Aqualibi met kinderen

Aqualibi met kinderen: het waterpark van Walibi!

Een bezoek aan het waterpark Aqualibi met kinderen is echt een aanrader. We zagen het waterpark voor de eerste keer toen we een bezoek brachten aan het pretpark Walibi Belgium en namen ons gelijk voor als we nog eens een keer een weekendje in België zouden zijn, dat we dan ook zeker dit waterpark gingen bezoeken. Een paar weken later was het zover en wat is dit een leuk waterpark! Van de buitenkant leek het of er maar een paar glijbanen waren, maar er is echt genoeg vermaak om je een hele dag met het gezin te vermaken. Op basis van ons bezoek aan het waterpark, zetten we alle informatie in deze blog op een rij!

Aqualibi met kinderen
Aqualibi met kinderen

Aqualibi met kinderen: algemene informatie

Aqualibi is het waterpark dat onderdeel is van Walibi Belgium. Het waterpark ligt ook op hetzelfde terrein als het pretpark, dus parkeren we de auto op dezelfde (betaalde) parkeerplaats als tijdens ons vorige bezoek aan het pretpark. Hierdoor staan we na een minuutje wandelen voor de ingang van het waterpark. 

Wat gelijk een belangrijk iets is om te weten is dat de mannen een strakke zwembroek aan moeten in het waterpark. De meeste mannen hebben normaliter een gewone zwembroek, maar daar mag je niet mee in het waterpark. Zelf hadden we dit ook niet, waardoor we daar een strakke zwembroek hebben gekocht. Toen we in het zwembad keken, bleek dat er een vijftigtal andere mannen met dezelfde zwembroek rondliepen van Aqualibi. Houdt hier dus rekening mee, anders betaal je bij de kassa meteen voor een andere zwembroek. 

Tickets voor het waterpark kun je vooraf online makkelijk op de website bestellen, waarbij ze een onderscheid maken tussen kinderen die langer dan 1,20 meter zijn en die korter zijn dan 1,20 meter. Doordat je van de meeste glijbanen pas vanaf een lengte van 1,20 meter af mag, betalen kinderen tussen de 1 meter en 1,20 meter een stuk minder voor de toegangsprijs. Kinderen onder de 1 meter mogen gratis naar binnen. 

Bij binnenkomst in het waterpark krijgen de ouders allemaal een blauw bandje, waarmee je een kluisje kunt openen en sluiten. Overigens is dit blauwe bandje geen bandje waar je mee kunt betalen. Het bandje is uitsluitend bedoeld voor de kluisjes. 

Aqualibi met kinderen
Aqualibi met kinderen

Aqualibi met kinderen: het waterpark

Wij waren echt positief verrast door het waterpark! Zoals we aangaven zie je van de buitenkant maar twee glijbanen en lijkt het waterpark niet zo groot. Toch zijn er meer dan tien verschillende glijbanen, waar kinderen (die groter zijn dan 1,20 meter) vanaf kunnen glijden. Onze dochter is 1,25 meter groot en mocht van alle glijbanen wat natuurlijk helemaal super is!

Wat wij en vooral onze dochter echt de allerleukste glijbaan vonden is de rapido. Dit is een behoorlijk lange wildwaterbaan, waar je in meerdere etappes vanaf gaat. We zijn met onze dochter hier misschien wel twintig tot dertig keer vanaf geweest! Echt een hele leuke glijbaan, voor zowel jonge als oudere kinderen. 

Daarnaast heb je nog zes verschillende grote glijbanen, waar je al dan niet met een grote band naar beneden gaat. Bij al deze glijbanen staat een wachtrij, maar wij vonden toen wij er waren de wachtrijen wel meevallen. De meeste keren waren we binnen tien minuten van de glijbaan. Deze glijbanen hebben allemaal een lengterestrictie van 1,20 meter.

Voor de jongere kinderen heb je nog twee verschillende gebieden waar je naar toe kunt gaan in het waterpark. Zo heb je Kiddie Bay dat echt bedoeld is voor de jongste kinderen en waar ze verschillende speeltoestellen en kleinere glijbanen hebben staan. Het tweede gedeelte voor de jongste kinderen is Mini Beach dat toegankelijk is voor kinderen van drie tot en met acht jaar. Kinderen tussen de 1 meter en 1,20 meter zijn hier welkom. 

Naast al deze glijbanen heb je ook nog een zwembad dat om de zoveel tijd kunstmatige golven produceert en je hebt ook een lagoon, met een enorm grote warm bad, met allerlei bubbelbaden. Ideaal voor de ouders (en kinderen) om even te relaxen na al die keren van de glijbaan. Wat dat betreft kun je in Aqualibi met kinderen je makkelijk een hele dag vermaken. Wij waren er aan het begin van de dag en tegen het einde van de dag verlieten we pas het waterpark (onder protest van onze dochter ;)). 

Aqualibi met kinderen
Aqualibi met kinderen

Aqualibi met kinderen: eten en drinken

Je kunt in Aqualibi met kinderen ook prima eten. Bij het waterpark zit een restaurant waar je frietjes, salades en pizza kunt eten. Zorg er voor dat je op tijd besteld, aangezien de wachtrij hier behoorlijk lang kan zijn. In het zwembad is het niet toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen en dat wordt door de meeste gasten ook niet gedaan. In het restaurant zelf zagen we wel verschillende mensen een zelf meegebrachte lunch eten. 

Aqualibi met kinderen
Aqualibi met kinderen

Aqualibi met kinderen: conclusie

Wij hebben echt genoten van een hele dag in dit waterpark! We dachten in eerste instantie dat we na een halve dag wel uitgekeken zouden zijn in het waterpark, maar dat was zeker niet het geval. We zijn er de hele dag gebleven en je kunt daarom prima een heel weekend naar Walibi Belgium, waarbij je een dag reserveert voor het pretpark en een dag reserveert voor het waterpark. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende glijbanen even op de website van Aqualibi.  

Aqualibi met kinderen
Aqualibi met kinderen

Aqualibi met kinderen: overnachten

Je kunt Aqualibi met kinderen prima bezoeken tijdens een weekendje weg naar Brussel. Vanaf het centrum van Brussel is het  een half uur rijden naar het waterpark toe. Overigens is er in Brussel ook genoeg te doen voor kinderen om je er minimaal een heel weekend te kunnen vermaken. We schreven over deze stad al eens de blog Brussel met kinderen, waarin we alle activiteiten in de stad op een rij hebben gezet. Qua accommodaties heeft deze stad wel de meeste opties. We zetten in iedere prijsklassen de beste opties op een rij. We zetten een aantal goede opties op een rij in de verschillende prijsklassen. 

Budget hotel: Hotel Agora Brussels Grand Place

Middenklasse hotel: Hotel Noga

Luxe hotel: Hilton Brussels Grand Place

Kijk voor een overzicht van alle hotels in Brussel met kinderen even hier voor meer informatie. 

Brussel met kinderen
Familiekamer Brussel

Scroll naar boven