Scheveningen met kinderen

Scheveningen met kinderen: 5 leuke activiteiten op een rij!

Een bezoek aan Scheveningen met kinderen is in de zomer natuurlijk altijd een goed idee, maar ook in de winter is er genoeg vermaak om je zeker een dagje te vermaken. Scheveningen is onderdeel van de kindvriendelijke stad Den Haag en wij schreven al eens de blog Den Haag met kinderen, waarin we ook Scheveningen opnamen als activiteit in de stad. Wij bezochten Scheveningen zowel in de zomer als de winter en op basis van deze bezoeken, zetten we de leukste activiteiten van Scheveningen met kinderen op een rij. 

Scheveningen met kinderen
Scheveningen met kinderen

#1 de Pier

De Pier is al tientallen jaren het boegbeeld van Scheveningen en de laatste jaren heeft de Pier een grote renovatie gekregen. Er zijn verschillende horecatentjes bij gekomen en er zijn ook verschillende dingen voor kinderen op de Pier te doen. De bekendste activiteit is hier toch wel een rondje in het witte reuzenrad. 

Dit reuzenrad is vijftig meter hoog en heeft 36 gesloten gondels met airco, waaronder één VIP-gondel met een glazen bodem. Een ritje in het reuzenrad duurt ongeveer tien minuten en je hebt vanuit het reuzenrad een uitzicht over heel Den Haag. Wat wij wel behoorlijk prijzig vinden is de prijs voor een ritje. Die is zeker als je met het hele gezin gaat behoorlijk fors. 

Scheveningen met kinderen
Scheveningen met kinderen

Daarnaast zit er op de Pier een kleine indoorspeeltuin Play & Bounce, die toegankelijk is voor kinderen tot tien jaar. Je hebt hier acht trampolines en vier zij trampolines en ook een klein speelgedeelte met klimblokken, grote zachte Lego bouwstenen, een ballenbak en glijbanen. Je kunt hier tickets kopen voor een bepaalde tijd. We hadden voor een half uur een kaartje gekocht en hadden verwacht dat dat ruim voldoende zou zijn, maar we moesten onze dochter na een half uur echt gaan halen en vertellen dat de tijd om was.

Ook kun je op de Pier in Scheveningen met kinderen 365 dagen per jaar surflessen nemen bij een surfschool die op de Pier zit. Ook kun je op de Pier bungeejumpen, maar daar moet je wel minimaal 18 jaar voor zijn. Ook kun je hier met kinderen van een 350 meter lange zipline naar beneden glijden. Kinderen moeten dan wel minimaal 30 tot 35 kilo wegen (hoeveel gewicht precies is afhankelijk van de windsterkte die dag). 

Den Haag met kinderen-
Den Haag met kinderen-

Zoek je in Scheveningen met kinderen een spectaculaire activiteit dan moet je gaan ziplinen op de pier. Dit is de langste zipline van heel Europa en je komt tijdens je tocht tot snelheden van meer dan 70 kilometer per uur. Wij vonden dit een hele toffe ervaring zo met het gezin. Je gaat van de bungeejump toren over een lijn van 350 meter naar beneden toe en komt aan de andere kant van de pier uit. Ondertussen passeer je het reuzenrad en vlieg je als het ware over het strand en de zee. Echt heel erg tof om te doen!

Kijk voor meer informatie over dit ziplinen even op de website van Zip Holland. Overigens kun je hier nog een andere spectaculaire activiteit ondernemen en dat is bungeejumpen. Je kunt als ouder namelijk een duosprong maken met je kind vanaf de Bungytoren. Je maakt hier een vrije val van 60 meter hoogte en meer informatie over deze activiteit vind je hier

Den Haag met kinderen
Den Haag met kinderen

#2 Legoland Discovery Center

Je kunt in Scheveningen met kinderen ook naar Legoland toe. Legoland is gevestigd aan de boulevard van Scheveningen, vlakbij het Kurhaus en uiteraard staat hier alles in het teken van Lego. Wij bezochten Legoland op een zaterdagochtend gelijk toen de deuren open gingen en bezochten als eerste de twee 4d films in de bioscoop. Deze films (die ieder ongeveer een kwartier duurde) vonden wij vooral leuk vanwege de special effects. 

In het midden op de verdieping waar Legoland gevestigd is, zijn gedeelten van de stad Den Haag nagebouwd en kunnen kinderen met verschillende knopjes dingen in werking stellen. Zo kun je van de molens de wieken laten draaien, een hondje laten blaffen en een bal scoren in het ADO Den Haag stadion. Daarnaast heb je ook een kleine attractie in Legoland waar je in een karretje dingen moet kapotschieten met een soort van toverstaf. 

Ook heb je een ninja testcentrum, waar kinderen een parcours moeten lopen, waarbij ze de laserstralen niet mogen raken. Ze kunnen hierbij de moeilijkheidsgraad zelf aanpassen. 

Scheveningen met kinderen
Scheveningen met kinderen

Voor de rest kunnen kinderen hier vooral veel bouwen met Lego. Zo kun je een auto bouwen van Lego en deze uittesten op een baan en kun je een hoge toren bouwen van Lego en deze testen of hij tegen een stootje kan. Zeker het bouwen van een auto en deze op een baan testen vond onze dochter erg leuk om te doen. Ook is het mogelijk om workshops over Lego te volgen. 

Wij hadden het na twee uurtjes wel gezien, maar zijn je kinderen dol op Lego dan kunnen ze vast wel langer hier binnen zich vermaken. Reken op maximaal een halve dag voor deze activiteit in Scheveningen met kinderen. Wij vonden het achteraf voor die twee uur dat we binnen geweest zijn, de entreeprijs wel wat aan de hoge kant voor het hele gezin. Voor meer informatie en een uitgebreide review van deze activiteit in Scheveningen, lees ook eens de blog Legoland Discovery Centre in Scheveningen van een medeblogger.

Scheveningen met kinderen
Scheveningen met kinderen

#3 kindvriendelijke beachclubs

Uiteraard komen de meeste gezinnen met kinderen voor het strand naar Scheveningen. Dit strand is ook makkelijk te bereiken met het openbare vervoer vanuit Den Haag. In minder dan een kwartier waren we met de tram van het centrale station van Den Haag op de boulevard van Scheveningen. Je kunt hiervoor tram negen pakken. Of je kunt de bussen 21, 22 of 23 nemen en bij de halte van het Kurhaus uitstappen. 

Familiehotel Scheveningen
Familiehotel Scheveningen

Uiteraard komen de meeste gezinnen met kinderen voor het strand naar Scheveningen. Dit strand is ook makkelijk te bereiken met het openbare vervoer vanuit Den Haag. In minder dan een kwartier waren we met de tram van het centrale station van Den Haag op de boulevard van Scheveningen. Je kunt hiervoor tram negen pakken. Of je kunt de bussen 21, 22 of 23 nemen en bij de halte van het Kurhaus uitstappen. 

Het is leuk om een rondje over de boulevard te lopen en een hapje en een drankje te doen bij één van de tentjes. Je hebt hier ook een aantal kindvriendelijke strandtenten. We noemen er hieronder een paar:

  • Beachclub Bora Bora: deze strandtent heeft genoeg lekkere (vegetarische) gerechten op de menukaart staan en ook voor kinderen is er genoeg te kiezen. Van een simpele boterham met jam of kaas tot een pannenkoek met stroop. Deze strandtent ligt tegenover het Legoland Discovery Center. 
  • Beachclub Dolfijn: de menukaart is hier wel wat simpel en je moet hier vooral denken aan frietjes en broodjes.  Je hebt hier wel verschillende speeltoestellen en een springkussen. Deze beachclub ligt op een kwartier lopen van het Kurhaus.  
  • Beachclub Fat Mermaid: deze strandtent zit tegenover het Kurhaus en je hebt hier behoorlijk wat opties op de menukaart staan. Ook voor kinderen zijn er genoeg lekkere dingen te bestellen zoals spaghetti, friet met een kroket of een tosti. 
  • Beachclub Manta: wij vonden deze strandtent echt een aanrader tijdens een dagje strand naar Scheveningen met kinderen. Bij de strandtent zitten een trampoline en wat andere speeltoestellen en je kunt er ook heerlijk eten. Onze dochter heeft zich hier uitstekend vermaakt toen wij er geluncht hebben. 

Familiehotel Scheveningen
Den Haag met kinderen

#4 Sea Life

Sea Life Scheveningen ligt aan de boulevard in de buurt van het Kurhaus.  Je hebt bij Sea Life meer dan 45 aquaria met heel veel dieren uit de zee zoals haaien, schildpadden, gekleurde vissen (denk hierbij bijvoorbeeld aan de Nemo vissen), roggen en zeepaardjes. Hoogtepunt van een bezoek aan Sea Life Scheveningen is toch wel de tunnel waar je doorheen kunt lopen en waarbij je tussen deze dieren door kunt lopen. 

Ook is er een Voelpoel waar kinderen kleine diertje uit de Noordzee in hun natuurlijke omgeving, zoals krabbetjes en zee egels kunnen bekijken en waar kinderen anemonen mogen aanraken. Andere dieren die je in Sea Life kunt bewonderen zijn de kaaiman (die maar een keer per week te eten krijgt), pinguïns en otters. 

Je kunt een combinatieticket kopen met korting voor Sea Life en Legoland Scheveningen. 

Oberhausen met kinderen
Oberhausen met kinderen

#5 naar de musical

Je kunt in Scheveningen met kinderen ook naar de musical toe. Het AFAS Circustheater ligt op een paar minuten lopen van het Kurhaus en de afgelopen jaren zijn hier genoeg bekende musicals geweest als The Lion King, Tarzan, Mary Poppins en Wicked. Zeker met wat oudere kinderen is het zeker leuk om een musical te bezoeken hier in Scheveningen. 

Toch zijn er zo nu en dan ook voorstellingen voor de jongere kinderen. Zo zijn er voorstellingen geweest van Brandweerman Sam, Ernst, Bobbie en de rest en Peppa Pig. Kinderen kunnen tijdens de voorstellingen lekker snoepen met een glaasje limonade en voor jonge kinderen zijn er stoelverhogers in het theater beschikbaar.  

Waar overnachten in Scheveningen met kinderen?

Je hebt in Scheveningen genoeg accommodaties waar je met het gezin kunt overnachten. We zetten voor verschillende prijsklassen een aantal goede opties op een rij. 

Budget hotel: Ramada The Hague Scheveningen

Middenklasse hotel: Fletcher Hotel-Restaurant Scheveningen

Luxe hotel: Carlton Beach

Voor de hele lijst met accommodaties in Scheveningen kijk even hier. 

Familiehotel Scheveningen
Scheveningen met kinderen

Scroll naar boven