Plopsaland de Panne met kinderen

Plopsaland de Panne met kinderen is een leuk dagje uit voor jonge kinderen. Alle bekende figuren van het Belgische Studio 100 zijn van de partij, zoals Maya de Bij, Kabouter Plop en Mega Mindy. Dit Belgische pretpark wat in de buurt van de Belgische kust ligt, is vanuit Nederland in iets meer dan twee uurtjes te bereiken met de auto en wordt door Nederlandse gezinnen vaak gecombineerd met een paar dagen strandvakantie aan de Belgische kust. Naar aanleiding van ons bezoek aan dit meest bezochte pretpark van België zetten we alle informatie over dit Plopsa Park op een rij, zodat je een goede indruk krijgt van wat je kunt verwachten in dit park. 

Plopsaland de Panne met kinderen: algemene informatie

In Plopsaland de Panne liggen de meeste attracties buiten, maar er is ook een gedeelte binnen (Mayaland). Dit is een beetje het tegenovergestelde van Plopsa Indoor Hasselt, waar het park zich voornamelijk binnen afspeelt en maar voor een klein gedeelte buiten. Het is daarom wel prettig als het weer een beetje goed is. Toen wij er waren was het wisselend weer, maar over het algemeen wel redelijk droog. Er zijn redelijk wat achtbanen voor kleine kinderen en voor sommige achtbanen geldt een lengterestrictie. Helaas was Sophie nog erg jong toen wij het pretpark bezochten, waardoor we weinig van deze achtbanen zelf hebben gedaan die dag. 

Wanneer je Plopsaland de Panne met kinderen wil bezoeken is het goed om vooraf online te zoeken naar kortingsacties. Deze zijn er regelmatig en websites als Vakantieveilingen en Groupon hebben vaak acties, waarbij je tickets kunt kopen met flinke korting. Zeker als je met een heel gezin gaat kan dit zeker veel geld schelen. 

Bij het park ligt een prima parkeerplaats, waardoor je niet al te ver hoeft te lopen naar de ingang. Bij het park verhuren ze tegen betaling bolderkarren en ook kluisjes voor je spullen. Het park heeft ook een app ontwikkeld voor in het pretpark. In deze app vind je actuele wachttijden van attracties, aanvangstijden van shows en krijg je praktische informatie over het pretpark. Daarnaast kun je in de app instellen dat je een melding krijgt wanneer een bepaalde show gaat beginnen! 

Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de prijzen en de attracties even op de website van het pretpark

Plopsaland de Panne met kinderen
Plopsaland de Panne met kinderen

Plopsaland de Panne met kinderen: attracties

Je kunt in Plopsaland de Panne met kinderen in verschillende attracties. In totaal heeft het pretpark meer dan dertig attracties voor kinderen, waaronder een aantal redelijk spectaculaire achtbanen voor kinderen waar ook een lengterestrictie geldt. We bespreken de belangrijkste attracties.

Anubis The Ride: in deze achtbaan haal je een snelheid van 90 kilometer per uur op een hoogte van 34 meter. Kinderen vanaf 125 cm mogen in deze achtbaan. 

Dinosplash: je gaat in een boomstam door een landschap van Dino’s en je knalt met je boomstam in het water van een bepaalde hoogte. In deze attractie kun je nat worden. Kinderen vanaf 100 cm mogen er onder begeleiding van een ouder in. 

Balloon Race: dit is een soort zweefmolen in de vorm van een luchtballon. Kinderen vanaf 120 cm mogen hier in. 

De Bloemenmolen: dit is ook een soort van zweefmolen in de vorm van een bloem. Deze attractie is binnen in Mayaland en kinderen vanaf 96 cm mogen hier onder begeleiding van een ouder in. 

De Draak: in het kasteel van Koning Samson zit een draak en die maakt een vlucht over het kasteelplein. In deze achtbaan mogen kinderen vanaf 96 cm onder begeleiding in. 

De Grote Golf: ook dit is een spectaculaire attractie voor kinderen. Het is een soort van schommelschip (Vikingschip Halvar) wat ook nog rondjes draait. Hierdoor vlieg je alle kanten op in deze attractie en kun je goed misselijk worden. Deze attractie is toegankelijk voor kinderen vanaf 120 cm. 

Heidi the Ride: dit is een houten achtbaan die 70 kilometer per uur gaat en op een hoogte van 22 meter komt. Vanuit deze attractie heb je een mooi uitzicht over het pretpark. Kinderen vanaf 120 cm mogen in deze achtbaan onder begeleiding. 

K3 Rollercoaster: ook de meiden van K3 hebben een eigen achtbaan. Je gaat over een achtbaan in een K3 rolschaats en het thema van de achtbaan is ook disco. Kinderen vanaf 90 cm mogen in deze attractie. 

ROX-Flyer: dit is een zweefmolen op maar liefst 70 meter hoogte. Kinderen vanaf 120 cm mogen in deze attractie. Met een beetje geluk kun je vanaf deze zweefmolen in Plopsaland de Panne met kinderen de zee zien. 

SuperSplash: ook in deze attractie ga je met een reuzenboomstam van een hoogte het water in. Met maar liefst 70 kilometer per uur van een hoogte van 30 meter knal je met je boomstam in het water. Ook bij deze attractie kun je nat worden. Kinderen vanaf 96 cm lengte mogen hier al in. 

Victors Race: de laatste achtbaan waar je in Plopsaland de Panne met kinderen in kunt is Victors Race. In een soort van ruimteschip scheur je over een baan. De lengterestrictie is hier 96 cm. 

Naast deze grote attracties heb je ook nog genoeg speeltuinen en attracties voor kleinere kinderen. Zo heb je verschillende speeltuinen, een kinderboerderij, een carrousel, verschillende grote glijbanen, theekopjes die over een baan gaan, attracties met kikkers, konijntjes en waterlelies, verschillende klimtoestellen zoals een klimboom, vliegende fietsen, een klein schommelschip, het bos van Flop (boottocht door een kabouterbos), Mega Mindy Jetski, kleine botsauto’s, waterfietsen en nog wat attracties met water. 

Ook kun je in het park naar shows van Bumpa, Maya de Bij en Kabouter Plop. Toen wij er waren gaf K3 een optreden in het park. Maar dat was volgens ons meer een eenmalig iets, dan dat deze meidengroep structureel in het pretpark optreedt. Al met al kun je je makkelijk een dag vermaken in Plopsaland de Panne met kinderen. Wij waren er gelijk toen het park open ging en verlieten het park bijna tegen sluitingstijd, terwijl we door Sophie haar lengte in het merendeel van de grote attracties niet konden. 

Plopsaland de Panne met kinderen
Plopsaland de Panne met kinderen

Plopsaland de Panne met kinderen: plopsaqua

Het is ook mogelijk om bij Plopsaland de Panne met kinderen te zwemmen. Er zit in de buurt van het pretpark een groot waterpark, Plopsaqua genaamd. Het waterpark is in het thema van Wicky de Viking. Zo heb je hier een stormbad met een piratenschip van Wicky de Viking en een Wicky Speeldorp, met allerlei watertoestellen zoals vallende emmers water. 

Het waterpark heeft zowel een binnen als een buitengedeelte en verschillende snelle glijbanen. Eén van de meest spectaculaire glijbanen is de Sky Drop, waar je in een capsule wordt geplaatst en een vrije val maakt van 20 meter. Hier geldt wel een minimale lengte van 140 cm. Verder heeft het waterpark een disco bad, een disco glijbaan, bubbelbaden, een sauna, een glijbaan waar je met een band vanaf moet, een wild river, een peuterbad en nog een aantal andere glijbanen.

Je kunt je hier ook prima een dag vermaken en hierdoor kun je dus prima een weekendje weg gaan naar Plopsaland de Panne met het gezin, waarbij je een dag het pretpark bezoekt en de andere dag het waterpark. Kijk voor meer informatie over de prijzen en de openingstijden van het waterpark even op de website van het waterpark. 

Plopsaland de Panne met kinderen: eten en drinken

Je kunt in Plopsaland de Panne met kinderen prima eten. Er zijn verschillende eettentjes en de meeste eettentjes verkopen frietjes en hamburgers. Toch zijn er ook andere mogelijkheden in het park. Zo kun je bij Mr. Spaghetti aan het dorpsplein ook spaghetti en macaroni eten. Wil je uitgebreid eten dan kan dit bij restaurant Prinsessia. Hier kun je een drie gangenmenu eten, waarbij je bij iedere gang uit vijf verschillende gerechten kunt kiezen. 

Ook in het waterpark is een restaurant aanwezig (Viking Snack). Je kunt hier vooral fastfood krijgen, zoals friet, snacks, hamburgers en pannenkoeken. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf eten mee te nemen in beide parken. 

Plopsaland de Panne met kinderen
Plopsaland de Panne met kinderen

Plopsaland de Panne met kinderen: overnachten

Het is mogelijk om bij Plopsaland de Panne met kinderen te overnachten. Het park heeft namelijk een eigen hotel en een eigen camping. Het Plopsaland hotel ligt naast het pretpark en je loopt binnen een paar minuten van het hotel naar de ingang van het pretpark. Een aantal kamers in het hotel hebben een thema, zoals de Maya de Bij suite of de K3 suite. Deze kamers zijn helemaal in stijl van de betreffende studio 100 figuren. Gezinnen tot en met zes personen kunnen een kamer boeken in het hotel. 

Gasten van het hotel kunnen gratis ondergronds parkeren en het ontbijt zit inbegrepen bij de prijs. Je hebt tijdens de dagen dat je in het hotel verblijft toegang tot het pretpark en het waterpark. Dit zit in de kamerprijs inbegrepen. De camping ligt op een paar minuten rijden van de ingang van het pretpark. Hier heb je plekken voor je eigen caravan of tent. Op de camping is een speeltuin aanwezig voor kleine kinderen.

Plopsaland de Panne met kinderen
Plopsaland de Panne met kinderen

Plopsaland de Panne met kinderen: alternatief overnachten

Uiteraard is het ook mogelijk om in de buurt van Plopsaland met kinderen te overnachten bij andere accommodaties dan van het pretpark zelf. We zetten er een aantal op een rij voor jullie die binnen een paar kilometer van het park afliggen en die een stuk minder prijzig zijn.

Budget: Budget Room Adinkerke

Middenklasse: B&B Kudita

Luxe: Hotel Donny

Voor een overzicht van alle accommodaties rondom het pretpark kijk even hier

Plopsaland de Panne met kinderen
Plopsaland de Panne met kinderen

Scroll naar boven