Gouda met kinderen

Gouda met kinderen: 5 kinderactiviteiten op een rij!

Een weekendje naar Gouda met kinderen is leuk! Wij wisten vooraf eigenlijk niet zo goed wat er allemaal te doen was in deze stad in Zuid-Holland, maar er zijn hier genoeg kinderactiviteiten te ondernemen om je een heel weekend te vermaken in deze stad die misschien nog wel het meest bekend staat om zijn kaas. Naar aanleiding van ons weekendje weg naar Gouda, zetten we de leukste kinderuitjes in Gouda op een rij. 

Gouda met kinderen
Gouda met kinderen

#1 Dino Experience Park

Een leuke kinderactiviteit in Gouda is het Dino Experience Park. Dit park staat helemaal in het teken van dino’s en je hebt bij dit park verschillende onderdelen. Wij parkeren de auto (betaald) voor de ingang van het park en zijn één van de eerste bezoekers die het park in de vroege ochtend bezoekt. 

Als eerste gaan we aan de slag met twee speurtochten. Bij de ene speurtocht moeten we (vijf) eieren zoeken en dan opschrijven om welke dino’s het gaat en bij de andere speurtocht krijgen we allerlei vragen over de verschillende dino’s. We lopen een route door het park met de verschillende dino’s en af en toe staan er tussendoor ook wat speeltoestellen voor de kinderen. 

Dino Experience Gouda
Dino Experience Gouda

Nadat we beide speurtochten tot een goed einde hebben gebracht gaan we op zoek naar goud met zeefjes in het zand en water. Onze dochter vindt dit een fantastische activiteit. Zeker als ze allerlei mooie steentjes in haar zeefje vindt. Hierna spelen we een potje minigolf met het gezin. Deze super leuke baan heeft in totaal 18 holes en is een leuke kinderactiviteit om in het park te ondernemen. 

Inmiddels is het al middag geworden en lunchen we buiten in het zonnetje op het terras van het park. Hier is ook tevens de speeltuin, waardoor wij lekker in het zonnetje kunnen zitten, terwijl onze dochter zich vermaakt op de speeltoestellen en de springkussens. Hier heeft onze dochter nog een hele tijd vermaakt, waardoor we bijna een gehele dag in dit park ons vermaakt hebben. Wij vonden dit park zeker een aanrader als je een stedentrip naar Gouda met kinderen maakt. Wij schreven over dit park de blog Dino Experience Park Gouda

Dino Experience Gouda
Dino Experience Gouda

#2 Speurtocht door Gouda

Een tweede kinderuitje in Gouda is de speurtocht die door de binnenstad van Gouda gaat. Deze speurtocht kun je krijgen via de VVV van Gouda. Deze speurtocht kun je voor een paar euro aanschaffen (de VVV zit op de Markt in het centrum van de stad) en vanuit de VVV start deze speurtocht ook. 

Je loopt hier een mooie route door de binnenstad en onderweg kom je langs mooie historische gebouwen en moet je vragen beantwoorden. Dit zijn vragen zoals bijvoorbeeld een jaartal van een gebouw of dat kinderen het aantal pilaren moeten tellen van een gebouw. Toen wij de speurtocht deden was het prachtig weer, dus was het heerlijk om een rondje door de stad te maken. 

De route van de speurtocht was goed te volgen aan de hand van de beschrijvingen die er in het boekje bij stonden. Uiteindelijk konden we het merendeel van de vragen oplossen. Zoek je een leuke en goedkope kinderactiviteit in Gouda, dan is deze speurtocht zeker een leuke optie voor jullie gezin!

Kinderuitje Gouda
Kinderuitje Gouda

#3 Stadsstrand GOUDasfalt

Ben je in Gouda met kinderen op een zonnige dag, dan is het zeker een aanrader om een bezoek te brengen aan het Stadsstrand GOUDasfalt. Vanuit het centrum loop je in tien minuten naar het pondje dat je voor een kleine bedrag (1 euro) naar de overkant kan brengen van het eiland. Overigens is het ook mogelijk om met de auto hier naar toe te rijden en de auto in de buurt van het strand gratis te parkeren. 

Bij GOUDasfalt zitten allerlei kleine ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Wijzelf hebben alleen het stadsstrand bezocht van GOUDasfalt en dat was echt een hele fijne plek. Toen wij er waren, waren er heel erg veel gezinnen met kinderen die allemaal op strandstoelen, zitzakken en aan picknicktafels zaten en waarbij de kinderen lekker aan het spelen waren. 

Er is op zich alleen maar een klimtoestel op het strand en een kleine trampoline, maar kinderen vermaken zich hier toch prima. Zo werden de zitzakken door de kinderen gebruikt om op te springen en om een soort van hut te bouwen en was het strandzand ook een ideale plek om met schepjes en emmertjes in te spelen. Wij zijn hier de gehele middag geweest en dat was echt heerlijk in het zonnetje. Je kunt hier ook prima lunchen en een drankje doen!

Kinderactiviteit Gouda
Kinderactiviteit Gouda

#4 Gouda Cheese Experience

Denk je aan Gouda, dan denk je toch ook wel echt aan kaas! Het is het belangrijkste product uit de stad en dat zorgt er ook voor dat vele internationale toeristen de stad bezoeken. Uiteraard is er een museum in de stad aanwezig die helemaal in het teken staat van dit product. De Gouda Cheese Experience ligt aan de rand van het centrum en binnen een paar minuten loop je hier naar toe. 

In het museum is er een soort van speurtocht voor kinderen, waarbij ze vragen kunnen beantwoorden over de productie van kaas. In het museum laten ze de verschillende fases zien van het maken van kaas. Dit doen ze op een manier die ook leuk is voor kinderen. Zo kunnen kinderen ook zelf interactief aan de slag om kaas te maken en om een koe te melken. 

Ook is het mogelijk om je hier te verkleden en in traditionele kleding op de foto te gaan. Altijd leuk uiteraard om met het gezin zo’n foto te maken. Als laatste kun je dan ook verschillende kaasjes proeven. En dat was erg lekker. In totaal zijn we iets meer dan een uurtje hier binnen geweest en vonden wij het erg leerzaam (en lekker). 

Cheese Experience Gouda
Cheese Experience Gouda

#5 Kamphuisen Siroopwafelfabriek

Een ander product waar Gouda bekend om staat is de Kamphuisen siroopwafel. De fabriek hier van staat midden in het centrum van de stad Gouda op de markt. Je krijgt als eerste meer informatie over de geschiedenis van deze bekende siroopwafel (let op het is geen stroopwafel, maar een siroopwafel). 

Daarna zie je hoe het productieproces in zijn gang gaat en dit zijn ook de echte machines, waarmee ze het product maken en op de markt brengen. Uiteraard is het mogelijk om bijvoorbeeld de verschillende soorten siroop te proeven en aan de hand van een audiokastje krijg je nog meer informatie over het productieproces. 

Uiteindelijk ga je met een glijbaan naar beneden naar het café, waar je nog een siroopwafel kunt proeven. Wij kregen deze wafels al in het hotel toen we incheckten en wij vonden ze echt super lekker. Wij hebben daarom in het winkeltje nog een pakketje met koeken meegenomen voor thuis. Uiteindelijk zijn we een uur in de fabriek binnen geweest. 

Kinderactiviteit Gouda
Kinderactiviteit Gouda

Kindvriendelijk restaurant Gouda

Pannenkoe Gouda

Als je online gaat zoeken op kindvriendelijk restaurant in Gouda, dan komt Pannenkoe Gouda meestal bovenaan te staan in de zoekresultaten. Uiteraard wilden we daar zelf ook graag een pannenkoek met onze dochter gaan eten. Het restaurant zit aan de rand van het centrum van Gouda en je loopt vanaf het centrum in ongeveer tien minuutjes naar het restaurant toe. 

Dit restaurant in Gouda is erg geschikt voor kinderen. Je hebt uiteraard veel verschillende pannenkoeken (en ook nog een aantal andere gerechten) en voordat je gaat eten krijgen kinderen een kleurplaat, met ook allerlei opdrachtjes op papier en kleurpotloden om zich te vermaken. Toen wij er waren was het erg druk met gezinnen met kinderen. 

Daarnaast heeft het restaurant een speelhoek met ook een soort van grijpautomaat, waarbij de kinderen nadat ze gegeten hebben met een muntje een cadeautje kunnen grijpen. Voor kinderen natuurlijk super leuk gedaan. Doordat je altijd prijs hebt in de automaat, krijgt dus ieder kind een kleinigheidje. Al deze elementen zorgen ervoor dat het een super kindvriendelijk restaurant is dat je in Gouda kan bezoeken. 

Kindvriendelijk restaurant Gouda
Kindvriendelijk restaurant Gouda

Kindvriendelijk hotel Gouda

Best Western Plus City Hotel Gouda

Zoek je een kindvriendelijk hotel in Gouda dan kun je prima terecht bij het Best Western Plus City Hotel Gouda. Dit hotel ligt aan de rand van de binnenstad op ongeveer een minuutje of tien lopen van het centrum. In dit hotel hadden wij een Suite geboekt en deze ruime kamer had een tweepersoonsbed en ook een slaapbank. Daarnaast had het een fantastische badkamer met een groot bad. Wij schreven over dit hotel de blog Best Western Plus City Hotel Gouda met kinderen, waarin we het hotel uitgebreid beschrijven. 

Deze blog is mede tot stand gekomen door een samenwerking met de stad Gouda

Kindvriendelijk hotel Gouda
Kindvriendelijk hotel Gouda
Scroll naar boven