Chicago met kinderen

Chicago met kinderen: 16 top activiteiten met het gezin!

Een stedentrip naar Chicago met kinderen is leuk! Deze grote stad in de Verenigde Staten heeft genoeg vermaak om je prima een paar dagen te vermaken. The Windy City (het kan er nog weleens waaien) ligt aan het grote meer Lake Michigan en zorgt ervoor dat deze stad ook in de zomer een aantrekkelijke bestemming kan zijn voor gezinnen met kinderen. Wij zetten de leukste activiteiten die je in Chicago met kinderen kunt doen hieronder op een rij. 

Chicago met kinderen: pakketreis

Je kan uiteraard een reis naar Chicago met kinderen prima zelf regelen, maar soms kan het ook makkelijk zijn om een pakketreis te boeken. Hierbij boek je gelijk de vlucht inclusief hotel. Je kan dan vaak ook nog kiezen vanaf welk vliegveld je in Nederland, Duitsland of België wil vliegen. Kijk voor meer informatie over een pakketreis naar Chicago even hier.

Chicago met kinderen: Kindvriendelijke musea

Je kunt in Chicago met kinderen naar verschillende kindvriendelijke musea toe. We zetten een aantal van de leukste musea voor kinderen in de stad hieronder kort op een rij. 

#1 Chicago Childrens museum: dit museum is geschikt voor jonge kinderen en het spelen staat hier wel echt centraal. Het is dus niet een echt museum, waarbij kinderen alleen maar naar dingen kunnen kijken, maar hier kunnen kinderen van alles zelf doen. Zo zijn er allerlei beroepen die kinderen kunnen naspelen zoals werken als brandweerman, automonteur, buschauffeur of kassière in een winkel. Daarnaast zijn er ruimtes waar kinderen kunnen klimmen, kunnen bouwen en met water kunnen spelen en ontdekken. Je kunt je in dit museum makkelijk een halve dag vermaken in Chicago met kinderen. 

#2 Museum of Science and Industry: je kunt in Chicago met kinderen ook naar een wetenschapsmuseum toe. Dit enorme museum is gericht op kinderen die hier heel erg veel verschillende proefjes kunnen doen. Het museum is ook erg interactief. Het museum heeft verschillende afdelingen.

Zo is er een afdeling natuurwetenschappen waar kinderen een eigen tornado kunnen maken en bijvoorbeeld kunnen ervaren hoe het is om er in te staan. Kinderen kunnen ondervinden hoe een tsunami werkt en waarom de aarde ronddraait. Er is ook een afdeling transportmiddelen met verschillende echt transportmiddelen in het museum zoals een onderzeeboot uit de tweede wereldoorlog waar kinderen ook in mogen en een Boeing 727 waar kinderen in mogen kijken. 

Daarnaast zijn er ook afdelingen met betrekking tot het menselijke lichaam en robots. Kortom er is genoeg te doen om je minimaal een halve dag te vermaken in dit museum. 

#3 Peggy Notebaert Nature Museum: dit museum ligt in het Lincoln park en staat in het teken van de natuur. Het museum heeft een hele vlindertuin, met vele verschillende soorten vlinders. Ook heb je in het museum schildpadden en exotische vogels. Er zijn in het museum meerdere verdiepingen en het museum heeft interactieve tentoonstellingen over de natuur. Het museum heeft ook een watergedeelte waar kinderen kunnen spelen. Zeker wanneer je de stad Chicago met kinderen in de winter bezoekt, kan de warme tropische tuin een aangename plek zijn. 

#4 Field Museum: dit museum ligt in een prachtig gebouw en heeft een mooie collectie met opgezette dieren. Wij vinden het altijd wel mooi om veel van deze prachtige dieren van zo dichtbij te bekijken. Daarnaast staan er ook verschillende skeletten van verschillende dino’s. Het museum is voornamelijk bekend vanwege  dat het museum het meest complete skelet van een Tyrannosaurus Rex heeft. Ook heeft het museum een collectie met mummies. 

Chicago met kinderen
Chicago met kinderen

Chicago met kinderen: Naar de dierentuin

Je kunt in Chicago met kinderen op verschillende plekken dieren bewonderen. We zetten de leukste plekken hieronder op een rij. 

#5 Lincoln Park Zoo: deze dierentuin ligt in het Lincoln Park en is gratis te bezoeken! Zeker voor gezinnen met kinderen is dit dus echt een budgetactiviteit, waar je prima wat uurtjes vermaak hebt. De dierentuin heeft namelijk genoeg toffe dieren, zoals ook een aantal van de bekende grote Afrikaanse dieren zoals de leeuw, de zebra, de neushoorn, de giraf, de krokodil en verschillende soorten apen. Ook als je niet specifiek van dieren houdt, dan is het al fijn om gewoon door de dierentuin heen te wandelen. De dierentuin is 365 dagen per jaar open en is zeker leuk om op je lijstje te zetten van activiteiten die je in Chicago met kinderen kunt doen. 

#6 Brookfiels Zoo: je hebt nog een tweede dierentuin die je in Chicago met kinderen kunt bezoeken. Ook deze dierentuin ligt redelijk in het centrum van de stad en ook deze dierentuin heeft behoorlijk wat grote dieren die je kunt bewonderen zoals de leeuw, de giraf, de bruine beer, de ijsbeer en de kameel. Toch is de keuze voor een dierentuin snel gemaakt als je bij de ene dierentuin wel entree moet betalen en bij de andere dierentuin niet. 

#7 Shedd Aquarium: zijn jij en je kinderen geïnteresseerd in de verschillende dieren die in de zee leven dan is dit aquarium een leuke optie. Ook dit aquarium ligt in het centrum van de stad en heeft naast de verschillende tropische vissen, ook andere dieren die je kan bewonderen zoals de pinguïn, de schildpad de zeeleeuw en verschillende andere reptielen. Je kunt hier ook een show met dolfijnen bekijken. 

Chicago met kinderen: dagje strand

Als je een bezoek brengt aan Chicago met kinderen in de zomer dan is een dagje strand natuurlijk altijd een fijne optie om even verkoeling te zoeken. Chicago ligt aan het grote meer Lake Michigan en heeft daarom ook verschillende stranden die je kan bezoeken. We zetten de belangrijkste stranden op een rij. 

#8 North Avenue Beach: dit is één van de bekendste stranden van de stad en ligt ook in de buurt van het Lincoln Park. Dit is dus een plek waar je meerdere activiteiten met elkaar kunt combineren (museum, dierentuin en strand), waardoor je in een dag al veel kunt doen met het gezin in de stad. Vanaf dit strand heb je ook een prachtig uitzicht over de skyline van de stad. Daarnaast zijn alle faciliteiten aanwezig voor een fijn dagje strand. Er zijn verschillende strandtentjes, je kunt er een strandbedje plus parasol huren en kinderen kunnen bij het strand naar het toilet. 

#9 Oak Street Beach: dit is een wat kleiner strand dat ook midden in het centrum van de stad ligt. Je kunt naar dit strand vanaf het centrum van de stad makkelijk lopen. Eten en drinken zijn verkrijgbaar bij het Oak Street Beach Cafe aan het strand. Bij het strand zijn ook volop voorzieningen zoals strandwachten, stoel en parasol verhuur en ook kun je hier een fiets huren.  

#10 Montrose Avenue Beach: dit strand ligt nog wat noordelijker dan de vorige twee stranden en ligt dus ook iets verder van het centrum af. Als je met de auto langs het meer rijdt ben je er in een kwartier. Je kunt hier ook prima parkeren. Dit is het grootste publieke strand dat je in Chicago met kinderen kunt bezoeken 

#11 Ohio Street Beach: dit strand ligt het dichtste bij het centrum van de stad en ligt in de buurt van het Children Museum. Het is een erg klein strand en je hebt bij het strand één eettentje zitten, maar op loopafstand van dit strand zitten genoeg horecagelegenheden om wat te eten en te drinken. In de buurt van dit strand zit ook een fietsenverhuur bedrijf en je kunt uiteraard ook een rondje maken langs de verschillende stranden die we hiervoor hebben besproken met de fiets. Deze fietsverhuurder heeft ook kinderfietsen, kinderzitjes en karretjes voor achter de fiets te huur. 

Chicago met kinderen
Chicago met kinderen

Chicago met kinderen: Uitzichtpunten

Chicago is een prachtige stad en het is ook mogelijk om de stad vanaf grote hoogte te bekijken met het gezin. We zetten verschillende uitkijkpunten hieronder op een rij. 

#12 Willis Tower: dit is misschien wel de bekendste uitzichttoren van de stad en je hebt hier een skydeck op de 103e verdieping van deze toren op meer dan vierhonderd meter hoogte. Je gaat met de lift in een snel tempo omhoog en daar heb je een prachtig uitzicht over de stad Chicago. Op dit skydeck hebben ze ook glazen kooien, waarbij je de stad onder je voeten ziet. Bezoek je deze toren dan is het een tip om deze toren te bezoeken net voordat het donker wordt. Dan heb je foto’s van de stad bij licht en van de stad als het donker is en je alle lichtjes van de stad ziet. 

#13 John Hancock Centre: deze wolkenkrabber is meer dan driehonderd meter hoog en behoort tot de hoogste gebouwen van de Verenigde Staten. Je kunt in dit gebouw met de lift naar de 94e verdieping gaan, waar je een 360 graden uitzicht over de stad hebt. Deze toren heeft ook een soort van attractie Tilt genaamd, waarbij je in een soort van raam gaat liggen en het raam kantelt, waardoor je eigenlijk als het ware boven de afgrond bungelt. Hier geldt wel een lengterestrictie, waardoor kinderen minimaal 130 cm moeten zijn om in deze attractie te mogen. 

Chicago met kinderen
Chicago met kinderen

Chicago met kinderen: overige activiteiten

Je hebt in Chicago nog verschillende andere activiteiten die je met kinderen kunt ondernemen. We zetten de leukste activiteiten hieronder op een rij. 

#14 Millennium Park: dit is het bekendste stadspark van de stad en er is hier genoeg te doen voor kinderen. In dit stadspark staat ook het bekendste kuntswerk van Chicago de zilveren grote boon, waar je hele bijzondere foto’s kunt maken (zie de foto hieronder). Ook is er een hele toffe fontein in het park dat zeker in de zomermaanden leuk is om te bezoeken met kinderen. Op een soort van projectiescherm worden gezichten afgebeeld en vanuit de mond van die gezichten spuit het water. Dit ziet er erg grappig uit. 

#15 Navy Pier: één van de bekendste attracties in Chicago is deze pier en op deze pier is genoeg te doen voor gezinnen met kinderen. Zo heb je op deze pier een groot reuzenrad, een carrousel en een attractie waar je een vrije val maakt. Zoek je een plek waar je een cruise kunt maken over Lake Michigan, dan kan je dit op deze pier boeken. Ook is er een botanische tuin en kun je er met kinderen gaan midgetgolfen. Kortom er is hier genoeg te doen om je een paar uurtjes te vermaken bij deze pier in Chicago met kinderen. 

#16 Legoland Discovery Centre: zijn je kinderen helemaal gek van het speelgoed Lego, dan kan dit een goede optie zijn in Chicago. Wel ligt het wat verder uit het centrum en ben je met de auto of met het openbaar vervoer al snel een uur onderweg. Heb je niet zo heel erg veel dagen in de stad, dan zouden we deze activiteit overslaan, aangezien je een soortgelijke vestiging in Scheveningen hebt zitten in Nederland met ongeveer dezelfde opzet. Er is een soort van miniland met allerlei gebouwen die nagebouwd zijn met Lego, je hebt een 4d bioscoop en je hebt ook een soort van attractie in de vorm van Lego. 

Chicago met kinderen
Chicago met kinderen

Waar overnachten in Chicago met kinderen?

Je kunt in Chicago met kinderen prima overnachten. Chicago is behoorlijk groot en het liefst wil je met je gezin in het centrum van de stad verblijven. Wij hebben in iedere prijsklassen het beste hotel dat midden in het centrum zit op een rij gezet. Daarbij moet je wel weten dat wanneer je voor de budgetoptie gaat dat deze wel een stuk minder goed beoordeeld is dan de andere twee hotels. Het is natuurlijk altijd een afweging die je als gezin moet maken. Klik steeds op de blauwe link voor meer informatie over de betreffende accommodatie. 

Budget hotel: Travelodge by Wyndham Downtown Chicago

Middenklasse hotel: Hotel Saint Clair – Magnificent Mile

Luxe hotel: Hotel Blake, an Ascend Hotel Collection Member

Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Chicago even hier

Scroll naar boven