Gran Canaria met kinderen

Gran Canaria met kinderen: 15 leuke activiteiten op een rij!

Je hoeft tijdens een vakantie naar Gran Canaria met kinderen echt niet de hele dag bij het zwembad of op het strand te liggen. Dit eiland is van vulkanische oorsprong en heeft naast de stranden, ook mooie natuurgebieden die je kunt gaan bekijken met het gezin. Daarnaast zijn er ook genoeg andere activiteiten voor kinderen op dit eiland dat onderdeel is van de Canarische eilanden. We zetten de leukste activiteiten op Gran Canaria met kinderen op een rij!

Gran Canaria met kinderen
Gran Canaria met kinderen

Gran Canaria met kinderen #1: hoofdstad las Palmas

Een leuke activiteit op Gran Canaria met kinderen is het bezoeken van de hoofdstad van het eiland Las Palmas. Zeker op een namiddag na een dagje zwembad of strand is het leuk om een wandeling te maken door de oude historische binnenstad. Een van de bezienswaardigheden in het centrum is de oude kathedraal van de stad.

Een leuke wijk in Las Palmas om te bezoeken is de wijk Vegueta. Je hebt hier veel kleurrijke gebouwen en de wijk heeft gezellige straatjes en leuke pleinen. Het meest bezocht plein van deze wijk is Plaza Santa Ana. Op het plein staan verschillende bronzen honden (die het plein bewaken). 

Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten te ondernemen in Las Palmas. Een leuke activiteit is het Science museum van de stad. In dit interactieve museum kunnen kinderen allerlei proefjes en testjes doen. Het museum heeft meerdere verdieping en de entreeprijs is zeer schappelijk. Hoogtepunten van het museum zijn de 3d film en de robotachtbaan, waar een grote robotarm de mensen rondslingert. 

Gran Canaria met kinderen
Gran Canaria met kinderen

Gran Canaria met kinderen #2: kindvriendelijke Stranden

Uiteraard gaan de meeste gezinnen met kinderen naar Gran Canaria voor de zon en het strand. Gran Canaria is een vulkanisch eiland en de meeste natuurlijke stranden zijn niet super geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.  Toch zijn er met name aan de westkust van het eiland genoeg mooie kunstmatig aangelegde zandstranden voor gezinnen. We benoemen hieronder de leukste stranden om te bezoeken tijdens je vakantie naar Gran Canaria met kinderen. 

Anfi del Mar: dit is een prachtig wit strand met palmbomen en een heldere blauwe zee die ook nog eens langzaam afloopt. Op dit strand heb je genoeg restaurants waar je een hapje kunt eten en op het strand zijn er ook van allerlei dingen te boeken zoals een waterfiets of een jetski. Ook ligt er in de buurt van het strand een supermarkt, waardoor je ook prima op dit strand op Gran Canaria met kinderen kunt lunchen. Dit strand is dan wel onderdeel van een resort, maar al deze stranden zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Ook zijn er op het strand gratis toiletten aanwezig. 

Playa de Amadores: dit witte strand heeft ook fijn strandzand en in de zee heb je in de zomermaanden een Ocean Funpark voor de kinderen. Ook kun je hier prima snorkelen, aangezien het water erg helder is. Ook bij dit strand zijn er genoeg horecatentjes te vinden voor een hapje en een drankje bij het strand. Dit strand heeft ook twee Nederlandse strandtenten. 

Gran Canaria met kinderen
Gran Canaria met kinderen

Playa de Mogan: dit is het strand van een leuk kustdorpje: Puerto de Mogán. Dit dorpje is erg fotogeniek en wordt ook weleens het Venetië van Gran Canaria genoemd. Hierdoor is het ook erg populair onder toeristen. Het strand is niet supergroot, maar je kunt er wel bedjes huren. Doordat het strand in het westen van het eiland ligt is het niet zo winderig op dit strand en wordt het strand ook in de winterperiode goed bezocht. 

Playa de Las Canteras: dit is het strand dat ten noorden van de hoofdstad las Palmas ligt en een bezoek aan dit strand is goed te combineren met een bezoek aan de hoofdstad. Je loopt namelijk van het strand zo het centrum in. Dit strand heeft alle faciliteiten en het is leuk om even langs de boulevard te lopen en een drankje te doen. De golven zijn rustig hier en het water schoon en hierdoor is het strand ook zeer in trek bij gezinnen met kinderen. 

Gran Canaria met kinderen
Gran Canaria met kinderen

Gran Canaria met kinderen: waterparken en andere parken voor kinderen

Je kunt op het eiland Gran Canaria met kinderen naar verschillende soorten parken die leuk zijn voor gezinnen. We zetten de leukste hieronder op een rij.

#3 Aqualand Maspalomas: dit is het grootste waterpark van het eiland en het heeft vele verschillende glijbanen voor jong en oud. Van de verschillende glijbanen kun je met een band, matje of zonder hulpmiddelen naar beneden glijden. Dit waterpark heeft veel dezelfde glijbanen die we tegenkwamen bij Aqualand Tenerife.

Ook voor kinderen is er veel vertier bij dit waterpark. Zo is er een zwembad die steeds golven produceert en zijn er drie verschillende gedeeltes voor kinderen met glijbanen en andere watertoestellen. Ook is er een lazy river waar je op een band met de stroom een rondje maakt. Je kunt je hier makkelijk een dag vermaken tijdens je vakantie op Gran Canaria met kinderen. 

#4 Lago Taurito Waterpark: dit waterpark ligt op iets meer dan een kwartier rijden van Maspalomas en is een stuk kleiner dan Aqualand. Toch heb je ook hier een aantal spectaculaire glijbanen en ook hier is een watergedeelte voor jongere kinderen. Het park heeft daarnaast een midgetgolf baan, een bowling baan, een restaurant en een winkelcentrum. 

#5 Sioux City: dit is een park dat in het teken staat van het Wilde Westen. Het is niet zo’n groot park, maar er worden gedurende de dag verschillende cowboy shows gegeven. Sioux City is een kwartier rijden met de auto vanaf Maspalomas. 

#6 Pretpark Holiday World: dit pretpark heeft het meeste weg van een kermis zoals wij die kennen. Dit park ligt in Maspalomas en heeft meer dan twintig attracties voor zowel jonge als oudere kinderen. Kijk vooraf even op de website waar je kinderen allemaal precies in mogen, aangezien er voor alle attracties een lengterestrictie is. Deze begint meestal bij 0,9 meter. Je moet bij de attracties denken aan attracties als een achtbaan, reuzenrad, zweefmolen en botsauto’s. 

Aqualand Tenerife met kinderen
Aqualand Tenerife met kinderen

#7 Palmitos Park: je kunt op Gran Canaria met kinderen ook naar de dierentuin. Deze dierentuin ligt landinwaarts op zo’n vijftien minuten rijden van Maspalomas. Deze dierentuin is behoorlijk groot en ligt in een dal, waardoor het in de zomer best warm kan zijn hier. De dierentuin heeft een aquartium, verschillende reptielen en verschillende andere kleine dieren zoals de gibbon, aardvarken en wallaby. Naast de dieren die je kunt bewonderen heb je ook nog verschillende shows met vogels (waaronder roofvogelshow) en dolfijnen. 

#8 Angry Birds park: dit speelpark staat helemaal in het teken van de vogel uit het computerspelletje. Het is een grote speeltuin met twintig verschillende attracties/ speeltoestellen zoals een tokkelbaan, megaschommel en trampolines. Het park ligt op ongeveer een kwartier rijden van Maspalomas. 

#9 Cocodrilo Park: dit is een kleine dierentuin, waarbij ze exotische dieren opvangen van particulieren. De krokodillen zijn hier natuurlijk de belangrijkste bezienswaardigheid en je kunt ook kijken wanneer deze dieren worden gevoerd. Verder kun je er slangen, apen en een tijger bewonderen. Vanaf Maspalomas is het met de auto ongeveer twintig minuten rijden, maar er rijdt ook enkele keren per dag een gratis bus naar het park toe. De entree is niet super hoog en gaat voornamelijk naar het onderhoud en het voer van de beesten die worden opgevangen. 

Vakantie Miami met kinderen
Gran Canaria met kinderen

Gran Canaria met kinderen: overige activiteiten

Er zijn nog meer activiteiten die je op Gran Canaria met kinderen kunt ondernemen. Deze overige activiteiten beschrijven we kort hieronder.

#10 Dolfijnen/ walvissen spotten: je kunt op Gran Canaria met kinderen een excursie boeken op een boot om deze dieren te spotten. Je gaat aan boord van een boot in de haven van Puerto Rico en het is mogelijk dat je vanuit je vakantieadres in Maspalomas, Playa del Inglés en andere resorts in het zuiden van Gran Canaria gratis opgehaald wordt. De garantie dat je dolfijnen ziet tijdens deze trip is bijna 100% en het is mogelijk om walvissen te zien, maar deze zijn wel wat moeilijker te vinden dan dolfijnen. 

#11 Dunas de Maspolomas: dit is een prachtig natuurgebied wat lijkt op een woestijngebied. Je kunt hier naar het strand toe gaan en het is leuk om de zandduinen in te gaan met je kinderen. Het natuurgebied ligt tussen de badplaatsen Maspalomas en Playa del Inglés in. Je kunt hier wel zandbergen van tien meter hoog hebben. Door de wind verandert het landschap hier ook steeds weer.

Wil je het gebied verkennen ga dan naar het informatiecentrum en uitzichtpunt van dit  duinlandschap. Je vindt deze beiden in Riu Palace Maspalomas. Hier kun je ook informatie vinden over de wandelpaden in het park. Aangezien het natuurpark beschermd is, gelden er wel strenge regels zoals dieren met rust laten en op de paden blijven. Houdt er rekening mee dat het zand in het gebied erg warm is en dat je daarom kinderen het beste dichte schoenen kunt laten aandoen. 

#12 Roque Nublo: bij de plaats Tejeda heb je de Rots van Nublo dat gezien wordt als een van mooiste natuurlijke rotsformaties ter wereld. De rots van vulkanische oorsprong is ongeveer 80 meter hoog en je kunt hier op dit deel van Gran Canaria met kinderen naar toe wandelen.  Het landschap ligt op 1813 meter hoogte. Je parkeert de auto in de buurt van de rots op een parkeerplaats en dan kun je er naar toe wandelen.

Zorg er wel voor dat je dichte schoenen aan doet en geen slippers. Kinderen zullen het klimmen op de rotsen op sommige punten wel leuk vinden. Zeker met wat kleinere kinderen kan de route op het einde naar de rots toe lastig zijn, maar kijk tot hoe ver je komt en je kunt altijd omdraaien als het klimmen over de rotsen niet meer te doen is voor je kinderen. 

Gran Canaria met kinderen
Gran Canaria met kinderen

#13 Barranco de Guajadeque: dit is één van de mooiste ravijnen van de Canarische eilanden en je kunt door de kloof met de auto rijden. Ook is het mogelijk om te wandelen in dit gebied. De vallei ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Maspalomas af. In het bezoekerscentrum van Guayadeque kun je wat meer te weten komen over het gebied en het is mogelijk om ook een aantal grotwoningen te bezoeken in het gebied. 

#14 Zoutwaterbaden van Las Salinas de Agaete: wij hebben op het eiland Tenerife ook van dit soort baden bezocht en deze lijken er behoorlijk op. Ze liggen aan de rand van het dorpje Las Salinas de Agaete en je kan hier zwemmen. Ook kun je hier leuke foto’s maken en na afloop het dorpje bezoeken. 

#15 Aquarium Las Palmas: dit aquarium ligt in de hoofdstad Las Palmas en is opgedeeld in drie verschillende gebieden. Zo heb je een jungle gebied, waar je door een tropische omgeving loopt en verschillende zeedieren kunt spotten, maar ook de krokodil en de kameleon. Ook is er een strandgedeelte, waar je de zeedieren kunt spotten. Hierbij loop je ook door een tunnel en zie je de onderwaterwereld boven je. Het laatste gedeelte heb je Deep Ocean waar je achter groot glas bijvoorbeeld grote haaien kunt bekijken. 

Gran Canaria met kinderen
Gran Canaria met kinderen

Waar overnachten op Gran Canaria met kinderen?

Je hebt genoeg plekken op Gran Canaria met kinderen waar je kunt overnachten. 

Budgethotel: Maspalomas Lago 25

Middenklasse hotel: Radisson Blu Resort & Spa, Gran Canaria Mogan

Luxe hotel: Hotel Riu Palace Oasis

Kijk voor de hele lijst met accommodaties in Gran Canaria met kinderen even hier. 

Gran Canaria met kinderen
Gran Canaria met kinderen

andere artikelen die interessant kunnen zijn

SOCIAL CHECK-IN