Wassenaar met kinderen

Wat te doen in Wassenaar met kinderen: 5 top activiteiten!

Je kunt je in Wassenaar met kinderen prima een weekend vermaken! Het dorp is niet super groot, maar toch zijn er genoeg activiteiten voor gezinnen om je minimaal twee dagen te vermaken. Daarnaast ligt het dorp in de buurt van grote steden als Den Haag en Leiden, waardoor er ook in de omgeving van Wassenaar genoeg te doen is. Naar aanleiding van verschillende bezoekjes aan het dorp, zetten we de leukste activiteiten in Wassenaar met kinderen op een rij!

Wassenaar met kinderen
Duinrell met kinderen

Wassenaar met kinderen #1: Duinrell

De bekendste activiteit die je in Wassenaar met kinderen kunt doen is een bezoekje brengen aan pretpark Duinrell. Wij vinden dit echt een heel tof pretpark, dat we al verschillende keren bezocht hebben met onze dochter. Het pretpark heeft ongeveer veertig verschillende attracties en deze zijn zowel geschikt voor jonge als oudere kinderen. 

Je kunt je hier prima een hele dag vermaken in dit pretpark en het is zelfs mogelijk om je er een heel weekend te vermaken. Vaak hebben ze leuke acties in combinatie met de verschillende overnachtingsmogelijkheden rondom het pretpark. Zo hebben wij er ook weleens geslapen op de camping bij het pretpark en vonden dat ook erg leuk. 

Daarnaast heeft het pretpark een geweldig waterpark, waar je twee uurtjes gebruik van mag maken. Het waterpark heeft tientallen spectaculaire glijbanen en wij hebben dit waterpark in de avonduren bezocht (nadat we overdag al naar het pretpark waren geweest). Kijk voor meer informatie over dit pretpark even op de website van Duinrell

Duinrell met kinderen
Duinrell met kinderen

Wassenaar met kinderen #2: Monkeybos

Je kunt in Wassenaar met kinderen ook prima de natuur in! Duinreservaat Meijendel is leuk om te bezoeken en je hebt hier verschillende speelmogelijkheden voor kinderen. Wij parkeerden de auto gratis bij boerderij Meyendel en vanaf hier is het een korte wandeling naar het Monkeybos.

Het Monkeybos is een speelbos met verschillende speeltoestellen voor kinderen. Zo heb je hier buizen waar je doorheen kunt klimmen, touwen waar kinderen aan kunnen gaan hangen en vooral veel bomen die erg geschikt zijn om in te klimmen. Onze dochter is altijd dol op dit soort klimactiviteiten en in totaal zijn we hier denk ik een uurtje in het bos geweest. Het is namelijk niet een heel groot bos, maar wel leuk om even naar toe te gaan. 

Bij boerderij Meijendel is het ook erg leuk om te gaan lunchen. Dit hebben wij hier ook tussen de middag gedaan en ze hebben naast de pannenkoeken die ze serveren behoorlijk wat opties waar je uit kunt kiezen. Je kunt zowel gezellig binnen als buiten zitten. In de buurt van de boerderij is ook nog een waterspeeltuin en een kleine speeltuin. Het is allemaal niet super groot, maar op een zonnige dag kun je je hier prima een uurtje of twee vermaken.

Wassenaar met kinderen
Wassenaar met kinderen

Wassenaar met kinderen #3: Wassenaarse Slag

Wassenaar ligt aan het strand, waardoor je dus in de zomermaanden ook prima naar het strand kunt gaan met het gezin. De Wassenaarseslag ligt op een paar minuten rijden van pretpark Duinrell en wij hebben dit strand bezocht met de fiets vanaf de camping van het pretpark. 

Bij de Wassenaarseselag kun je prima een dagje naar het strand. Alle faciliteiten zijn aanwezig voor een dagje naar het strand te gaan. Zo kun je bedjes huren, is het een ruim en schoon strand en heb je er in de zomermaanden een reddingsbrigade die de badgasten in de gaten houdt. Ook heb je verschillende strandtenten waar je wat kunt eten en drinken. 

Toen wij het strand bezochten hebben we in de namiddag heerlijk zitten borrelen bij Beachclub Bait. Deze beachclub heeft aan beide kanten van zijn strandtent een speeltuin, waardoor deze strandtent ook erg geschikt is voor gezinnen met kinderen. Bij het strand zitten daarnaast ook wat winkeltjes, waar je wat strandspulletjes kunt kopen voor de kinderen (als je die niet bij je hebt) zoals een schepje en een emmertje. 

Duinrell met kinderen
Duinrell met kinderen

Wassenaar met kinderen: Zwembad het sterrenbad

Dit zijn de drie activiteiten die wij in Wassenaar hebben ondernomen, maar er zijn nog twee prima activiteiten die je in Wassenaar met kinderen kunt doen. We zetten ze hieronder kort op een rij!

#4 Zwembad het Sterrenbad: is het een dagje minder weer in Wassenaar en wil je toch iets gaan doen met kinderen, dan is zwembad het Sterrenbad een prima optie. Dit tropische recreatiebad heeft een kleine glijbaan, een speelgedeelte voor wat kleinere kinderen en een whirlpool. Het peuterbad en het wellnessbad hebben een temperatuur van 32 graden, waardoor het lekker ontspannen is. 

#5 Kinderboerderij Wassenaar: vinden jij en je kinderen het leuk om een kinderboerderij te bezoeken, dan is deze boerderij een leuke optie. De kinderboerderij is niet super groot, maar heeft verschillende dieren zoals geiten, konijnen, cavia’s, varkens, schapen en pony’s. Het is daarnaast ook mogelijk om een hapje te eten op het terras buiten. De menukaart is niet super uitgebreid, maar je kunt hier een tosti of een pannenkoek eten met je kinderen. Kijk voor meer informatie even op de website van de kinderboerderij

Wassenaar met kinderen: waar overnachten?

Wassenaar is een dorp en de overnachtingsmogelijkheden zijn niet uitgebreid voor gezinnen met kinderen. Het enige hotel dat je in Wassenaar met kinderen kunt boeken is het Fletcher Boutique Hotel Duinoord. Hier hebben ze familiekamers voor gezinnen met twee kinderen en het hotel ligt in natuurgebied Meijendel. 

Zijn jullie op zoek naar meer opties, dan kun je in de stad Leiden prima terecht. Sowieso is de stad Leiden erg leuk om met kinderen te bezoeken. Wij schreven er de blog Leiden met kinderen over, waarin we alle activiteiten op een rij zetten. Je hebt hier meerdere opties in verschillende prijsklassen en het ligt op ongeveer een kwartier rijden van Wassenaar. Hieronder zetten we de beste opties op een rij.

Budget: Hilton Garden Inn Leiden

Middenklasse: Tulip Inn Leiden Centre

Luxe: Van der Valk Hotel Sassenheim – Leiden

Voor het hele aanbod van accommodaties in Leiden met kinderen kijk dan even hier. 

Den Haag met kinderen
Duinrell met kinderen

Scroll naar boven