Dordrecht met kinderen

Dordrecht met kinderen: 8 leuke activiteiten op een rij!

Wat te doen in Dordrecht met kinderen? Wij vroegen het ons ook af en kwamen er achter dat er best nog wel het een en ander te doen is voor gezinnen met kinderen. Dordrecht is misschien niet de eerste plaats waar je een stedentrip naar toe zou maken, maar er is in de omgeving genoeg te doen om je een weekend goed te vermaken met de kinderen. We namen de stad Dordrecht al op in de lijst leukste steden in onze blog Zuid-Holland met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten van de provincie op een rij zetten. Op basis van onze bezoeken aan de omgeving en de stad zetten we de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Dordrecht met kinderen op een rij.

Dordrecht met kinderen #1: De Biesbosch

Nationaal Park de Biesbosch is één van de mooiste gebieden van Nederland en vanuit Dordrecht zit je zo in het park. Vanuit het centrum van de stad rijd je in ongeveer tien minuten naar het Biesboschcentrum Dordrecht. In dit bezoekerscentrum kun je al van allerlei informatie krijgen over de vijf Biesboschthema’s: water, planten, bevers, vogels en het Biesboschverleden. 

Vanuit het bezoekerscentrum kun je lopen naar het BeverBos en kunnen kinderen van alles te weten komen over de bever tijdens de Beverspeurtocht. Deze speurtocht is verkrijgbaar in het bezoekerscentrum. Daarnaast ligt er op ongeveer 500 meter van het bezoekerscentrum voor kinderen ook een recreatiestrand de Merwelanden. 

Biesbosch met kinderen in Dordrecht
Klimbos Dordrecht met kinderen

Bij recreatiestrand de Merwelanden heb je ook een prima speeltuin liggen en kun je ook prima lunchen bij het restaurant wat aan het strand ligt. Afgezien van dat kinderen in het nationale park heerlijk kunnen spelen is de Biesbosch het beste te verkennen met een bootje. Er zijn meerdere mogelijkheden om de Biesbosch per boot te verkennen.

Zo kun je met een rondvaartboot mee, kun je zelf een boot huren of kun je per kano met je kinderen het park ontdekken. Uiteraard is het leuk om zelf met een fluisterbootje het gebied te gaan verkennen met je kinderen. Kijk voor meer informatie over dit gebied even op onze blog de Biesbosch met kinderen in Dordrecht

Wandelen Noord-Brabant met kinderen
Klimbos Dordrecht met kinderen

Dordrecht met kinderen #2: Klimbos Dordrecht

Het klimbos van Dordrecht ligt naast het bezoekerscentrum van de Biesbosch en dus zijn de twee activiteiten uitstekend met elkaar te combineren. Het klimbos heeft in totaal zes verschillende routes (en een tokkelroute), die geschikt zijn voor kinderen vanaf 130 cm. Kinderen tussen de 120 en 130 cm kunnen kiezen uit drie verschillende routes en kinderen die groter zijn dan 130 cm kunnen alle zes de verschillende routes doen. 

De drie junior routes zijn tot 6 meter hoog en liggen allemaal dicht bij elkaar. Daarnaast heb je een groene route (tot 5 meter hoogte), een blauwe route (tot 7 meter hoogte), een rode route (tot 12 meter hoogte) en de tokkelroute (tot 10 meter hoogte). In totaal mogen de kinderen drie uur klimmen, waarbij ze vooraf een instructie krijgen van dertig minuten van een gids. 

Klimbos Dordrecht met kinderen
Klimbos Dordrecht met kinderen

Omdat je in het Biesbosch gebied zit, heb je uiteraard een mooi uitzicht over de omgeving als je hoog in de bomen aan het klimmen bent. Wij vonden het echt een hele leuke activiteit om te ondernemen met onze dochter en vonden het zeker een aanrader als je Dordrecht met kinderen bezoekt. 

Zeker ook omdat onze dochter meestal omdat ze net 1,20 meter groot is vaak alleen parcours mag lopen die een meter boven de grond zitten. Hier zitten de parcours zelfs op een hoogte van zes meter en is het ook voor ouders leuk om met je kinderen hier mee te klimmen. Lees meer over deze activiteit onze blog Klimbos Dordrecht met kinderen

Wandelen Noord-Brabant met kinderen
Klimbos Dordrecht met kinderen

Dordrecht met kinderen #3: Recreatieoord Binnenmaas

Op iets meer dan twintig minuten rijden van het centrum van Dordrecht ligt Recreatieoord Binnenmaas. Hier is van alles te doen voor kinderen en je kunt je hier dan ook makkelijk minimaal een halve dag vermaken. Zo is er een grote overzichtelijke speeltuin met verschillende speeltoestellen waar kinderen zich prima kunnen vermaken. Denk hierbij aan klimtoestellen, schommels, een kabelbaan, glijbanen en toestellen met zand en water. 

Daarnaast heeft de speeltuin een aantal kleine attracties, waar je wel extra voor betaald. Zo kunnen kinderen varen met elektrische bootjes, rijden op motors en autootjes, skelteren en botsen in de botsbootjes. Je kunt hier bij de kassa muntjes voor kopen voor deze attracties. Ook kun je bij Recreatieoord Binnenmaas midgetgolf spelen met je gezin. Ze hebben een baan met 18 holes. 

Het recreatieoord ligt aan het water dus het is hier ook mogelijk om het water op te gaan met je kinderen door middel van het huren van een kano of waterfiets. Ook vind je op het terrein een kinderboerderij met verschillende dieren die je gratis kunt bezoeken. Als laatste is het mogelijk om bij warm weer er te zwemmen. Op het terrein ligt namelijk ook een openluchtzwembad met een 25 meter bad, een zwembad met verschillende glijbanen, een kleuterbad met waterkanon en een peuterbad. 

Uiteraard zijn er genoeg mogelijkheden om hier wat te eten en te drinken op het terrein. Zo kun je prima lunchen bij restaurant Binnenmaas. Kijk voor meer informatie over al deze activiteiten even op de website van het recreatieoord. 

Dordrecht met kinderen
Dordrecht met kinderen

Dordrecht met kinderen #4: Kinderdijk

De meeste Nederlanders kennen wel de Zaanse Schans in Noord-Holland, maar ook in Zuid-Holland heb je een plek waar je heen kunt gaan om molens te bekijken: Kinderdijk. Kinderdijk ligt op iets meer dan een kwartier rijden van het centrum van Dordrecht en is Unesco Werelderfgoed. Hier vindt je in het bezoekerscentrum veel informatie over de strijd van ons Nederlanders met het water. 

Je kunt in het gebied een wandelroute lopen langs de verschillende molens. Drie molens op de route zijn ook toegankelijk voor het publiek. Kinderen kunnen hier uitleg krijgen van de molenaars over de molens. Ook is het mogelijk om met een rondvaartboot langs de molens te varen. Met het entreeticket van Kinderdijk kun je ook opstappen op één van de rondvaartboten. 

Kijk voor meer informatie over de entreeprijzen, de openingstijden en de verschillende activiteiten even op de website van Kinderdijk. 

Dordrecht met kinderen: overige activiteiten!

Naast de vier hierboven beschreven activiteiten in Dordrecht met kinderen, zijn er nog een aantal andere activiteiten in de stad en in de omgeving. We beschrijven deze activiteiten hieronder kort. 

#5 Park Merwestein: dit is het oudste stadspark van Dordrecht en ligt op loopafstand van het centrum van de stad. In het park ligt een kleine speeltuin met een groot speeltoestel met glijbaan, wat schommels en een zandbak. 

#6 Rondvaart door de stad: je kunt de stad Dordrecht met kinderen ook vanaf het water ontdekken vanuit een rondvaartboot. Er zijn verschillende maatschappijen die een rondvaart aanbieden. Kijk voor de verschillende opties even op deze website.

#7 Speelbos de Viersprong: op een kwartiertje rijden van het centrum ten zuiden van de stad ligt dit speelbos. Het speelbos ligt in natuurgebied de Elzen in de buurt van de Dortse Biesbosch. De meeste speeltoestellen zijn hier in combinatie met water, dus neem voor de zekerheid een extra setje droge kleren mee voor je kinderen. Ook vind je bij dit speelbos een elfjesroute. Tussen de bomen vindt je op een pad van ongeveer 500 meter lang overal huisjes met elfjes. 

#8 Weizigt Park Dordrecht: dit is een ander stadspark in de buurt van het centrum van Dordrecht. In dit park ligt een grote speeltuin (Speeltuin Sevenoaks), met behoorlijk wat speeltoestellen. Daarnaast is er in dit park een Stadsboerderij te vinden, waar ze schapen, geitjes, ezels, paardjes en nog wat van dit soort dieren hebben. 

Dordrecht met kinderen
Dordrecht met kinderen

Waar overnachten in Dordrecht met kinderen?

Je kunt in Dordrecht met kinderen op een aantal plaatsen overnachten. Er zijn een aantal hotels die familiekamers voor gezinnen aanbieden. We zetten de leukste op een rij voor jullie. 

Budget accommodatie: all exclusive apartments

Middenklasse accommodatie: Villa Augustus

Luxe accommodatie: Van der Valk Hotel Dordrecht

Voor de hele lijst met hotels in Dordrecht klik hier

andere artikelen die interessant kunnen zijn

SOCIAL CHECK-IN