Den Haag met kinderen

Wat kun je allemaal in Den Haag met kinderen doen? Wij gingen eerst online op zoek naar verschillende tips en bezochten daarna een aantal keer Den Haag met onze dochter.  We namen de stad Den Haag al op in de lijst leukste steden in onze blog Zuid-Holland met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten van de provincie op een rij zetten. Op basis van onze eigen bevindingen hebben we een lijst met leuke activiteiten opgesteld die je in Den Haag met kinderen kunt ondernemen. 

1. Kinderboekenmuseum

Je kunt in Den Haag met kinderen naar verschillende leuke kindermusea en dit museum is misschien wel het leukste museum van Den Haag. Het kinderboekenmuseum vonden wij namelijk echt een positieve verrassing. Wij wisten niet zo goed wat we bij dit museum moesten voorstellen, maar de verhalen op het internet waren heel positief! 

En dat is niet meer dan terecht! Het museum is volledig gericht op kinderen en heeft een leuke mix tussen spelen en leren. Er zijn gedeeltes in het museum voor jonge kinderen en oudere kinderen. 

In het gedeelte ‘ABC met de dieren mee’ staan uiteraard de letters centraal, maar kunnen de kinderen vooral lekker spelen. In deze speelruimte staan een aantal bekende boeken centraal zoals Dikkie Dik, Vos en Haas, Kleine IJsbeer, Pim en Pom, Kikker en Rupsje Nooitgenoeg. Onze dochter van vijf jaar vond dit gedeelte heel erg leuk. Het deed ons wel een beetje denken aan het Nijntje museum in Utrecht!

Daarnaast heb je een tentoonstelling de eigenwijze kinderen van Annie M.G. Schmidt voor kinderen vanaf 7 jaar. Toch zijn ook hier sommige gedeeltes ook leuk voor jongere kinderen. Ook daar staat een soort van busje, waar kinderen in kunnen zitten en de radio kunnen verzetten naar verschillende kinderliedjes. Voor kinderen die al echt kunnen lezen is dit gedeelte van het museum uiteraard een stuk leuker. 

Daarnaast heb je het gedeelte Papiria, waar kinderen met een slurper (een soort armbandje) allerlei dingen interactief kunnen activeren en waar ze een eigen verhaal kunnen schrijven, verhalen kunnen luisteren en inspreken en uiteindelijk kunnen ze het eigen verhaal ook uitprinten. In het gedeelte waar ze het verhaal kunnen uitprinten, liggen ook een hoop kleurplaten en stiften en potloden en kunnen kinderen die jonger zijn ook gewoon kleuren. 

Daarnaast is er een soort van bibliotheek met heel veel boeken, waar kinderen zich kunnen verkleden en waar ze een filmpje kunnen opnemen. 

Wij zijn hier een hele ochtend geweest en vonden het echt een heel leuk museum voor onze dochter van vijf jaar. Als je in Den Haag met kinderen bent, dan is dit zeker een aanrader. Moet je een keuze maken uit alle kindermusea in Den Haag doordat je weinig tijd hebt, dan zouden wij met jonge kinderen zeker voor dit museum gaan. 

Wij schreven over het museum de uitgebreide blog Kinderboekenmuseum

Den Haag met kinderen
Den Haag met kinderen

2. Madurodam

Je kunt in Den Haag met kinderen naar één van de bekendste bezienswaardigheden van Nederland: Madurodam. Madurodam is een begrip in Nederland en wij moeten eerlijk zeggen dat we er nog nooit waren geweest (ook niet als kind). Wat wij van Madurodam wisten is dat het Nederland in het klein is. Dat is iets te kort door de bocht natuurlijk, want er is hier wel meer te doen dan alleen kijken naar gebouwen voor kinderen. 

In Madurodam heb je een aantal ‘attracties’, waar wij de nieuwe attractie The Flying Dutchman het leukste vonden met onze dochter. Hier zit je in een vliegtuig en vlieg je eigenlijk over verschillende gedeelten van Nederland. In het vliegtuig zitten aan alle kanten tv schermen, waardoor het wel een mooi effect geeft. 

Andere gedeeltes van het park zijn de Waterwolf (hier kunnen kinderen aan allerlei kranen draaien), Zo groot is Oranje (kunnen de kinderen voetballen tegen een interactieve wand), Hof van Nederland en Nieuw Amsterdam (hier kunnen kinderen met een kanon schieten). 

Je kunt in dit park in Den Haag met kinderen ook nog naar twee speeltuinen. Eentje voor oudere kinderen in de vorm van een schip en eentje voor de kleinere kinderen met Nijntje. 

Wat ons wel opviel is dat veel dingen niet goed werkten in het park. Zo heb je bepaalde gebouwen, waar je bijvoorbeeld een muntje van 50 cent in moest gooien, maar die niet werkten. Ook bij het gedeelte van de haven kunnen kinderen met grijpers containers verplaatsen, maar dat werkten niet heel erg goed. 

Al met al hebben we hier zeker een goede ochtend vermaakt. Wij konden hier zelf met de pas van de Bankgiroloterij naar toe, maar als we de volledige prijs voor de tickets hadden moeten betalen dan vonden wij het wel aan de hoge kant. Ook het eten in het restaurant vonden wij best wel prijzig. 

Voor meer informatie over het bestellen van kaartjes kijk dan even hier. Wij schreven over dit park de uitgebreide blog Madurodam met kinderen

Den Haag met kinderen
Den Haag met kinderen

3. Duinrell

Je kunt in de omgeving van Den Haag met kinderen ook naar een pretpark toe! Wij zijn liefhebbers van pretparken en op iets meer dan twintig minuten met de auto of het openbaar vervoer ligt in het plaatsje Wassenaar pretpark Duinrell. 

Er zijn enorm veel attracties en achtbanen in het park voor jonge en oudere kinderen. Wij waren er toen het park open ging en dan kun je gelijk redelijk wat attracties in een korte tijd doen. Wij zijn dan gelijk doorgelopen naar de achterkant van het park om in de familieachtbaan Dragon Fly en de kikkerachtbaan te gaan. Wat wij een heel leuk concept vinden van het park dat de foto’s die genomen worden in de attracties gelijk digitaal besteld kunnen worden voor 2 euro per stuk en ze deze foto direct naar je mail versturen. 

Voor onze dochter waren er echt veel attracties waar ze in kon en voor de ouders en oudere kinderen heb je ook een aantal hele spectaculaire attracties. Wij werden van sommige attracties al misselijk als we er naar keken ;), maar wat grotere kinderen hadden hier de grootste lol. 

Naast al deze attracties en achtbanen heb je ook in het midden van het park een enorm grote speeltuin. Hier omheen staan allemaal picknickbanken, waardoor het voor ouders een ideale plek is om even te genieten van een drankje in de zon, terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Doordat er om deze speeltuin een flink hek staat, kunnen de kinderen ook niet makkelijk weglopen en heb je goed toezicht.  

Ook is er een verkeerplein waar kinderen op kleine fietsjes kunnen fietsen, is er een binnenspeeltuin voor als het weer minder is, zijn er twee verschillende shows voor kinderen, zijn er trampolines, kun je er midgetgolfen, in bootjes varen en is er Rick’s Avonturen burcht waar kinderen met ouders op fietsjes boven over een baan kunnen fietsen.

Uiteraard is er door het park heen voldoende gelegenheden om te eten. Ze hebben een pannenkoekenrestaurant, twee restaurants van keten La Place en ook verschillende kramen waar je snoep, frietjes, poffertjes en wat te drinken kunt kopen. 

Daarnaast ligt bij het pretpark het grootste waterpark van de Benelux! Dit waterpark heeft maar liefst 21 unieke glijbanen en is geschikt voor jonge en oude kinderen. Bij sommige glijbanen moeten kinderen groter dan 120 cm zijn, dus kijk hier even vooraf welke glijbanen allemaal geschikt zijn voor jullie kinderen. Ook is er een groot kindergedeelte voor wat kleinere kinderen (Playa) met vier glijbanen voor deze groep. Het water is hier maar 15 cm diep. In de zomer is het ook mogelijk om buiten te zwemmen in dit waterpark. Alleen al voor het zwembad kun je een dagje uittrekken om naar Duinrell te gaan met je kinderen. 

Wij vonden dit echt een heel leuk pretpark voor onze dochter van vijf jaar en waren als eerste binnen (letterlijk) om tien uur en we gingen bijna als laatste weg toen het park om vijf uur ging sluiten. En dan zijn we alleen nog maar in het pretpark geweest en niet in het zwembad! Wij kunnen ons goed voorstellen dat gezinnen hier een weekend naar toe gaan met de kinderen en op de camping naast het park of in één van de accommodaties op het vakantiepark overnachten. 

We schreven over het pretpark de blog Duinrell met kinderen. 

Duinrell met kinderen
Duinrell met kinderen

4. Omniversum

Dit grootbeeldfilmtheater werkt met een bepaalde techniek, waardoor ze natuurfilms op een enorm scherm kunnen laten zien (het scherm loopt half om het publiek heen). Door de geluidskwaliteit van de zaal, zorgen ze voor een echt beleving van de natuur. We hadden de bioscoop al een keer gezien toen we Museon bezochten (dit museum ligt naast deze bioscoop), maar toen vonden we onze dochter nog net iets te jong, dus schreven we hem erbij op ons lijstje van dingen die we zeker nog een keertje wilde doen.

Nu ze een paar jaar ouder is, waren we toch wel heel erg benieuwd naar deze bioscoop. We keken in het filmaanbod en zagen dat er een documentaire was over ons lievelingsdier de schildpad! We waren er al op tijd en hebben eerst gezellig een drankje gedaan in de lobby van de bioscoop. Ook was er een mogelijkheid om wat lekkers te kopen voor bij de film, dus mocht onze dochter wat uitzoeken voor tijdens de film. 

Een paar minuten voordat de film begon, werden we naar de zaal geroepen door een medewerker en konden we gaan zitten op de vaste plek die op de kaartjes stonden. Het gezelschap dat deze films bezoekt is erg divers, maar het merendeel van de bezoekers waren bij onze film toch gezinnen met kinderen. 

Wij vonden het echt een hele toffe ervaring om op zo’n scherm een film te bekijken. Het scherm is enorm en je komt tijdens de film ogen tekort. Het is dan ook niet te vergelijken met een film die je in de bioscoop bekijkt. De films duren meestal zo rond de drie kwartier, wat voor jonge kinderen ook een prima lengte is, zodat het niet te lang duurt. Daarnaast vonden wij de film ook erg leerzaam en vinden wij het zeker een leuke activiteit als je Den Haag met kinderen bezoekt. 

5. Youseum

Je kunt in Den Haag ook naar een Instagrammuseum. Wij vinden het bezoeken van dit soort musea altijd super leuk. Wij hadden de vestiging van Youseum in Amsterdam al eens bezocht en toen we hoorden dat er een tweede vestiging in de buurt van Den Haag geopend werd, stond deze hoog op ons lijstje. Youseum ligt in Leidschendam, wat op nog geen tien minuten rijden ligt van het centrum van Den Haag.

Youseum ligt in het prachtige winkelcentrum Westfield Mall of the Netherlands. Je kunt hier gratis parkeren op de grote parkeerplaats voor de mall. Wij waren er op zaterdagochtend gelijk bij de opening, waardoor het ook niet druk was.

Je kunt bij binnenkomst al je spullen in een kluisje opbergen en met een pasje kun je bij verschillende ruimtes het pasje laten scannen en op die manier een fototoestel activeren. De foto’s die deze fototoestellen nemen staan ook gelijk in je mail, dus dat is super handig. 

Uiteraard is het ook slim om zelf een fototoestel of telefoon mee te nemen om foto’s te maken. In de verschillende ruimtes kun je namelijk enorm veel grappige foto’s nemen met het gezin. Zo heeft het museum dertig verschillende installaties waar je foto’s kunt nemen. Je eindigt je bezoek bij het zwembad vol met roze ballen. Hier is het ook mogelijk om foto’s te laten afdrukken. 

Je moet rekening houden dat je tijdens deze activiteit in Den Haag met kinderen een uur bezig bent. Wij hebben ons weer zeer goed vermaakt in Youseum Leidschendam en hebben weer vele leuke foto’s gemaakt. Kijk voor meer informatie over tickets even hier

Den Haag met kinderen
Den Haag met kinderen

6. Escher in het paleis

Één van de leukste kindermusea die je in Den Haag met kinderen kunt bezoeken is Escher in het Paleis. Wij zijn al jaren fan van de prenten en de kunst van deze kunstenaar, dus dit museum stond al een hele tijd op ons lijstje. Ook voor kinderen is het een leuk museum om te bezoeken door de leuke speurtocht die je door het museum kunt doen. 

Wij waren er op een zaterdagmiddag en wisten dat er die middag een kinderworkshop werd aangeboden over het maken van een linoleumsnede. Toen we onze jassen en tassen hadden opgeborgen in een kluisje kon onze dochter meteen in het atelier van het museum aan de slag met een ontwerp maken en daarna met een guts om het ontwerp op papier uit te snijden. 

Wat was het leuk om te zien hoe serieus ze hier mee bezig was en hoe trots ze was met het uiteindelijke kunstwerk. In de dagen na het bezoek heeft iedereen in haar omgeving al het kunstwerk mogen zien! Escher in het Paleis vinden we daarom ook zeker één van de leukste kindermusea in Den Haag. 

Na de creatieve sessie was het tijd om het museum te bezoeken en kon onze dochter aan de slag met de speurtocht. Zo moeten ze bijvoorbeeld kijken welke dieren voorkomen in de kunstwerken van Escher, moeten ze zelf patronen tekenen en moeten ze tellen hoeveel mannetjes ze in één van de bekendste werken van Escher te zien zijn. 

Doordat onze dochter druk bezig was met de opdrachten hadden wij ook de tijd om de werken van Escher zorgvuldig te bekijken. Aan het einde van het bezoek aan het museum is het ook mogelijk om voor een paar euro een leuke foto te maken met het gezin, die je dan zowel op fotopapier als digitaal krijgt. Wij zijn er een uurtje of twee geweest en vonden het echt super leuk om te bezoeken! 

Kijk voor meer informatie  over tickets voor het Escher in het Paleis museum even hier. 

Den Haag met kinderen
Den Haag met kinderen

7. Pretpark Drievliet

Pretpark Drievliet ligt in de stad Den Haag en heeft vooral attracties die je ook vaak op de kermis tegenkomt! Een groot voordeel van dit pretpark is dat kinderen in bijna alle attracties van het park mogen. Soms alleen en soms onder de voorwaarde dat één van de ouders mee gaat. Er zijn maar twee attracties waar onze dochter niet in mocht, dus dat vonden wij wel fijn!

De verschillende attracties zijn opgedeeld in vier verschillende categorieën: familie, kinderen, thrill en shows. Ook in dit pretpark zijn we een gehele dag geweest en hebben we ons prima vermaakt. Ook bij dit pretpark waren we er op tijd (half uur voordat het park openging) en konden we al het merendeel van de attracties in de ochtend doen. Hierdoor kun je ’s middags als het wat drukker wordt je kinderen meer laten spelen in de speeltuin. 

Het pretpark heeft ook een spraypark voor als het in de zomer erg warm is, dus neem op een warme dag zwemkleding mee. 

De Cinemagic 5D show Skull Rock is vooral voor kleine kinderen wat aan de enge kant. Onze dochter van vier jaar vond het destijds best spannend. Voor oudere kinderen is deze ‘show’ wel leuk.

Pretpark Drievliet is alleen in de zomer open en in de vakanties! Als je in Den Haag met kinderen bent, dan moet je hier wel een hele dag voor uit trekken wil je alles doen en zien. Wij schreven over dit pretpark de blog pretpark Drievliet met kinderen

8. museon

Je kunt in Den Haag ook naar een leuk wetenschapsmuseum. Museon is het wetenschapsmuseum van Den Haag en te vergelijken met NEMO in Amsterdam. Het museum heeft twee etages, waarbij we de begane grond het leukste vonden. 

Toen wij er waren was de nieuwste tentoonstelling in het teken van muziek op de begane grond en die vonden wij erg leuk! Muziek maken met je kinderen is sowieso altijd leuk! Je hebt er een silent disco, je kunt een grappig filmpje opnemen met heel het gezin, je kunt er dansen, trommelen, karaoke vanuit een auto en nog veel meer. Wat ons betreft was het een hele goede start van het museum. Verder vindt je op de begane grond nog een expositie over plastic in de zee, maar daar kon je niet zoveel ondernemen. 

Op de eerste verdieping waren verschillende ruimtes ingedeeld met verschillende thema’s zoals water, wetenschap, geschiedenis, ruimtevaart, geluid, hoogland/laagland, oorlog, klimaat, mens en dier, vulkanen en aardbevingen, Romeinen en nog veel meer. Deze verdieping vonden wij zelf wel wat meer voor wat oudere kinderen. Onze dochter van vijf jaar heeft zich prima vermaakt, maar we denken als ze iets ouder zou zijn, dat ze dan veel meer kan doen hier.

Wij hebben uiteindelijk hier ongeveer 2,5 uur besteed in dit museum en toen hadden we het ook wel gezien. Voor kinderen die alles willen doen en lezen, kunnen we ons voorstellen dat je langer de tijd nodig hebt. Het is wat ons betreft één van de leukere musea om in Den Haag met kinderen te bezoeken. 

Voor informatie over de openingstijden en de prijzen van tickets, kijk even hier op de website van het museum. 

Den Haag met kinderen
Den Haag met kinderen

9. Avonturia de Vogelkelder

Wij wisten in eerste instantie niet zo goed wat we moesten verwachten van deze dierenwinkel, maar wat vonden wij het hier leuk. Avonturia de Vogelkelder is een enorme dierenwinkel, die al leuk is om te bezoeken als je helemaal niets nodig hebt voor één van je huisdieren. Er zijn hier al heel wat dieren te bewonderen in de winkel zelf en je ziet hier zelfs bepaalde dieren gewoon loslopen door de winkel. 

Zo staan er midden in de winkel dwergflamingo’s, heb je er een hele hoop reptielen zoals slangen en grote spinnen en zijn er vele schildpadden te vinden. Uiteraard heb je ook verschillende huisdieren zoals konijnen, cavia’s en ook verschillende vissen. De winkel is gratis te bezoeken, dus is het een goedkope activiteit als je Den Haag met kinderen aan doet. 

Daarnaast heb je bij de dierenwinkel het gedeelte Mappa Mundia zitten, waar je wel een aantal euro entree betaalt en waar kinderen een opdrachtenvel krijgen, waarbij ze in verschillende gedeeltes opdrachten kunnen maken. Je volgt hierbij de avonturen van professor Das en komt hierbij in tien verschillende ruimten. 

Zo kunnen kinderen in het eerste gedeelte in het zand met een zeef op zoek naar mooie stenen (Archeologische opgravingen). Daarnaast is er een avonturenboom, een rijk van Farao Choepuloeku, Expeditie Bombay, het Haagse Rattenriool, de Pinguïn Academie, het huis van de Professor, het Jan Hybergsplein, de stoute apengrot en de Stapstenen grot. Ze hebben dit echt leuk gedaan en we zijn in dit gedeelte zeker een uur binnen geweest. 

Wij vonden de opdrachten heel leuk om te doen en onderweg kom je ook nog verschillende dieren tegen zoals stokstaartjes en kleine ratjes. Onze dochter vond dit gedeelte van de dierenwinkel ook erg leuk. Aan het begin van Mappa Mundia is het ook nog mogelijk om goud te zoeken in het zand met water, maar dat vonden we zelf minder een succes. Bij de dierenwinkel zit ook een restaurant met allerlei spannende gerechten. Kijk voor meer informatie even op de website van de dierenwinkel. 

Den Haag met kinderen
Den Haag met kinderen

10. De Uithof

Zoek je een leuke plek in Den Haag met kinderen waar je meerdere activiteiten onder een dak kunt doen, dan is de Uithof in Den Haag een leuke optie. Onze dochter ging bij De Uithof eerst kinderkarten en daarna zijn we met het hele gezin gaan lasergamen en hebben we een spel gespeeld tegen andere groepen. 

Als eerste ging onze dochter kinderkarten. Kinderen gaan dan in een kart de baan op en de kart wordt dan qua snelheid begrensd. Hierdoor is het voor de kinderen een stuk makkelijker om op de baan te blijven. Vind je het leuk om dit met het hele gezin te doen, dan zijn er ook sessies dat je kunt karten met families. Onze dochter vindt dit altijd een erg leuke activiteit om te doen en deze kinderactiviteit in Den Haag duurt alles bij elkaar ongeveer een kwartier per heat die je boekt. 

Nadat ze tegen andere kinderen heeft geracet, gaan we nadat we een drankje hebben gedaan in het gezellige restaurant lasergamen. Iedereen krijgt een laserpistool en de bedoeling is om de andere kleur zo vaak mogelijk te raken en zelf niet geraakt te worden. Je hebt binnen in de zaal waar je het spel speelt van allerlei obstakels waar je achter kunt gaan zitten en waarbij je de tegenstander kunt beschieten. Een spel duurt 12 minuten.

Naast het karten en het lasergamen heb je nog van allerlei andere activiteiten die je bij De Uithof in Den Haag kunt doen. Zo kun je hier bijvoorbeeld ook gaan boulderen, sumoworstelen, bungee soccer spelen, boogschieten en nog veel meer. Kijk op de website van De Uithof wat je hier allemaal precies kan doen als je een weekendje in Den Haag met het gezin bent. 

Kinderactiviteiten Den Haag
Kinderactiviteiten Den Haag

11. Kunstmuseum

Zoek je een leuk museum dat je in Den Haag met kinderen kunt bezoeken dan is het kunstmuseum in Den Haag een leuke optie. Uiteraard staat het museum in het teken van (moderne) kunst en kun je hier verschillende werken van verschillende kunstenaars bewonderen. Doordat er steeds weer wisselende exposities zijn in het museum kun je steeds weer andere werken bewonderen in het museum. 

Het leukste gedeelte voor kinderen is in de kelder, waar je de wonderkamers hebt. Kinderen krijgen hier een ipad en worden door deze ipad naar de verschillende kamers gestuurd, waarbij ze allerlei opdrachten kunnen doen. Uiteraard zit hier overal een link met kunst. Door middel van laagdrempelige opdrachtjes leren kinderen naar bepaalde zaken zoals design te kijken. 

Ook kunnen kinderen zich hier verkleden en kun je hier leuke foto’s maken met je kinderen. Wij hebben de meeste tijd in het museum in dit gedeelte doorgebracht. Er is in het museum overigens ook een heel fijn binnengedeelte, waarbij het lijkt of je buiten zit. Hier kun je een hapje en een drankje doen.

Al met al zijn we ruim drie uur in dit museum geweest. Kijk voor meer informatie over de exposities, de openingstijden en de wonderkamers even op de website van het kunstmuseum in Den Haag

Kinderactiviteiten Den Haag
Kinderactiviteiten Den Haag

12. Rijksmuseum De gevangenpoort

Een interessante kinderactiviteit in Den Haag is een bezoek aan Rijksmuseum de Gevangenenpoort in Den Haag. Wij wisten vooraf niet zo goed of onze dochter deze middeleeuwse gevangenis interessant zou vinden, maar dat was zeker het geval. Sterker nog, ze heeft alle audio fragmenten in de gevangenis beluisterd. 

De gevangenenpoort ligt midden in het centrum van Den Haag en je kunt hier zien hoe het er in vroegere tijden in een gevangenis aan toe ging. Vooral de manier waarop ze gevangen martelden vond onze dochter erg interessant om te zien en er over te horen. De audio die je kan beluisteren is dan ook erg spannend ingesproken. 

Kinderen maken hier kennis met de vier hoofdpersonen van de gevangenis en dat zijn de gevangene, de beul, de rechter en de cipier. Zij vertellen hoe het er aan toe ging in deze gevangenis in vroegere tijden. In totaal waren we ongeveer een uurtje in dit museum dat tegenover het Binnenhof van Den Haag ligt. Kijk voor meer informatie over het museum even op de website van Rijksmuseum de Gevangenpoort

Kinderactiviteiten Den Haag
Kinderactiviteiten Den Haag

Overige kinderactiviteiten in Den Haag

13. Legoland Discovery center

Je kunt in Den Haag met kinderen ook naar Legoland toe. Sinds 2021 heeft Legoland Discovery Center zijn deuren geopend aan de boulevard van Scheveningen en kun je hier van allerlei dingen doen op het gebied van Lego. Zo draaiden er twee verschillende 4d films toen wij Legoland bezochten. Deze films vonden wij misschien wel het hoogtepunt van ons bezoek. Deze films duurden ongeveer een kwartiertje en zeker de special effects met schuim dat de zaal ingespoten wordt was erg grappig. 

Naast deze films heb je ook een attractie waar je met een sterrenstok dingen tijdens de rit kunt kapot schieten. Wie het meeste raakt tijdens de rit en dus de meeste punten heeft, wint ‘het spel’. Ook is er een gedeelte in het center waar een deel van Den Haag is nagebouwd en waar kinderen met verschillende knopjes items in werking kunnen zetten. Dit gedeelte lijkt wel een beetje op Madurodam, maar dan is alles van Lego. 

Ook is er een ninja test centrum waar kinderen een parcours met laserstralen moeten doorlopen en is er ook een klein speelgedeelte waar ze kunnen klimmen en klauteren. Voor de rest bestaat het center vooral uit het spelen met Lego. Zo kunnen kinderen een toren van Lego bouwen en deze testen of die tegen een stootje kan en kunnen kinderen ook een auto bouwen en deze van een baan laten rijden. 

Ook worden er af en toe workshops gegeven, waar kinderen ook iets met Lego kunnen bouwen. De omgeving ziet er prachtig uit en er zit ook een restaurant bij waar je wat kunt eten en drinken. Wij hadden het na twee uurtjes echter wel gezien en wij vinden de prijs wel wat aan de hoge kant voor wat je krijgt.

Zijn je kinderen dol op Lego dan zullen ze zich vast een stuk langer vermaken, maar spelen ze hier normaal niet mee, dan zijn er wat ons betreft leukere activiteiten in Den Haag met kinderen te ondernemen. Kijk voor meer informatie over de openingstijden, de entreeprijzen en de verschillende activiteiten even op de website van Legoland. 

14. Het strand van Scheveningen

Je kunt in Den Haag met kinderen naar het strand toe! Het stadsdeel Scheveningen staat bekend om zijn stranden. Dus ben je in Den Haag met kinderen en wil je lekker een dagje naar het strand, dan ben je vanuit het centrum met de fiets in een kwartier op het strand van Scheveningen. 

Aan dit strand heb je tientallen strandtenten zitten en is het heel makkelijk om een hapje te eten en drinken aan de boulevard. Daarnaast is er in Scheveningen nog genoeg te doen met kinderen. 

Zo staat er een groot reuzenrad aan de boulevard. Skyview de Pier is een reuzenrad, waarbij je 50 meter boven de Noordzee uitkomt. Er zijn zelfs mogelijkheden om een hightea of een diner te boeken met het gezin in één van de gondels van het reuzenrad. Voor meer informatie over tickets en mogelijkheden kijk even hier.  

Wil je in Den Haag met kinderen een spectaculaire activiteit ondernemen, dan kun je ook op het strand van Scheveningen gaan Ziplinen. Je hebt hier de langste zipline van Europa en deze is maar liefst 350 meter lang. Je maakt hierbij een snelheid van maar liefst 70 kilometer per uur! Wij vonden dit echt een hele toffe activiteit om te doen. 

Vanuit de top van de Bungytoren maak je een mooie vlucht langs het reuzenrad, over het strand en de zee naar beneden! Echt een hele mooie ervaring! Het is ook mogelijk om te bungeejumpen met je kind in de vorm van een duosprong. Kijk voor meer informatie over het ziplinen even op de website van Zip Holland

Ook vind je op de boulevard van Scheveningen een trampolinepark, waar je kinderen zich kunnen uitleven. Als laatste activiteit in Scheveningen kun je naar Sea Life. Dit dierenpark heeft 4000 dieren in 45 Aquaria. 

Zoals je ziet kun je je makkelijk een dag vermaken in stadsdeel Scheveningen als je in Den Haag met kinderen bent. Wij schrijven over Scheveningen de uitgebreide blog Scheveningen met kinderen

Den Haag met kinderen-
Den Haag met kinderen-

15. Monkeybos

Wil je tijdens een stedentrip naar Den Haag met kinderen even de stad ontvluchten en de natuur opzoeken, dan is het Monkeybos in Wassenaar een prima optie. Dit speelbos ligt op twintig minuten rijden met de auto van het centrum van Den Haag en heeft verschillende natuurlijke speelobjecten.

Zo is er een kabelbaantje, zijn er verschillende houten klimtoestellen en een soort van zwier aan een boom. Wanneer je naar het Monkeybos toe rijdt, kom je ook echt in een natuurgebied en is het mogelijk om verschillende herten te spotten. Je kunt de auto gratis parkeren bij boerderij Meyendel. 

Deze boerderij is ook een prima plek om te lunchen in de omgeving van Den Haag met kinderen. De boerderij heeft een enorm terras en ook binnen zit je erg gezellig. In het restaurant zelf zit ook een speelhoek voor kinderen. Bij de boerderij zit ook een soort van bezoekerscentrum. die informatie geeft over het natuurgebied. Binnen in dit bezoekerscentrum kunnen kinderen ook wel wat interactieve dingen doen, maar verwacht hier niet teveel van. 

In de omgeving kun je ook prima wandelen en in iets meer dan twintig minuten lopen zit je op het strand. Als je dus een dagje strand wil doen en de auto gratis wil parkeren is dit dus ook een prima optie om naar toe te gaan. In het Monkeybos zelf zagen we ook nog een speurtocht, die kinderen kunnen lopen, maar dit hebben wij niet gedaan. 

16. Zuiderpark

Je kunt in Den Haag met kinderen ook een heel leuk stadspark bezoeken. Het Zuiderpark vonden wij echt een leuke plek om te bezoeken. We bezoeken het park op een doordeweekse dag in de zomervakantie en parkeren de auto gratis op de parkeerplaats van het Zuiderpark zwembad. Dit is een prima zwembad om te bezoeken met ook een glijbaan in het binnenzwembad. 

Omdat het de dag dat we het park bezoeken erg lekker weer is, bezoeken we niet het zwembad, maar lopen we een mooi rondje door het gehele park. Het park is erg mooi aangelegd en je hebt ook verschillende watertjes in het park. Daarnaast heb je ook verschillende speeltuintjes die je in het park kunt bezoeken. 

In totaal bezoeken we drie verschillende speeltuinen in het park. Deze zijn van wisselende grootte, maar ze zijn alle drie leuk voor onze dochter om er te spelen. In één van de speeltuinen is er ook een watergedeelte, waar kinderen lekker in het water kunnen spelen. Zeker op de zomerse dag dat we het park bezoeken, zien we veel kinderen hier verkoeling zoeken in het water. De ouders zitten op het gras op picknick kleedjes en hebben ook eten en drinken bij. Prima plek om te picknicken dus. 

Ook komen we onderweg nog een kinderboerderij tegen met verschillende dieren. Wij vinden het altijd wel leuk om even een rondje over de boerderij te lopen en de verschillende diertjes even te bekijken en te aaien.

Wij zijn in totaal twee uurtjes in het park geweest, maar dit hadden er achteraf wel meer kunnen zijn. We waren er rond de klok van tien uur en om twaalf uur kregen we echt wel honger. Helaas hebben we niet echt een leuk restaurantje in het park gezien, anders waren we wel langer gebleven. Je kunt wel bij de midgetgolfbaan wat eten en drinken kopen, maar dat is wel vrij beperkt. Wij vonden dit park echt leuker dan we vooraf hadden gedacht en vinden het echt wel een tip tijdens een stedentrip naar Den Haag met kinderen.

Den Haag met kinderen
Den Haag met kinderen

Uiteraard hebben wijzelf ook nog niet alles gedaan in Den Haag. Wij hebben nog genoeg redenen om verschillende dagen in deze leuke stad ons te kunnen vermaken. Hieronder geven we nog enkele tips die je in Den Haag met kinderen kunt ondernemen:

#17 Beeld en Geluid Den Haag museum: je kunt dit interactief museum in Den Haag met kinderen vanaf 8 jaar bezoeken. Het museum heeft vier etages en op iedere etage staat een ander thema met betrekking tot communicatie centraal. 

#18 Louwman museum: zijn je kinderen helemaal gek van auto’s dan is dit museum een goede optie. Wel moet je er rekening mee houden dat de kinderen alleen kunnen kijken naar de auto’s en dat er voor de rest niet zo heel veel te doen is voor kinderen. Kijk voor entreekaartjes voor dit museum in Den Haag met kinderen even hier

 #19 Haags Historisch museum: ook dit kindermuseum in Den Haag heeft verschillende activiteiten die gericht op kinderen zijn. Zo kunnen kinderen vanaf 6 jaar een spinnenspeurtocht (spinnensafari met Simon Smalpoot)  doen en kinderen vanaf 8 jaar kunnen de Haga Rapper speurtocht doen. Daarnaast kunnen kinderen er kleuren, zijn er kinderworkshops en is er een groot poppenhuis.  

 #20 Kijkduin strand Den Haag: naast het eerdergenoemde strand van Scheveningen kun je in Den Haag met kinderen naar nog een strand: Kijkduin. Dit strand is een stuk rustiger dan het strand in Scheveningen en je kunt er gratis de eerst paar uur parkeren. Daarnaast kunnen de kinderen in de duinen spelen, is er een speeltuin, carrousel, speelboot en uitkijktoren.

Wij hebben er geluncht in de winter, maar kunnen ons voorstellen dat het hier erg leuk is in de zomer. Een prima optie om in Den Haag met kinderen naar het strand te gaan. 

#21 Binnenspeeltuin Den Haag: maak je een stedentrip naar Den Haag met kinderen en is het helaas slecht weer, dan is het altijd wel handig dat je ook een plan B achter de hand hebt met jonge kinderen. Bij ons is dat vaak een binnenspeeltuin. Ook in Den Haag met kinderen is er deze mogelijkheid: 

  • Zuiderparadijs
  • Monkey Town Den Haag
  • Kidseiland

#22 Rondvaart Haagse grachten: je kunt Den Haag met kinderen ook vanaf het water bekijken. Deze activiteit is vooral te ondernemen in het zomerseizoen van april tot en met oktober. De rondvaart duurt ongeveer 1,5 uur en vaart door de binnenstad van Den Haag. Zeker bij lekker weer is dit een leuke optie om Den Haag vanaf het water te aanschouwen. Een gratis activiteit om Den Haag te bekijken is uiteraard een wandeling door de stad. Maak bijvoorbeeld een rondwandeling door koninklijk Den Haag.  

#23 Stadsboerderij de Kakelhof: net zoals bijna iedere grote stad in Nederland heeft de stad Den Haag ook een kinderboerderij. Bij deze kinderenboerderij is iedereen welkom en dit is dus een gratis kinderuitje in Den Haag. Tussen 15.00-16.00 uur kun je hier iedere dag cavia’s knuffelen. Ook lopen er twee grote konijnen los. 

#24 Fietsen door Den Haag: het is ook mogelijk om Den Haag met kinderen op de fiets te verkennen. De Nederlandse organisatie BajaBikes organiseert fietstochten door Den Haag onder leiding van een gids. Deze fietstochten duren 2,5 uur en gaan langs de verschillende bezienswaardigheden van de stad. Zelf hebben wij in Parijs zo’n fietstocht ondernomen met onze dochter en wij vonden dit super leuk! Het is toch een heel ontspannen manier om een stad te ontdekken en je krijgt ook nog eens meer informatie over de stad! 

Kinderen kunnen makkelijk met deze fietstochten mee, aangezien ze kinderfietsen en ook kinderstoeltjes hebben voor kinderen. Kijk voor meer informatie over deze georganiseerde fietstochten door Den Haag met kinderen even hier. 

#25 Park Playground Den Haag: een hele toffe activiteit die je in Den Haag met kinderen kunt doen is de VR experiences van Park Playground Den Haag. Wij zijn bij de vestiging in Eindhoven geweest en vonden dit echt een hele toffe kinderactiviteit. 

Je krijgt in het eerste deel een VR bril op en kunt dan allerlei individuele spellen doen en als je een beetje gewend bent aan de controllers en de bril dan ga je met het hele gezin een spel spelen. Zoek je een bijzondere activiteit die je in Den Haag met kinderen kunt doen dan is dit zeker een leuke optie!

#26 Clingendael met een Japanse Tuin: zoek je een gratis kinderactiviteit in Den Haag dan is dit een leuke optie! Je kunt in dit park in Den Haag met kinderen spelen in de verschillende speeltuintjes en ook is er een Japanse tuin aanwezig in het park. Deze Japanse tuin is een paar maanden per jaar open. 

#27 Sea Life Scheveningen: je kunt in Den Haag met kinderen ook naar een vestiging van Sea Life in Scheveningen. Ze hebben hier tientallen aquaria en zoals in de meeste vestigingen van Sea Life kun je hier schildpadden, roggen, zeepaardjes, heel veel tropische vissen en uiteraard haaien bewonderen. Één van de hoogtepunten van dit museum is de grote tunnel waar je al deze zeedieren boven je hoofd ziet. Ook heeft Sea Life Scheveningen nog andere dieren dan vissen zoals pinguïns en kaaimannen. 

#28 Binnenhof: je kunt in Den Haag met kinderen die wat ouder zijn een rondleiding over het binnenhof boeken. Zelf hebben wij weleens een rondleiding gehad over het Binnenhof en het is zeker leuk om hier eens rond te lopen. We zouden wel adviseren om dit pas in Den Haag met kinderen te doen als ze al wat ouder zijn. Vandaar dat wij onze dochter hier nog niet mee naar toe hebben genomen. 

#29 Rondvaart Den Haag: je kan de stad Den Haag met kinderen ook vanaf een rondvaartboot bekijken. De maatschappij Ooievaart organiseert deze rondvaarttochten van anderhalf uur en deze zijn onder leiding van een gids. 

#30 Vredespaleis: het is ook mogelijk om in Den Haag met kinderen een paleis te bezoeken. Zo af en toe worden er rondleidingen door dit paleis in Den Haag gegeven van een uur. Kijk op de website van het Paleis (blauwe link aan het begin van dit item) of er rondleidingen gegeven worden en wanneer je deze dan kunt boeken met het gezin. 

#31 Paleistuin: een leuke plek om in Den Haag met kinderen te gaan picknicken is de Paleistuin in Den Haag. Deze tuin is gratis te bezoeken en op het grasveld is er genoeg plek om met het gezin in de zomermaanden te picknicken. In de Paleistuin ligt een permanent labyrint, maar dat is geen doolhof. Dit klassieke zeven-paden labyrint loop je als meditatie, bezinning of heling.

#32 Passage: uiteraard kun je in Den Haag met kinderen prima shoppen en een mooie overdekte winkelstraat is de Passage. Wij overnachten er in het Novotel Den Haag City Centre en dineerden hier ook bij Gallery61 dat ook zeker een kindvriendelijk restaurant in Den Haag is. Wij vonden het in ieder geval erg leuk om hier te eten en te drinken. De Passage zelf ziet er hier prachtig uit! 

#33 Museum Voorlinden: je kunt in de omgeving van Den Haag met kinderen naar nog een kunstmuseum. Museum Voorlinden ligt in Wassenaar en ook dit is een kunstmuseum waar je kinderen van moeten houden. Onze dochter is niet zo van dit soort musea en wijzelf zijn ook niet zo van de kunstmusea, dus wij hebben het zelf nog niet bezocht, maar het is ook een plek waar je in de omgeving van Den Haag met kinderen lekker kunt gaan picknicken en lekker kunt gaan wandelen in de duinen. 

#34 Mauritshuis: dit museum in Den Haag is misschien niet een echt kindermuseum in Den Haag, maar wel één van de bekendste musea van Nederland. Je kunt in dit Museum in Den Haag met kinderen het beroemde schilderij het Meisje met de parel bewonderen. Dit is één van de weinige kunstwerken die onze achtjarige dochter dan wel kent.

Toch probeert het Mauritshuis steeds meer kinderen te trekken Zo worden er workshops georganiseerd waarin kinderen aan de slag gaan met het schilderij van het meisje met de parel. Deze workshops zijn ontworpen door bekende Nederlander (bij kinderen) Jill Schirnhofer. Kijk voor kaartjes voor dit museum even hier

#35 Panorama Mesdag: je kunt in dit museum in Den Haag met kinderen het beroemde schilderij van de beroemde Nederlandse schilder Hendrik Willem Mesdag bewonderen: het Panorama van Scheveningen. Dit schilderij geeft je een gevoel (doordat het tientallen meters lang is) dat je op een soort van uitkijktoren staat en daardoor ziet het er wel heel bijzonder uit. 

#36 Strand Zandmotor: dat je naar de bekende stranden van Scheveningen en Kijkduin in Den Haag met kinderen kunt dat weten de meeste ouders wel, maar iets zuidelijker van deze stranden ligt nog een strand. Bij het strand Zandmotor parkeer je de auto gratis bij de Machiel Vrijenhoeklaan 175 in Den Haag en bij het strand liggen ook drie strandtenten. Als je op zoek bent in Den Haag met kinderen naar een rustig strand dan is dit zeker een hele goede optie voor jullie gezin!

Kindvriendelijk restaurant in Den Haag

Waar kun je allemaal eten in Den Haag met kinderen? Je hebt verschillende kindvriendelijke restaurants in Den Haag waar je lekker kunt eten met het gezin! We zetten een aantal van deze kindvriendelijke restaurants in Den Haag hieronder op een rij!

Oma Toos: Een pannenkoekenrestaurant doet het altijd goed bij kinderen. Dit pannenkoekenrestaurant ligt in stadsdeel Scheveningen. Ze serveren er over het algemeen Hollandse gerechten en binnen is er een grote speelhoek voor kinderen. 

Waterkant: in het Westbroekpark ligt dit kindvriendelijke restaurant in Den Haag. Het Westbroekpark is een leuk park met grote speeltuin. Bij restaurant Waterkant kun je lunchen en dineren in Den Haag met kinderen kunnen er een tosti of een pannenkoek eten. Ook kun je bij dit restaurant roeibootjes huren met je kinderen. 

Happy Tosti: hier kunnen je kinderen op een schommel een tosti eten! In de zomer kun je hier ook lekker op het terras buiten zitten. 

Pex: dit kindvriendelijke restaurant in Den Haag heeft voor het grote terras een speeltuin liggen. Ook binnen is er een speelgelegenheid voor kinderen.  

Familiekamers Den Haag

Novotel Den Haag City Centre

Zoek je een kindvriendelijk hotel in Den Haag tijdens je stedentrip naar Den Haag met kinderen, dan is het Novotel Den Haag City Centre een aanrader! Het hotel ligt echt midden in het centrum en heeft ruime en moderne familiekamers. Het hotel is erg kindvriendelijk! Zo is er in de lobby een speelhoek voor kinderen, is er een speciaal kinderbuffet bij het ontbijt en zit er een kindvriendelijk restaurant Gallery61 naast het hotel.

Kijk voor meer informatie over dit hotel, even hier. 

We schreven over dit hotel met familiekamers in Den Haag de blog Novotel Den Haag met kinderen, waarin we uitgebreid verslag doen over het hotel. 

Novotel Den Haag City Centre met kinderen
Novotel Den Haag City Centre met kinderen

Ibis Den Haag City centre

Zoek je een kindvriendelijk budgethotel dat midden in het centrum ligt en dat geschikt is voor gezinnen tijdens je stedentrip naar Den Haag met kinderen, dan is het Ibis Den Haag City Centre een goede optie! Zeker als je een hotel zoekt met familiekamers in Den Haag. 

De familiekamers van het hotel zijn namelijk twee hotelkamers die verbonden zijn met een tussendeur. Hierdoor hebben eigenlijk zowel de ouders als de kinderen een eigen hotelkamer, maar loop je wel zo bij elkaar naar binnen. Dit moderne hotel ligt midden in de stad en biedt in de ochtend een heerlijk ontbijt aan. 

Indien je in Den Haag met kinderen in dit hotel wil slapen, kijk dan even hier. 

Wij schreven over dit hotel de blog Ibis Den Haag met kinderen, waarin we een uitgebreide review van het hotel geven. 

Babylon Hotel Den Haag

Zoek je een fijn hotel in Den Haag met kinderen dan is het Babylon Hotel Den Haag een hele goede optie. De locatie van het hotel is perfect, aangezien het naast het centrale station van Den Haag ligt en je dus zo het centrum in loopt. Je kan hierdoor ook makkelijk het hotel bereiken met de auto, de trein en de bus. Het hotel heeft voor gezinnen met kinderen ruime kamers, waarbij je in de ochtend heerlijk kunt genieten van een uitgebreid ontbijt bij het hotel. 

Kijk voor meer informatie over dit hotel even hier.

Wij vonden het een heerlijke plek om te overnachten tijdens één van onze stedentrips naar Den Haag. Wij schreven over het hotel de uitgebreide blog Babylon Hotel Den Haag met kinderen.

Uiteraard zijn er daarnaast nog voldoende andere opties om in Den Haag met kinderen te overnachten. We hebben twee verschillende opties op een rij gezet voor jullie uit verschillende prijsklassen.

Easyhotel Den Haag: op een paar honderd meter van het winkelgebied ligt dit kindvriendelijke budgethotel in Den Haag. Voor gezinnen heb je hier prima basic kamers met uitzicht op de stad. Ga je op stedentrip naar Den Haag met kinderen en zoek je een niet al te duur hotel, dan is dit zeker een goede optie. 

Marriott Hotel The Hague: dit is een hotel wat we zelf zouden boeken als we in Den Haag met kinderen zouden overnachten. Dit is een heel luxe hotel met familiekamers in Den Haag. De familiestudio heeft eigenlijk twee aparte ruimtes waar geslapen wordt. Hierdoor heb je iets meer privacy. De kamer is verder gewoon luxe en heeft dus alles om lekker bij te komen na een dag vol activiteiten in de stad. 

Scroll naar boven