Antwerpen met kinderen

Antwerpen met kinderen: top 7 bezienswaardigheden!

Antwerpen is een leuke stad om met kinderen te bezoeken. De stad is vanuit Nederland goed te bereiken met de auto en ook met de trein kun je vanaf veel plaatsen in Nederland erg snel op het centrale station van Antwerpen zijn. Hierdoor is de stad populair om te bezoeken bij ouders met kinderen. Wij brachten verschillende keren een bezoek aan de stad en zetten de leukste activiteiten van Antwerpen op een rij. 

Antwerpen met kinderen
Antwerpen met kinderen

Antwerpen met kinderen #1: Zoo Antwerpen

De bekendste bezienswaardigheid in Antwerpen met kinderen is wel de dierentuin van Antwerpen. De dierentuin is makkelijk te bereiken, omdat hij naast het centrale station van Antwerpen ligt. Hierdoor kun je met het openbaar vervoer de dierentuin makkelijk bereiken. Wij hadden een hotel in de buurt van het station en liepen in een minuutje of tien naar de dierentuin toe.

Zoo Antwerpen is een grote dierentuin, waarbij er de laatste jaren veel geïnvesteerd is in de verblijven van de dieren. Die vonden wij bij de meeste dieren ook erg ruim en modern. Alle bekende dieren uit Afrika zijn uiteraard aanwezig in de dierentuin zoals olifanten, leeuwen, gorilla’s en nog veel meer dieren. Daarnaast hebben ze een groot reptielenhuis en een groot aquarium. 

Zoo Antwerpen met kinderen
Zoo Antwerpen met kinderen

Er zijn in de dierentuin ook leuke activiteiten die je kunt ondernemen met kinderen, zoals bepaalde dieren voeren op bepaalde tijden. Kijk voor de tijden op de website van de dierentuin. Ook zijn er verschillende speeltuinen in de dierentuin te vinden voor kinderen. Ook qua eetgelegenheden is er door de dierentuin heen genoeg aanbod. 

De dierentuin is alle dagen van het jaar open en voor meer informatie over de prijzen van kaartjes en activiteiten die in de dierentuin voor kinderen worden georganiseerd kijk dan even hierWij waren er in de ochtend toen de dierentuin open ging en zijn er de hele dag gebleven. Wat dat betreft kun je makkelijk een dag uittrekken voor deze activiteit in Antwerpen met kinderen. Wij schreven over ons bezoek aan de dierentuin de blog Zoo Antwerpen met kinderen

Zoo Antwerpen met kinderen
Zoo Antwerpen met kinderen

antwerpen met kinderen #2: Plopsa Station Antwerp

Plopsa Station Antwerp is een vrij nieuw indoor pretpark in Antwerpen en is gevestigd in het centrale station van Antwerpen. Hierdoor is het net als de dierentuin van Antwerpen makkelijk te bezoeken met het openbaar vervoer. Op zondagochtend staan we wanneer het park open gaat gelijk bij de kassa, waardoor het nog vrij rustig is in het park. Hierdoor kunnen we overal gelijk in en hoeven we nergens lang te wachten. Maar voordat we het park gaan verkennen gaan we eerst samen met Maya de Bij op de foto die bij de ingang de kinderen al opwacht. 

In eerste instantie denken we dat het park bestaat uit één ruimte, maar er zijn meerdere ruimten waar verschillende attracties zijn te vinden. Zo heeft het park dertien verschillende attracties die vooral voor de jonge kinderen erg geschikt zijn. Sophie is zes jaar en de meeste attracties zijn super leuk voor haar leeftijd. Haar favorieten attracties van dit park zijn Tollembeek tour (dit is een soort attractie die je ook vaak op de kermis ziet en waar kinderen een heel parcours met hindernissen moeten lopen) en Wickie’s Valtoren (je zit met z’n allen op een rij op een bank en deze bank valt verschillende keren snel naar beneden). 

Antwerpen met kinderen
Antwerpen met kinderen

Daarnaast is er een attracties waar we met geweren moeten schieten samen met Lucky Luke en een attractie waarin we in een karretje de smurfen moeten helpen met toverstokjes. Ook zijn er een aantal attracties die je ook op de kermis tegen kunt komen zoals een carrousel, de vliegtuigjes, botsauto’s (K3), de kikkertjes en een hele snelle attractie genaamd Storm op Zee.  

Ook is er een speeltuin en een ballenbak in het park, waar kinderen kunnen spelen. Wat dat betreft kun je hier prima een hele ochtend of middag vermaken als je een stedentrip naar Antwerpen met kinderen maakt. Ook is het mogelijk om tussen de middag bij dit park te lunchen met het gezin. 

Uiteraard is dit ook een goede activiteit als het minder weer is in de stad en je een leuke binnenactiviteit zoekt. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van Plopsa Station Antwerp. 

Antwerpen met kinderen
Antwerpen met kinderen

antwerpen met kinderen #3: Pannenkoeken eten met uitzicht

Antwerpen ligt aan het water en je kunt hier dan ook een rondvaartboot boeken. De leukste boot voor kinderen die vaart is de pannenkoekenboot, waar ouders onder het genot van onbeperkt pannenkoeken eten kunnen genieten van het uitzicht op de stad vanaf het water. 

De vaartochten duren ongeveer een uur tot anderhalf uur en het is uiteraard een leuke combinatie van een activiteit en gezellig eten. 

Er zijn verschillende maatschappijen die deze rondvaart aanbieden, waaronder het bedrijf Flandria. Ook kun je met deze maatschappij een vaartocht boeken door de grote haven van Antwerpen die drie uur duurt. Dit is vooral een optie voor wat oudere kinderen. 

antwerpen met kinderen #4: Chocolate nation

Houden jouw kinderen heel erg van chocolade dan is Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolade museum ter wereld wel een goede optie. Ook dit museum ligt weer erg centraal in Antwerpen, want het ligt recht tegenover het centraal station. Alles draait hier om Belgische chocolade in dit belevingsmuseum. 

Wij hebben even getwijfeld of we dit museum zouden bezoeken, maar wij vonden de entreeprijs behoorlijk aan de hoge kant, waardoor we besloten hebben dit museum niet te bezoeken. Voor meer informatie over het museum en de entreeprijzen kijk dan even hier. 

antwerpen met kinderen #5: speurtocht door de stad Antwerpen heen

Antwerpen is een mooie historische stad en de binnenstad van Antwerpen is zeker een bezoek waard. Zeker het gebied rondom de Grote Markt is leuk om te bezoeken en een drankje te doen op één van de vele terrasjes van de stad. Om het voor kinderen nog aantrekkelijker te maken, kun je voor een paar euro bij het kantoor van VisitAntwerp op de Grote markt en bij het centrale station een speurtocht kopen. De speurtocht is voor kinderen vanaf 6 jaar oud en duurt ongeveer 3 uur. 

De speurtocht start en eindigt op de Grote Markt in het centrum van Antwerpen. Je kunt hierbij kiezen of je 3 of 5 kilometer wil wandelen door de stad. Onderweg geeft de vos Antigoon leuke weetjes en verhalen over de stad, zoals bijvoorbeeld het verhaal van Nello & Patrasche, het verhaal over de eerste wolkenkrabber van Europa, de voetgangerstunnel, de Schelde en nog veel meer. Voor meer informatie over deze speurtocht kijk even op de website van Visit Antwerpen.

Antwerpen met kinderen
Antwerpen met kinderen

antwerpen met kinderen #6: het uitzicht op het MAS museum

Er liggen verschillende musea in de stad Antwerpen, maar als je er eentje moet kiezen om te bezoeken met kinderen is het Museum aan de Stoom (MAS) de beste optie.  Je vindt hier allerlei archeologische opgravingen en je kunt je bezoek aan dit museum met kinderen aantrekkelijker maken door de aangeboden piratenspeurtocht door het museum te lopen. Voor meer informatie over deze speurtocht kijk dan even hier. 

Antwerpen met kinderen
Antwerpen met kinderen

Wij raden dit museum wel vooral aan als je het leuk vindt om tijdens een stedentrip een museum te bezoeken. Het gebouw van het museum is wel echt prachtig en er is een dakterras, waar je gratis van het uitzicht kunt genieten. Loop hiervoor langs de wandelboulevard die als een spiraal naar boven loopt en geniet van een ongelooflijk uitzicht op de stad.

Wij hebben dit uitzichtpunt bezocht toen het niet het beste weer was, waardoor we niet een super zicht hadden. We kunnen ons voorstellen als het helder weer is dat het een geweldig gratis uitzicht is over de stad Antwerpen. Vanaf de Grote Markt loop je in iets meer dan tien minuten naar dit uitzichtpunt toe. 

Antwerpen met kinderen
Antwerpen met kinderen

antwerpen met kinderen #7: Stripboeken Graffiti wandeling

Je kunt in de stad Antwerpen met kinderen best veel mooie graffiti kunstwerken spotten en de leukste kunstwerken vonden wij wel met het thema stripboeken. Rondom het centrum van de stad zijn op verschillende plekken deze grote tekeningen op verschillende gebouwen te zien. Wij maakten onze wandeling aan de hand van een vooraf uitgeprinte plattegrond die je hier kunt vinden

Antwerpen met kinderen
Antwerpen met kinderen

Wij hebben aan de hand van deze plattegrond een flinke wandeling door de stad gemaakt en op deze manier ook veel gezien van de stad onderweg. Onze dochter vond het leuk om de getekende stripfiguren te zoeken in de stad en er ook foto’s van te maken.

Onderweg kwamen we bij het Frans Halsplein (waar ook een aantal tekeningen te spotten zijn) nog een leuke speeltuin tegen voor de afwisseling, waardoor we een leuke activiteit van een uurtje of twee in de stad hadden. Je komt uiteraard onderweg ook langs genoeg restaurants en cafés voor een hapje en een drankje. 

Antwerpen met kinderen
Antwerpen met kinderen

antwerpen met kinderen: bezoeken tijdens kerst

De laatste keer dat we de stad Antwerpen hebben bezocht was in de maand december voor kerst en wij vonden de stad in deze tijd super sfeervol versierd overal. De hele grote markt en vele winkels waren versierd met duizenden lichtjes, wat een enorm sfeervol gezicht was. Daarnaast stond er een ijsbaan en een reuzenrad in het centrum en waren er ook activiteiten voor kinderen georganiseerd. 

Zo konden kinderen kerstballen versieren in de buurt van het Steenplein en konden ze deze later samen met de elfjes ophangen in de grote kerstboom op de Grote Markt. Wij vonden de hele sfeer in de stad erg leuk en het is zeker een overweging om de stad in deze periode een keer te bezoeken. 

Antwerpen met kinderen
Antwerpen met kinderen

antwerpen met kinderen: Mercure Antwerp City Centre

Tijdens onze stedentrip naar Antwerpen sliepen we in hotel Mercure Antwerp City Centre. Dit hotel is onlangs volledig gerenoveerd en ligt midden in het centrum van de stad! Hierdoor konden we makkelijk overal naar toe lopen, zonder dat we gebruik hoefden te maken van het openbare vervoer. We hadden een luxe kamer en in de ochtend hadden we een heerlijk ontbijt bij het hotel. Daarnaast ligt er tegenover het hotel een stadspark, waar ook een hele toffe speeltuin ligt. Wij schreven over ons verblijf bij het hotel de blog Mercure Antwerp City Centre met kinderen

Mercure Antwerp City Centre met kinderen
Mercure Antwerp City Centre met kinderen

Waar slapen in antwerpen met kinderen: overige hotels

Naast het Mercure Antwerp City Centre hotel in Antwerpen, zijn er nog een aantal andere hotels die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Wij zetten er een aantal voor de verschillende prijsklassen op een rij. 

Budget hotel: Novotel Antwerpen

Middenklasse hotel: Hotel 1875

Luxe hotel: Hampton by Hilton Antwerp Central Station

Voor een overzicht van alle hotels in Antwerpen met kinderen klik dan hier voor meer informatie. 

Antwerpen met kinderen
Antwerpen met kinderen

Antwerpen met kinderen: Antwerpen City Card

Antwerpen City Card (kaart voor gratis vervoer in de stad en gratis toegang tot verschillende musea en op andere zaken grote korting. Deze kaart kan interessant zijn als je van plan bent om met je kinderen veel dingen te gaan bezoeken in Antwerpen! Kijk vooraf wat je allemaal wil gaan doen in Antwerpen en of de kaart voor jullie gezin voordeel biedt. Voor ons was dit niet het geval. 

SOCIAL CHECK-IN