België met kinderen

België is een goudmijn voor gezinsuitjes en biedt een brede waaier aan activiteiten voor iedereen. Als je van natuur houdt, zijn de Belgische Ardennen een must. Hier kun je gaan wandelen, kajakken en genieten van de prachtige landschappen. Namen, een stad in de Ardennen, biedt vier familievriendelijke activiteiten en dient als een leuke introductie tot de regio.

Voor waterratten is Aqualibi, het waterpark van Walibi, een echte aanrader. Of je kunt een dagje doorbrengen in het dierenpark Planckendael, waar kinderen zich kunnen verwonderen over verschillende dierlijke inwoners. Walibi Belgium blijft ook een hit, met genoeg attracties voor iedereen.

Als je meer een stedentrip in gedachten hebt, zijn er veel opties. Leuven, Antwerpen en Gent zijn steden vol met cultuur en activiteiten voor het gezin. Van het bekijken van historische monumenten tot interactieve musea, deze steden hebben het allemaal. In Antwerpen kun je ook de Zoo bezoeken, die een van de oudste in de wereld is.

Voor een pretparkervaring is Bobbejaanland een goede keuze, vooral als je kinderen hebt die dol zijn op achtbanen en thrill rides. En laten we Plopsaland en Plopsa Indoor Hasselt niet vergeten, perfect voor de kleintjes en fans van de Studio 100-figuren.

Luik en Brugge bieden beide een mooie mix van cultuur en gezinsactiviteiten. In Luik kun je de beroemde trappen van Bueren beklimmen, terwijl Brugge je betovert met zijn middeleeuwse charme.

Kortom, of je nu op zoek bent naar avontuur in de natuur, de magie van een waterpark, de opwinding van een dierentuin, of de rijke cultuur van een Belgische stad, er is voor elk wat wils. Dus pak de auto of de trein en maak er een geweldig gezinsuitje van!

Scroll naar boven