Den haag met kinderen

Den Haag met kinderen: 18 activiteiten voor GEZINNEN MET KINDEREN!

Wat kun je allemaal in Den Haag met kinderen doen? Wij gingen eerst online op zoek naar verschillende tips en bezochten daarna een aantal keer Den Haag met onze dochter.  We namen de stad Den Haag al op in de lijst leukste steden in onze blog Zuid-Holland met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten van de provincie op een rij zetten. Op basis van onze eigen bevindingen hebben we een lijst met leuke activiteiten opgesteld die je in Den Haag met kinderen kunt ondernemen. 

Den Haag met kinderen
Den Haag met kinderen

Den Haag met kinderen #1 Kinderboekenmuseum

Het kinderboekenmuseum vonden wij echt een positieve verrassing. Wij wisten niet zo goed wat we bij dit museum moesten voorstellen, maar de verhalen op het internet waren heel positief! 

En dat is niet meer dan terecht! Het museum is volledig gericht op kinderen en heeft een leuke mix tussen spelen en leren. Er zijn gedeeltes in het museum voor jonge kinderen en oudere kinderen. 

In het gedeelte ‘ABC met de dieren mee’ staan uiteraard de letters centraal, maar kunnen de kinderen vooral lekker spelen. In deze speelruimte staan een aantal bekende boeken centraal zoals Dikkie Dik, Vos en Haas, Kleine IJsbeer, Pim en Pom, Kikker en Rupsje Nooitgenoeg. Onze dochter van vijf jaar vond dit gedeelte heel erg leuk. Het deed ons wel een beetje denken aan het Nijntje museum in Utrecht!

Daarnaast heb je een tentoonstelling de eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt voor kinderen vanaf 7 jaar. Toch zijn ook hier sommige gedeeltes ook leuk voor jongere kinderen. Ook daar staat een soort van busje, waar kinderen in kunnen zitten en de radio kunnen verzetten naar verschillende kinderliedjes. Voor kinderen die al echt kunnen lezen is dit gedeelte van het museum uiteraard een stuk leuker. 

Daarnaast heb je het gedeelte Papiria, waar kinderen met een slurper (een soort armbandje) allerlei dingen interactief kunnen activeren en waar ze een eigen verhaal kunnen schrijven, verhalen kunnen luisteren en inspreken en uiteindelijk kunnen ze het eigen verhaal ook uitprinten. In het gedeelte waar ze het verhaal kunnen uitprinten, liggen ook een hoop kleurplaten en stiften en potloden en kunnen kinderen die jonger zijn ook gewoon kleuren. 

Daarnaast is er een soort van bibliotheek met heel veel boeken, waar kinderen zich kunnen verkleden en waar ze een filmpje kunnen opnemen. 

Wij zijn hier een hele ochtend geweest en vonden het echt een heel leuk museum voor onze dochter van vijf jaar. Als je in Den Haag met kinderen bent, dan is dit zeker een aanrader. 

Voor meer informatie over openingstijden en tickets, klik dan even hier op de website van het museum

Den Haag met kinderen
Den Haag met kinderen

Den Haag met kinderen #2 Madurodam

Madurodam is een begrip in Nederland en wij moeten eerlijk zeggen dat we er nog nooit waren geweest (ook niet als kind). Wat wij van Madurodam wisten is dat het Nederland in het klein is. Dat is iets te kort door de bocht natuurlijk, want er is hier wel meer te doen dan alleen kijken naar gebouwen voor kinderen. 

In Madurodam heb je een aantal ‘attracties’, waar wij de nieuwe attractie The Flying Duthman erg het leukste vonden met onze dochter. Hier zit je in een vliegtuig en vlieg je eigenlijk over verschillende gedeelten van Nederland. In het vliegtuig zitten aan alle kanten tv schermen, waardoor het wel een mooi effect geeft. 

Andere gedeeltes van het park zijn de Waterwolf (hier kunnen kinderen aan allerlei kranen draaien), Zo groot is Oranje (kunnen de kinderen voetballen tegen een interactieve wand), Hof van Nederland en Nieuw Amsterdam (hier kunnen kinderen met een kanon schieten). 

Ook zijn er nog twee redelijke speeltuinen in het park. Eentje voor ouderen kinderen in de vorm van een schip en eentje voor de kleinere kinderen met Nijntje. 

Wat ons wel opviel is dat veel dingen niet goed werkten in het park. Zo heb je bepaalde gebouwen, waar je bijvoorbeeld een muntje van 50 cent in moest gooien, maar die niet werkten. Ook bij het gedeelte van de haven kunnen kinderen met grijpers containers verplaatsen, maar dat werkten niet heel erg goed. 

Al met al hebben we hier zeker een goede ochtend vermaakt. Wij konden hier zelf met de pas van de Bankgiroloterij naar toe, maar als we de volledige prijs voor de tickets hadden moeten betalen dan vonden wij het wel aan de hoge kant. Ook het eten in het restaurant vonden wij best wel prijzig. 

Toch kun je als je in Den Haag met kinderen bent je hier prima een hele ochtend vermaken in dit park. Wij vonden het zeker leuk om een keer gezien te hebben. Voor meer informatie over de openingstijden en prijzen van tickets klik dan hier. 

Den Haag met kinderen
Den Haag met kinderen

Den Haag met kinderen #3 Duinrell

Wij zijn liefhebbers van pretparken en op iets meer dan twintig minuten met de auto of het openbaar vervoer ligt in het plaatsje Wassenaar pretpark Duinrell. 

Er zijn enorm veel attracties en achtbanen in het park voor jonge en oudere kinderen. Wij waren er toen het park open ging en dan kun je gelijk redelijk wat attracties in een korte tijd doen. Wij zijn dan gelijk doorgelopen naar de achterkant van het park om in de familieachtbaan Dragon Fly en de kikkerachtbaan te gaan. Wat wij een heel leuk concept vinden van het park dat de foto’s die genomen worden in de attracties gelijk digitaal besteld kunnen worden voor 2 euro per stuk en ze deze foto direct naar je mail versturen. 

Voor onze dochter waren er echt veel attracties waar ze in kon en voor de ouders en oudere kinderen heb je ook een aantal hele spectaculaire attracties. Wij werden van sommige attracties al misselijk als we er naar keken ;), maar wat grotere kinderen hadden hier de grootste lol. 

Naast al deze attracties en achtbanen heb je ook in het midden van het park een enorm grote speeltuin. Hier omheen staan allemaal picknickbanken, waardoor het voor ouders een ideale plek is om even te genieten van een drankje in de zon, terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Doordat er om deze speeltuin een flink hek staat, kunnen de kinderen ook niet makkelijk weglopen en heb je goed toezicht.  

Ook is er een verkeerplein waar kinderen op kleine fietsjes kunnen fietsen, is er een binnenspeeltuin voor als het weer minder is, zijn er twee verschillende shows voor kinderen, zijn er trampolines, kun je er midgetgolfen, in bootjes varen en is er Rick’s Avonturen burcht waar kinderen met ouders op fietsjes boven over een baan kunnen fietsen.

Uiteraard is er door het park heen voldoende gelegenheden om te eten. Ze hebben een pannenkoekenrestaurant, twee restaurants van keten La Place en ook verschillende kramen waar je snoep, frietjes, poffertjes en wat te drinken kunt kopen. 

Daarnaast ligt bij het pretpark het grootste waterpark van de Benelux! Dit waterpark heeft maar liefst 21 unieke glijbanen en is geschikt voor jonge en oude kinderen. Bij sommige glijbanen moeten kinderen groter dan 120 cm zijn, dus kijk hier even vooraf welke glijbanen allemaal geschikt zijn voor jullie kinderen. Ook is er een groot kindergedeelte voor wat kleinere kinderen (Playa) met vier glijbanen voor deze groep. Het water is hier maar 15 cm diep. In de zomer is het ook mogelijk om buiten te zwemmen in dit waterpark. Alleen al voor het zwembad kun je een dagje uittrekken om naar Duinrell te gaan met je kinderen. 

Wij vonden dit echt een heel leuk pretpark voor onze dochter van vijf jaar en waren als eerste binnen (letterlijk) om tien uur en we gingen bijna als laatste weg toen het park om vijf uur ging sluiten. En dan zijn we alleen nog maar in het pretpark geweest en niet in het zwembad! Wij kunnen ons goed voorstellen dat gezinnen hier een weekend naar toe gaan met de kinderen en op de camping naast het park of in één van de accommodaties op het vakantiepark overnachten. 

Voor meer informatie over de openingstijden van het pretpark en de aanschaf van tickets, klik dan hier. 

Den Haag met kinderen
Den Haag met kinderen
Den Haag met kinderen
Den Haag met kinderen

Den Haag met kinderen #4 Pretpark Drievliet

Pretpark Drievliet ligt in de stad Den Haag en heeft vooral attracties die je ook vaak op de kermis tegenkomt! Een groot voordeel van dit pretpark is dat kinderen in bijna alle attracties van het park mogen. Soms alleen en soms onder de voorwaarde dat één van de ouders mee gaat. Er zijn maar twee attracties waar onze dochter niet in mocht, dus dat vonden wij wel fijn!

De verschillende attracties zijn opgedeeld in vier verschillende categorieën: familie, kinderen, thrill en shows. Ook in dit pretpark zijn we een gehele dag geweest en hebben we ons prima vermaakt. Ook bij dit pretpark waren we er op tijd (half uur voordat het park openging) en konden we al het merendeel van de attracties in de ochtend doen. Hierdoor kun je ’s middags als het wat drukker wordt je kinderen meer laten spelen in de speeltuin. 

Het pretpark heeft ook een spraypark voor als het in de zomer erg warm is, dus neem op een warme dag zwemkleding mee. 

De Cinemagic 5D show Skull Rock is vooral voor kleine kinderen wat aan de enge kant. Onze dochter van vier jaar vond het destijds best spannend. Voor oudere kinderen is deze ‘show’ wel leuk.

Pretpark Drievliet is alleen in de zomer open en in de vakanties! Als je in Den Haag met kinderen bent, dan moet je hier wel een hele dag voor uit trekken wil je alles doen en zien. Voor alle openingstijden en prijzen van tickets, kijk even op de website van het pretpark!

Den Haag met kinderen
Den Haag met kinderen

Den Haag met kinderen #5 museon

Museon is het wetenschapsmuseum van Den Haag en te vergelijken met NEMO in Amsterdam. Het museum heeft twee etages, waarbij we de begane grond het leukste vonden. 

Toen wij er waren was de nieuwste tentoonstelling in het teken van muziek op de begane grond en die vonden wij erg leuk! Muziek maken met je kinderen is sowieso altijd leuk! Je hebt er een silent disco, je kunt een grappig filmpje opnemen met heel het gezin, je kunt er dansen, trommelen, karaoke vanuit een auto en nog veel meer. Wat ons betreft was het een hele goede start van het museum. Verder vindt je op de begane grond nog een expositie over plastic in de zee, maar daar kon je niet zoveel ondernemen. 

Op de eerste verdieping waren verschillende ruimtes ingedeeld met verschillende thema’s zoals water, wetenschap, geschiedenis, ruimtevaart, geluid, hoogland/laagland, oorlog, klimaat, mens en dier, vulkanen en aardbevingen, Romeinen en nog veel meer. Deze verdieping vonden wij zelf wel wat meer voor wat oudere kinderen. Onze dochter van vijf jaar heeft zich prima vermaakt, maar we denken als ze iets ouder zou zijn, dat ze dan veel meer kan doen hier. 

Wij hebben uiteindelijk hier ongeveer 2,5 uur besteed in dit museum en toen hadden we het ook wel gezien. Voor kinderen die alles willen doen en lezen, kunnen we ons voorstellen dat je langer de tijd nodig hebt. 

Voor informatie over de openingstijden en de prijzen van tickets, kijk even hier op de website van het museum. 

Den Haag met kinderen
Den Haag met kinderen

Den Haag met kinderen #6 Scheveningen

Het stadsdeel Scheveningen staat bekend om zijn stranden. Dus ben je in Den Haag met kinderen en wil je lekker een dagje naar het strand, dan ben je vanuit het centrum met de fiets in een kwartier op het strand van Scheveningen. 

Aan dit strand heb je tientallen strandtenten zitten en is het heel makkelijk om een hapje te eten en drinken aan de boulevard. Daarnaast is er in Scheveningen nog genoeg te doen met kinderen. 

Zo staat er een groot reuzenrad aan de boulevard. Skyview de Pier is een reuzenrad, waarbij je 50 meter boven de Noordzee uitkomt. Er zijn zelfs mogelijkheden om een hightea of een diner te boeken met het gezin in één van de gondels van het reuzenrad. Voor meer informatie over tickets en mogelijkheden kijk even hier. 

Daarnaast kun je binnenkort naar Legoland in Scheveningen. Toen wij er waren was het nog niet open, maar het pretpark gaat in 2021 zijn deuren openen. Zijn je kinderen helemaal gek van lego, dan is dit de ideale activiteit voor je kinderen in Scheveningen. Kijk even op de website of het al open is. 

Ook vind je op de boulevard van Scheveningen een trampolinepark, waar je kinderen zich kunnen uitleven. Als laatste activiteit in Scheveningen kun je naar Sea Life. Dit dierenpark heeft 4000 dieren in 45 Aquaria. 

Zoals je ziet kun je je makkelijk een dag vermaken in stadsdeel Scheveningen als je in Den Haag met kinderen bent. 

Den Haag met kinderen
Den Haag met kinderen

Den Haag met kinderen: overige activiteiten

Uiteraard hebben wijzelf ook nog niet alles gedaan in Den Haag. Wij hebben nog genoeg redenen om verschillende dagen in deze leuke stad ons te kunnen vermaken. Hieronder geven we nog enkele tips die je in Den Haag met kinderen kunt ondernemen:

Den Haag met kinderen #7 Omniversum: dit grootbeeldfilmtheater werkt met een bepaalde techniek, waardoor ze natuurfilms op een enorm scherm kunnen laten zien (het scherm loopt half om het publiek heen). Door de geluidskwaliteit van de zaal, zorgen ze voor een echt beleving van de natuur. Onze dochter vindt het al lastig om een kinderfilm in de bioscoop helemaal uit te kijken, dus zijn we niet naar een natuurfilm gaan kijken. Wel kunnen we voorstellen dat dit met wat oudere kinderen een hele leuke ervaring kan zijn. 

Den Haag met kinderen #8 Beeld en Geluid Den Haag museum: dit is een interactief museum voor kinderen vanaf 8 jaar. Het museum heeft vier etages en op iedere etage staat een ander thema met betrekking tot communicatie centraal. 

Den Haag met kinderen #9 Louwman museum: zijn je kinderen helemaal gek van auto’s dan is dit museum een goede optie. Wel moet je er rekening mee houden dat de kinderen alleen kunnen kijken naar de auto’s en dat er voor de rest niet zo heel veel te doen is voor kinderen. 

Den Haag met kinderen #10 Escher in het Paleis: dit museum is voor kinderen tot en met 6 jaar gratis. Voor kinderen hebben ze het museum interessant proberen te maken door een speurtocht aan te bieden. Ook worden er voor kinderen regelmatig workshops aangeboden. Kijk even op de website van het museum welke dit precies zijn. 

Houden je kinderen wel van kunst, maar dan meer van graffiti, dan kun je in Den Haag een rondje street art Binckhorst lopen.  

Den Haag met kinderen #11 Haags Historisch museum: ook dit museum heeft verschillende activiteiten die gericht op kinderen zijn. Zo kunnen kinderen vanaf 6 jaar een spinnenspeurtocht (spinnensafari met Simon Smalpoot)  doen en kinderen vanaf 8 jaar kunnen de Haga Rapper speurtocht doen. Daarnaast kunnen kinderen er kleuren, zijn er kinderworkshops en is er een groot poppenhuis.   

Den Haag met kinderen #12 Kijkduin strand Den Haag: naast het eerdergenoemde strand van Scheveningen heeft Den Haag nog een strand: Kijkduin. Dit strand is een stuk rustiger dan het strand in Scheveningen en je kunt er gratis parkeren. Daarnaast kunnen de kinderen in de duinen spelen, is er een speeltuin, carrousel, speelboot en uitkijktoren. Wil je meer over dit strand weten, lees dit blog over het strand van een moeder met kinderen die er geweest is. 

Den Haag met kinderen #13 Monkeybos: hier ligt een soort van natuurspeeltuin in het bos met kabelbaan, uitkijktoren en heel veel waterleidingbuizen waar kinderen kunnen klimmen en klauteren. De toegang tot het bos is gratis. 

Den Haag met kinderen #14 Binnenspeeltuinen: bij slecht weer is het altijd wel handig dat je ook een plan B achter de hand hebt met jonge kinderen. Bij ons is dat vaak een binnenspeeltuin. Ook in Den Haag met kinderen is er deze mogelijkheid: 

Den Haag met kinderen #15 Rondvaart Haagse grachten: deze activiteit is vooral te ondernemen in het zomerseizoen van april tot en met oktober. De rondvaart duurt ongeveer 1,5 uur en vaart door de binnenstad van Den Haag. Zeker bij lekker weer is dit een leuke optie om Den Haag vanaf het water te aanschouwen. Een gratis activiteit om Den Haag te bekijken is uiteraard een wandeling door de stad. Maak bijvoorbeeld een rondwandeling door koninklijk Den Haag.  

Den Haag met kinderen #16 Zuiderpark: in dit park heb je een natuurspeelplaats, waar kinderen kunnen spelen met alles afkomstig uit de natuur. In deze speelplaats hebben ze voor kinderen tot zes jaar een aparte plek gemaakt. De toegang is gratis. 

Den Haag met kinderen #17 Avonturia de Vogelkelder: toen wij in Den Haag waren met onze dochter hadden we hier graag naar toe gegaan maar was het gesloten. Een supergrote dierenwinkel die ook allerlei speurtochten heeft voor kinderen. De dierenwinkel heeft ook een dierentuin vergunning, dus je komt hier ook verschillende dieren tegen (Mappa Mundia gedeelte). Wil je meer weten wat je hier allemaal met kinderen kunt doen, lees dan dit uitgebreide blog eens van een vader die hier met zijn kinderen naar toe is geweest.  

Den Haag met kinderen #18 Stadsboerderij de Kakelhof: de boerderij waar iedereen welkom is. Tussen 15.00-16.00 uur kun je hier iedere dag cavia’s knuffelen. Ook lopen er twee grote konijnen los. 

Den Haag met kinderen
Den Haag met kinderen

Waar eten in Den Haag met kinderen?

Waar kun je allemaal eten in Den Haag met kinderen?

Oma Toos: pannenkoekenrestaurant ligt in stadsdeel Scheveningen. Ze serveren er over het algemeen Hollandse gerechten en binnen is er een grote speelhoek. 

Waterkant: in het Westbroekpark ligt dit restaurant. Het Westbroekpark is een leuk park met grote speeltuin. Bij restaurant Waterkant kun je lunchen en dineren en kinderen kunnen er een tosti of een pannenkoek eten. Ook kun je bij dit restaurant roeibootjes huren met je kinderen. 

Happy Tosti: hier kunnen je kinderen op een schommel een tosti eten! In de zomer kun je hier ook lekker op het terras buiten zitten. 

Pex: dit familierestaurant heeft voor het grote terras een speeltuin liggen. Ook binnen is er een speelgelegenheid voor kinderen. 

Den Haag met kinderen
Den Haag met kinderen

Waar slapen in Den Haag met kinderen?

Uiteraard zijn er voldoende opties in een grote stad als Den Haag om met je kinderen te overnachten. We hebben drie verschillende opties op een rij gezet voor jullie uit verschillende prijsklassen.

Easyhotel Den Haag: op een paar honderd meter van het winkelgebied ligt dit budgethotel. Voor gezinnen heb je hier prima basic kamers met uitzicht op de stad. 

Hotel Ibis Den Haag City Centre: op een paar honderd meter van het Binnenhof midden in het centrum, ligt dit hotel. Ze hebben hier verschillende soorten kamers, waaronder familiekamers. 

Marriott Hotel The Hague: dit is een hotel wat we zelf zouden boeken als we in Den Haag zouden overnachten. De familiestudio heeft eigenlijk twee aparte ruimtes waar geslapen wordt. Hierdoor heb je iets meer privacy. De kamer is verder gewoon luxe en heeft dus alles om lekker bij te komen na een dag vol activiteiten in de stad. 

Den Haag met kinderen
Den Haag met kinderen

SOCIAL CHECK-IN