Los Angeles met kinderen

Los Angeles met kinderen: 21 top activiteiten met het gezin!

Je kunt in Los Angeles met kinderen prima een paar dagen doorbrengen. Zeker als jullie van pretparken houden dan kom je in Los Angeles zeker aan je trekken. Voor veel Nederlandse gezinnen is Los Angeles het startpunt van een mooie rondreis langs de westkust van de Verenigde Staten. Zelf zijn wij ook gestart in Los Angeles en hebben we een rondje gemaakt via allerlei nationale parken en San Francisco en eindigden we weer in Los Angeles. We zetten alle leuke activiteiten in Los Angeles met kinderen hieronder op een rij.  

Los Angeles met kinderen
Los Angeles met kinderen

Los Angeles met kinderen: kindvriendelijke wijken

Los Angeles heeft erg veel wijken, maar er zijn een aantal wijken die zeker het bezoeken waard zijn met kinderen. Wij zetten hieronder kort de wijken op een rij die leuk zijn om in Los Angeles met kinderen te bezoeken. 

#1 Downtown LA: deze wijk in Los Angeles heeft misschien een slechte naam vanwege de vele zwervers die in dit gedeelte rondlopen, maar dit gedeelte heeft ook een aantal leuke dingen voor kinderen. Zo heeft Perishing Square twee leuke kleurrijke speeltuinen voor kinderen. Een speeltuin is voor kinderen tot vijf jaar en de andere speeltuin is voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Vanaf dit plein loop je in ongeveer een kwartiertje naar Grand Park, waar ook genoeg speelplezier is.   

Op je route van Perishing Square naar Grand Park kom je ook de oude tram Angels Flight tegen, waarmee je een rondje kunt rijden. Loop dan ook even gelijk binnen bij Grand Central Market, waar je terecht kunt voor een lekker hapje en een drankje. Daarnaast is het Walt Disney Concert Hall dat bij Grand Park ligt ook een heel bijzonder gebouw om even van de buitenkant te bekijken. 

#2 Beverly Hills: dit is één van de duurdere wijken in Los Angeles. Wij hadden een huurauto tot onze beschikking en hebben een rondje gereden langs de grote villa’s die in deze wijk staan. Een van de bekendste en duurste winkelcentra van Los Angeles is hier ook te vinden: Rodeo Drive.  

#3 Santa Monica: als je Los Angeles met kinderen bezoekt, dan moet je natuurlijk ook een dagje of een middag naar het strand toe. Één van de meest kindvriendelijke stranden in Los Angeles is Santa Monica. De pier van Santa Monica is erg bekend en een rondje over de pier is met kinderen erg leuk. Je hebt hier veel winkeltjes, restaurants en attracties, maar ook veel straatmuzikanten.

De belangrijkste attractie in Santa Monica is pretpark Pacific Park. Dit pretpark is niet super groot, maar heeft een achtbaan, een aquarium, een draaimolen, een reuzenrad, speelhallen en meerdere restaurants. Uiteraard is het ook mogelijk om in Santa Monica naar het strand te gaan met de kinderen. 

Los Angeles met kinderen
Los Angeles met kinderen

#4 Venice Beach: dit is een andere wijk die de moeite is om te bezoeken met kinderen. Ook hier speelt het strand een cruciale rol in de wijk. Ook hier vonden wij dat er een fijne sfeer hing. Wel een beetje wat meer alternatief.  Het is hier behoorlijk zien en gezien worden en daarom is het alleen al leuk om hier mensen te kijken. Het is ook leuk om zelf fietsen te huren en dan een rondje langs het strand te rijden met de kinderen.

Bij de verhuurmaatschappij Spokes n Stuff verhuren ze kinderfietsen en ook familiefietsen, waarmee je een rondje kan maken.  Daarnaast is het ook leuk om te wandelen in de wijk bij Venice Canals. Een wijk met overal kanalen en bruggetjes. 

#5 Hollywood boulevard: deze wijk is ook leuk om met kinderen te bezoeken. De Walk of Fame is hier wel de bekendste bezienswaardigheid met alle sterren die in de grond staan. Dit is sowieso een erg toeristisch gebied en er is genoeg leven op straat. Wat kinderen zal aanspreken is dat hier ook veel verschillende mensen in superhelden pakken staan, waarmee je op de foto kunt (uiteraard tegen betaling). 

Je kunt in deze wijk ook een bezoek brengen aan het Guiness World Records museum, waar je allerlei rare records kunt bekijken in het interactieve museum. Ook heb je hier het gekke museum Ripleys Believe it or Not, waarvan je ook een vestiging hebt in Amsterdam. Ook hier staan allerlei rariteiten centraal. Ook vind je hier het Hollywood museum dat in het teken staat van de filmindustrie van Hollywood. 

Los Angeles met kinderen
Los Angeles met kinderen

Los Angeles met kinderen: kindvriendelijke musea

Je kunt in Los Angeles met kinderen ook naar een aantal kindvriendelijke musea. We noemen hieronder de leukste kort. 

#6 Discovery Cube Los Angeles: dit museum ligt ten noorden van Los Angeles en ligt op 25 minuten rijden van het centrum en er is hier genoeg te doen voor kinderen. Het hele museum is ingericht voor kinderen Er is een grote dino tentoonstelling die interactief is en er zijn ook verschillende plekken waar kinderen kunnen spelen in bijvoorbeeld een winkeltje of helikopter. Ook kunnen kinderen allerlei proefjes doen waarbij ze er achter komen hoe tornado’s werken, hoe wolken werken en hoe de wetenschap naar IJshockey kijkt. 

#7 Getty Center: dit kunstmuseum ligt iets buiten de stad op twintig minuten rijden van het centrum. Het is een kunstmuseum en is misschien niet het meest geschikte museum in Los Angeles met kinderen, maar het heeft wel een prachtig uitzicht en voor kinderen is het leuk dat je met de museumtram de berg op kunt. In het museum zelf hebben ze ook family room, waar kinderen creatief aan de slag kunnen gaan met allerlei materialen. 

#8 Kidspace Children’s museum: dit museum ligt in het noorden van de stad op een kwartiertje rijden met de auto. Dit museum is geschikt voor de jongste kinderen en er is een goede mix tussen natuur, wetenschap, kunst en gewoon lekker spelen voor de kinderen. Ook is het mogelijk voor de kinderen om in het museum met water te spelen, dus neem op een warme dag zwemkleding en een handdoek mee voor de kinderen. Je kunt je hier prima een paar uurtjes vermaken in dit museum in Los Angeles met kinderen. 

Los Angeles met kinderen
Los Angeles met kinderen

#9 California Science Center: je kunt in Los Angeles met kinderen ook naar een wetenschapsmuseum. Het California Science Center ligt in het centrum van de stad en is gratis te bezoeken. Een van de topstukken van het museum is de spaceshuttel Endeavour die daar tentoongesteld staat (hier vragen ze wel een kleine vergoeding voor van een paar dollar). 

Je hebt hier ook een science gedeelte waar kinderen overal aan mogen zitten en dingen mogen proberen. Door middel van simpele proefjes kunnen kinderen hier zaken leren over ingewikkelde natuurkundige wetten. Daarnaast heeft het museum ook een aquarium deel waarin de kinderen volop uitleg krijgen over de vissen en hun leefomgeving.

#10 Aquarium of the pacific: dit museum ligt in het zuiden van de stad en ligt in de buurt van het Long Beach strand. Zoals de naam al doet vermoeden staat hier alles in het teken van de dieren die in de zee leven en het is een beetje te vergelijken met de bekende vestigingen van Sea World. Je vindt hier veel tropische en gekleurde vissen, maar ook zeehonden, haaien, roggen, kwallen, pinguïns en schildpadden. Je kunt in dit museum in Los Angeles met kinderen je prima een paar uurtjes vermaken. 

#11 National History Museum of Los Angeles: dit museum ligt ook midden in het centrum en je vindt in dit museum replica’s van grote dino’s, maar er is ook een hele vlindertuin waar je rond kunt lopen met je kinderen. Zeker als je kinderen gek zijn van dinosaurussen dan is dit museum een leuke optie!

Los Angeles met kinderen
Los Angeles met kinderen

Los Angeles met kinderen: pretparken en dierentuinen

Je kunt in Los Angeles met kinderen naar verschillende pretparken gaan. Op het gebied van pretparken kun je je hier makkelijk een hele week vermaken. We zetten de leukste pretparken (en dierentuin) hieronder op een rij.

#12 Los Angeles Zoo and Botanical Garden: je kunt in Los Angeles met kinderen ook naar de dierentuin toe. De dierentuin van Los Angeles is middelgroot en je bent hier al snel minimaal een halve dag in de dierentuin om alle dieren te bewonderen. De dierentuin heeft veel van de bekende Afrikaanse dieren zoals de leeuw, de olifant, de giraf, de zebra, het nijlpaard en verschillende soorten apen, waaronder de gorilla. Je kunt de auto bij de dierentuin gratis parkeren en houdt er rekening mee dat niet alles makkelijk te lopen is met een buggy doordat het heuvelachtig is. 

#13 Disneyland: het allereerste pretpark van Disney is hier geopend en tegenwoordig is het mogelijk om twee parken van Disney in Los Angeles met kinderen te bezoeken.  En dan heb je ook nog Downtown Disney met allerlei restaurants en winkeltjes dat je kunt bezoeken. Het park van Disneyland is het hoofdpark en is wat dat betreft te vergelijken met de pretparken in Parijs en Orlando. Hier komen veel van dezelfde werelden en attracties terug in het park. 

Het tweede Disney pretpark dat naast Disneyland ligt heet California Adventure en is een soort van eerbetoon aan Californië. De ontwerpers van het park willen dat je in één dag alle hoogtepunten van de staat kunt beleven. Dit pretpark is dus een stuk anders dan de andere parken van Disney. Je hebt als je beide parken wil bezoeken wel minimaal een dag per park nodig om alles goed te zien en ben je nog nooit in een ander park van Disney geweest dan is drie dagen in totaal ook geen overbodige luxe. 

#14 Knott’s Berry Farm: ondanks dat dit pretpark een stuk minder bekend is dan de parken van Disney, is dit pretpark toch één van de best bezochte pretparken van de Verenigde Staten. Het park is vrij compact en heeft zowel rustige als spectaculaire attracties voor kinderen. Het pretpark heeft zo’n tien verschillende soorten achtbanen. Het pretpark werkt ook vaak met redelijke kortingsacties, dus zoek voordat je dit pretpark in Los Angeles met kinderen gaat bezoeken even online of je een bepaalde kortingsactie kunt vinden. 

Los Angeles met kinderen
Los Angeles met kinderen

#15 Six Flags: ga je naar Los Angeles met kinderen die al wat ouder zijn, dan is dit pretpark misschien wel het meest geschikt. Dit pretpark ligt ten noorden van Los Angeles en met de auto ben je er in iets meer dan een half uur vanuit het centrum van de stad. Six Flags heeft twintig verschillende soorten achtbanen en heeft zelfs de eerste 4d achtbaan ter wereld. Houdt er dus rekening mee dat in veel van de achtbanen kleine kinderen niet in mogen, omdat er lengterestricties zijn. Kijk dus even vooraf op de website van Six Flags waar je kinderen allemaal precies in mogen.

Naast het pretpark heeft Six Flags ook een waterpark liggen. Six Flags Hurricane Harbor heeft verschillende spectaculaire glijbanen en ook waterspeeltuinen voor de kinderen, maar de online recensies over dit waterpark zijn erg slecht. Dit komt mede door de lange wachtrijen bij de glijbanen en bij het eten (dat blijkbaar ook van slechte kwaliteit is). 

#16 Universal studios of Hollywood: in dit pretpark staan de attracties in het teken van de verschillende Hollywood films die de afgelopen jaren zijn uitgebracht. Zo heb je attracties van Harry Potter, de Simpsons, de Transformers, Kingkong, The Fast and the Furious, Jurassic Parc en Kung Fu Panda. Naast een tiental attracties heeft dit park natuurlijk ook verschillende shows waar je naar toe kunt gaan met het gezin. 

Één van de populairste attracties is de Studio Tour, waarbij je in een treintje naar de filmstudios gaat om daar een kijkje achter de schermen te nemen. Zo kom je op de set uit van bekende films en series, waar deze worden opgenomen. Tickets voor dit pretpark in Los Angeles zijn niet goedkoop, dus een dagje pretpark kost al wel snel behoorlijk wat geld. 

#17 Raging Waters: dit waterpark is het grootste waterpark dat je in Los Angeles met kinderen kunt bezoeken. Het waterpark is alleen in de zomermaanden open en heeft behoorlijk wat spectaculaire glijbanen. Wel is het er erg druk en moet je haast wel een soort van fast pass kopen voor de glijbanen. Ook heb je een bandje nodig voor een band die je op bepaalde glijbanen moet gebruiken. Ook dit waterpark kan behoorlijk in de kosten lopen met een gezin. We twijfelden daarom ook om dit waterpark in de lijst te zetten, maar maak dus zelf even de afweging of het het allemaal waard is. 

Los Angeles met kinderen
Los Angeles met kinderen

Los Angeles met kinderen: Overige activiteiten

Er zijn nog een aantal andere activiteiten die je in Los Angeles met kinderen kunt ondernemen. We zetten de leukste hieronder op een rij. 

#18 Griffith Observatory: dit is een sterrenwacht op de berg Hollywood in het Griffith Park en vanaf hier heb je een mooi uitzicht over de stad Los Angeles met kinderen. Je kunt hier ook de borden van Hollywood goed bekijken en foto’s nemen. Je kunt Griffith Observatory gratis bezoeken, maar je betaalt wel voor het planetarium een klein bedrag, maar dan krijg je wel veel informatie over bijvoorbeeld het heelal. Dit is één van de beste uitzichtpunten om de stad te bekijken en daarom ook erg populair onder toeristen. 

#19 Walvissen spotten: je kunt het hele jaar door deze dieren spotten in Los Angeles, maar in ieder seizoen van het jaar zijn er wel andere soorten die je kunt spotten. De meeste Nederlandse gezinnen doen Los Angeles aan in de zomermaanden en dan kun je hier de bultrug en de blauwe vinvis spotten. Het is dan uiteraard ook een stuk aangenamer aan boord, dan in de wintermaanden (zeker met kinderen). Je vertrekt met de boot vanuit Long Beach of Newport Beach en de meeste tours duren ongeveer 2,5 uur. 

Los Angeles met kinderen
Los Angeles met kinderen

#20 Baja Bikes: je kunt in Los Angeles met kinderen ook de stad per fiets verkennen. De Nederlandse organisatie Baja Bikes organiseert verschillende fietstochten door de stad. Bij deze fietstochten ga je onder leiding van een Engelstalige gids naar verschillende bezienswaardigheden in de stad. Zelf hebben wij deze fietstour weleens gedaan in Parijs en het geeft een goede eerste indruk van de stad. De meeste tours duren een paar uur en ze hebben ook kinderfietsen en kinderzitjes, waardoor kinderen ook makkelijk mee kunnen op deze tours. 

#21 Baseball wedstrijd LA Dodgers: in de Verenigde Staten is één van de populairste sporten honkbal en je kunt in Los Angeles met kinderen makkelijk naar een honkbal wedstrijd gaan. Toen wij de stad bezochten konden we vrij makkelijk aan kaartjes komen. Opvallend is dat veel Amerikanen pas in het stadion aankomen als de wedstrijd allang begonnen is. Wel is een honkbalwedstrijd een behoorlijk lange zit en kan het soms niet helemaal duidelijk zijn hoe nu het scoreverloop is, maar wij vonden het zeker een leuke ervaring om een keer mee te maken. 

Los Angeles met kinderen
Los Angeles met kinderen

Los Angeles met kinderen: huurauto

Ga je de hierboven beschreven activiteiten in Los Angeles met kinderen doen dan is een auto wel erg handig. In principe is er openbaar vervoer in de stad, maar wij vinden een eigen auto toch wel heel erg fijn. Wij vinden de auto’s van Sunny Cars eigenlijk altijd top! 

Je hebt hier eigenlijk alle kosten in de prijs zitten en bent voor de meeste zaken verzekerd (inclusief je eigen risico). Wij hebben in het verleden hier nog weleens problemen mee gehad dat er op de plek van bestemming nog allerlei kosten bij komen. Bij Sunny Cars weet je dat dat niet het geval is en dat geeft een fijn gevoel. Je kunt daarnaast de auto 1 uur voor je reservering kosteloos annuleren. Je kunt ook in Los Angeles met kinderen een auto huren van Sunny Cars.

Kijk hier naar de verschillende huurauto’s. 

Los Angeles met kinderen: overnachten

Je kunt in Los Angeles met kinderen prima overnachten met kinderen, maar wil je een beetje een fijne accommodatie hebben kost dit wel geld. Over het algemeen zijn de prijzen van kamers aan de hoge kant en zeker als je in een goed beoordeeld hotel wil zitten. Er zijn wel wat budgetopties voor gezinnen, maar deze hotels worden wel een stuk lager beoordeeld dan de hotels in het middenklasse en luxe segment. Dat moet je dus wel in overweging nemen. Wij zetten de best mogelijke opties hieronder op een rij in de verschillende prijsklassen. Klik op de blauwe link voor meer informatie!

Budget accommodaties:

 

Middenklasse accommodaties:

Luxe accommodaties: 

 
Kijk voor een overzicht van alle accommodaties in Los Angeles met kinderen even hier
Los Angeles met kinderen
Los Angeles met kinderen

andere artikelen die interessant kunnen zijn

SOCIAL CHECK-IN