rotterdam met kinderen

Rotterdam met kinderen: 27 toffe activiteiten!

Wat kun je in Rotterdam met kinderen allemaal doen? De afgelopen weken hebben wij Rotterdam een aantal keer bezocht en we weten nu dat je met kinderen je makkelijk een paar dagen kunt vermaken in deze mooie havenstad. We namen Rotterdam ook al op in onze lijst met leukste steden in onze blog Zuid-Holland met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten van de provincie op een rij zetten. In dit blog zetten we alle bezienswaardigheden en activiteiten in Rotterdam met kinderen op een rij voor jullie. 

Rotterdam met kinderen
Rotterdam met kinderen

Rotterdam met kinderen #1: Diergaarde blijdorp

In Rotterdam kun je ook met kinderen naar de dierentuin als je dit zou willen. Dierentuin Diergaarde Blijdorp is midden in de stad te vinden en bestaat uit zeven verschillende gedeelten (Oceanium, Noord Amerika, Zuid Amerika, Azië, Australië, Europa en Afrika).

De dieren zitten in vrij nieuwe hokken en hebben redelijk de ruimte. Je bent wel even onderweg om alle dieren te bekijken die in deze dierentuin aanwezig zijn. Je kunt je hier dan ook makkelijk een dag vermaken met je kinderen. Wij waren hier een volle dag en hadden nog wel wat langer kunnen blijven in de grote speeltuin van de dierentuin. 

Diergaarde Blijdorp met kinderen
Diergaarde Blijdorp met kinderen

Daarnaast zijn er redelijk veel terrasjes bij de dierentuin, dus in de zomer heb je genoeg plekken waar je even heerlijk van het zonnetje kunt genieten. Uiteraard zijn er ook restaurants in het park waar je wat kunt eten met je kinderen. Er worden het hele jaar door activiteiten georganiseerd in Blijdorp. Ook lopen er door het park vrijwilligers die kinderen graag vertellen over de dieren in deze dierentuin. Kinderen kunnen ook op sommige plaatsen botten en slagtanden van dieren vasthouden.

Ook kun je in deze dierentuin in Rotterdam met kinderen prima spelen. Er zijn verschillende speeltuinen in de dierentuin, waaronder eentje die indoor is en een hele grote speeltuin, waar je kinderen zich al snel een paar uur kunnen vermaken. Wil je meer weten over deze dierentuin, lees dan onze blog Diergaarde Blijdorp met kinderen

Diergaarde Blijdorp met kinderen
Diergaarde Blijdorp met kinderen

Rotterdam met kinderen #2: Plaswijckpark

Wat is dit een leuk park voor kinderen! Plaswijckpark is een park waar kinderen heel veel dingen kunnen ondernemen en je kunt hier gerust een hele dag voor uittrekken als je in Rotterdam met kinderen bent!

Zo zijn er verschillende speeltuinen in het park, is er een kleine dierentuin, heb je er een rondvaartbootje, kunnen kinderen op een treintje rijden en is er een mooie grote tuin, waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven.

Daarnaast is er een verkeerstuin, waar kinderen op skelters kunnen rondrijden wat onze dochter altijd heel erg leuk vindt. Deze verkeerstuin heeft allerlei gebouwtjes waar kinderen langs en door heen kunnen rijden. Onze dochter heeft zich hier een hele tijd vermaakt, terwijl wij ergens op de baan op een bankje zaten. Doordat ze maar bij één ingang de verkeerstuin kunnen verlaten is dit heel erg overzichtelijk! Voor de kleinere kinderen hebben ze naast deze verkeerstuin nog een kleinere baan met skelters. 

Rotterdam met kinderen
Rotterdam met kinderen

Ook wanneer het slecht weer is kun je je hier nog steeds erg goed vermaken met je kinderen. Zo hebben ze in het Huis in de Heuvel echt een hele leuke binnenspeeltuin! Deze binnenspeeltuin is anders dan de meeste standaard binnenspeeltuinen. Zo is het een beetje een mix van een Instagram museum en een binnenspeeltuin. Naast dat kinderen hier heel leuk kunnen spelen, kun je hier ook hele leuke foto’s maken met je kinderen. 

Ook is er nog een binnenruimte achterin het park waar kinderen kunnen spelen met treinen, speelgoed en allerlei verschillende ballen. Ook hier zijn je kinderen wel even zoet.

Verspreid over het park heb je verschillende horecagelegenheden waar je een pannenkoek, frietje of een broodje kunt eten. Je hoeft dus in principe niets van thuis mee te nemen!

Wij zijn er in de winter geweest en dat was al heel erg leuk, maar in de zomer kun je in dit park ook nog gebruik maken van de waterspeeltuin, rondvaartboot en trapauto’s in de vorm van een zwaan, waardoor je je makkelijk een hele dag kunt vermaken in het park, wanneer je op stedentrip bent in Rotterdam met kinderen! Wij waren er nu in de winter al een hele dag! Wij gaan er zeker in de zomer nog een keertje terug!

Kijk voor meer informatie over de openingstijden en voor tickets hier op de website van het park. 

Rotterdam met kinderen
Rotterdam met kinderen

Rotterdam met kinderen #3: het Maritiem Museum

Het Maritiem Museum heeft ons echt in positieve zin verrast! Wat een leuk museum voor kinderen! Vooral het gedeelte van professor Plons vond onze dochter enorm leuk! Hier leren de kinderen in deze kinder-doe-tentoonstelling de Professor kennen samen met zijn vrienden die op wereldreis gaan per schip en de kinderen moeten helpen bij de voorbereidingen van deze wereldreis. 

Dat houdt in dat ze de schepen moeten laden en lossen, ze containers moeten scannen, de reisbestemming moeten bepalen, zeilen hijsen en een maaltijd moeten koken in een houten vissersschuit. Voor kinderen is dit een grote speeltuin en ze kunnen zelf helemaal aan de slag met scanners, kruiwagens en hijskranen. Daar tussendoor staan echte museumstukken, waardoor dit voor kinderen echt een leuk museum is om te bezoeken. 

De rest van het museum staat ook volledig in het teken van kinderen. Zo is er een tentoonstelling over zeemonsters voor kinderen vanaf 4 jaar, is er een Offshore Experience voor kinderen vanaf 8 jaar, waarbij kinderen een helikopter naar een platform moeten begeleiden en een soort van escape room (dealen met drugs) voor kinderen van 14 jaar en ouder. 

Daarnaast kunnen kinderen in de haven een speurtocht doen, waarbij ze allerlei dieren moeten zoeken tussen en op de schepen die hier liggen. 

Vooraf wisten we niet zo goed wat we moesten verwachten, maar door de positieve review hebben we dit museum bezocht en het is echt een aanrader voor ouders wanneer je Rotterdam met kinderen bezoekt! Klik hier voor meer informatie over openingstijden en tickets. 

Rotterdam met kinderen
Rotterdam met kinderen

Rotterdam met kinderen #4: Euromast

De Euromast is een icoon van de stad Rotterdam en we waren er al eens geweest zonder onze dochter. Toch wilden we graag onze dochter ook het prachtige uitzicht laten zien over Rotterdam.

Daarnaast hadden we op de website gelezen over de speurtocht die je hier met kinderen kon doen. Deze speurtocht gaat over drie ruimtemonsters die neergestreken zijn op de Euromast en daar hun voetsporen hebben achtergelaten. Het zijn vaak kleine dingen die voor kinderen zorgen dat ze de grootste lol hebben.

Onze dochter vond het leuk om op zoek te gaan naar de verschillende voetsporen van de drie ruimtemonsters en de vragen te beantwoorden die op de lijst stonden. Naast het prachtige uitzicht, ben je dan ook als ouder lekker actief bezig met je kinderen. Een prima activiteit dus in Rotterdam met kinderen.

Rotterdam met kinderen
Rotterdam met kinderen

Voor ouders die zin hebben in een spannende ervaring is er ook nog de mogelijkheid om te gaan abseilen van de meer dan 100 meter hoge Euromast af. Dit kan alleen in de zomermaanden. Hoe stoer vinden ze papa of mama als diegene dat doet?

Ook is het mogelijk om boven bij de Euromast een hapje te eten of wat te drinken en je zelfs in de Euromast slapen! Hoe tof moet het zijn om op zo’n unieke plaats te slapen? Helaas is het maar mogelijk om met twee personen een kamer te boeken, dus deze laten we nog even op onze bucketlist staan als we Rotterdam bezoeken zonder onze dochter ;). 

Voor meer informatie over de openingstijden van de Euromast en tickets klik dan hier. 

Rotterdam met kinderen
Rotterdam met kinderen

Rotterdam met kinderen #5: ontdekhoek Rotterdam

In de ontdekhoek staat uiteraard zoals de naam al weergeeft het ontdekken centraal! Het lijkt als je de ontdekhoek in Rotterdam binnenloopt of je een schoolgebouw binnenloopt en in verschillende ruimtes zijn verschillende proefjes die je kunt doen. Bij alle proefjes staat een handleiding met uitleg wat de bedoeling is. Deze activiteiten zijn voor kinderen tussen de vier en veertien jaar. 

In deze werkplaats hebben we met aardappelen zelf chips gemaakt, met keien geprobeerd om snelstromend water tegen te houden, met mais popcorn gemaakt, zeep gemaakt en nog minstens tien andere dingen. We waren hier al snel een hele ochtend zoet. 

Voor kinderen is het leuk dat ze veel zelf kunnen doen (uiteraard bij het bakken en dergelijke met hulp van de ouders) en dat ze ook nog iets kunnen leren! En uiteraard is het ook een prima activiteit in Rotterdam met kinderen wanneer het wat minder weer is. 

Deze ontdekhoek zit overigens niet alleen in Rotterdam, maar ook in Hoogeveen en Zwolle. Voor meer informatie over de openingsprijzen en tickets klik dan hier!

Rotterdam met kinderen
Rotterdam met kinderen

Rotterdam met kinderen #6: ss Rotterdam

Je kunt overnachten op het stoomschip Rotterdam dat in Katendrecht aan de kade ligt, maar je kunt het ook bezoeken om wat te eten en te drinken of de rondleiding op het schip te doen. Wij hebben tijdens een weekendje Rotterdam geslapen op het schip en wij vonden het erg leuk om hier een nachtje door te brengen. 

SS Rotterdam met kinderen
SS Rotterdam met kinderen

Naast dat je er lekker kunt borrelen en eten bij het Lido Terras waar ze voor kinderen ook een kikkerbadje hebben, kun je er ook een speurtocht en rondleiding over het schip boeken. Met name deze rondleiding over het schip vonden wij erg leuk. Je loopt hier met een audiotoer rond en je krijgt veel informatie over het schip. Daarnaast zijn er ook genoeg vrijwilligers die je van extra informatie willen voorzien. 

Voor uitgebreide informatie over wat je allemaal kunt doen op het schip en hoe onze overnachting op het schip bevallen is, lees onze blog ss Rotterdam met kinderen, cruisen aan de kade

SS Rotterdam met kinderen
SS Rotterdam met kinderen

Rotterdam met kinderen #7: Villa zebra

Villa Zebra is het kindermuseum van Rotterdam en is bedoeld voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. 

In Villa Zebra staat het maken van kunst centraal. Deze kunst wordt door kinderen gemaakt aan de hand van verschillende tentoonstellingen. 

Toen wij het museum bezochten waren er twee verschillende tentoonstellingen voor twee verschillende leeftijdsgroepen (2 tot en met 6 jaar en 5 tot en met 12 jaar). 

Wij hebben de tentoonstelling Sea de Zee bezocht, waarbij kinderen van plastic uit de zee zelf een kunstwerk konden maken. Ook konden ze een kunstwerk maken van allerlei spullen die op het strand aangespoeld waren en een brief per flespost versturen. Wederom een prima activiteit in Rotterdam met kinderen wanneer het slecht weer is. 

Voor meer informatie over de openingstijden van Villa Zebra en tickets klik dan hier. 

Rotterdam met kinderen
Rotterdam met kinderen

Rotterdam met kinderen #8: Rotterdam street art route

In Rotterdam heb je mooie en leuke street art in het centrum en wij vonden het heel leuk om een aantal van deze locaties te bezoeken met onze gehuurde fietsen. 

Bij sommige van deze kunstwerken kun je zelf ook onderdeel zijn van het kunstwerk wat leuke foto’s oplevert en waar jonge kinderen het leuk vinden om even te kunnen klimmen (tenminste onze dochter vindt dit heel erg leuk). 

Rotterdam met kinderen
Rotterdam met kinderen

Er zijn in totaal zes verschillende routes door de stad die je kunt lopen (of fietsen). Voor meer informatie over de verschillende routes klik dan hier. 

Zo kun je door Rotterdam met kinderen veel wandelingen maken. Zo heeft open monumentendag Rotterdam verschillende wandelroutes door de stad. Een van deze wandelroutes is bijvoorbeeld de route van Tuindorpen Rotterdam-Zuid

Rotterdam met kinderen
Rotterdam met kinderen

Rotterdam met kinderen #9: bezoek een kubuswoning

Geen grote activiteit, maar wel leuk als je toch in het centrum van Rotterdam met kinderen bent. De kubuswoningen in het centrum van Rotterdam zien er heel bijzonder van de buitenkant uit en het is moeilijk voor te stellen dat er mensen wonen in die rare vormen. 

Toch wonen hier mensen en het is ook mogelijk om voor een paar euro in een dergelijke woning binnen te kijken. Op deze manier krijg je een goede indruk van hoe zo’n woning er aan de binnenkant uitziet. 

Dit is uiteraard een activiteit van een kwartiertje en voor meer informatie kijk even op de website. 

Rotterdam met kinderen
Rotterdam met kinderen

Rotterdam met kinderen #10: de markthal

De markthal is een bezienswaardigheid in Rotterdam, waar het alleen al voor de architectuur leuk is om even binnen te lopen. 

In deze markthal zijn heel veel verschillende eettentjes met heel veel verschillende buitenlandse gerechten. Zo hebben wij hier als lunch een heerlijke Indiaase maaltijd gegeten en als toetje een heerlijke ijsco geschept in een lekkere wafel. 

Ben je benieuwd welke gerechten je allemaal kunt eten in deze markthal, kijk dan hier even op de website van de markthal. 

Rotterdam met kinderen
Rotterdam met kinderen

Rotterdam met kinderen #11: ritje met de watertaxi

Rotterdam ligt aan het water en wil je een stukje varen met je kinderen, zonder dat je uren onderweg bent, dan is het zeker leuk om met de watertaxi een stukje te varen. 

De watertaxi’s staan op vaste plekken aan het water en een ritje met de watertaxi kost je een paar euro. 

Als je de watertaxi bijvoorbeeld bij het Maritiem museum naar hotel New York neemt, dan zit je tien minuten op het water en vaar je onder de Erasmusbrug door. 

Voor meer informatie over de vertrekplaatsen van de watertaxi en de kosten klik dan hier. 

Rotterdam met kinderen
Rotterdam met kinderen

Rotterdam met kinderen #12: kids marina

Naast het Maritiem museum ligt een gedeelte van de haven dat is afgezet voor kleine bootjes waar kinderen mee kunnen varen. 

De bootjes hebben allemaal een ander thema en zien er allemaal anders uit.  De bootjes worden aangedreven met elektromotoren en kunnen makkelijk bestuurd worden door kinderen. Je kunt de bootjes steeds per 15 minuten huren. De bootjes zijn ruim genoeg, zodat de ouders ook mee op de bootjes kunnen. 

Let wel op of de weersvoorspellingen goed zijn, anders kan het zijn dat de bootjes niet varen. Kijk vooraf ook even op de website of deze waterattractie open is, want er zijn dagen bij dat het gesloten is. Voor meer informatie over de openingstijden klik dan hier

Rotterdam met kinderen
Rotterdam met kinderen

Rotterdam met kinderen #13: rondvaart door de haven

Rotterdam is onlosmakelijk met zijn haven verbonden en je kunt in 75 minuten een mooie rondvaart door de haven maken. 

Je ziet op deze manier de mooie skyline van Rotterdam, de werven, dokken en de moderne overslag van duizenden containers die in de haven aan het wachten zijn op hun bestemming. Helaas was het weer toen wij er waren een beetje mistroostig, wat toch net een ander beeld geeft van de haven dan op een zonnige dag. 

De rondvaartboten zijn best groot en je kunt op de boten zelf wat eten en drinken tijdens de vaartocht. 

Voor meer informatie over deze rondvaartboot kijk even op de website van het bedrijf Spido, dat deze rondvaarten aanbiedt. 

Rotterdam met kinderen
Rotterdam met kinderen

Rotterdam met kinderen #14: Kralingse bos

In de buurt van Kralingse bos en de Kralingse plas kun je je in Rotterdam met kinderen je prima een halve dag vermaken wanneer het goed weer is. Aan de westkant van de plas ligt een strandje met een zwembad voor jonge kinderen en ook vind je hier verschillende speeltoestellen voor jonge en oudere kinderen. 

Daarnaast ligt er in de buurt van dit strand een kinderboerderij. Deze kinderboerderij is gratis toegankelijk en je kunt hier verschillende dieren voeren. Zo kun je tussen de geitjes lopen en deze voeren met voer wat je bij de boerderij kunt kopen. Rondom de Kralingse plas zijn er verschillende speeltuintjes voor kinderen. 

Ook  aan het water kun je prima borrelen en lunchen. Wijzelf hebben geluncht bij brasserie Woodz en vonden dit zeker een aanrader. Wil je meer informatie over alle activiteiten die je rondom de Kralingse plas kunt doen met kinderen lees dan onze blog Kralingse Bos met kinderen. 

Kralingse bos met kinderen
Kralingse bos met kinderen

Rotterdam met kinderen #15: Klimbos rotterdam

In de buurt van de Kralingse plas ligt ook het Klimbos van Rotterdam. Dit klimbos heeft verschillende parcours voor kinderen en het is afhankelijk van de lengte van de kinderen welke parcours ze allemaal mogen afleggen. Kinderen vanaf zes jaar mogen hier klimmen in het bos. 

De activiteit is niet goedkoop om te doen met het gezin en je moet rekenen dat je hier een uurtje of drie tot vier mee bezig bent. Zijn je kinderen nog te jong om te klimmen of vind je de activiteit te duur, dan is er een mogelijkheid om een klein parcours af te leggen tegenover het restaurant van het klimbos. Hier hebben ze een parcours met tien elementen die kinderen gratis kunnen aflopen. Onze dochter vond dit parcours al helemaal prima en heeft dit parcours maar liefst vier keer gedaan. 

Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de prijzen en de verschillende parcours even op de website van het klimbos

Kralingse bos met kinderen
Kralingse bos met kinderen

Rotterdam met kinderen #16: Kinderdijk

Je kunt vanuit Rotterdam met kinderen ook naar Kinderdijk toe gaan. Vanuit Rotterdam is het leuk om met de waterbus naar Kinderdijk te reizen. Je bent er dan in ongeveer een half uurtje varen. Ook is het mogelijk om vanuit Rotterdam met de bus naar Kinderdijk te gaan en je stapt dan voor de deur van het bezoekerscentrum uit. 

Je kunt vooraf online een ticket kopen, waarmee je toegang hebt tot de verschillende bezienswaardigheden. Dit deden wij ook en als eerste bezoeken we het bezoekerscentrum en bekijken we de korte film over Kinderdijk.  In deze tien minuten durende film krijg je informatie over de geschiedenis van de molens en ook over de functie van de molens. 

Kinderdijk met kinderen
Kinderdijk met kinderen

Ook kun je met het ticket op een soort van hop on hop off boot die een tochtje langs de molens maakt en de boot stopt bij de twee molens die als museum zijn ingericht. Hier kun je ook met het ticket binnenkijken en zien hoe het er vroeger in een molen aan toe ging. Toen wij er waren was het trouwens ook prachtig weer en was het echt genieten om hier rond te lopen.

Na afloop hebben we nog op het terras van het bezoekerscentrum lekker wat gegeten en gedronken. In totaal waren we in Kinderdijk ongeveer een halve dag. Zeker bij lekker weer is het zeker leuk als activiteit vanuit de stad Rotterdam. We schreven over ons bezoek aan Kinderdijk de blog Kinderdijk met kinderen

Kinderdijk met kinderen
Kinderdijk met kinderen

Rotterdam met kinderen: overige activiteiten

Uiteraard hebben wijzelf ook nog niet alles gedaan in Rotterdam. Wij hebben nog genoeg redenen om verschillende dagen ons in Rotterdam te kunnen vermaken. Hieronder geven we nog enkele tips die je in Rotterdam met kinderen verder kunt ondernemen:

#17 Miniworld: een soort Madurodam maar dan alleen van de stad Rotterdam (ze zijn nu wel aan het uitbreiden met andere steden). Kinderen kunnen aan de hand van knopjes bepaalde lampjes aan en uitzetten. Ben je een liefhebber van treintjes en dergelijke en vinden je kinderen het leuk om daar vooral naar te kijken, dan kan dit weleens een leuk uitje zijn als het buiten regent. 

#18 Buitenplaats Trompenburg: wil je de drukte van de stad Rotterdam met kinderen even ontvluchten, dan kun je in deze tuin een wandeling maken. Voor kinderen wordt er elk jaar een nieuwe speurtocht gemaakt. 

#19 Fenix Food Factory: hippe foodmarkt, waar je zeker in de zomer heerlijk een ambachtelijk biertje of wijntje kunt drinken en wat kunt eten. Toen wij er waren was het weer niet zo best en was er niet zoveel te doen. Toch worden er soms ook kleine festivals gehouden hier en op de filmpjes van deze festivals ziet het er dan heel gezellig uit met muziek en dergelijke. 

#20 Natuurhistorisch Museum: in dit museum kun je dode dieren met een verhaal zien. Het museum heeft voor verschillende leeftijdscategorieën speurtochten en ook een speciale audiotour voor kinderen. In de schoolvakanties organiseert het museum ook allerlei workshops en andere rondleidingen. Kijk op de website van het museum voor de agenda van het museum. 

Diergaarde Blijdorp met kinderen
SS Rotterdam met kinderen

#21 Belasting en Douane museum: dit is een klein museum, waar kinderen in de kinderhoek de bagage kunnen scannen en boeven kunnen opsporen. Het museum heeft vaak wisselende tentoonstellingen. Kijk even op de website welke tentoonstellingen er allemaal zijn op het moment dat je naar Rotterdam met kinderen gaat. 

#22 Belevenissenboerderij Schieveendeze kinderboerderij in de buurt van Rotterdam bestaat uit een stal met geiten en schapen, een speelterrein met aangrenzend een terras en een lunchroom met boerderijwinkel. Ook kunnen kinderen hier in het hooi spelen. Dit is wederom een mogelijkheid om bij lekker weer de drukte van de stad te ontvluchten met je kids. Een uitgebreid verslag over deze bezienswaardigheid in Rotterdam met kinderen vind je hier

#23 Bungelland kinderparadijs Rotterdamwil je je kinderen even laten uitrazen en is het slecht weer in Rotterdam, dan is deze binnenspeeltuin een goede optie. Deze speeltuin zit vlakbij het winkelcentrum van Alexandrium. Naast een grote binnenspeeltuin, kun je hier ook lasergamen en bowlen.  

#24 Pannenkoekenboot Rotterdam: een combinatie van een rondvaart en eten. Op deze boot kun je onbeperkt pannenkoeken eten in Rotterdam met kinderen. Je vaart 75 minuten over de Maas en in die tijd kun je zoveel pannenkoeken eten als je wil. 

Kralingse bos met kinderen
Kralingse bos met kinderen

#25 Speeldernis: dit is een speeltuin in de natuur met natuurlijke materialen. Het is de oudste natuurspeeltuin van Nederland. Vinden je kinderen het heerlijk om buiten in de natuur te spelen, dan is dit zeker een goede optie. 

#26 Speelfabriek Rotterdam: deze speelwerkplaats is een beetje te vergelijken met de Ontdekhoek Rotterdam die we hiervoor al besproken hebben. Deze speelfabriek is voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Kinderen kunnen wedstrijd racen met eigen gemaakte race-auto’s, ze kunnen tekeningen maken met zand, zeep maken, knikkerbanen aanleggen, zelfgemaakte boten uittesten, een milkshake fietsen, friet bakken en een ansichtkaart maken voor opa en oma.

#27 Trammuseum Rotterdam: in dit museum staan bijna alle trams die ooit in Rotterdam hebben gereden. Er staan in dit museum maar liefst 60 trams en 20 bussen. Van maart tot en met oktober is het museum elke eerste zaterdag van de maand geopend en rijdt er ook een pendeltram. 

Rotterdam met kinderen
Rotterdam met kinderen

Waar overnachten in Rotterdam met kinderen?

Om een goed beeld te krijgen waar je in Rotterdam met kinderen kunt overnachten hebben we drie totaal verschillende accommodaties geboekt in Rotterdam. Hierdoor laten we je zien dat er voor ieder wat wils is qua keuze voor een accommodatie. Zo hebben we in een hostel geslapen, in een hotel en hebben we in een groot appartement met uitzicht over Rotterdam geslapen. Hieronder staan onze bevindingen over deze drie accommodaties.  

ss Rotterdam

Wij sliepen op dit schip toen we een weekendje weg waren in Rotterdam. Dit voormalige cruiseschip heeft ruime familiekamers en aan boord is er van alles te doen voor kinderen. Zo hebben ze er een restaurant met kikkerbadje, een kamer vol met playmobil speelgoed, kun je er een speurtocht en een rondleiding boeken en ligt er een toffe speeltuin vlakbij het schip. Wil je meer informatie over onze overnachting op het ss Rotterdam lees dan onze blog ss Rotterdam met kinderen, cruisen aan de kade. 

SS Rotterdam met kinderen
SS Rotterdam met kinderen

De Coaster Rotterdam

Tijdens een weekendje Rotterdam met onze dochter sliepen we midden in het centrum op boot De Coaster Rotterdam. We hadden hier een ruime cabin, waar we twee dagen met het gezin doorbrachten. Uiteraard maakten we gebruik van de jacuzzi op het dek van het schip. Voor een uitgebreid verslag van deze overnachting klik dan even hier

De Coaster Rotterdam
De Coaster Rotterdam

Hostel Room Rotterdam

Het was al jaren geleden dat we in een hostel sliepen, maar we kregen gelijk weer heimwee naar vroegere tijden, waarin we van hostel naar hostel trokken in het buitenland op onze reizen. De sfeer in een hostel is toch vaak net iets meer ontspannen en zeker met kinderen is dat wel fijn. In Hostel Room Rotterdam vond onze dochter het heerlijk om in de benedenruimte lekker te sjoelen, tafel voetbal te spelen en pizza te eten. Voor een uitgebreid verslag met onze ervaringen over dit hostel, klik dan even hier

Rotterdam met kinderen
Rotterdam met kinderen

Hotel The james rotterdam

In dit luxe hotel midden in het centrum van Rotterdam hebben we een zeer hoge mate van gastvrijheid ervaren. Een apparaatje op de kamer die ervoor zorgt dat er een hele sterrenhemel in de kamer verschijnt, een klein welkomsbriefje en een praatje met de general manager in het café, waar we een drankje aan het doen waren. Vaak zit het gevoel van gastvrijheid in hele kleine dingen en dat hebben ze bij The James Rotterdam goed in de gaten! Voor een uitgebreid verslag met onze ervaringen over dit hotel, klik dan even hier. 

Rotterdam met kinderen
Rotterdam met kinderen

Appartement van urban residences

Soms mag je jezelf best weleens verwennen op reis en dat hebben we in Rotterdam zeker gedaan! We hebben in Rotterdam een prachtig appartement gehuurd via Urban Residences apartments met een schitterend uitzicht over de binnenstad van Rotterdam! Een superervaring wanneer je een weekend in Rotterdam met kinderen bent. Voor een uitgebreid verslag met onze ervaringen over dit appartement, klik dan even hier

Rotterdam met kinderen
Rotterdam met kinderen

Andere artikelen die interessant kunnen zijn

SOCIAL CHECK-IN