Plopsa Indoor Hasselt met kinderen

Je kunt het hele jaar door naar Plopsa Indoor Hasselt met kinderen. Het merendeel van de activiteiten zijn namelijk binnen, waardoor je ook bij minder weer het park goed kunt bezoeken. Zeker voor gezinnen met kinderen die in het zuiden van Nederland wonen is Plopsaland Hasselt goed te bereiken vanuit Nederland. Wij wonen zelf in Tilburg en voor ons is het een uur en twintig minuten rijden. Voor gezinnen die in de provincie Limburg wonen is het nog een korter ritje. Naar aanleiding van ons bezoek aan het park zetten we alle informatie over Plopsa Indoor Hasselt met kinderen op een rijtje, zodat je een goede indruk krijgt van het park. 

Plopsa Indoor Hasselt met kinderen: algemene informatie

Ben je van plan om binnenkort dit indoor pretpark te bezoeken in Hasselt dan kun je het beste online op zoek naar acties met betrekking tot kaartjes. Er zijn via websites als Groupon vaak hele scherpe aanbiedingen, waarbij je veel korting krijgt op een kaartje voor het park. Ook met een abonnement van een ander pretpark wil je nog weleens korting krijgen bij dit park. 

Zijn er geen acties in de periode dat je wil gaan, dan kun je makkelijk via de website van het pretpark kaartjes kopen. Overigens mogen kinderen die kleiner zijn dan 85 cm gratis naar binnen en voor kinderen tussen de 85 en 100 cm krijg je korting op een kaartje. Wel moet je er rekening mee houden dat kinderen onder de 100 cm in veel attracties niet mogen. Voor kleine kinderen die groter zijn dan 100 cm is het park ideaal. 

Het is mogelijk om bijvoorbeeld je rugzak in een betaald kluisje te leggen, zodat je hier niet heel de dag mee rond hoeft te lopen. Het park beschikt over gratis WIFI en houdt er rekening mee dat op rustige dagen niet alle attracties tegelijkertijd open zijn. Er wordt dan af en toe gewisseld van attractie die open is. Ook zijn er bepaalde lengterestricties voor sommige attractie. 

Plopsa Indoor Hasselt met kinderen
Plopsa Indoor Hasselt met kinderen

Plopsa Indoor Hasselt met kinderen: attracties

Het park is eigenlijk gewoon een grote speeltuin voor kleine kinderen en heeft naast die speeltuinen uiteraard ook een aantal attracties. Deze attracties zijn allemaal erg kindvriendelijk. Zo heb je bijvoorbeeld botsauto’s maar die gaan dan wel een stuk rustiger dan dat je ze op de kermis ziet. Zo heb je drie verschillende speeltuinen (Bumba speeltuin, Speelboom en Maya speeltuin), waar kinderen zich goed kunnen vermaken. Ook is er een grote berg (buiten) waar kinderen tegen op kunnen klimmen en verschillende grote glijbanen.

Plopsa Indoor Hasselt met kinderen
Plopsa Indoor Hasselt met kinderen
Hasselt met kinderen
Plopsa Indoor Hasselt met kinderen

Ook heb je binnen in het park een carrousel, waterbootjes, ronddraaiende eendjes, een K3 zweefmolen, kikkers, vliegende fietsen, vuurtoren (bank die omhoog en omlaag gaat), een K3 disco, een vlot, een klein schommelschip en een Wicky de Viking achtbaan. Buiten heb je ook nog enkele attracties waaronder een K3 verkeersplein, een waterspeeltuin, een plein met dansende fonteinen, vliegende fietsen en een brandweer carrousel, waar kinderen een brandje kunnen blussen.  

Het park heeft binnen een eigen theater waar shows worden gegeven met de bekende Plopsa figuren, waaronder de show van Bumba en de show van Kabouter Plop (tenminste toen wij het park bezochten, waren dit de twee shows). 

Plopsa Indoor Hasselt met kinderen
Hasselt met kinderen

Plopsa Indoor Hasselt met kinderen: eten en drinken!

Er zijn in het park verschillende eettentjes waar je prima kunt eten met je kinderen. Zo heb je Frieda Kroket op het dorpsplein van Samson en Gert, waar ze vooral friet, hamburgers en snacks verkopen. Bij de Heidihoek verkopen ze vooral veel snoepgoed zoals wafels, ijsjes en suikerspinnen, maar ook wel de Duitse braadworst. Ook het Plophuisje verkoopt ongeveer dezelfde producten die ze bij de Heidihoek verkopen. 

Plopsa Indoor Hasselt met kinderen
Plopsa Indoor Hasselt met kinderen

Wil je iets anders eten dan friet en snacks, dan is je beste optie het Studio 100 Café. Hier heb je een wat uitgebreider assortiment, waarbij kinderen macaroni, spaghetti of een pannenkoek kunnen eten. Voor mensen die vegetarisch zijn, kun je hier ook een vegetarische wok met rijst krijgen. In dit Studio 100 Café, zit ook een uitgiftepunt van de bekende broodjeszaak Panos. Hier kun je terecht voor belegde broodjes en gebak.

Als laatste kun je terecht bij Mevrouw Praline, waar ze vooral snoepgoed, ijs en suikerspinnen verkopen. Het eten wat ze verkopen is wel prijzig, dus het is uiteraard ook een optie om zelf eten en drinken mee te nemen in een tas. Je kunt er zelfs picknicken in het park. Er is een picknickzone naast de Speelboom (binnen) en buiten dichtbij de Waterspeeltuin.

Plopsa Indoor Hasselt met kinderen
Plopsa Indoor Hasselt met kinderen

Plopsa Indoor Hasselt met kinderen: overnachten!

Je kunt bij Plopsa Indoor Hasselt met kinderen niet overnachten, maar uiteraard zijn er in Hasselt genoeg mogelijkheden om te overnachten. Op deze manier kun je er een weekendje weg van maken. We zetten een aantal opties op een rij voor jullie, die dichtbij het park liggen, waar ze kamers voor gezinnen hebben en waar de beoordeling boven de 8 is uit veel beoordelingen die gedaan zijn. Hier kijken wij zelf ook altijd naar, aangezien het dan over het algemeen altijd goed is! 

Holiday Inn Hasselt, an IHG Hotel

Hotel het Menneke

Voor de hele lijst van accommodaties in Hasselt klik dan even hier

Plopsa Indoor Hasselt met kinderen
Plopsa Indoor Hasselt met kinderen

Scroll naar boven