Bobbejaanland met kinderen

Bobbejaanland met kinderen: alle informatie op een rij!

Een bezoek aan Bobbejaanland met kinderen is altijd een goed idee! Wij bezochten het park al meerdere keren voordat Sophie geboren was en dat was altijd super leuk! Een bezoek aan Bobbejaanland stond dan ook al een tijdje erg hoog op ons lijstje en afgelopen zondag was het dan eindelijk zover. Naar aanleiding van ons bezoek aan het pretpark met onze dochter schrijven we deze uitgebreide review over het pretpark!

Bobbejaanland met kinderen
Bobbejaanland met kinderen

Bobbejaanland met kinderen: algemene informatie

We rijden op zondagochtend door een dikke mist vanuit onze woonplaats richting het pretpark. Om tien uur gaat het park open en we vinden het altijd wel erg prettig om al wat eerder bij het pretpark te zijn. We parkeren de auto bijna vooraan op één van de (betaalde) parkeerplaatsen bij het pretpark en zijn al snel binnen. Het is nog erg rustig en we drinken op het gemak een kop koffie op de binnenplaats van het pretpark. Om kwart voor tien begint de show om het park voor die dag te openen en om tien uur kunnen we dan eindelijk het park gaan verkennen! 

We kopen onze tickets via de website van Bobbejaanland al vooraf. Je krijgt de tickets in de mail en je kunt bij het park zo doorlopen. Af en toe heeft het pretpark acties met de kaartverkoop en kun je bijvoorbeeld bieden op websites als vakantieveilingen op kaartjes voor het park. Ook een parkeerticket konden we gelijk online bestellen en afrekenen. Hierdoor reden we aan het einde van de dag gelijk van de parkeerplaats af. 

Het park heeft ook een eigen app die je kunt downloaden, waarin veel informatie staat over de attracties en het pretpark en je ook een plattegrond vindt van het park. Overigens kun je voor een paar euro ook een plattegrond kopen bij de kassa van het park. Ook vind je hier verschillende wandelroutes voor verschillende doelgroepen. Dus bijvoorbeeld een wandelroute voor de allerkleinste kinderen. 

Bobbejaanland met kinderen
Bobbejaanland met kinderen

Bobbejaanland met kinderen: het park

In het park vind je in totaal 44 attracties verdeeld over een aantal themagebieden. Je hebt de themagebieden Land of Legends, Kinderland, Adventure Valley en Cowboy Town. De attracties liggen om een groot meer en je kunt een rondje lopen om het meer en dan kom je langs alle attracties. Doordat de afstanden naar de verschillende attracties niet supergroot zijn hebben we die dag een aantal rondjes rondom dit meer gelopen. 

Bobbejaanland met kinderen
Bobbejaanland met kinderen

Voor iedere leeftijdscategorie zijn er genoeg attracties en sommige attracties werken ook met een lengterestrictie. Zo moet je bij de snelste attracties van het park minimaal 1,30 meter zijn. Groot voordeel is dat bij het merendeel van de attracties kinderen wel onder begeleiding van een volwassenen in de attractie mogen. Sophie is iets groter dan 1,20 meter en mocht in vier attracties nog niet in vanwege haar lengte.

Doordat er nog veertig attracties hierdoor overbleven en we in sommige attracties ook meerdere keren zijn geweest, hebben we ons de hele dag goed vermaakt en moesten we haar om vijf uur echt meeslepen omdat het park dicht ging. Zorg er dus voor dat je gelijk bij de opening in het park er bent, want je hebt wel een hele dag nodig om alles in het pretpark te bekijken en te bezoeken.

Bobbejaanland met kinderen
Bobbejaanland met kinderen

Toen wij er waren was het niet zo heel druk in het park op zondag. Hierdoor hebben we nergens heel erg lang hoeven wachten. In sommige attracties konden we zelfs gelijk doorlopen. Dat vonden wij zeker een groot voordeel van het park, maar wij waren er wel in oktober en weten dus niet of dit ook in bijvoorbeeld in de zomermaanden het geval is. 

Kinderland is een binnengedeelte met attracties en speeltoestellen dat gericht is op de wat jongere kinderen, maar onze dochter (zes jaar) vond het toch ook nog heel leuk om hier te spelen. Zeker als het gedurende de dag wat minder weer is, kun je hier dus makkelijk een paar uur spelen met je kinderen. 

Bobbejaanland met kinderen
Bobbejaanland met kinderen

Het pretpark heeft maar liefst drie verschillende waterattracties. Twee attracties met boomstammen (een binnen- en buitenattractie) en een soort van Piranha bootje. Wij vinden dit altijd super leuke attracties, maar je kunt er wel goed nat in worden. Bij deze attracties staat een apparaat waar je tegen betaling van een klein bedrag jezelf kunt droog föhnen.  Hierdoor hoef je niet de hele dag met een nat pak door het park te lopen. Je kunt uiteraard ook een poncho meenemen voor je kinderen als ze net zoals onze dochter niet graag nat worden. 

Bobbejaanland met kinderen
Bobbejaanland met kinderen

Bobbejaanland met kinderen: eten en drinken

Je hebt in het pretpark maar liefst 21 horecagelegenheden, waar je wat kunt eten en drinken. Ook zijn er meerdere opties qua eten en drinken. Zo hebben we pizza en broodjes gegeten als lunch tussen de middag, maar was het ook mogelijk om bijvoorbeeld frietjes, Mexicaans of een soepje te eten. Het is zelfs mogelijk om een heel driegangenmenu te eten tijdens een bezoek aan het park. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf eten en drinken mee te nemen. 

Bobbejaanland met kinderen
Bobbejaanland met kinderen

Bobbejaanland met kinderen: conclusie

Wij vinden een bezoek aan Bobbejaanland met kinderen echt een aanrader. Er zijn genoeg attracties om je een hele dag te vermaken, de wachtrijen zijn niet super lang en de loopafstanden (zoals je die bij bijvoorbeeld de Efteling hebt) zijn niet lang. Hierdoor kun je je een hele dag makkelijk vermaken in het park en doe je het echt op je gemak dan kun je je ook prima een weekendje vermaken in het park. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van Bobbejaanland

Bobbejaanland met kinderen
Bobbejaanland met kinderen

Bobbejaanland met kinderen: waar slapen?

Pretpark Bobbejaanland ligt niet in de buurt van een grote stad. De steden die het dichtst in de buurt van het park liggen zijn Antwerpen en Hasselt. Dit zijn grote steden, waar je je ook prima kunt vermaken met het gezin en op die manier kun je ook prima een paar dagen vakantie hier in de regio vieren met het gezin. 

We hebben gekeken naar hotels die zo dicht mogelijk in de buurt lagen van het pretpark en kwamen tot de volgende opties, waar je in de buurt van Bobbejaanland met kinderen kunt slapen.

Budget hotel: Hotel Fauwater

Middenklasse hotel: Hotel Corsendonk Viane

Luxe hotel: B&B de Pastorie

Voor een overzicht van alle accommodaties in de buurt van Bobbejaanland met kinderen kijk dan even hier. 

Bobbejaanland met kinderen
Bobbejaanland met kinderen

Scroll naar boven