogelijkheden. Zo heb je een gedeelte met een grote glijbaan, heb je op het sterrenstrand verschillende toffe speeltoestellen voor kinderen en zijn er ook twee gedeeltes voor de jongste kinderen. 

Daarnaast kun je bij het zwembad prima lunchen, waardoor je er makkelijk een hele dag kunt verblijven. Zeker als je in Eindhoven bent en het is een dag wat minder weer dan is dit een hele leuke optie om met kinderen heen te gaan. Wij schreven over ons bezoek aan dit Sterrenstrand in Eersel de blog Sterrenstrand TerSpegelt voor meer informatie en foto’s. 

Sterrenstrand TerSpegelt
TerSpegelt Eersel

10. Dierenrijk

Je kunt in de omgeving van Eindhoven met kinderen ook naar de dierentuin toe. In de plaats Mierlo ligt de dierentuin Dierenrijk. Deze dierentuin is vanaf het centrum van Eindhoven in ongeveer een kwartier te bereiken met de auto. In Dierenrijk hebben ze veel grote diersoorten die je kunt bewonderen, zoals olifanten, leeuwen, neushoorns en tijgers.

In totaal zijn er 64 verschillende soorten dieren die je in deze dierentuin kunt bewonderen. Voor ons als gezin was toch wel het hoogtepunt van de dierentuin het gedeelte waar je tussen de ringstaartmaki’s kunt lopen. Deze dieren zijn ook erg nieuwsgierig en komen daardoor ook erg dichtbij. Onze dochter vond dit fantastisch. 

Naast de verschillende dieren die je kan bekijken in de dierentuin, is er ook genoeg speelplezier voor de kinderen. Zo heb je een hele grote speeltuin in de buurt van de ingang zitten en zijn er onderweg op de looproute door de dierentuin ook nog genoeg andere speeltoestellen, waar kinderen kunnen spelen. 

Deze dierentuin is 365 dagen per jaar open, waardoor je de dierentuin tijdens een stedentrip naar Eindhoven met kinderen altijd kunt bezoeken. Wij vonden het erg leuk om de dierentuin te bezoeken en hebben ons prima vermaakt. Wij schreven over deze dierentuin de blog Dierenrijk met kinderen, waarin we uitgebreider ingaan op deze dierentuin in de omgeving van Eindhoven. 

Dierenrijk met kinderen
Dierenrijk met kinderen

11. Kinderkarten

Je kunt in Eindhoven met kinderen ook gaan karten. Bij Hezemans Indoor Karting in Eindhoven kunnen kinderen op de zondagochtend van 10 tot 13 uur komen karten. De karts worden dan in verband met de veiligheid begrensd, waardoor het voor kinderen ook een stuk makkelijker (en veiliger) wordt om een rondje te rijden op de baan. 

Je kunt steeds voor een heat van acht minuten boeken. De kinderen krijgen vooraf een instructiefilmpje, waarin alles duidelijk wordt uitgelegd. Hierna krijgen ze een helm en een nekbeschermer om en dan kunnen de kinderen gaan rijden. Boek je gelijk voor meerdere heats dan krijg je korting per heat. 

Onze dochter vond dit karten super leuk en we hadden eerst voor een heat geboekt om te kijken of ze het wel leuk vond, maar hebben daarna gelijk een extra heat bijgeboekt. Kijk voor meer informatie over het karten even op de website van Hezemans Indoor Karting

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

12. Aqua Mundo

Je kunt in de omgeving van Eindhoven met kinderen ook gaan zwemmen. Op iets meer dan vijftien minuten rijden van het centrum van Eindhoven ligt het overdekte waterpark Aqua Mundo dat onderdeel is van Center Parcs de Kempervennen. Je kunt ook gaan zwemmen bij dit waterpark zonder dat je overnacht bij Center Parcs. Je koopt dan aparte kaartjes voor dit waterpark. 

Dit is ook een prima activiteiten om in de omgeving van Eindhoven met kinderen te doen wanneer het bijvoorbeeld een dag wat minder weer is. Het waterpark heeft verschillende glijbanen, bubbelbaden en zwembaden. Vooral de wildwaterbaan vindt onze dochter fantastisch en van deze wildwaterbaan zijn we dan ook tientallen keren afgegaan. 

Je hebt bij Aqua Mundo ook een gedeelte dat speciaal bedoeld is voor de kleinste kinderen met wat speeltoestellen en ook wat kleinere glijbanen. Daarnaast heb je een zwembad dat kunstmatige golven produceert. Wij zijn nu al een aantal keer in dit waterpark geweest en vermaken ons iedere keer opperbest.

Bij dit waterpark ligt ook een binnengedeelte waar je wat kunt eten en drinken en waar je ook water hebt met verschillende tropische vissen. Hier worden ook voorstellingen voor kinderen gegeven. Wij hebben na afloop van het zwemmen hier nog lekker gegeten. Kijk voor meer informatie over dit waterpark even op de website van Aqua Mundo

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

13. The Park Playground

Zoek je een bijzondere activiteit om in Eindhoven met kinderen te doen dan is de VR experience van The Park Playground een leuke optie voor jullie gezin. Bij The Park Playground in Eindhoven draait alles om VR. Wij wisten vooraf niet zo goed wat we er ons van voor moesten stellen, maar vonden dit echt een hele toffe activiteit om te ondernemen in Eindhoven met onze dochter. 

Vooraf kun je een boeking maken en kiezen uit verschillende experiences die je kunt doen. Kijk wel even naar het aantal personen dat minimaal vereist is voor de activiteit en de minimumleeftijd die de kinderen moeten hebben. Zelf hebben wij hier het avontuur Don’t scream geboekt. 

Toen we aankwamen in een grote hal in de buurt van Strijp-S gingen we eerst individueel een paar spellen spelen met een VR bril op. Hier kon je kiezen uit vier verschillende spellen en op deze manier leer je al omgaan met de twee controllers die je in je hand hebt en kun je wennen aan de bril die je op je hoofd hebt. 

Daarna speelden we het spel met z’n drieën en dit was heel erg tof. Je ziet elkaar in de virtuele wereld en iedereen ziet er gek uit. Je loopt door een virtuele wereld met z’n allen en onderweg moesten we allerlei opdrachten doen. Uiteindelijk duurde de activiteit ongeveer een uur. Wij vonden het echt super leuk om met het hele gezin de opdrachten te doen en samen te werken.

Je kunt deze activiteit in Eindhoven met kinderen spelen die al wel wat ouder zijn. Met hele jonge kinderen is deze activiteit niet echt geschikt. Kijk voor meer informatie over de experience, de locatie en de prijzen even op de website van The Park Playground

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

14. Glowgolf Eindhoven

Een andere leuke activiteit die je in Eindhoven met kinderen kunt ondernemen is Glowgolf. Wij vonden dit erg leuk om te doen. Glowgolf Eindhoven ligt iets buiten het centrum van de stad en daardoor kun je de auto ook gratis voor de deur parkeren. Hierdoor is Glowgolf Eindhoven ook super makkelijk te bereiken. 

Het thema van deze golfbaan in Eindhoven is avontuur. Je speelt minigolf in een toffe fluorescerende omgeving. Tussen de verschillende holes kom je tempels, een oude mijn, ruimteschepen en verschillende dino’s tegen. In totaal heeft de golfbaan achttien verschillende holes, die ook voor kinderen goed te doen zijn. 

Het is ook mogelijk om een speciale 3D bril te kopen waardoor de vloer, de wanden en het decor diepte krijgt, maar dan wordt het spelletje wel een stukje lastiger. Misschien een tip voor de ouders als ze tegen de kinderen spelen. Wij zijn in totaal een uurtje bezig geweest en onze dochter vond het super leuk om te spelen. 

Bezoek je deze minigolfbaan in het weekend, zorg er dan voor dat je vooraf reserveert, aangezien het anders volgeboekt kan zijn. Kijk op de website van Glowgolf Eindhoven voor de exacte tijden dat je kan reserveren.

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

15. Jumpsquare Eindhoven

Net zoals in de meeste grote steden in Nederland kun je in Eindhoven met kinderen ook gaan springen bij een vestiging van Jumpsquare. Bij Jumpsquare Eindhoven kun je voor een uur (of twee) een kaartje kopen en dan kun je lekker gaan springen. Onze dochter vindt dit altijd heerlijk om even lekker haar energie kwijt te kunnen en voor ons is het even een rustmomentje. Alhoewel rustmomentje, de ruimte waarin gesprongen wordt is wel wat luidruchtig ;). 

Je kunt bij Jumpsquare Eindhoven de auto gratis parkeren en kinderen krijgen bij een boeking gratis springsokken die ze na afloop mogen houden. Zeker als het bijvoorbeeld minder weer is en je toch wat in Eindhoven met kinderen wil gaan doen, is dit zeker een leuke activiteit voor een uurtje. 

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

16. Motion Experience

Een andere activiteit die je in Eindhoven met kinderen kunt ondernemen is de Motion Experience. Motion Experience ligt midden in het centrum van Eindhoven (praktisch naast warenhuis de Bijenkorf) en hier staat alles in het teken van licht en geluid. Wij bezochten Motion Experience op een zaterdagochtend en dan staat de Motion Experience in het teken van kinderen. 

Deze zogeheten Kidstime is op woensdagmiddag en zaterdag- en zondagochtend en dan bestaat de wereld voornamelijk uit vliegende eenhoorns en dansende dinosaurussen. Ook kunnen kinderen dan lekker kleuren in het midden van de zaal. Ook is het mogelijk om een speurtocht te doen, waarbij je verschillende plaatjes moet terugzoeken in de ruimte.

Ook kun je leuke foto’s maken van je kinderen bij de verschillende ruimtes met de verschillende lichteffecten. Ook kon je foto’s laten maken door apparaten van Motion Experience zelf, maar we vonden het wel jammer dat achteraf bleek dat je per foto moest betalen. We hadden verwacht dat deze gewoon naar onze mail verstuurd zouden worden, hoe dat vaak met dit soort activiteiten gaat. 

Al met al zijn we iets langer dan een uur binnen geweest bij Motion Experience. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende exposities even op de website van Motion Experience

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

17. Monkey town Eindhoven

Je kunt in Eindhoven met kinderen ook naar een vestiging van Monkey Town. In bijna iedere grote stad heb je wel een binnenspeeltuin van deze vestiging en ondanks onze dochter bijna acht jaar is, vermaakt ze zichzelf nog steeds prima in dit soort speeltuinen. Wij kwamen Monkey Town Eindhoven eigenlijk toevallig tegen toen we klaar waren bij Glowgolf Eindhoven. 

Monkey Town Eindhoven ligt hier namelijk tegenover, waardoor je deze twee activiteiten in Eindhoven met kinderen prima kunt combineren. Je betaalt alleen entree voor de kinderen en uiteraard kun je de auto voor de deur gratis parkeren. 

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

18. Daf Museum

Je kunt in Eindhoven met kinderen naar nog een museum toe naast het Philipsmuseum. Zijn je kinderen namelijk helemaal fan van alles wat met (vracht) auto’s te maken heeft dan is het DAF museum een goede optie.

Je vindt in het museum meer dan zestig verschillende auto’s die DAF vroeger maakten en kinderen kunnen er een speurtocht doen door het museum. Ook kunnen ze kennis maken met het verkeer in de Verkeerszone. Ze kunnen hier dingen leren als hoe zit het eigenlijk met de blinde hoek van een vrachtwagen. Kijk voor meer informatie over dit museum even hier

19. Sint Joseph Speeltuin

Zoals we in de inleiding van deze blog al schreven kun je in Eindhoven met kinderen naar verschillende grote speeltuinen toe en de Sint Joseph speeltuin is ook zo’n speeltuin. Deze speeltuin ligt iets buiten het centrum van Eindhoven en heeft ook erg veel leuke speeltoestellen.

De entree van de speeltuin is nog geen euro per persoon en je ziet ook echt dat de speeltuin gerund wordt door mensen uit de buurt. De prijzen van eten en drinken zijn dan ook erg laag en hierdoor kun je een uitje naar deze speeltuin echt als een budgetuitje zien in Eindhoven met kinderen. De speeltuin heeft genoeg toestellen voor een paar uurtjes vermaak met het gezin!

Wij waren er in totaal drie uurtjes en onze dochter heeft zich uitstekend vermaakt. Ook de auto parkeren kun je in de buurt van de speeltuin gratis. Kijk voor meer informatie over de speeltuin even hier. 

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

20. Philips van Lenneppark

Ben je op zoek in Eindhoven met kinderen naar een stadspark dan is het Philips van Lenneppark een prima optie. Ook in dit park kunnen kinderen naar hartenlust spelen.  Je vindt in dit park verschillende klimtoestellen, maar ook een skatebaan en een tennisbaan. Daarnaast is er een basketbalveld en kun je er voetballen. Ook om te picknicken is dit park een prima optie. 

21. Speellandschap de Heiberg

Deze leuke speeltuin ligt niet in Eindhoven zelf, maar in Veldhoven. Je rijdt er vanuit het centrum van Eindhoven in iets meer dan een kwartier heen. De speeltuin is niet super groot, maar groot genoeg om je een uurtje of twee te vermaken. Daarnaast zit er bij de speeltuin een terras waar je heerlijk kunt lunchen.

Een ideale plek dus om een hapje te gaan eten als je in de buurt van Eindhoven met kinderen bent! We twijfelden of we Speellandschap de Heiberg moesten plaatsen onder het kopje kindvriendelijk restaurant Eindhoven, maar aangezien het toch vooral om de speeltuin gaat, staat deze toch in het lijstje met activiteiten die je in Eindhoven met kinderen kunt doen. Kijk voor meer informatie over deze speeltuin even hier. 

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

22. Parktheater Eindhoven

Je kunt in Eindhoven met kinderen ook naar het theater gaan. Parktheater Eindhoven ligt iets buiten het centrum, maar je kan er in ongeveer vijftien minuten naar toe wandelen vanuit het centrum. Er zijn in dit theater regelmatig voorstellingen voor gezinnen met kinderen. Kijk op de website van het theater of er een geschikte voorstelling is, wanneer je Eindhoven bezoekt met je gezin. 

23. Streetart Eindhoven

De stad Eindhoven staat bekend om zijn mooie streetart en als je een bezoek brengt aan Eindhoven met kinderen, dan kun je bijna niet om deze streetart heen. Overal in de stad is deze namelijk te vinden. In het centrum zijn de meeste elektriciteitshokjes opgefleurd met mooie streetart en overal vind je streetart in tunnels en op gebouwen.

De mooiste plekken om streetart te bekijken zijn Strijp-S en de Berenkuil. Zelf hebben wij weleens een fotoshoot met onze dochter gedaan met een fotograaf op Strijp-S en dat waren echt super toffe foto’s. 

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

24. JumpXL Eersel

Zoek je nog een locatie in de omgeving van Eindhoven met kinderen waar je kan springen, dan is JumpXL Eersel ook een prima optie. Doordat onze dochter Jumpsquare Eindhoven zo leuk vond, zijn we tijdens een stedentrip naar Eindhoven de dag er na naar Eersel gereden (ongeveer een kwartier rijden van het centrum van Eindhoven) en heeft onze dochter hier nog een uurtje gesprongen. 

Wat dat betreft is het vergelijkbaar met Jumpsquare Eindhoven en moet je kiezen tussen deze twee dan is die van Eindhoven uiteraard dichterbij het centrum van de stad. 

25. Gamestate Eindhoven

Zijn je kinderen helemaal gek op computergames spelen dan is Gamestate Eindhoven een leuke optie. Gamestate Eindhoven ligt ook midden in het centrum en je kunt hier in totaal vijftig verschillende soorten arcade spellen spelen. Je koopt hier een kaart voor een uur (of twee) en mag in deze periode dan onbeperkt spellen spelen in de hal. 

Dit is ook een activiteit die je uitstekend in Eindhoven met kinderen kunt doen als het minder weer is en de activiteit is vooral geschikt voor wat oudere kinderen. 

Kindvriendelijk restaurant Eindhoven

Toasted en Roasted

Je hebt genoeg kindvriendelijke restaurants in Eindhoven, waar je een hapje en een drankje kunt doen met het gezin! Onze dochter is dol op tosti’s, dus zijn we voor de lunch met haar naar Toasted en Roasted geweest in het centrum van de stad. Hier verkopen ze allerlei verschillende tosti’s en hamburgers. Dit restaurant ligt midden in het centrum en op drie minuten lopen van dit restaurant ligt het Selfiehouse. Dit is een piepklein gedeelte in overdekt winkelcentrum Heuvel Galerie, waar je gratis grappige foto’s kunt nemen van je kinderen. 

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

Down Town Gourmet Market

Een andere leuke plek om in Eindhoven met kinderen te gaan eten is Down Town Gourmet Market. Je hebt bij Down Town Gourmet Market negentien verschillende internationale restaurantjes en voor iedereen van het gezin zit er wel wat lekkers bij. Wij houden enorm van dit soort foodmarkets, aangezien de sfeer in de hal altijd heel relaxt is en we het heerlijk vinden om internationale gerechten te proberen. Bij Down Town Gourmet Market Eindhoven hebben we Indiaas gegeten en dit was heerlijk!

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

Hout Pizzeria

Een ander leuk restaurant dat je in Eindhoven met kinderen kunt bezoeken is Hout Pizzeria. Dit Italiaanse restaurant ligt ook in het centrum van de stad en je kunt hier heerlijk eten. Wij hebben hier tijdens onze stedentrip gedineerd en vonden het eten erg goed! Het restaurant heeft kleurtjes en een kleurplaat voor de kinderen, zodat ze ook tijdens het wachten op het eten vermaak hebben. 

Overigens moeten we zeggen dat het eten er erg snel was. Voor kinderen hebben ze ook een kindermenu. Kijk voor meer informatie over dit restaurant even op de website van Hout Pizzeria

Eindhoven met kinderen
Eindhoven met kinderen

Kindvriendelijk hotel eindhoven

Uiteraard kun je in Eindhoven met kinderen prima overnachten. Er zijn genoeg kindvriendelijke hotels in Eindhoven die kamers aanbieden voor gezinnen met kinderen. We zetten hieronder er een aantal op een rij. 

Van der Valk Hotel Eindhoven

Zoek je een kindvriendelijk hotel in Eindhoven dan is het van der Valk Hotel Eindhoven een uitstekende keuze. Je kunt in dit hotel in Eindhoven met kinderen lekker zwemmen in het verwarmde binnenbad van het hotel en buiten heb je ook nog een leuke speeltuin. Daarnaast heeft het hotel verschillende familiekamers die je kan boeken. 

Zo sliepen wij in de Jungle Family Room van het hotel en dat is echt een fantastisch grote kamer die van alle gemakken voorzien is. Ook kun je hier lekker eten en drinken. Wij schreven naar aanleiding van onze overnachting in dit hotel de blog van der Valk Hotel Eindhoven met kinderen

Kindvriendelijk hotel Eindhoven
Kindvriendelijk hotel Eindhoven

Novotel Eindhoven

Een ander kindvriendelijk hotel in Eindhoven is Novotel Eindhoven. Dit hotel ligt iets buiten het centrum en heeft verschillende kamers die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Bij dit hotel ligt een tuin met speeltuin en verwarmd buitenzwembad. Ideaal om een paar uurtjes in de zomer te verblijven als je de hele dag door de stad Eindhoven hebt gewandeld. 

Daarnaast biedt het hotel in de ochtend een heerlijk uitgebreid ontbijt voor de gasten. Wij schreven over ons verblijf in het hotel de blog Novotel Eindhoven met kinderen, waarin we uitgebreid verslag doen van onze ervaringen met het hotel. 

Kindvriendelijk hotel Eindhoven
Kindvriendelijk hotel Eindhoven

Hotel Parkzicht Eindhoven

Tijdens onze stedentrip naar Eindhoven hebben we overnacht in hotel Parkzicht Eindhoven. Bij dit moderne hotel konden we de auto gratis voor de deur parkeren en hadden we een driepersoonskamer geboekt, die van alle gemakken voorzien was. Daarnaast hebben we in de ochtend hier heerlijk ontbeten in het restaurant van het hotel. We schreven over dit hotel de blog Hotel Parkzicht Eindhoven, waarin we een uitgebreide review geven van dit hotel. 

Kindvriendelijk hotel Eindhoven
Eindhoven met kinderen

Eindhoven met kinderen: overige opties

Naast Park Plaza Eindhoven zijn er nog verschillende opties waar je in Eindhoven met kinderen kunt overnachten. Klik op de blauwe link voor meer informatie. 

Budget: The Student Hotel Eindhoven

Middenklasse: Queen Hotel

Luxe: NH Collection Eindhoven Centre

Klik hier voor de hele lijst aan hotels in Eindhoven met kinderen. 

Scroll naar boven