Bezienswaardigheden antwerpen met kinderen

Antwerpen is een leuke stad om met kinderen te bezoeken. De stad is vanuit Nederland goed te bereiken met de auto en ook met de trein kun je vanaf veel plaatsen in Nederland erg snel op het centrale station van Antwerpen zijn. Hierdoor is de stad populair om te bezoeken bij ouders met kinderen. Wij brachten verschillende keren een bezoek aan de stad en zetten de leukste activiteiten van Antwerpen op een rij. 

Hoe kom je in Antwerpen met kinderen?

Antwerpen ligt voor de meeste gezinnen met kinderen niet zover van hun woonplaats en hierdoor gaan de meeste gezinnen met de auto naar Antwerpen toe. Wij bezoeken meestal de stad Antwerpen met onze dochter met de auto, maar we moeten wel zeggen dat we het altijd erg druk vinden rondom de ring van Antwerpen. Zeker door de week staan hier vaak files.

Een andere manier om een stedentrip naar Antwerpen met kinderen te maken is met de trein. In iets meer dan anderhalf uur ben je met de trein vanaf Amsterdam in het centrum van Antwerpen. Kijk voor meer informatie over het reizen met de trein naar Antwerpen even hier

1. Zoo Antwerpen

De bekendste bezienswaardigheid in Antwerpen met kinderen is wel de dierentuin van Antwerpen. De dierentuin is makkelijk te bereiken, omdat hij naast het centrale station van Antwerpen ligt. Hierdoor kun je met het openbaar vervoer de dierentuin makkelijk bereiken. Wij hadden een hotel in de buurt van het station en liepen in een minuutje of tien naar de dierentuin toe.

Zoo Antwerpen is een grote dierentuin, waarbij er de laatste jaren veel geïnvesteerd is in de verblijven van de dieren. Die vonden wij bij de meeste dieren ook erg ruim en modern. Alle bekende dieren uit Afrika zijn uiteraard aanwezig in de dierentuin zoals olifanten, leeuwen, gorilla’s en nog veel meer dieren. Daarnaast hebben ze een groot reptielenhuis en een groot aquarium. 

Er zijn in de dierentuin ook leuke activiteiten die je kunt ondernemen met kinderen, zoals bepaalde dieren voeren op bepaalde tijden. Kijk voor de tijden op de website van de dierentuin. Ook zijn er verschillende speeltuinen in de dierentuin te vinden voor kinderen. Ook qua eetgelegenheden is er door de dierentuin heen genoeg aanbod. 

De dierentuin is alle dagen van het jaar open en voor meer informatie over de prijzen van kaartjes en activiteiten die in de dierentuin voor kinderen worden georganiseerd kijk dan even hier. Wij waren er in de ochtend toen de dierentuin open ging en zijn er de hele dag gebleven. Wat dat betreft kun je makkelijk een dag uittrekken voor deze activiteit in Antwerpen met kinderen. Wij schreven over ons bezoek aan de dierentuin de blog Zoo Antwerpen met kinderen

Zoo Antwerpen met kinderen
Zoo Antwerpen met kinderen

2. Plopsa Station Antwerp

Plopsa Station Antwerp is een vrij nieuw indoor pretpark in Antwerpen en is gevestigd in het centrale station van Antwerpen. Hierdoor is het net als de dierentuin van Antwerpen makkelijk te bezoeken met het openbaar vervoer. Op zondagochtend staan we wanneer het park open gaat gelijk bij de kassa, waardoor het nog vrij rustig is in het park. Hierdoor kunnen we overal gelijk in en hoeven we nergens lang te wachten. Maar voordat we het park gaan verkennen gaan we eerst samen met Maya de Bij op de foto die bij de ingang de kinderen al opwacht. 

In eerste instantie denken we dat het park bestaat uit één ruimte, maar er zijn meerdere ruimten waar verschillende attracties zijn te vinden. Zo heeft het park dertien verschillende attracties die vooral voor de jonge kinderen erg geschikt zijn. Sophie is zes jaar en de meeste attracties zijn super leuk voor haar leeftijd. Haar favorieten attracties van dit park zijn Tollembeek tour (dit is een soort attractie die je ook vaak op de kermis ziet en waar kinderen een heel parcours met hindernissen moeten lopen) en Wickie’s Valtoren (je zit met z’n allen op een rij op een bank en deze bank valt verschillende keren snel naar beneden). 

Daarnaast is er een attracties waar we met geweren moeten schieten samen met Lucky Luke en een attractie waarin we in een karretje de smurfen moeten helpen met toverstokjes. Ook zijn er een aantal attracties die je ook op de kermis tegen kunt komen zoals een carrousel, de vliegtuigjes, botsauto’s (K3), de kikkertjes en een hele snelle attractie genaamd Storm op Zee.  

Ook is er een speeltuin en een ballenbak in het park, waar kinderen kunnen spelen. Wat dat betreft kun je hier prima een hele ochtend of middag vermaken als je een stedentrip naar Antwerpen met kinderen maakt. Ook is het mogelijk om tussen de middag bij dit park te lunchen met het gezin. 

Uiteraard is dit ook een goede activiteit als het minder weer is in de stad en je een leuke binnenactiviteit zoekt. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van Plopsa Station Antwerp. 

Antwerpen met kinderen
Antwerpen met kinderen

3. Pannenkoeken eten met uitzicht

Antwerpen ligt aan het water en je kunt hier dan ook een rondvaartboot boeken. De leukste boot voor kinderen die vaart is de pannenkoekenboot, waar ouders onder het genot van onbeperkt pannenkoeken eten kunnen genieten van het uitzicht op de stad vanaf het water. 

De vaartochten duren ongeveer een uur tot anderhalf uur en het is uiteraard een leuke combinatie van een activiteit en gezellig eten. 

Er zijn verschillende maatschappijen die deze rondvaart aanbieden, waaronder het bedrijf Flandria. Ook kun je met deze maatschappij een vaartocht boeken door de grote haven van Antwerpen die drie uur duurt. Dit is vooral een optie voor wat oudere kinderen. 

4. Chocolate nation

Houden jouw kinderen heel erg van chocolade dan is Chocolate Nation, het grootste Belgische chocolade museum ter wereld wel een goede optie. Ook dit museum ligt weer erg centraal in Antwerpen, want het ligt recht tegenover het centraal station. Alles draait hier om Belgische chocolade in dit belevingsmuseum. 

Wij hebben even getwijfeld of we dit museum zouden bezoeken, maar wij vonden de entreeprijs behoorlijk aan de hoge kant, waardoor we besloten hebben dit museum niet te bezoeken. Voor meer informatie over het museum en de entreeprijzen kijk dan even hier. 

5. Speurtocht Antwerpen

Antwerpen is een mooie historische stad en de binnenstad van Antwerpen is zeker een bezoek waard. Zeker het gebied rondom de Grote Markt is leuk om te bezoeken en een drankje te doen op één van de vele terrasjes van de stad. Om het voor kinderen nog aantrekkelijker te maken, kun je voor een paar euro bij het kantoor van VisitAntwerp op de Grote markt en bij het centrale station een speurtocht kopen. De speurtocht is voor kinderen vanaf 6 jaar oud en duurt ongeveer 3 uur. 

De speurtocht start en eindigt op de Grote Markt in het centrum van Antwerpen. Je kunt hierbij kiezen of je 3 of 5 kilometer wil wandelen door de stad. Onderweg geeft de vos Antigoon leuke weetjes en verhalen over de stad, zoals bijvoorbeeld het verhaal van Nello & Patrasche, het verhaal over de eerste wolkenkrabber van Europa, de voetgangerstunnel, de Schelde en nog veel meer. Voor meer informatie over deze speurtocht kijk even op de website van Visit Antwerpen.

Antwerpen met kinderen
Antwerpen met kinderen

6. MAS museum

Er liggen verschillende musea in de stad Antwerpen, maar als je er eentje moet kiezen om te bezoeken met kinderen is het Museum aan de Stoom (MAS) de beste optie.  Je vindt hier allerlei archeologische opgravingen en je kunt je bezoek aan dit museum met kinderen aantrekkelijker maken door de aangeboden piratenspeurtocht door het museum te lopen. Voor meer informatie over deze speurtocht kijk dan even hier

Wij raden dit museum wel vooral aan als je het leuk vindt om tijdens een stedentrip een museum te bezoeken. Het gebouw van het museum is wel echt prachtig en er is een dakterras, waar je gratis van het uitzicht kunt genieten. Loop hiervoor langs de wandelboulevard die als een spiraal naar boven loopt en geniet van een ongelooflijk uitzicht op de stad.

Wij hebben dit uitzichtpunt bezocht toen het niet het beste weer was, waardoor we niet een super zicht hadden. We kunnen ons voorstellen als het helder weer is dat het een geweldig gratis uitzicht is over de stad Antwerpen. Vanaf de Grote Markt loop je in iets meer dan tien minuten naar dit uitzichtpunt toe. 

Antwerpen met kinderen
Antwerpen met kinderen

7. Stripboeken Streetart

Je kunt in de stad Antwerpen met kinderen best veel mooie graffiti kunstwerken spotten en de leukste kunstwerken vonden wij wel met het thema stripboeken. Rondom het centrum van de stad zijn op verschillende plekken deze grote tekeningen op verschillende gebouwen te zien. Wij maakten onze wandeling aan de hand van een vooraf uitgeprinte plattegrond die je hier kunt vinden

Wij hebben aan de hand van deze plattegrond een flinke wandeling door de stad gemaakt en op deze manier ook veel gezien van de stad onderweg. Onze dochter vond het leuk om de getekende stripfiguren te zoeken in de stad en er ook foto’s van te maken.

Onderweg kwamen we bij het Frans Halsplein (waar ook een aantal tekeningen te spotten zijn) nog een leuke speeltuin tegen voor de afwisseling, waardoor we een leuke activiteit van een uurtje of twee in de stad hadden. Je komt uiteraard onderweg ook langs genoeg restaurants en cafés voor een hapje en een drankje. Dit is uiteraard ook een gratis kinderactiviteit in Antwerpen. 

Antwerpen met kinderen
Antwerpen met kinderen

Overige kinderactiviteiten Antwerpen

Uiteraard hebben we nog niet alle kinderactiviteiten in Antwerpen gedaan en zijn er nog genoeg andere dingen die je in Antwerpen met kinderen kunt doen. We zetten de overige activiteiten die je in Antwerpen met kinderen kunt doen hieronder op een rij.

#8 Fietstocht Antwerpen: je kunt de stad Antwerpen met kinderen ook op de fiets verkennen. De Nederlandse organisatie Baja Bikes organiseert fietstochten voor gezinnen door de stad. Je gaat onder leiding van een Nederlandstalige gids op pad en tijdens deze twee uur durende fietstocht fiets je langs de hoogtepunten van de stad. 

Wij hebben in Parijs met deze maatschappij gefietst en wij vonden het een hele leuke activiteit om te ondernemen met onze dochter. Kinderen tot vier jaar kunnen bij deze fietstocht achterop bij de ouders op een kinderzitje en kinderen vanaf vijf jaar kunnen zelf op de fiets meefietsen. Ze hebben hier namelijk kinderfietsen voor. Kijk voor meer informatie over deze fietstocht door Antwerpen met kinderen even hier. 

#9 Rondvaartboot: je kan Antwerpen met kinderen ook vanaf een rondvaartboot ontdekken. Je kan hierbij verschillende vaartochten boeken waarbij je ook de wereldberoemde haven van Antwerpen met kinderen kunt gaan verkennen. De vaartochten duren tussen de anderhalf en drie uur, maar zeker met kinderen is de vaartocht van anderhalf uur wel lang genoeg. 

#10 Het Steen: een leuke plek om in Antwerpen met kinderen een drankje te gaan doen is bij dit eeuwenoude kasteel.  Je moet hiervoor de toren van het kasteel beklimmen en komt dan op een dakterras met een mooi uitzicht over de rivier, de haven en de stad. Overigens heb je bij dit kasteel nog een kinderactiviteit die je kan ondernemen met het gezin: The Antwerp Story.

Op een interactieve manier kunnen kinderen via verschillende kamers meer te weten komen over de geschiedenis van de stad Antwerpen en kennis maken met de verschillende wijken van de stad, de verschillende musea en de bewoners van de stad. 

#11 Shoppen in Antwerpen: je kunt in Antwerpen met kinderen prima shoppen. De bekendste winkelstraat van Antwerpen is de winkelstraat aan de Meir, maar je hebt ook veel kleinere boetiekjes waar je lekker kunt shoppen en deze zijn te vinden in straten zoals: Korte Gasthuisstraat, Kammenstraat en Schuttershofstraat. Ook heb je het Modekwartier in Antwerpen waar ook het modemuseum te vinden is voor de echte shopaholics. 

Kindvriendelijk musea in Antwerpen

Je hebt verschillende kindvriendelijke musea in Antwerpen. We zetten hieronder verschillende musea op een rij die je in Antwerpen met kinderen kunt bezoeken. 

#12 Red Star Line Museum: in dit museum kunnen kinderen een koffer meekrijgen en zo meer te weten komen over landverhuizers. Kinderen vanaf zes jaar kunnen dit familiespel doen en bij dit spel volg je het verhaal van Bessy. Dit is een meisje van 9 jaar dat een reis maakt met haar gezin. Kinderen krijgen een boekje met opdrachten en lezen steeds een stukje van het familieverhaal van Bessy. 

Bezoek je dit museum in Antwerpen met kinderen op de eerste zondag van de maand, dan is het familiedag in het museum. Je kunt dan tussen 13.00 en 16.00 uur meedoen aan verschillende workshops die door het museum die dag worden georganiseerd. Kinderen van alle leeftijden kunnen aan deze workshops meedoen. Kijk voor een overzicht van de workshops even op de website van dit kindermuseum in Antwerpen. 

#13 Museum Plantin Moretus: in dit museum staat de boekdrukkunst centraal. Je kan hier in Antwerpen met kinderen een kijkje gaan nemen in de drukkerij en het woonhuis van de familie Plantin-Moretus. Dit is ook het enige museum ter wereld dat op de lijst van Unesco Werelderfgoed staat. Dit is wel een museum waar je kinderen van moeten houden en het is niet het eerste museum waar we zelf naar toe zouden gaan met onze dochter. 

#14 Huis van Rubens: in dit bekende museum in Antwerpen kun je gaan kijken naar de schilderijen van de schilder Rubens. Je kunt in dit museum in Antwerpen met kinderen verschillende opdrachten doen aan de hand van een opdrachtenboekje. Voor kinderen kan zo’n opdrachtenboekje genoeg zijn om ook dit soort musea interessant te vinden. Er is een speurtocht voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar en voor kinderen ouder dan twaalf jaar is er een aparte zoekbrochure. 

#15 Museum Vleeshuis: dit is het laatste kindvriendelijke museum in Antwerpen in onze lijst. Museum Vleeshuis staat in het teken van muziek. Aan de hand van een app op een telefoon kunnen kinderen in dit museum in Antwerpen opdrachten doen die in het teken van muziek staan. 

Speeltuin Antwerpen

Je kunt in Antwerpen met kinderen in heel veel speeltuinen spelen. Dit is uiteraard ook een gratis kinderactiviteit in Antwerpen! We zetten een aantal van de leukste speeltuin die je in Antwerpen met kinderen kunt bezoeken op een rij. 

#16 Speeltuin op de Kaaien: zoals de naam al doet vermoeden ligt deze enorme speeltuin in de buurt van de Vlaamse kaaien. Deze speeltuin ligt in het zuiden van de stad Antwerpen en de speeltuin is geschikt voor zowel jonge als oudere kinderen. De speeltuin die 2000m2 groot is, is namelijk onderverdeeld in twee speeltuinen.

Een speeltuin is voor kinderen van twee tot en met zes jaar en de andere speeltuin is voor kinderen vanaf zes jaar. Zeker in de zomer is dit een heerlijke plek om in Antwerpen met kinderen te spelen. Je kan bij deze speeltuin in een betaald parkeergarage je auto parkeren, maar je kan bijvoorbeeld ook met een elektrische step vanuit het centrum naar deze speeltuin in Antwerpen met kinderen gaan. 

#17 Park van Brasschaat: deze speeltuin ligt wel iets buiten Antwerpen en met de auto ben je iets langer dan twintig minuten onderweg. Je kunt in deze speeltuin in de omgeving van Antwerpen met kinderen op verschillende speeltoestellen spelen en ook is er een hertenweide in dit park, waar je herten en geitjes kunt spotten. In de zomer staat er ook een ijscokar in het park. Ook is het mogelijk om in dit park in de zomer een bootje te huren en een rondje te maken op de vijver van het park. 

#18 Park Spoor Noord: deze speeltuin kun je in Antwerpen met kinderen bezoeken. Zeker voor kinderen die van skaten houden is Park Spoor Noord een hele toffe plek om naar toe te gaan. Overigens is deze plek door de graffiti ook een leuke plek om je kinderen te fotograferen (althans dat vinden wij altijd een toffe plek voor een fotoshoot). 

Bezoek je Antwerpen met kinderen in de warme zomermaanden dan kun je in dit park ook prima verkoeling zoeken met het gezin. Er is een hele grote fontein waar in de zomer gezinnen met kinderen verkoeling zoeken en de kinderen in het ondiepe water spelen. Ook is er een speeltuin in het park en kun je er in de zomermaanden ook terecht voor een drankje bij zomerbar Bar Noord. 

Binnenspeeltuin Antwerpen

Je hebt in de stad Antwerpen niet super veel binnenspeeltuinen, die je kan bezoeken als het bijvoorbeeld in Antwerpen slecht weer is. Wel is er op ongeveer een half uurtje rijden van het centrum van Antwerpen wel een hele leuke binnenspeeltuin: Mega Speelstad.

Wij hebben deze binnenspeeltuin in de omgeving van Antwerpen weleens bezocht vanuit onze eigen woonplaats. Vanuit onze woonplaats is het ook maar veertig minuten rijden naar Mega Speelstad. Dit is een enorme binnenspeeltuin, waar je met je kinderen prima een halve dag kunt vermaken.

Er zijn ook een paar attracties waardoor ze het zelfs een kinderpretpark noemen, maar dat is wel iets teveel van het goede. Wel is er zowel binnen als buiten heel veel te spelen voor kinderen en onze dochter van toen vier jaar heeft zich hier heel wat uurtjes vermaakt in deze speeltuin. 

Gratis kinderactiviteiten Antwerpen

Je hebt ook een aantal gratis kinderactiviteiten in Antwerpen. Wat dat betreft hoeft een stedentrip naar Antwerpen met kinderen niet duur te zijn. We benoemden hierboven al het bezoeken van de MAS en de Stripboeken Streetart wandeling, maar er zijn nog een aantal gratis kinderactiviteiten in Antwerpen. We zetten een aantal gratis kinderactiviteiten in Antwerpen op een rij. 

#20 Sint Anna Strand: je kan in Antwerpen met kinderen naar het strand toe gaan. Dit is uiteraard een hele leuke gratis kinderactiviteit die je in de zomer bij warm weer kunt gaan doen. Zeker in de zomermaanden kan het hier behoorlijk druk zijn. Bij dit strand vind je overigens ook een buitenzwembad, een minigolfbaan en verschillende speeltuintjes voor de kinderen. 

#21 Vogeltjesmarkt Antwerpen: deze markt is enorm bekend bij toeristen die de stad Antwerpen bezoeken en daardoor is wel het karakter van deze markt veranderd. Waar vroeger de markt echt bezocht werd om vogeltjes te kopen is het tegenwoordig een hele gezellige markt waar naast de vogeltjes ook andere zaken verkocht worden.

Je hebt hier ook genoeg terrasjes waar je nadat je de markt hebt bezocht even nog lekker wat kunt drinken in dit gedeelte van Antwerpen met kinderen. Uiteraard is dit ook een gratis kinderactiviteit in Antwerpen. 

#22 Kinderboerderij Rivierenhof: vinden je kinderen het leuk om een kinderboerderij te bezoeken dan is dit zeker een leuke gratis kinderactiviteit in Antwerpen. Deze kinderboerderij is gratis te bezoeken op zondag tot en met donderdag tussen 13 uur en 17 uur. 

#23 Smurfenwandeling Albertpark: heb je een abonnement op Storytell, dan kan je een wandeling maken in het Albertpark en op zoek gaan naar de verschillende smurfenhuisjes met QR-code, waar steeds een luisterverhaal van de Smurfen te beluisteren is. Je hebt zeven verschillende luisterverhalen die je hier in Antwerpen met kinderen kunt beluisteren en dit zijn verhalen met titels als Brilsmurf en de heks. Uiteraard is dit alleen een gratis kinderactiviteit in Antwerpen als je al een abonnement op Storytell hebt. 

 #24 Middelheim Museum: dit is een plek waarbij kunst en natuur samengaan. Je kunt dit ‘museum’ gratis bezoeken in Antwerpen met kinderen en in de vakantieperiodes heb je hier ook creatieve workshops waar je je kinderen voor in kunt schrijven. 

#25 De Plantentuin: wil je in Antwerpen met kinderen even tot rust komen dan is er een soort van botanische tuin in de stad die je gratis kan bezoeken. Bij De Plantentuin heb je 2000 verschillende bomen, planten en bloemen die je kan bekijken en deze tuin is zeker de moeite om even met je kinderen door heen te wandelen. De plantentuin is iedere dag vanaf 8 uur in de ochtend open en in ieder geval tot half zes in de avond in de winter en tot acht uur in de zomermaanden. 

Kinderactiviteiten Antwerpen en omstreken

Je hebt ook een aantal kinderactiviteiten die je niet in de stad Antwerpen met kinderen kunt doen, maar wel in de omgeving van Antwerpen. We zetten een aantal leuke kinderactiviteiten in de omgeving van Antwerpen op een rij.

#26 Suske en Wiske Museum: zoek je een kindvriendelijk museum in de omgeving van Antwerpen, dan is dit museum zeker een leuke optie. Uiteraard staat dit museum in het teken van deze stripfiguren en is er in het museum genoeg te doen voor kinderen. Kinderen kunnen tijdens striptour een tijdreis maken en in een strip meespelen. 

#27 Dagje naar Brussel: met de trein kan je makkelijk vanuit Antwerpen met kinderen naar Brussel gaan. In iets meer dan een half uur ben je met de trein in Brussel vanuit Antwerpen. In Brussel heb je genoeg leuke kinderactiviteiten die je kan ondernemen. Wij schreven over deze stad de blog Brussel met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten die je in de stad met kinderen kunt doen.  

Brussel met kinderen
Brussel met kinderen

Kindvriendelijk restaurant Antwerpen

Je hebt een aantal leuke kindvriendelijke restaurants in Antwerpen waar je prima kunt lunchen en dineren in deze stad. We zetten een aantal leuke kindvriendelijke restaurants in Antwerpen hieronder op een rij. 

Park West: dit kindvriendelijke restaurant ligt niet in het centrum van Antwerpen, maar heeft wel een speeltuin bij het restaurant liggen. Wij kijken toch vaak naar een restaurant met speeltuin en dat is bij Park West het geval. Je kunt in dit restaurant in Antwerpen met kinderen eten, maar kijk wel even vooraf op de website (zie de blauwe link een paar regels terug) wat er allemaal op de menukaart staat, zodat je een indruk hebt wat je hier allemaal met het gezin kunt eten. 

De Burgerij: deze keten heeft meerdere vestigingen in zowel Nederland als in België en ook in onze eigen stad Tilburg heb je een restaurant van de Burgerij. Dit kindvriendelijke restaurant in Antwerpen serveert voornamelijk hamburgers, maar ook andere gerechten zoals bijvoorbeeld salades. Kinderen kunnen in dit restaurant in Antwerpen spelen in de speelhoek, waar ze zich lekker kunnen uitleven. Een prima restaurant om in Antwerpen met kinderen te gaan eten.  

’t Of in Hove: dit is ook een kindvriendelijk restaurant in Antwerpen met een speeltuin. Sterker nog je hebt hier ook voor kinderen een veldje waar ze kunnen voetballen, trampolines en kinderen kunnen ook in de zandbak spelen. Hierdoor is dit zeker een restaurant waar je in Antwerpen met kinderen in de zomer prima naar toe kunt gaan.

Ook is er binnen een speelruimte voor kinderen, waardoor je restaurant ’t Of in Hove prima in de winter kunt bezoeken. Ook zijn er bij dit kindvriendelijke restaurant in Antwerpen genoeg keuzes qua eten voor kinderen. 

De Melkerij: ook dit is een kindvriendelijk restaurant in Antwerpen met een speeltuin. Een prima plek om te lunchen in de zomermaanden. Het restaurant heeft ook een speciale menukaart voor kinderen.  

Antwerpen met kinderen: bezoeken tijdens kerst

De laatste keer dat we de stad Antwerpen hebben bezocht was in de maand december voor kerst en wij vonden de stad in deze tijd super sfeervol versierd overal. De hele grote markt en vele winkels waren versierd met duizenden lichtjes, wat een enorm sfeervol gezicht was. Daarnaast stond er een ijsbaan en een reuzenrad in het centrum en waren er ook activiteiten voor kinderen georganiseerd. 

Zo konden kinderen kerstballen versieren in de buurt van het Steenplein en konden ze deze later samen met de elfjes ophangen in de grote kerstboom op de Grote Markt. Wij vonden de hele sfeer in de stad erg leuk en het is zeker een overweging om de stad in deze periode een keer te bezoeken. 

Kindvriendelijk hotel Antwerpen

Antwerpen met kinderen: Mercure Antwerp City Centre

Tijdens onze stedentrip naar Antwerpen sliepen we in hotel Mercure Antwerp City Centre. Dit hotel is onlangs volledig gerenoveerd en ligt midden in het centrum van de stad! Hierdoor konden we makkelijk overal naar toe lopen, zonder dat we gebruik hoefden te maken van het openbare vervoer. We hadden een luxe kamer en in de ochtend hadden we een heerlijk ontbijt bij het hotel. Daarnaast ligt er tegenover het hotel een stadspark, waar ook een hele toffe speeltuin ligt. Wij schreven over ons verblijf bij het hotel de blog Mercure Antwerp City Centre met kinderen

Kijk voor meer informatie over Mercure Antwerp City Centre even hier. 

Familiekamer Antwerpen
Familiekamer Antwerpen

Waar overnachten in Antwerpen met kinderen: overige hotels

Naast het Mercure Antwerp City Centre hotel in Antwerpen, zijn er nog een aantal andere hotels die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Wij zetten er een aantal voor de verschillende prijsklassen op een rij. 

Budget hotel: Novotel Antwerpen

Middenklasse hotel: Hotel 1875

Luxe hotel: Hampton by Hilton Antwerp Central Station

Voor een overzicht van alle hotels in Antwerpen met kinderen klik dan hier voor meer informatie. 

Antwerpen City Card

Antwerpen City Card (kaart voor gratis vervoer in de stad en gratis toegang tot verschillende musea en op andere zaken grote korting. Deze kaart kan interessant zijn als je van plan bent om met je kinderen veel dingen te gaan bezoeken in Antwerpen! Kijk vooraf wat je allemaal wil gaan doen in Antwerpen en of de kaart voor jullie gezin voordeel biedt. Voor ons was dit niet het geval. 

Scroll naar boven