Hoek van Holland met kinderen

Hoek van Holland met kinderen: kindvriendelijk strand!

Toen wij afgelopen weekend een stedentrip naar de stad Rotterdam maakten, was het behoorlijk warm weer en dus een ideale dag om naar het strand te gaan. Één van de stranden die het dichtste bij de stad Rotterdam ligt, is het strand van Hoek van Holland. Naar aanleiding van ons bezoek aan dit kindvriendelijke strand zetten we alle informatie op een rij die belangrijk is voor een dagje uit naar het strand van Hoek van Holland met kinderen. 

Hoek van Holland met kinderen
Hoek van Holland met kinderen

Hoek van Holland met kinderen: algemene informatie!

We rijden in iets minder dan een half uur vanuit Rotterdam (waar we overnacht hebben) naar het strand van Hoek van Holland. Vlakbij het strand is een enorme parkeerplaats, waar je de auto gratis kunt parkeren. Wat ons betreft een groot voordeel. waardoor een dagje strand niet gelijk heel duur hoeft te zijn, alleen al vanwege de hoge parkeerkosten bij veel stranden.

Ook is het mogelijk om met de metro vanuit Rotterdam naar het strand van Hoek van Holland te gaan. Je neemt dan eerst de trein vanuit Rotterdam naar Schiedam en dan is het nog een half uur met de metro. In minder dan een uur ben je dan vanuit Rotterdam op het strand. In de buurt van het strand vaart overigens ook de ferry naar Engeland toe.

Hoek van Holland met kinderen
Hoek van Holland met kinderen

Hoek van Holland met kinderen: het strand

De grootste reden waarom gezinnen Hoek van Holland met kinderen bezoeken is vanwege het strand. Wij waren wel positief gestemd over dit strand. Dit strand is schoon en uitgestrekt en er is genoeg plek om niet hutje op mutje te liggen. Toen wij er op een zaterdagochtend waren met een temperatuur van 22 graden, was het niet echt super druk. Wel stond er een behoorlijk wind, waardoor het af en toe wel fris aanvoelde. 

Je ziet op de achtergrond van het strand de bedrijvigheid van de haven en je ziet grote boten af en aan varen. Op het strand kun je prima mooie schelpen zoeken en we zagen verschillende kinderen met schepnetjes op zoek naar visjes die in de poeltjes achtergebleven waren toen het eb werd. 

Ook zagen we verschillende mensen in het water met surfplanken. Bij het strand van Hoek van Holland zit namelijk ook een surfschool en shop, waar je spullen kunt huren en surflessen kunt nemen. Je kunt surfplanken en SUP boarden huren per uur en ook is het mogelijk om een wetsuit te huren. Dat is in Nederland toch wel wenselijk, aangezien het water nog wel aan de koude kant kan zijn. Voor de lessen om te surfen en te suppen kun je apart voor je kinderen boeken, maar ook voor het hele gezin! Kijk voor meer informatie even op de website van de aanbieder. 

Hoek van Holland met kinderen
Hoek van Holland met kinderen

Hoek van Holland met kinderen: eten en drinken

Wat ons vooral opviel toen we het strand van Hoek van Holland bezochten, waren de vele beachclubs die bij het strand aanwezig waren. In totaal zitten er ongeveer tien verschillende beachclubs naast elkaar op het strand en de ene beachclub is nog mooier dan de andere. Je kunt hier uiteraard dus ook prima wat eten en drinken. 

Daarnaast zijn er genoeg speelmogelijkheden voor kinderen. Zo heb je bij één van de beachclubs een groot opblaasbaar zwembad midden in de beachclub, stond er een groot springkussen bij een andere beachclub en heb je ook nog twee of drie kleinere speeltuintjes voor de kinderen. Wat dat betreft kun je je prima een hele dag hier vermaken op het strand van Hoek van Holland met kinderen. 

Wil je niet al te duur eten met kinderen dan is het ook mogelijk om iets bij de plaatselijke frietboer op het strand te eten. Uiteraard zagen we ook genoeg gezinnen die een koelbox mee hadden genomen van thuis. Dat is uiteraard de meest budgetvriendelijke manier om een dagje naar het strand toe te gaan. 

Hoek van Holland met kinderen
Hoek van Holland met kinderen

Hoek van Holland met kinderen: Conclusie

Wij waren echt positief verrast over het strand van Hoek van Holland. We hadden eigenlijk verwacht dat het niet zoveel zou voorstellen, maar afgezien van dat het een heel prettig strand was, zijn er ook volop faciliteiten om je er een hele dag met het gezin te vermaken. Met name het groot aantal beachclubs dat aan het strand ligt zorgt ervoor dat het strand van Hoek van Holland uitermate geschikt is om met kinderen naar toe te gaan. Kinderen kunnen hier prima naar het toilet, er zijn voldoende speelmogelijkheden en je kunt op een hele fijne en luxe manier jezelf voorzien van een hapje en een drankje!

Hoek van Holland met kinderen
Hoek van Holland met kinderen

Hoek van Holland met kinderen: waar overnachten?

Uiteraard kun je een dagje strand in Hoek van Holland prima combineren met een stedentrip naar Rotterdam. Er is genoeg te doen in de stad om je minimaal een week te vermaken. Zelf hebben wij verschillende malen in de stad geslapen in verschillende accommodaties en we zetten hieronder een aantal van onze aanraders in de stad op een rij voor gezinnen met kinderen:

Hostel Room Rotterdam: zeer leuk hostel, waar een ontspannen sfeer hangt. Het hostel heeft ook een familiekamer voor gezinnen. 

SS Rotterdam: dit hotel is al een bezienswaardigheid op zich. Je slaapt op een oud cruiseschip en op het schip zelf is genoeg te doen. Wij vonden het erg leuk om hier eens een nachtje te slapen. 

Hotel The James Rotterdam: dit is een luxe hotel midden in het centrum van Rotterdam. Wij vonden dit hotel erg gastvrij en hebben hier ook fietsen gehuurd bij het hotel.

Urban Residences: één van de mooiste appartementen waar we ooit geslapen hebben was van deze organisatie. Ze hebben prachtige appartementen midden in het centrum, waar echt alles aanwezig is. Wij vonden dit een super mooie ervaring om hier eens te overnachten in al die luxe. 

Hostel Room Rotterdam met kinderen
Urban Residences Rotterdam met kinderen

Scroll naar boven