Walibi Belgium met kinderen

Walibi Belgium met kinderen: alle info op een rij!

Walibi Belgium met kinderen is zeker een aanrader! Dit Belgische pretpark dat op een half uurtje rijden ligt van Brussel heeft genoeg leuke attracties om je een hele dag goed te vermaken. Vooral het aantal achtbanen is hier groot, waardoor het voor zowel jonge als oudere kinderen een leuk attractiepark is om te bezoeken. Wij bezochten in de Hemelvaart vakantie het park en geven je alle informatie die je nodig hebt om een leuk dagje uit te hebben in Walibi Belgium met kinderen. 

Walibi Belgium met kinderen
Walibi Belgium met kinderen

Walibi Belgium met kinderen: algemene informatie

Walibi Belgium is zeker voor het zuiden van Nederland makkelijk te bezoeken in een dagtrip. Wijzelf wonen in de omgeving van Tilburg en voor ons is het ongeveer 1,5 uur rijden. Uiteraard is het pretpark prima te bezoeken als onderdeel van een stedentrip naar Brussel of Antwerpen. Vanaf Brussel bereik je het pretpark in een half uurtje en vanuit Antwerpen is dit ongeveer 50 minuten rijden met de auto. In beide steden is genoeg te doen om je de rest van het weekend ook prima te vermaken met kinderen. 

Je kunt om je een beetje te oriënteren vooraf de app downloaden van het pretpark. Dit hadden wij ook gedaan en in de app vind je een overzicht van het park, de wachttijden bij de verschillende attracties en de verschillende restaurants die aanwezig zijn in het park. Je hebt een app voor zowel het park in Nederland als in België, dus let er wel even op dat je de goede app downloadt. Overigens kun je bij de ingang ook een papieren plattegrond gratis krijgen! Dat vinden wij altijd erg fijn als een pretpark dit heeft. 

Walibi Belgium met kinderen
Walibi Belgium met kinderen

We rijden op donderdagochtend in alle vroegte naar het park en we zorgen dat we er al zijn voordat het park open gaat. We kunnen de auto (betaald) parkeren voor de ingang van het park. Vanaf onze auto op de parkeerplaats staan we binnen een minuut voor de ingang van het pretpark. Wat ons gelijk opvalt is dat misschien wel de grootste doelgroep van het pretpark jongeren zijn. Wij bezoeken het park op Hemelvaartsdag en dat is ook een vrije dag in België. Hierdoor is het behoorlijk druk in het park en staan er bij een aantal attracties behoorlijke wachtrijen.

Het is mogelijk om aan het begin van de dag bepaalde fastpasses te kopen, waarbij je via een snelle rij zo aan de beurt bent bij de attractie. Deze fastpass kost een paar euro per persoon per attractie. Wij wilden deze in de middag aanschaffen, maar toen waren ze overal uitverkocht, dus wil je hier gebruik van maken, zorg dan dat je deze aan het begin van de dag koopt. Door de drukte hebben we hierdoor niet alle attracties in een dag kunnen bezoeken. Op drukke dagen heb je daarom wel twee dagen nodig om alles te bekijken. 

Kaartjes kun je makkelijk via de website bestellen. Kinderen die kleiner zijn dan 1 meter mogen gratis het park in. Uiteraard mogen ze in veel attracties niet, maar toch zijn er ook voor deze doelgroep nog verschillende attracties waar de kinderen in mogen. 

Walibi Belgium met kinderen
Walibi Belgium met kinderen

Walibi Belgium met kinderen: attracties

Je kunt zoals we al in de intro aangaven in Walibi Belgium met kinderen in veel verschillende achtbanen. Onze dochter is dol op achtbanen, waardoor we de hele dag van de ene achtbaan naar de andere achtbaan gaan. Onze dochter van zeven jaar heeft een lengte van 125 cm en mag in zes attracties vanwege haar lengte niet van de meer dan veertig attracties. Hierdoor mag ze dus in het merendeel van de attracties in het park. Kijk vooraf even op de website of in de app in welke attracties je kinderen allemaal precies mogen. 

Je hebt een aantal achtbanen die erg populair zijn en waar de langste wachtrijen staan op een drukke dag. Zorg ervoor dat je vooraf kijkt welke achtbanen jullie allemaal willen bezoeken en zorg er ook voor dat je voor opening van het pretpark al in het pretpark bent. Hierdoor kun je gelijk naar één van de populairdere attracties lopen, waardoor hier een veel kortere rij staat. Wij bezoeken als eerste gelijk de houten achtbaan Loup-Garou, een hele toffe achtbaan waar we maar kort hoeven te wachten. 

Walibi Belgium met kinderen
Walibi Belgium met kinderen

Daarna gaan we nog in tien andere verschillende attracties, waarbij onze favorieten attracties zijn de Challenge of Tutankhamon (indoor attractie, waarbij je met een lasergun door een spookslot gaat), Dalton Terror (je maakt van een grote hoogte een enorme val naar beneden) en Tiki Waka (achtbaan). 

Op twee plekken in het pretpark zijn er een aantal attracties die bij elkaar geplaatst zijn die geschikt zijn voor jonge kinderen. Ook is er een leuke grote speeltuin voor deze doelgroep in het park. Naast de verschillende achtbanen heeft het pretpark ook verschillende waterattracties die voor verkoeling kunnen zorgen. Zo kun je er in de bekende piranha bootjes en kun je in een soort van boomstam, waarbij je in het water wordt gelanceerd. 

Voor we het weten hebben we een rondje door het pretpark gemaakt en is het alweer tijd dat het park gaat sluiten. We hadden nog best wel een dagje langer kunnen blijven om alle attracties en shows te bekijken en sommige leuke attracties nog een keertje te doen. In ieder geval een goede reden om nog eens een keertje terug te komen naar het park. 

Walibi Belgium met kinderen
Walibi Belgium met kinderen

Walibi Belgium met kinderen: Aqualibi

Je kunt in Walibi Belgium met kinderen naast een bezoek aan het pretpark, ook nog een waterpark bezoeken. Hierdoor kun je prima een heel weekend in het park verblijven. Aqualibi ligt eigenlijk op hetzelfde terrein als het pretpark en heeft verschillende zwembaden en glijbanen. Wij vonden dit echt een heel leuk waterpark en we schreven over dit waterpark een aparte blog Aqualibi met kinderen. Hierin staat alle informatie die je moet weten over het waterpark van Walibi Belgium. 

Aqualibi met kinderen
Aqualibi met kinderen

Walibi Belgium met kinderen: eten en drinken

Je kunt in Walibi  Belgium met kinderen ook prima eten en drinken. Er zijn voldoende eetgelegenheden in het pretpark te vinden. In totaal zijn er zes verschillende restaurants waar je wat kunt eten en drinken. Uiteraard voert het fastfood hier de boventoon zoals pizza en hamburgers, maar je kunt ook bijvoorbeeld in het restuarant Delhi’cious terecht voor gerechten uit de Indiase en Aziatische keuken. 

Daarnaast zijn er nog een twintigtal andere kraampjes waar je snoep, drinken of andere snacks kunt kopen. Wat dat betreft hoef je geen eten van thuis mee te nemen. Overigens kan dit wel, aangezien we verschillende gezinnen zagen met eten van thuis. Zelf hebben we tussen de middag geluncht bij restaurant Dalton Burger en hebben we frietjes gegeten op het terras. Wij vonden dit terras overigens ook erg sfeervol en er was genoeg  te zien om ons heen. 

Walibi Belgium met kinderen
Walibi Belgium met kinderen

Walibi Belgium met kinderen: conclusie

Een dagje naar Walibi Belgium met kinderen is zeker een aanrader. Wij hebben echt genoten van ons dagje in het pretpark. Helaas waren we er op een feestdag, waardoor het in het park wel erg druk was en we niet alle attracties hebben kunnen doen. Dit is wel iets om rekening mee te houden als je een dagje plant naar dit pretpark toe. Onze dochter is dol op achtbanen en daarvan heeft Walibi Belgium er genoeg! Wat dat betreft is het pretpark voor zowel jonge als oudere kinderen geschikt. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende attracties even op de website van Walibi Belgium

Walibi Belgium met kinderen
Walibi Belgium met kinderen

Walibi Belgium met kinderen: overnachten

Je kunt Walibi Belgium met kinderen prima bezoeken tijdens een weekendje naar Brussel. Vanaf Brussel is het ongeveer een half uur rijden naar het pretpark toe. In Brussel is genoeg te doen voor kinderen om je er minimaal een heel weekend te kunnen vermaken. We schreven over deze stad al eens de blog Brussel met kinderen, waarin we alle activiteiten in de stad op een rij hebben gezet. In Brussel heb je uiteraard ook genoeg opties om te overnachten met het gezin. We zetten in iedere prijsklassen de beste opties op een rij. We zetten een aantal goede opties op een rij in de verschillende prijsklassen. 

Budget hotel: Hotel Agora Brussels Grand Place

Middenklasse hotel: Hotel Noga

Luxe hotel: Hilton Brussels Grand Place

Kijk voor een overzicht van alle hotels in Brussel met kinderen even hier voor meer informatie. 

Brussel met kinderen
Familiekamer Brussel

Scroll naar boven