Dordrecht met kinderen

Dordrecht met kinderen: 11 leuke activiteiten op een rij!

Wat te doen in Dordrecht met kinderen? Wij vroegen het ons ook af en kwamen er achter dat er best nog wel het een en ander te doen is voor gezinnen met kinderen. Dordrecht is misschien niet de eerste plaats waar je een stedentrip naar toe zou maken, maar er is in de omgeving genoeg te doen om je een weekend goed te vermaken met de kinderen. 

We namen de stad Dordrecht al op in de lijst leukste steden in onze blog Zuid-Holland met kinderen, waarin we alle leuke activiteiten van de provincie op een rij zetten. Op basis van onze bezoeken aan de omgeving en de stad zetten we de leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Dordrecht met kinderen op een rij.

Kindvriendelijk hotel Dordrecht
Dordrecht met kinderen

Dordrecht met kinderen #1: De Biesbosch

Nationaal Park de Biesbosch is één van de mooiste gebieden van Nederland en vanuit Dordrecht zit je zo in het park. Vanuit het centrum van de stad rijd je in ongeveer tien minuten naar het Biesboschcentrum Dordrecht. In dit bezoekerscentrum kun je al van allerlei informatie krijgen over de vijf Biesboschthema’s: water, planten, bevers, vogels en het Biesboschverleden. 

Vanuit het bezoekerscentrum kun je lopen naar het BeverBos en kunnen kinderen van alles te weten komen over de bever tijdens de Beverspeurtocht. Deze speurtocht is verkrijgbaar in het bezoekerscentrum. Daarnaast ligt er op ongeveer 500 meter van het bezoekerscentrum voor kinderen ook een recreatiestrand de Merwelanden. 

Biesbosch met kinderen in Dordrecht
Klimbos Dordrecht met kinderen

Bij recreatiestrand de Merwelanden heb je ook een prima speeltuin liggen en kun je ook prima lunchen bij het restaurant wat aan het strand ligt. Afgezien van dat kinderen in het nationale park heerlijk kunnen spelen is de Biesbosch het beste te verkennen met een bootje. Er zijn meerdere mogelijkheden om de Biesbosch per boot te verkennen.

Zo kun je met een rondvaartboot mee, kun je zelf een boot huren of kun je per kano met je kinderen het park ontdekken. Uiteraard is het leuk om zelf met een fluisterbootje het gebied te gaan verkennen met je kinderen. Kijk voor meer informatie over dit gebied even op onze blog de Biesbosch met kinderen in Dordrecht

Wandelen Noord-Brabant met kinderen
Klimbos Dordrecht met kinderen

Wijzelf hebben kano’s gehuurd in de buurt van ons hostel Stayokay, bij het bedrijfje DRIJF en hebben de kano’s voor twee uurtjes gehuurd. Dat was de minimale afnametijd en dat was voor ons en ook voor onze dochter lang genoeg. We kregen een kaartje mee met de omgeving van de Biesbosch en hebben een kleine route met de kano afleggen.

We maakten een rondje door het natuurpark met de kano en uiteindelijk zijn we ongeveer 1,5 uur op het water geweest en dat was voor ons ook wel echt genoeg. Toch is het natuurgebied prachtig om een rondje te maken en zeker met een kano vonden wij het een mooie combinatie van fysiek bezig zijn en de natuur bekijken. 

Dordrecht met kinderen
Dordrecht met kinderen

Dordrecht met kinderen #2: Klimbos Dordrecht

Het klimbos van Dordrecht ligt naast het bezoekerscentrum van de Biesbosch en dus zijn de twee activiteiten uitstekend met elkaar te combineren. Het klimbos heeft in totaal zes verschillende routes (en een tokkelroute), die geschikt zijn voor kinderen vanaf 130 cm. Kinderen tussen de 120 en 130 cm kunnen kiezen uit drie verschillende routes en kinderen die groter zijn dan 130 cm kunnen alle zes de verschillende routes doen. 

De drie junior routes zijn tot 6 meter hoog en liggen allemaal dicht bij elkaar. Daarnaast heb je een groene route (tot 5 meter hoogte), een blauwe route (tot 7 meter hoogte), een rode route (tot 12 meter hoogte) en de tokkelroute (tot 10 meter hoogte). In totaal mogen de kinderen drie uur klimmen, waarbij ze vooraf een instructie krijgen van dertig minuten van een gids. 

Klimbos Dordrecht met kinderen
Klimbos Dordrecht met kinderen

Omdat je in het Biesbosch gebied zit, heb je uiteraard een mooi uitzicht over de omgeving als je hoog in de bomen aan het klimmen bent. Wij vonden het echt een hele leuke activiteit om te ondernemen met onze dochter en vonden het zeker een aanrader als je Dordrecht met kinderen bezoekt. 

Zeker ook omdat onze dochter meestal omdat ze net 1,20 meter groot is vaak alleen parcours mag lopen die een meter boven de grond zitten. Hier zitten de parcours zelfs op een hoogte van zes meter en is het ook voor ouders leuk om met je kinderen hier mee te klimmen. Lees meer over deze activiteit onze blog Klimbos Dordrecht met kinderen

Klimbos Dordrecht met kinderen
Almere met kinderen

Dordrecht met kinderen #3: Bowlingcentrum Dordrecht

Zoek je in Dordrecht met kinderen een activiteit wanneer het bijvoorbeeld minder weer is of een leuke avondactiviteit dan is Bowlingcentrum Dordrecht een ideaal bedrijf voor gezinnen met kinderen om naar toe te gaan. Bij Bowlingcentrum Dordrecht kun je namelijk met het gezin verschillende activiteiten ondernemen.

Zo kun je hier jeu de boulen, bowlen, glow in the dark minigolfen en escapen in een escaperoom. Daarnaast is er ook nog een binnenspeeltuin bij het centrum waar kinderen kunnen spelen. Zelf zijn wij hier op een zaterdagavond eerst een uurtje gaan bowlen en hebben we daarna nog glow in the dark minigolf gespeeld. 

Voor onze dochter was het de eerste keer dat ze ging bowlen en ze vond dit echt super leuk. We hadden om zes uur in de avond een baan geboekt, zodat we niet al te laat weer bij het hotel zouden zijn en konden onze auto gratis voor de deur parkeren. Vooraf hebben we bij de bowlingbaan verschillende hapjes en snacks besteld, voordat we aan de slag gingen op de bowlingbaan. 

Dordrecht met kinderen
Dordrecht met kinderen

Bij de bowlingbaan zijn op de verschillende banen veel lichtjes en muziek wat er voor zorgt dat er een gezellige sfeer hangt op de bowlingbaan. Voor kinderen kun je de baan zo instellen dat de bowlingbal niet in de goot komt en dat kinderen eigenlijk altijd wel wat kegels omgooien. Daardoor gooien de kinderen bijna net zoveel punten als de ouders. 

Na het uur bowlen, hebben we ook in een andere ruimte nog dark in the glow minigolf gespeeld. Een super mooie ruimte met heel veel felle kleuren en echt hele leuke verschillende holes die we konden spelen. In totaal heb je 18 holes en iedere hole heeft een andere stad of land als thema. Hierdoor zie je rondom de golfbaan verschillende attributen zoals bijvoorbeeld de Eiffeltoren, kamelen en een Nederlandse molen.

In totaal zijn we ruim drie uur bij Bowlingcentrum Dordrecht geweest en hebben we hier een hele leuke avond gehad met onze dochter. Wil je meer informatie over deze activiteit in Dordrecht met kinderen, kijk dan even op de website van Bowlingcentrum Dordrecht.  

Dordrecht met kinderen
Dordrecht met kinderen

Dordrecht met kinderen #4: Recreatieoord Binnenmaas

Op iets meer dan twintig minuten rijden van het centrum van Dordrecht ligt Recreatieoord Binnenmaas. Hier is van alles te doen voor kinderen en je kunt je hier dan ook makkelijk minimaal een halve dag vermaken. Zo is er een grote overzichtelijke speeltuin met verschillende speeltoestellen waar kinderen zich prima kunnen vermaken. Denk hierbij aan klimtoestellen, schommels, een kabelbaan, glijbanen en toestellen met zand en water. 

Daarnaast heeft de speeltuin een aantal kleine attracties, waar je wel extra voor betaald. Zo kunnen kinderen varen met elektrische bootjes, rijden op motors en autootjes, skelteren en botsen in de botsbootjes. Je kunt hier bij de kassa muntjes voor kopen voor deze attracties. Ook kun je bij Recreatieoord Binnenmaas midgetgolf spelen met je gezin. Ze hebben een baan met 18 holes. 

Dordrecht met kinderen
Dordrecht met kinderen

Het recreatieoord ligt aan het water dus het is hier ook mogelijk om het water op te gaan met je kinderen door middel van het huren van een kano of waterfiets. Ook vind je op het terrein een kinderboerderij met verschillende dieren die je gratis kunt bezoeken. Als laatste is het mogelijk om bij warm weer er te zwemmen. Op het terrein ligt namelijk ook een openluchtzwembad met een 25 meter bad, een zwembad met verschillende glijbanen, een kleuterbad met waterkanon en een peuterbad. 

Uiteraard zijn er genoeg mogelijkheden om hier wat te eten en te drinken op het terrein. Zo kun je prima lunchen bij restaurant Binnenmaas. Kijk voor meer informatie over al deze activiteiten even op de website van het recreatieoord. 

Dordrecht met kinderen
Dordrecht met kinderen

Inmiddels hebben we Recreatieoord Binnenmaas voor de tweede keer bezocht en nu ook het zwembad! Erg leuk zwembad met verschillende zwembaden, glijbanen en duikplanken. Voor een paar euro extra kun je dan zowel de speeltuin als het zwembad bezoeken. Zoek je tijdens een stedentrip naar Dordrecht met kinderen een leuke plek om te gaan zwemmen, dan is dat hier een prima optie! 

Dordrecht met kinderen
Dordrecht met kinderen

Dordrecht met kinderen #5: Kinderdijk

De meeste Nederlanders kennen wel de Zaanse Schans in Noord-Holland, maar ook in Zuid-Holland heb je een plek waar je heen kunt gaan om molens te bekijken: Kinderdijk. Kinderdijk ligt op iets meer dan een kwartier rijden van het centrum van Dordrecht en is Unesco Werelderfgoed.

Naast de auto is het ook mogelijk om met de waterbus vanuit Dordrecht met kinderen naar Kinderdijk te gaan. Op lijn 20 vanuit Dordrecht stap je bij halte de Schans in Ridderkerk over op het Driehoeksveer. Vanaf daar ben je in een paar minuten in Kinderdijk. Let er wel op dat je voor beide boten een apart ticket moet kopen. 

Je kunt bij Kinderdijk een ticket kopen, waarmee je toegang hebt tot de verschillende bezienswaardigheden. Als eerste bezoeken we het bezoekerscentrum en bekijken we de korte film die een introductie geeft over de geschiedenis van de molens en ook over de functie van de molens. Je krijgt hier veel informatie over de strijd van ons Nederlanders met het water. 

Kinderdijk met kinderen
Kinderdijk met kinderen

Met het ticket kun je ook met een bootje langs de molens varen. Deze boot stopt bij de twee verschillende molens die je van binnen kunt bekijken met het ticket. In de molens zie je hoe de mensen vroeger leefden. Dat vonden wij erg leuk om te zien. Toen wij er waren was het trouwens ook prachtig weer en was het heerlijk om lekker in het gebied te wandelen en fietsen. 

Je kunt ook prima na afloop op het terras zitten en een drankje drinken met wat lekkers. In totaal waren we er ongeveer een halve dag. We schreven over ons bezoek aan Kinderdijk de blog Kinderdijk met kinderen, waarin we alle informatie geven over een bezoek aan Kinderdijk. 

Kinderdijk met kinderen
Kinderdijk met kinderen

Dordrecht met kinderen #6: Weizigtpark

Je kunt in Dordrecht met kinderen ook naar een prima stadspark. Het Weizigtpark ligt op een kwartier lopen van het centrum van de stad en je kan de auto bij het park aan de kant van de weg gratis parkeren. Wij hebben hier de auto geparkeerd toen we het stadspark bezochten en zijn daarna te voet naar het centrum gewandeld. Hierdoor hebben we de auto een hele dag gratis kunnen parkeren. 

In het Weizigtpark ligt een grote speeltuin voor kinderen en ook vind je hier een kinderboerderij. Daarnaast hebben ze in een ander gedeelte ook nog verschillende fitnesstoestellen, die onze dochter ook altijd als een soort van klimrek beschouwd. In totaal zijn we ongeveer een uurtje in het park geweest en konden we helaas de kinderboerderij niet bezoeken, aangezien er die dag geen vrijwilligers waren die de boerderij konden openstellen voor het publiek.  

Dordrecht met kinderen
Dordrecht met kinderen

Dordrecht met kinderen #7: Family Centre De Belhamel

Zoek je een andere leuke activiteit in Dordrecht met kinderen als het minder weer is, dan is Family Entertainment Center De Belhamel wel een leuke optie. Dit centrum ligt op iets meer dan twintig minuten rijden van Dordrecht en de meeste activiteiten zijn hier binnen. Zo heb je er een binnenspeeltuin, maar die stelt niet zo heel erg veel voor. Wat wij hier wel leuk vonden om te doen is het indoor klimpark. 

Zo hadden we hier voor een uur gereserveerd op zondagmiddag en waren we de enige die gingen klimmen. Na instructies van een instructeur en wat oefenen, hebben we hier een uur lang geklommen. Voor onze dochter van zeven jaar was dit echt een heel uitdagend parcours en als ouder moesten we haar af en toe helpen om verder te komen. 

Binnenspeeltuinen in Breda
Binnenspeeltuinen in Breda

In de zaal waar we klommen stond de muziek hard aan en waren er overal discolampen, waardoor het leek of we in de disco aan het klimmen waren. Na een uur hadden we het hele parcours afgelegd. 

Naast klimmen kun je hier ook bowlen en in de zomer hebben ze ook een speeltuin en kun je er een bootje huren. Kortom er is genoeg vermaak hier wanneer het goed en slecht weer is. Ook het eten vonden wij echt goed als je dat vergelijkt met de meeste binnenspeeltuinen. Kijk voor meer informatie even op de website van de Belhamel

Binnenspeeltuinen in Breda
Binnenspeeltuinen in Breda

Overige kinderactiviteiten Dordrecht

Naast de vier hierboven beschreven activiteiten in Dordrecht met kinderen, zijn er nog een aantal andere activiteiten in de stad en in de omgeving. We beschrijven deze activiteiten hieronder kort. 

#8 Park Merwestein: dit is het oudste stadspark van Dordrecht en ligt op loopafstand van het centrum van de stad. In het park ligt een kleine speeltuin met een groot speeltoestel met glijbaan, wat schommels en een zandbak. 

#9 Rondvaart door de stad: je kunt de stad Dordrecht met kinderen ook vanaf het water ontdekken vanuit een rondvaartboot. Er zijn verschillende maatschappijen die een rondvaart aanbieden. Kijk voor de verschillende opties even op deze website. Wat dat betreft is het sowieso leuk om het oude centrum ook even te voet te bekijken. Je hebt hier een aantal leuke pleinen die je kunt bezoeken met genoeg restaurants en cafés. Wij hebben hier een rondje door de stad gedaan en lekker geluncht met onze dochter op één van de terrasjes in het centrum. 

Dordrecht met kinderen
Dordrecht met kinderen

#10 Speelbos de Elzen: je kunt in Dordrecht met kinderen ook naar een speelbos toe gaan.  Op een kwartiertje rijden van het centrum ten zuiden van de stad ligt dit speelbos. Het speelbos ligt in natuurgebied de Elzen in de buurt van de Dortse Biesbosch. De meeste speeltoestellen zijn hier in combinatie met water, dus neem voor de zekerheid een extra setje droge kleren mee voor je kinderen. Wat dat betreft is het speelbos niet super groot, dus aan een uurtje heb je meer dan genoeg. 

Er schijnt ook een elfjesroute te zijn, maar wandelaars vertelden ons dat de meeste elfjes weggehaald waren en we konden de route ook niet vinden. Je kunt de auto gratis op de parkeerplaats bij het speelbos zetten. 

Dordrecht met kinderen
Dordrecht met kinderen

#11 Skatebaan Dordrecht: je kunt in Dordrecht met kinderen ook naar een leuke skatebaan in de buurt van het centrum. Dit skatepark ligt onder de Zwijndrechtse brug tegenover Maasplaza en ligt daardoor redelijk beschut. We konden de auto in de buurt van het skatepark langs de kant van de weg gratis parkeren en onze dochter heeft met haar stepje hier heel wat rondjes gemaakt op deze skatebaan. Daarnaast kun je toffe foto’s maken van je kinderen bij de verschillende toffe graffiti die je bij de skatebaan vindt. 

Dordrecht met kinderen
Dordrecht met kinderen

Waar overnachten in Dordrecht met kinderen?

Stayokay Dordrecht

Een leuke tip om in Dordrecht met kinderen te overnachten is het Stayokay hostel. Tijdens onze stedentrip naar de stad hebben wij in dit leuke hostel geslapen. Het hostel ligt in natuurgebied de Biesbosch en hierdoor heb je hier een hele toffe kindvriendelijke omgeving. Zo heb je een speeltuin bij het hostel, kun je er kano’s en SUP boarden huren en ligt er op een kwartier lopen van het hostel nog het Biesbosch Centrum Dordrecht, met verschillende leuke speeltuintjes, een klimbos en een leuk strand voor de kinderen. 

Daarnaast kun je de auto gratis voor de deur van het hostel parkeren, heb je fijne kamers voor gezinnen met vier personen en zit er een lekker ontbijt bij de prijs inbegrepen.

Wil je meer informatie over dit hotel, kijk dan even hier. 

Naar aanleiding van onze overnachting bij het hostel hebben we de blog Stayokay Dordrecht met kinderen: een review geschreven. 

Dordrecht met kinderen
Dordrecht met kinderen

Overige opties in Dordrecht met kinderen

Je kunt in Dordrecht met kinderen naast het Stayokay Dordrecht op nog een aantal plaatsen overnachten. Er zijn een aantal hotels die familiekamers voor gezinnen aanbieden. We zetten de leukste op een rij voor jullie. 

Budget accommodatie: all exclusive apartments

Middenklasse accommodatie: Villa Augustus

Luxe accommodatie: Van der Valk Hotel Dordrecht

Voor de hele lijst met hotels in Dordrecht klik hier

Scroll naar boven