Antwerpen met kinderen: top 5 bezienswaardigheden!

Antwerpen is een leuke stad om met kinderen te bezoeken. De stad is vanuit Nederland goed te bereiken met de auto en ook met de trein kun je vanaf veel plaatsen in Nederland erg snel op het centrale station van Antwerpen zijn. Hierdoor is de stad populair om te bezoeken bij ouders met kinderen. 

Afgezien van dat je er goed kunt winkelen en goed kunt eten, heeft de stad ook voor kinderen genoeg activiteiten in petto. In dit reisblog zetten we voor jullie de vijf leukste activiteiten op een rij in Antwerpen met kinderen. 

Antwerpen met kinderen

Antwerpen met kinderen #1: de antwerpen zoo

De bekendste bezienswaardigheid in Antwerpen met kinderen is wel de dierentuin van Antwerpen. De dierentuin is makkelijk te bereiken, omdat hij naast het centrale station van Antwerpen ligt. Wat dat betreft kun je het qua ligging wel vergelijken met Artis in Amsterdam. 

De dierentuin is al heel erg oud en de laatste jaren zijn er verschillende verblijven flink opgeknapt en heeft de dierentuin uitgebreid. Alle bekende dieren uit Afrika zijn uiteraard aanwezig in de dierentuin zoals olifanten, leeuwen, gorilla’s en nog veel meer dieren. Ook hebben ze een ruimte met een enorm aquarium wat ons doet denken aan het aquarium in Artis. 

Er zijn in de dierentuin ook leuke activiteiten die je kunt ondernemen met kinderen, zoals bepaalde dieren voeren op bepaalde tijden. Kijk voor de tijden op de websit van de dierentuin. Ook zijn er verschillende speeltuinen in de dierentuin te vinden voor kleine en voor grote kinderen. Ook qua eetgelegenheden is er door de dierentuin heen genoeg aanbod. 

De dierentuin is alle dagen van het jaar open en voor meer informatie over de prijzen van kaartjes en activiteiten die in de dierentuin voor kinderen worden georganiseerd kijk dan even hier

antwerpen met kinderen #2: Pannenkoeken eten met uitzicht

Antwerpen ligt aan het water en je kunt hier dan ook een rondvaartboot boeken. De leukste boot voor kinderen die vaart is de pannenkoekenboot, waar ouders onder het genot van onbeperkt pannenkoeken eten kunnen genieten van het uitzicht op de stad vanaf het water. 

De vaartochten duren ongeveer een uur tot anderhalf uur en het is uiteraard een leuke combinatie van een activiteit en gezellig eten. 

Er zijn verschillende maatschappijen die deze rondvaart aanbieden, waaronder het bedrijf Flandria. Ook kun je met deze maatschappij een vaartocht boeken door de grote haven van Antwerpen die drie uur duurt. Dit is vooral een optie voor wat oudere kinderen. 

antwerpen met kinderen #3: Chocolate nation

Houden jouw kinderen heel erg van chocolade dan is Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolade museum ter wereld wel een goede optie. Ook dit museum ligt weer erg centraal in Antwerpen, want het ligt recht tegenover het centraal station. Alles draait hier om Belgische chocolade in dit belevingsmuseum. 

Voor meer informatie over het museum en de entreeprijzen kijk dan even hier. 

antwerpen met kinderen #4: speurtocht door de stad Antwerpen heen

Antwerpen is een mooie historische stad en de binnenstad van Antwerpen is zeker een bezoek waard. Om het voor kinderen aantrekkelijk te maken, kun je voor een paar euro bij het kantoor van VisitAntwerp op de Grote markt een speurtocht kopen. De speurtocht is voor kinderen vanaf 6 jaar oud en duurt ongeveer 3 uur. 

De speurtocht start en eindigt op de Grote Markt in het centrum van Antwerpen. Je kunt hierbij kiezen of je 3 of 5 kilometer wil wandelen door de stad. Onderweg geeft de vos Antigoon leuke weetjes over de stad, zoals het verhaal van Nello & Patrasche, de eerste wolkenkrabber van Europa, de voetgangerstunnel, de Schelde en nog veel meer.  

Voor meer informatie over deze speurtocht kijk even op de website van Visit Antwerpen.

antwerpen met kinderen #5: het uitzicht op het MAS museum

Er liggen verschillende musea in de stad Antwerpen, maar als je er eentje moet kiezen om te bezoeken met kinderen is het Museum aan de Stoom (MAS) de beste optie.  Je vindt hier allerlei archeologische opgravingen en je kunt je bezoek aan dit museum met kinderen aantrekkelijker maken door de aangeboden piratenspeurtocht door het museum te lopen. Voor meer informatie over deze speurtocht kijk dan even hier. 

Wij raden dit museum wel vooral aan als je het leuk vindt om tijdens een stedentrip een museum te bezoeken. Het gebouw van het museum is wel echt prachtig en er is een dakterras, waar je gratis van het uitzicht kunt genieten. Loop hiervoor langs de wandelboulevard die als een spiraal naar boven loopt en geniet van een ongelooflijk uitzicht op de stad.

antwerpen met kinderen: coming soon

Het enige pretpark van Antwerpen Comic Station, dat gelegen is in de stationshal van Antwerpen Centraal is momenteel gesloten en is overgenomen door Plopsa. Hier zijn ze druk aan het bouwen om hier een mooie indoorpretpark van te maken, zoals de bestaande Plopsaparken in België en Nederland. 

Wil je weten hoe het staat met de bouw en wanneer het pretpark precies open gaat, kijk dan even hier.  

Waar slapen in antwerpen met kinderen

Budget hotel: Novotel Antwerpen

Middenklasse hotel: Hotel 1875

Luxe hotel: Hampton by Hilton Antwerp Central Station

Voor een goede accommodatie te vinden in Antwerpen met kinderen, kun je het beste gebruik maken van de website van booking.com. Wij boeken de meeste hotels van onze reizen op deze website. Waar wij vooral naar kijken bij het boeken van een hotel met onze dochter is de locatie, uiteraard de prijs, de grootte van de kamer en de reviews die gegeven zijn. Die laatste is erg belangrijk omdat je dan meestal gelijk een goed beeld krijgt van wat je van het hotel kunt verwachten. 

Al deze zaken kunnen we op booking.com goed vinden en de klantenservice is ook echt top! Wij hebben al een paar keer gebeld voor informatie over een geboekte kamer en zij gaan altijd gelijk voor je bellen met het hotel wat je geboekt hebt. Voor het zoeken naar hotels in Antwerpen met kinderen klik dan hier voor meer informatie. 

Verdere informatie Antwerpen met kinderen

Antwerpen City Card (kaart voor gratis vervoer in de stad en gratis toegang tot verschillende musea en op andere zaken grote korting. Deze kaart kan interessant zijn als je van plan bent om met je kinderen veel dingen te gaan bezoeken in Antwerpen!

Klimaatinformatie

Beste reistijd

SOCIAL CHECK-IN