Auto huren Sunny Cars Malaga

Auto huren van Sunny Cars Malaga: alle informatie op een rij!

Malaga is een toffe stad om naar toe te gaan en voor de meeste toeristen is dit de stad waar een rondreis door Andalusië start. Zelf hebben wij ook een mooie rondreis gemaakt langs de verschillende hoogtepunten van Andalusië met een huurauto en wij hebben echt een prachtige reis gehad. Om Andalusië en de omgeving van Malaga te verkennen is een huurauto noodzakelijk.

Om een auto te huren in Malaga zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Wij geven in deze blog alle informatie die komt kijken bij een auto huren in Malaga en we geven ook tips over het huren van een auto. Daarnaast geven wij aan waarom wij zo’n fan zijn van de huurauto’s van Sunny Cars Malaga

Auto huren Sunny Cars Malaga
Auto huren Sunny Cars Malaga

Hoe kom ik in Malaga?

Het is mogelijk om met de auto naar Malaga te rijden, maar je bent dan al snel meer dan 25 uur onderweg. De meeste toeristen nemen daarom het vliegtuig naar Malaga en huren vanaf daar een auto om de regio te verkennen. Ga je op zoek naar een vliegticket, dan kijken wij altijd op de website van Skyscanner. Die geven altijd een volledig overzicht van alle maatschappijen die vliegen op een specifieke bestemming. 

Kijk voor een overzicht van alle vluchten naar Malaga even hier. 

Auto huren Malaga: waar op letten?

De meeste Nederlanders die de stad Malaga gaan bezoeken, kijken vooraf online voor een huurauto. Wanneer je voor een huurauto in Malaga gaat kijken, zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Deze zetten we hieronder op een rij. 

 • Verzekeringen van de huurauto: als je een auto huurt in Malaga om een mooie rondreis door Andalusië te maken, dan is het belangrijk dat de auto goed verzekerd is. Je wil zeker in het buitenland niet rondrijden met een huurauto die amper verzekerd is. Dat kan uiteraard wat geld schelen, maar als je een ongeluk veroorzaakt heb je wel een heel groot probleem. Kijk naar de verschillende verzekeringen die bij de auto zitten, zoals een schadeverzekering, WA verzekering en een diefstalverzekering. 
 • Eigen risico: veel autoverhuurbedrijven op Malaga werken met een eigen risico op de huurauto. Dat wil zeggen dat wanneer je schade maakt, dat je de eerste zoveel euro zelf moet betalen. Soms zijn dit behoorlijk hoge bedragen, waardoor je tijdens je reis door Andalusië toch met flinke financiële consequenties komt te zitten als je per ongeluk schade maakt aan de auto. Let daarom goed op bij het huren van een auto in Malaga wat het eigen risico van de huurauto is. 
 • Kilometers die je per dag mag rijden: een auto schrijft bij gebruik af en hier houden verhuurders rekening mee. Daarom werken sommige autoverhuurbedrijven op Malaga met een beperkt aantal kilometers dat je per dag in Spanje mag rijden. Rijd je meer kilometers dan moet je over deze kilometers vaak een extra bedrag achteraf betalen. Je wil uiteraard optimaal gebruik maken van je gehuurde auto op Malaga en wil dus niet beperkt worden in het aantal kilometers dat je er mee mag rijden. 
 • Past alles in de auto: als je een reis naar Malaga maakt met een huurauto, dan wil je natuurlijk wel een beetje comfortabel zitten. Houdt er rekening mee dat jullie waarschijnlijk koffers bij jullie hebben en dat deze ook mee in de auto moeten. Meestal staat er bij iedere huurauto precies bij hoeveel koffers er in de huurauto passen. Je wil uiteraard niet op het vliegveld van Malaga staan en dat de koffers niet in de auto passen. 
 • Tanken: met betrekking tot het aftanken van de huurauto heb je verschillende regelingen die verhuurbedrijven hanteren. Zo vinden wij zelf altijd de regeling waarbij je een huurauto met een volle tank meekrijgt en waarbij je de auto ook met een volle tank weer inlevert de fijnste regeling. Dit kan per aanbieder nogal verschillen en dat kan soms best lastig zijn. Zo is de regeling dat je de auto met net zoveel benzine inlevert als dat je de auto meekrijgt soms best lastig, aangezien je dan precies moet kijken waar het pijltje op dat moment staat en goed moet inschatten hoeveel je dan nog extra moet bijtanken als je hem inlevert. 

Auto huren Malaga: Handige tips!

Naast de zaken waar je in Malaga op moet letten als je een auto huurt, hebben we ook een aantal tips voor het huren van een auto in Malaga. We zetten deze tips hieronder op een rij. 

 • Navigatie. bij de meeste verhuurders van auto’s in Malaga betaal je extra geld voor zaken als de navigatie, een kinderstoel of een extra bestuurder van de auto. Het geld voor de navigatie besparen wij altijd uit, aangezien we gebruik maken van de app maps.me op onze telefoon. Deze gratis app kun je zonder internet gebruiken in het buitenland en zorgt ervoor dat we tegenwoordig eigenlijk nooit meer verkeerd lopen of rijden. Dat kan je zo op een vakantie naar Malaga honderd euro besparen. 
 • Kijk naar schade op de auto. Om onnodige discussies achteraf te krijgen met de verhuurder van de auto, maken wij altijd een paar foto’s en filmpjes van de schade die al op de huurauto zit. Als je een auto op Malaga huurt, dan is de kans groot dat er door de vorige gebruikers schade op de auto is gemaakt. Uiteraard loop je vooraf met een medewerker rond de huurauto, maar vaak lopen ze erg vluchtig langs de auto. Neem hier gewoon even de tijd voor en probeer de meeste schade aan de auto even vast te leggen voor jezelf. 
 • Ga niet ter plekke nog een auto huren. Veel Spanjaarden in Malaga spreken gebrekkig Engels en daardoor is het vaak lastig om te communiceren. Daarnaast is het vaak ook minder overzichtelijk om de bovengenoemde punten waar je rekening mee moet houden ter plaatse in kaart te brengen. Huur daarom het liefst een auto voor je stedentrip naar Malaga vooraf en online. 
 • Huur zo snel mogelijk. Heb je een vlucht geboekt naar Malaga en weet je zeker dat je een auto gaat huren in Malaga, zorg er dan voor dat je gelijk een auto huurt. Momenteel zijn er op veel plekken te weinig huurauto’s en je wil niet dat er geen huurauto’s meer beschikbaar zijn. Zeker in de zomermaanden wordt Malaga goed bezocht en is er veel vraag naar een huurauto. 
 • De prijs zegt niet altijd alles. Laat je niet verleiden door alleen maar naar de prijs van de huurauto te kijken. Wij maakten die fout toen we een auto huurden in Barcelona en zagen pas achteraf dat de auto amper verzekerd was en dat we ter plekke nog van allerlei aanvullende verzekeringen moesten afsluiten. Kijk dus altijd naar het totale plaatje als je een auto huurt in Malaga. 
 • Voorkom boetes: ook in Spanje en de omgeving van Malaga hebben ze flitspalen staan. De flitspalen in de omgeving van Malaga staan zelfs in de top 10 van meeste bekeuringen. Wordt je geflitst dan komt de boete bij de verhuurmaatschappij binnen die hem uiteraard doorstuurt naar jou toe. 

Auto huren San Antonio Ibiza
Auto huren Sunny Cars Malaga

Bezienswaardigheden Malaga

In de stad Malaga heb je een aantal bezienswaardigheden die de moeite zijn om te bezoeken met je huurauto. We zetten ze hieronder op een rij. 

 • Kathedraal van Malaga: deze kathedraal staat in het centrum van de stad en heeft verschillende bouwstijlen. 
 • Alcazaba Malaga: dit is een Moors fort en het is mogelijk om dit fort te bezoeken. In het fort zit ook een museum dat je kan bezoeken. 
 • Picasso Museum: voor de liefhebbers van kunst kun je in Malaga naar het museum van Picasso, waar meer dan tweehonderd van zijn schilderijen hangen.
 • Kasteel van Malaga: dit kasteel is gelegen op de 130 meter hoge Gibralfaroberg en bovenop deze berg heb je ook een prachtig uitzicht over Malaga. 
 • Romeins Theater: in het centrum van Malaga vind je nog overblijfselen uit de Romeinse tijd, waaronder dit Romeinse theater. 

Bezienswaardigheden Andalusië

Veel van de reizigers die een auto huren in Malaga doen dit omdat ze een rondreis door Andalusië gaan maken. Wij hebben dit zelf ook gedaan en vonden dit echt fantastisch! We zetten een aantal niet te missen plekken op een rijtje.

 • Granada: dit is één van de meest bezochte steden van Andalusië en de stad wordt vooral bezocht vanwege het Alhambra. Deze paleizen zijn prachtig om te bezoeken en behoorden eens toe aan de Islamitische sultan van Granada Muhammed III. Wij vonden het prachtig om deze paleizen te bezoeken en hebben hier ook hele mooie foto’s genomen in het paleis. Houdt er wel rekening mee dat in de zomermaanden het behoorlijk druk kan zijn en dat er wachtrijen kunnen ontstaan, omdat ze maar zoveel bezoekers per uur binnenlaten. 
 • Sevilla: dit is ook een hele toffe stad om te bezoeken als je een rondreis maakt door Andalusië. De binnenstad van Sevilla is erg groen en heeft ook een aantal mooie en gezellige pleinen in de stad. Het bekendste plein is Plaza de Espana dat gebouwd is in een halve cirkel en waar je verschillende fonteinen en bruggetjes hebt. Je kan in de stad je ook laten rondrijden met paard en wagen. Toen wij de stad in de zomer bezochten was het overdag echt zo warm dat we vooral aan het zwembad hebben gelegen op de warmste uren van de dag en vooral in de vroege ochtend en namiddag de stad bezocht hebben. 
 • Ronda: dit is een wat kleinere stad in Andalusië en Ronda is één van de oudste steden van Spanje. De Arabische baden van de stad zijn erg populair onder toeristen om te bezoeken. 
 • Cordoba: dit is ook een wat kleinere stad en Cordoba is ook de warmste stad van Europa. Je hebt hier ook prachtige oude Arabische gebouwen staan en ook de kathedraal van de stad is een populaire bezienswaardigheid. 
 • Marbella: wil je na je rondreis ook nog een paar dagen lekker naar het strand, dan is deze badplaats uitermate geschikt. Je hebt hier vele leuke winkels, restaurants en cafés in de buurt van de boulevard van het strand. 

Om al deze plekken te bezoeken is een huurauto ideaal. Kijk voor de verschillende opties voor een huurauto even op de website van Sunny Cars Malaga

Openbaar vervoer Malaga of een huurauto van Sunny Cars Malaga?

Wil je gebruik maken van het openbaar vervoer in Malaga, dan kun je de stadsbussen in het centrum het beste gebruiken. Wij vinden de bus zelf niet super fijn, aangezien het altijd maar de vraag is waar de bus precies allemaal langskomt en waar je precies moet uitstappen. Wel is de bus een goedkope optie als je Malaga gaat verkennen. 

Wil je Andalusië gaan verkennen met het openbaar vervoer dan kun je ook gebruik maken van verschillende bussen die tussen de verschillende steden rijden. Houdt er wel rekening mee dat je er een stuk langer over doet dan wanneer je zelf met de auto rijdt. De wegen in Spanje zijn zeer goed te berijden en te vergelijken met die in Nederland. 

Wij vonden het zelf zeer goed te doen om met de huurauto door Andalusië te rijden. Wij hebben destijds een auto gehuurd via Sunny Cars Malaga en we geven in het volgende gedeelte van deze blog aan waarom wij dit zo’n fijne verhuurmaatschappij vinden. 

Voordelen van een auto van Sunny Cars Malaga

Zoals we al aangaven in deze blog hebben wij een auto gehuurd via Sunny Cars Malaga en waren we zeer tevreden over deze maatschappij. We moeten zeggen dat we eigenlijk altijd via Sunny Cars een huurauto boeken in het buitenland, aangezien er wat ons betreft een aantal grote voordelen aan dit bedrijf zitten. 

 • Super goed verzekerd. Boek je een huurauto via Sunny Cars Malaga dan weet je dat je super goed verzekerd bent. Sunny Cars werkt met een all inn formule en dat zorgt ervoor dat er enorm veel verzekeringen in dit pakket zitten. In het volgende gedeelte gaan we hier uitgebreid op in. 
 • Je hebt geen kosten aan je eigen risico. Veroorzaak je schade met je auto, dan kan het zijn dat je het eerste gedeelte van deze schade zelf moet betalen. Dit heet het eigen risico en bij sommige maatschappijen praten we dan al snel over duizend euro. Bij Sunny Cars ben je hiervoor verzekerd en krijg je je eigen risico (indien je deze moet betalen) terug van van Sunny Cars Malaga. 
 • Annuleren. De afgelopen jaren waren nog weleens onzeker of we wel konden vliegen naar onze bestemming en het zou dan jammer zijn als je je reservering niet meer kunt annuleren. Bij Sunny Cars Malaga kan dit annuleren tot kort voor je reservering. Kijk dit uiteraard altijd vooraf wel even goed na, maar de regeling die Sunny Cars heeft is erg goed. 

Dit zijn voor ons allemaal goede redenen om een auto te huren via Sunny Cars Malaga. Je hoeft je eigenlijk helemaal niet druk te maken om je huurauto en je kan jezelf helemaal richten op je vakantie in Malaga en Andalusië en dat vinden wij wel erg belangrijk. 

Kijk voor meer informatie over een huurauto in Malaga via Sunny Cars Malaga even hier!

Auto huren Sunny Cars Malaga
Auto huren Sunny Cars Malaga

Wat is all inn bij Sunny Cars Malaga?

We hadden het zojuist in deze blog over de all inn formule van Sunny Cars Malaga en in dit gedeelte van de blog leggen we uitgebreid uit wat hier allemaal onder valt. 

 • Sunny Cars Malaga betaalt je eigen risico terug als je schade hebt;
 • Heb je schade aan je dak, bodem, glas of banden dan ben je bij de huurauto’s van Sunny Cars Malaga hiervoor verzekerd. Vaak zijn juist deze schades in een gewone schadeverzekering niet meeverzekerd, terwijl het de onderdelen van de auto zijn die het meeste risico lopen. 
 • Je mag met de auto’s van Sunny Cars Malaga een ongelimiteerd aantal kilometers maken. Dat vinden wijzelf altijd fijn dat we hier niet op hoeven te letten. Zeker in de omgeving van Malaga maak je al snel behoorlijk wat kilometers met je huurauto, dus dan is het fijn dat je hier niet op hoeft te letten. 
 • Sunny Cars Malaga heeft een super goede verzekering tegen schade, waardoor je ter plekke bij de verhuurder geen extra verzekeringen hoeft af te sluiten. Wij hebben dit in het verleden bij andere maatschappijen nog weleens moeten doen en dan vielen de kosten van de huurauto uiteindelijk nog erg hoog uit. Sunny Cars Malaga adviseert ook zijn klanten om geen extra schadeverzekeringen af te sluiten. 
 • Indien je huurauto in Malaga gestolen wordt, dan ben je hiervoor verzekerd bij Sunny Cars Malaga met een verzekering tegen diefstal. 
 • Maak je schade bij een ander, dan ben je in Nederland en ook in Spanje hiervoor verzekerd met een WA verzekering voor een schade van vijf miljoen euro. Sunny Cars Malaga heeft een extra WA verzekering, waardoor je zelfs verzekerd bent tot een schadepost van tien miljoen euro.  
 • Bij een huurauto van Sunny Cars Malaga krijg je een auto met volle tank mee en moet je hem weer vol terug inleveren. Dit noemen ze de vol=vol brandstofregeling. Wij vinden dit persoonlijk de fijnste regeling, aangezien je dan niet eerst hoeft te tanken als je in Malaga aankomt, maar gelijk door kan rijden naar je hotel. 
 • Indien je auto moet worden weggesleept omdat de auto niet meer verder kan rijden dan ben je hiervoor verzekerd bij Sunny Cars Malaga met een wegsleepverzekering. 
 • Stel je verliest de sleutel van je huurauto in Malaga dan ben je hiervoor verzekerd. 
 • Lokale belasting en eventuele luchthaven afleveringskosten zitten al in de prijs en hoef je niet ter plekke nog extra te betalen bij Sunny Cars Malaga. 
 • Je kan bij Sunny Cars Malaga gebruik maken van de pechhulp als er iets aan de auto is. Je kan de lokale verhuurder van de auto bellen en Sunny Cars heeft ook een noodnummer dat je 24/7 kunt bellen. 
 • Het annuleren van je reservering kan een uur van te voren. Kijk dit wel altijd goed even na, aangezien dit nog weleens verandert. 

Zoals je hierboven kunt zien is de all inn formule van Sunny Cars Malaga erg uitgebreid en ben je enorm goed verzekerd tegen allerlei schade. Hierdoor ga je met een fijn gevoel op reis en kun je je volledig focussen op alle mooie dingen die Malaga en de omgeving van Malaga te bieden hebben. 

Kijk voor meer informatie over een huurauto in Malaga via Sunny Cars Malaga even hier!

Waar kan ik een auto boeken van Sunny Cars Malaga?

Je kan op verschillende plekken in Malaga een auto huren van Sunny Cars Malaga. Op verschillende plekken in de stad verhuren ze auto’s. De meeste toeristen huren een auto op het vliegveld van Malaga, zodat ze gelijk vanuit het vliegveld met de eigen huurauto naar het hotel kunnen rijden. Ook dit is mogelijk bij Sunny Cars Malaga. 

Het is zelfs mogelijk dat ze de huurauto komen afleveren op jouw adres in Malaga zelf. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een auto wil huren voor een paar dagen maar niet voor je hele vakantie. 

Kijk voor meer informatie over de plekken waar je in Malaga een auto kunt huren met Sunny Cars even hier. 

Auto huren Sunny Cars Malaga
Auto huren Sunny Cars Malaga

Waar overnachten op Malaga?

Je kunt op Malaga prima overnachten. Je hebt genoeg leuke hotels. We hebben een onderscheid gemaakt tussen aparte hotels, waar je zelf nog een vlucht bij moet boeken en hotels inclusief een vlucht. Klik op de blauwe link voor meer informatie.

Budget hotel: H-A Hotel Trebol

Middenklasse hotel: Eurostars Astoria

Luxe hotel: Only YOU Hotel Málaga

Kijk voor een overzicht van alle hotels in Malaga even hier. 

Hotel + Vlucht:

Ilunion Malaga: dit hotel ligt erg centraal in de buurt van de haven van Málaga. Het hotel is modern  en heeft een zwembad met dak zodat je hier het gehele jaar kan zwemmen. Daarnaast heeft het hotel een wellness met een Finse sauna, Turks stoombad en jacuzzi. Je kan zowel vanaf Amsterdam, Rotterdam als Eindhoven naar Malaga vliegen met deze pakketreis. 

Malaga Alameda Centro Affiliated by Meliá: dit is een hotel met centrale, maar toch rustige ligging. Het hotel ligt bij het Larios winkelcentrum  en je wandelt in 15 minuten naar het centrum van de stad. Ook hier kun je vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven airport vliegen naar Malaga toe. 

Soho Boutique Colón: dit is ook een heel modern hotel aan de rand van de stad. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van het hotel, zoals bijvoorbeeld de kathedraal van Malaga (tien minuten lopen). Ook het strand van Malaga ligt maar op twee kilometer van dit hotel. 

Scroll naar boven